Kullanıcı mesaj:Takabeg: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Vücutçu (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
kDeğişiklik özeti yok
869. satır: 869. satır:
Ben çok ciddîyim Efendim!
Ben çok ciddîyim Efendim!
[[Kullanıcı:Vücutçu|Vikipedist]] 13:16, 31 Kânûn-i Sânî
[[Kullanıcı:Vücutçu|Vikipedist]] 13:16, 31 Kânûn-i Sânî

==Pazartesi sendromu==
Merhaba, "Monday Morning Disease" var, en:wikipedia'da bir at hastalığı olarak anlatılıyor. "Monday Morning Blues" var, en:wikipedia'da bu bir kitap ismi...Blue Monday, Monday Blue vs bilirdim, ama en:wikipedia'da bizim anladığımız manada bulamadım. Bunların hepsi konuşma dilinde anlaşılır ama en:wikipedia'da daha tıbbi bir anlatım/terim olabilir. [[Kullanıcı:Merube 89]] bilebilir...İyi çalışmalar, Hoşcakalın...[[Kullanıcı:Vikiçizer|Vikipedist]] 14:49, 31 Ocak 2009 (UTC)

*Bu arada bu yukarıdaki "Vikipedist" Kullanıcı:Vücutçu...Benim imzamı kullanarak ne yapmaya çalışıyor anlamadım...Hoşcakalın...[[Kullanıcı:Vikiçizer|Vikipedist]] 14:49, 31 Ocak 2009 (UTC)

Sayfanın 14.49, 31 Ocak 2009 tarihindeki hâli

Ekim 2007 / Kasım 2007-1 / Kasım 2007-2 / Aralık 2007-1 / Aralık 2007-2 / Ocak 2008-1 / Ocak 2008-2 / Şubat 2008-1 / Şubat 2008-2 / Mart 2008-1 / Mart 2008-2 / Nisan 2008-1 / Nisan 2008-2 / Mayıs 2008-1 / Mayıs 2008-2 / Haziran 2008-1 / Haziran 2008-2 / Temmuz 2008-1 / Temmuz 2008-2 / Ağustos 2008-1 / Ağustos 2008-2 / Eylül 2008 / Ekim 2008 / Kasım 2008 / Aralık 2008 / Deneme/ Kaynak


  • Merhaba, mutlu yıllar, yeni yıl mutluluk ve huzur getirsin...Hakan Şükür meselesinden öte bir kullanıcıya en dibe vurmuş olsa da yardım edilebileceğini düşünmem...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...:)Vikipedist 00:03, 1 Ocak 2009 (UTC)
  • Merhaba Takabeg, Mutlu ve sağlıklı seneler. Nice yıllara..--Muratsahinmesaj 15:36, 1 Ocak 2009 (UTC)

SSCB Generalleri

Selam. Hayır, üzgünüm. SSCB generalleriyle hiç ilgilenmiyorum. Bir tek General Georgi Jukov'a resim eklemiştim. Ondan sonrada çeşitli ruslara foto eklemiştim. Başkada bir şey yapmadım. İlerde belki ilgimi çekerse katkı yaparım. Sizede hayırlı seneler dilerim. Vestmannaeyjar 00:05, 1 Ocak 2009 (UTC)

Selam

Selam Takabeg, yeni yilin kutlu olsun. Son aylar ugramadim, bilmem neden hevesimmi kacmisti ne. Ama Türk tarihi meslesini istedigim yere getirmek istiyorum hala. Önce dört dörtlük Türkce madde olup sonrada ingilizce ve almancaya cevrilecek. 600 yilina kadar tüm haritalari yeniden yapacam ve digerlerinde de düzeltmeler yapacam. Nihayet bir alman profesörünün Türk tarihini iskitlerden ve hunlardan baslayarak anlattigi bir kitap buldum ama kitabi henüz almadim. Almanca Vikipediye aktarirken cok isime yariyacak. simdilik cikiyorum, selamlar. kolay gelsin --Erdall 10:58, 2 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Uzun zamandır görüşemedik. Hayat nasıl gidiyor? İskitlerin Türk kökenli tezini savunan Alman prof. kimmiş? Ben de okumak istiyorum. Görüşürüz. Takabeg ileti 11:01, 2 Ocak 2009 (UTC)

