Gazeteci: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Darkicebot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Ekleniyor: als:Journalist
Pinar (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Phoenix Heinz Abel 1.jpg|thumb|right|Bir Alman televizyon kanalı için röportaj yapan bir gazeteci]]
{{Düzenle|Ocak 2009}}
'''Gazeteci''', [[gazetecilik]] mesleğini icra eden; güncel olaylar, akımlar, konular ve kişiler hakkında bilgi toplayıp, olabildiğince tarafsız bir şekilde yayımlamaya gayret gösteren kişidir.
Bir [[gazete]]nin hazırlanmasında ve çıkarılmasında görev alan kişilere gazeteci adı verilir. '''Gazeteci''', [[haber]] ve bilgi kaynağına çabuk ulaşmak ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunma işini üstlenmiştir.
Gazetecinin bu görevini yapabilmesi için [[haber]]e, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. Bunun için de gazetecinin güvenilir kişi olması zorunludur. Gerektiğinde hükümetlere ve güç odaklarına karşı savaşmayı göze alan insan, gazetecidir.


[[Gazete]], [[televizyon]], [[radyo]], [[magazin]] ve [[İnternet]] gibi [[kitle iletişim araçları]] tarafından yayımlanması amacıyla haber toplayan gazetecilere [[muhabir]] adı verilir.
==Ayrıca bakınız==
* [[Türkiye'deki gazetelerin listesi]]
* [[Gazete]]
* [[Gazetecilik]]


== Notlar ==
== Gazetecilerin eğitimi ==
=== Türkiye ===
<references/>
[[Türkiye]]'de çeşitli üniversitelerin iletişim fakültelerinde [[lisans]], [[yüksek lisans]] ve [[doktora]] programlarıyla gazetecilik eğitimi verilmektedir.


== Ayrıca bakınız ==
*[[Gazete]]
*[[Gazetecilik]]


== Notlar ==
[[Kategori:Gazeteciler| ]]
{{kaynakça}}


[[Kategori:Gazeteciler|*]]
<!-- interwiki -->


<!-- interwiki -->
[[af:Joernalis]]
[[af:Joernalis]]
[[als:Journalist]]
[[als:Journalist]]

Sayfanın 10.35, 5 Nisan 2009 tarihindeki hâli

Bir Alman televizyon kanalı için röportaj yapan bir gazeteci

Gazeteci, gazetecilik mesleğini icra eden; güncel olaylar, akımlar, konular ve kişiler hakkında bilgi toplayıp, olabildiğince tarafsız bir şekilde yayımlamaya gayret gösteren kişidir.

Gazete, televizyon, radyo, magazin ve İnternet gibi kitle iletişim araçları tarafından yayımlanması amacıyla haber toplayan gazetecilere muhabir adı verilir.

Gazetecilerin eğitimi

Türkiye

Türkiye'de çeşitli üniversitelerin iletişim fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla gazetecilik eğitimi verilmektedir.

Ayrıca bakınız

Notlar