Likra: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Tango0163 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Lycra'''
'''Lycra'''
[[DuPont]]'un [[1958]] yılında keşfettiği Lycra [[lif]] kullanıldığı ürünlere; rahatlık, vücuda uyum ve hareket özgürlüğü gibi eşsiz özellikler katar. Oldukça esnek güçlü ve dayanıklı bir liftir. Kimyager Joseph Shivers buluşudur.
[[DuPont]]'un [[1958]] yılında keşfettiği elastik lifin Dupont tarafından verilen ticari adıdır. Teknik olarak '''Elastan Lif''' denebilir. Amerikan çıkışlı '''Spandex''' de benzer özelliklerde elastan liftir. Lycra [[lif]] kullanıldığı ürünlere; rahatlık, vücuda uyum ve hareket özgürlüğü gibi eşsiz özellikler katar. Oldukça esnek güçlü ve dayanıklı bir liftir. İplik üretimi aşamasında ipliğin yapısına eklenir. Üretim esnasında 3 ila 5 kata kadar çekimle iplik yapısına eklenebilir. Kimyager Joseph Shivers buluşudur.


[[Kategori:Tekstil terimleri]]
[[Kategori:Tekstil terimleri]]

Sayfanın 07.25, 9 Nisan 2009 tarihindeki hâli

Lycra DuPont'un 1958 yılında keşfettiği elastik lifin Dupont tarafından verilen ticari adıdır. Teknik olarak Elastan Lif denebilir. Amerikan çıkışlı Spandex de benzer özelliklerde elastan liftir. Lycra lif kullanıldığı ürünlere; rahatlık, vücuda uyum ve hareket özgürlüğü gibi eşsiz özellikler katar. Oldukça esnek güçlü ve dayanıklı bir liftir. İplik üretimi aşamasında ipliğin yapısına eklenir. Üretim esnasında 3 ila 5 kata kadar çekimle iplik yapısına eklenebilir. Kimyager Joseph Shivers buluşudur.