Iskit-Türk tezini destekledigini bilmiyorum henüz. Sadece kitabin adi Orta Asyanin erken Türk tarihi ve icindeki ilk baslik Iskitler ve Hunlar. Ancak bukadar biliyorum, bende cok merak ettim. Yakinda ismarlicam: yazar Wolfgang-Ekkehardt Scharlipp kitap Dir frühen Türken Zentralasiens. görüsürüz, selamlar --Erdall 11:09, 2 Ocak 2009 (UTC)

Selam, teşekkürler Takabeg. Düzenlemeye çalışıyorum.--Tuleytula 06:50, 22 Ocak 2009 (UTC)

Yeni Yıl

Happy New Year to you as well Pınar [m] 05:21, 3 Ocak 2009 (UTC)

Selamlar. Podolya Eyaleti maddesi hakkında bilginiz var mı?--Gökçє Yörük mesaj 16:01, 5 Ocak 2009 (UTC)

Warabistan

  • Merhabalar,
  • Kürtler maddesi ile ilgileniyorum bir süredir; bilimsel kaynaklara dayanan güzel bir madde ortaya çıkar umarım. Ufak bir ricam olacaktı: sizin daha önce açmış olduğunuz, Japonya'daki Kürt azınlığı konulu maddenin içeriği bildiğiniz gibi SAM sonucu buraya aktarıldı. Şu anda Kürt diasporası başlığında. Bu kısımdaki kırmızı bağlantılarla ilgilenmeniz mümkün olabilir mi? Kastım şu tümcedekiler: "Warabistan" olarak anılan Saitama İli (埼玉県 Saitama-ken) Warabi kenti (蕨市 Warabi-shi)nde yoğun olarak oturmaktadırlar.
  • Japonya'daki Kürt azınlık hakkında hiçbir fikrim olmadığı gibi Japon mitolojisi ve dinleri haricinde Japonya ve Japon kültürüyle herhangi bir ilgim kesinlikle yok ^_^ İnternetten bilgi bakabilirim ama sizin Japoncanız olduğu için daha doğru bilgilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz diye düşündüm. Eğer vaktiniz varsa o kısmı mavileştirmeniz inanın çok ama çok yararlı olacaktır. Eğer vaktiniz yoksa sorun değil ben halletmeye çalışırım ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 02:51, 6 Ocak 2009 (UTC)
  • Selam. Elinize sağlık. SM mi yapacaksınız? En kısa zamanda Warabi maddesini açacam. Ve Warabistan'ı da oraya yönlendirebiliriz. Takabeg ileti 04:27, 6 Ocak 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Öncelikle ilginiz için çok teşekkürler. Ben SM kriterlerini karşılayacak bir hâle getirmek istiyorum; SM seçilir mi seçilmez mi bilemem... umarım seçilir tabii ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalarınız... - - noumenon Θ mesaj 13:21, 6 Ocak 2009 (UTC)
Öyle gibi:)--Gökçє Yörük mesaj 14:02, 6 Ocak 2009 (UTC)
  • İyi günler. Heath Ledger maddesinde bazı kırmızbağlar var. İlk önce film maddelerini açmaya başladım. Bazı filmleri seyretmedim. Ned Kelly ve Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi gibi. Okuldan dolayı fazla vaktim olmuyor. O yüzden bu filmlerin konularını Beyazperde ve Film.Gen.Tr gibi sitelerden koydum. Fakat kaynak belirttim. Acaba bir sorun olur?--Bay Quin-Gon 15:55, 7 Ocak 2009 (UTC)
Selam. Bence sorun yaratmayacaktır. Film uzmanı Kullanıcı:Docbaba'ya sorabilirsiniz. Takabeg ileti 16:02, 7 Ocak 2009 (UTC)

