Stavka: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni sayfa: '''Stavka''' (Rusça:Ставка) II. Dünya Savaşında 23 Haziran 1941'de Sovyet Halk Komiserliği konseyi ve parti merkez komitesinin emriyle, yüksek sovyet askeri kurulu olarak…
 
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Stavka''' ([[Rusça]]:Ставка) II. Dünya Savaşında 23 Haziran 1941'de Sovyet Halk Komiserliği konseyi ve parti merkez komitesinin emriyle, yüksek sovyet askeri kurulu olarak teşkilatlandı. Bu kurulda, halk savunma komiseri General [[Georgy Zhukov]], [[Joseph Stalin]], [[Vyacheslav Molotov]], Mareşal [[Kliment Voroshilov]], Mareşhal [[Semyon Budyonny]] ve halk komiseri([[Narkom]]) ve [[Amiral]] [[Nikolai Gerasimovich Kuznetsov]] vardı. Stavka, Sovyet silahlı kuvvetlerinin bütün faaliyetlerini kontrol ediyordu, fakat bu kontrolü devlet savunma komitesinin talimatları çerçevesinde yürüyordu. Stavka ile cephede savaşan komutanlar arasındaki işbirliği ve irtibat, komutanların Stavka'ya çağrılarak, bilgi verilmesi suretiyle gerçekleşiyordu. Aynı zamanda bu irtibat zaman zaman kurul temsilcilerinin de bizzat cephelere giderek denetim ve işbirliği yapmalarıyla da sağlanıyordu.
'''Stavka''' ([[Rusça]]:Ставка) [[II. Dünya Savaşı]]nda [[23 Haziran]] [[1941]]'de [[Sovyet]] Halk Komiserliği konseyi ve parti merkez komitesinin emriyle, yüksek sovyet askeri kurulu olarak teşkilatlandı. Bu kurulda, halk savunma komiseri General [[Georgy Zhukov]], [[Joseph Stalin]], [[Vyacheslav Molotov]], Mareşal [[Kliment Voroshilov]], Mareşhal [[Semyon Budyonny]] ve halk komiseri([[Narkom]]) ve [[Amiral]] [[Nikolai Gerasimovich Kuznetsov]] vardı. Stavka, Sovyet silahlı kuvvetlerinin bütün faaliyetlerini kontrol ediyordu, fakat bu kontrolü devlet savunma komitesinin talimatları çerçevesinde yürüyordu. Stavka ile cephede savaşan komutanlar arasındaki işbirliği ve irtibat, komutanların Stavka'ya çağrılarak, bilgi verilmesi suretiyle gerçekleşiyordu. Aynı zamanda bu irtibat zaman zaman kurul temsilcilerinin de bizzat cephelere giderek denetim ve işbirliği yapmalarıyla da sağlanıyordu.





[[Kategori:]]
[[bg:Ставка на Върховното главно командване]]
[[bg:Ставка на Върховното главно командване]]
[[ca:Stavka]]
[[ca:Stavka]]

Sayfanın 16.20, 23 Mayıs 2009 tarihindeki hâli

Stavka (Rusça:Ставка) II. Dünya Savaşında 23 Haziran 1941'de Sovyet Halk Komiserliği konseyi ve parti merkez komitesinin emriyle, yüksek sovyet askeri kurulu olarak teşkilatlandı. Bu kurulda, halk savunma komiseri General Georgy Zhukov, Joseph Stalin, Vyacheslav Molotov, Mareşal Kliment Voroshilov, Mareşhal Semyon Budyonny ve halk komiseri(Narkom) ve Amiral Nikolai Gerasimovich Kuznetsov vardı. Stavka, Sovyet silahlı kuvvetlerinin bütün faaliyetlerini kontrol ediyordu, fakat bu kontrolü devlet savunma komitesinin talimatları çerçevesinde yürüyordu. Stavka ile cephede savaşan komutanlar arasındaki işbirliği ve irtibat, komutanların Stavka'ya çağrılarak, bilgi verilmesi suretiyle gerçekleşiyordu. Aynı zamanda bu irtibat zaman zaman kurul temsilcilerinin de bizzat cephelere giderek denetim ve işbirliği yapmalarıyla da sağlanıyordu.


[[Kategori:]]