Gilanca: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
18. satır: 18. satır:
}}
}}


'''Gilanice''' ('''گیلکی''', ''Giləki''), [[İran]]'ın [[Gilan (İran)|Gilan]] eyaletinde konuşulan [[İrani diller]]in kuzeybatı grubuna dahil bir dildir. Gilanice'ye [[Mazenderanca]], [[Zazaca]], [[Goranice]] gibi diller yakınlık arzeder. Gilanca özellikle Zazaca ya sözcük dağarcığı ve dil bilgisi bakımından çok benzer.
'''Gilanice''' ('''گیلکی''', ''Giləki''), [[İran]]'ın [[Gilan (İran)|Gilan]] eyaletinde konuşulan [[İrani diller]]in kuzeybatı grubuna dahil bir dildir. Gilanice'ye [[Mazenderanca]], [[Zazaca]], [[Goranice]] gibi diller yakınlık arzeder. Gilanca özellikle Zazaca ya sözcük dağarcığı ve dil bilgisi bakımından çok benzer.gilani ve zazaki kürtçenin lehçesi kabul edilir.
[[Gilanice]] - [[Zazaca]] - [[Türkçe]] arasında karşılaştırma
[[Gilanice]] - [[Zazaca]] - [[Türkçe]] arasında karşılaştırma

Sayfanın 21.04, 28 Mayıs 2009 tarihindeki hâli

Şablon:Bilgi Kutusu Dil

Gilanice (گیلکی, Giləki), İran'ın Gilan eyaletinde konuşulan İrani dillerin kuzeybatı grubuna dahil bir dildir. Gilanice'ye Mazenderanca, Zazaca, Goranice gibi diller yakınlık arzeder. Gilanca özellikle Zazaca ya sözcük dağarcığı ve dil bilgisi bakımından çok benzer.gilani ve zazaki kürtçenin lehçesi kabul edilir.

Gilanice - Zazaca - Türkçe arasında karşılaştırma

aw awe su

mande aw awe mendiye durgun su-su birikintisi

axera sar axıre-peyniye son-sonuç

das aseye destarri el değirmeni

şure şili yağmur