Jandarma (Türkiye)

Merhaba, Jandarma Genel Komutanlığı sayfasının adını Jandarma (Türkiye) olarak değiştirmişsiniz. Şimdi aslında bu benim niye aklıma gelmedi diye kahroluyorum emin olun. Gerçekten ben (arkamda bu konuda düşünen büyük bir topluluk olduğunu biliyorum) zaten bu birimin adının Jandarma Genel Komutanlığı olarak adlandırılmasına kızıyorum. Hem Avrupa Birliği hem gelişmiş dünya devletleri hemde pek çok İnsan hakları kuruluşunun da "Hiçbir güvenlik (emniyet-asayiş) kuvvetinin askeri kuvvet olamayacağı" açıkça belirtilmiştir. Burada size söylediğim ve anlattığım konu hiç bir şekilde siyasete girmemektedir. Tamamen insanların yararı için tamamen toplumun amacına hizmet etmeye yönelik bir fikirdir. Şimdi size yazdığım bu yazıyı Jandarma (Türkiye) sayfasının mesajlar bölümüne de yapıştıracağım. Yakında Jandarma Genel Komutanlığında askerlerin kaldırılması ve tamamen İçişlerine bağlanmasını diliyorum. Çünkü koskoca dünya devletlerinde askeri güvenlik kuvveti olarak kalan kuvvet sadece Türkiye ve Cezayir Jandarmasıdır. Sizi gerçekten tebrik ediyorum. İyi günler dilerim. --İncelemeelemani 17:35, 8 Ocak 2009 (UTC)

Selam. O kadar derin düşünmedim:)) Maddenin sadece komutanlığı anlatmadığı bütün teşkilatı anlattığı için Jandarma Genel Komutanlığı başlığının uygun olmadığı ortadaydı. Aynı şekilde Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı v.s. başlıklar da düzenlenmiştir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:55, 9 Ocak 2009 (UTC)

Kopya

Çook eskilere gidiyor bu katkılar ama kopya olmalarında büyük ihtimal var. Bahsettiğin kitabı ben bilmiyorum ama sende varsa bir bak istersen. Çanakkale Valiliği sitesindeki sayfalardan birinin arşivi en erken 2007'de başlıyor ama Valilik sitesi 2003'ten beri arşivleniyor. Fakat içerik buraya 2005'te eklenmiş. Yani kaynak orası değil. — Pınar [m] 01:35, 9 Ocak 2009 (UTC)

  • Merhaba Takabeg; şu şablona {{Kategoriekle}} bir bakabilir misin, kulllanan kişinin imzası çıkmıyor. Uğraştım ama deneme tahtasında baktığımda sonuç alamadım.. Levent ileti katkılar 12:15, 9 Ocak 2009 (UTC)
Vikipedi
Vikipedi
Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Ancak eklediğiniz madde, hâlen hiçbir kategoriye dâhil değildir. Bu sayfadan uygun olan alt kategorileri seçip, madde içeriğinin en altına [[Kategori:ilgili kategori adı]] şeklinde eklerseniz, Vikipedi'ye sizin gibi katkıda bulunmaya çalışan gönüllülerin çalışma yükünü biraz daha azaltmış olursunuz.

Vikipedi'ye diğer tüm şekillerde nasıl katkıda yararlı olabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, daha fazla bilgi edinmek için hoş geldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler. --~~~~


{

[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Ancak eklediğiniz madde, halen hiçbir kategoriye dahil değildir. Bu sayfadan uygun olan alt kategorileri seçip, madde içeriğinin en altına [[Kategori:ilgili kategori adı]] şeklinde eklerseniz, Vikipedi'ye sizin gibi katkıda bulunmaya çalışan gönüllülerin çalışma yükünü biraz daha azaltmış olursunuz. Vikipedi'ye diğer tüm şekillerde nasıl katkıda yararlı olabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler. Takabeg ileti 12:35, 9 Ocak 2009 (UTC)


Subst

  • Merhaba Takabeg; şu şablona {{Kategoriekle}} bir bakabilir misin, kulllanan kişinin imzası çıkmıyor. Uğraştım ama deneme tahtasında baktığımda sonuç alamadım.. Levent ileti katkılar 12:15, 9 Ocak 2009 (UTC)
Vikipedi
Vikipedi
Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Ancak eklediğiniz madde, hâlen hiçbir kategoriye dâhil değildir. Bu sayfadan uygun olan alt kategorileri seçip, madde içeriğinin en altına [[Kategori:ilgili kategori adı]] şeklinde eklerseniz, Vikipedi'ye sizin gibi katkıda bulunmaya çalışan gönüllülerin çalışma yükünü biraz daha azaltmış olursunuz.

Vikipedi'ye diğer tüm şekillerde nasıl katkıda yararlı olabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, daha fazla bilgi edinmek için hoş geldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler. --~~~~


{

[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]
Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Ancak eklediğiniz madde, halen hiçbir kategoriye dahil değildir. Bu sayfadan uygun olan alt kategorileri seçip, madde içeriğinin en altına [[Kategori:ilgili kategori adı]] şeklinde eklerseniz, Vikipedi'ye sizin gibi katkıda bulunmaya çalışan gönüllülerin çalışma yükünü biraz daha azaltmış olursunuz. Vikipedi'ye diğer tüm şekillerde nasıl katkıda yararlı olabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler. Takabeg ileti 12:35, 9 Ocak 2009 (UTC)


Beni aşıyor:) Ancak şunu farkettim.

Birincisini {{Kategoriekle}} ikincisini {{subst:Kategoriekle}} olarak yapıştırdım.

Birincisinde imza çıkmıyor ama ikincisi yani subst'luyla imaza çıkıyor. Takabeg ileti 12:38, 9 Ocak 2009 (UTC)

şablon yardımı

ergenekon davası şablonu oluşrumayı malesef beceremedim . yardım edermisiniz. davadaki sanıkların vikipedi sayfasını oluşturup sözlerini vikisöze yerleştirmek istiyorum. böylece ansiklopedi hem güncel kalır hem de herkes aradığı nesnel bilgiye (kişlerin biyoğrafisi ve söylediği sözlere vikisöz kanalıyla hemen ulaşmış olur. Lütfen yardım edermisin.. help me please..

soru ?

Hizan'ın köylerine neden sil şablonu koyduğunuzu öğrenebilir miyim? --M. M. ileti 16:43, 10 Ocak 2009 (UTC)

İçerikleri aynıdır:)) Takabeg ileti 16:44, 10 Ocak 2009 (UTC)
+ Burda Esenler, Hizan'dan sonra açılanlar hepsi aynıdır. Nüfusları bile aynı. Takabeg ileti 16:48, 10 Ocak 2009 (UTC)
Mesele anlaşılmıştır, teşekkürler. --M. M. ileti 16:51, 10 Ocak 2009 (UTC)

Türk tarih tezi

Maddeyi elimden geldiğince tarafsız hale getirmeye çalışacağım. Aynı konuda yardımını beklerim.--Bruno ileti 17:44, 10 Ocak 2009 (UTC)

  • Şimdilik engelledim. Çözüm olmazsa korumaya alırız. İyivikiler... homonihilis // ileti 18:26, 10 Ocak 2009 (UTC)
  • Takabeg; şimdi farkettim iletini, hızla giderken arada geçmişim. Zaten sebebim o: hızla ilerliyorum ki bir şey düşünmeyeyim! Şu sıra bunalımdayım öyle derin uzun tartışmalarla ilintili telif ihlalini kontrol edecek halim yok ama bir çok hizmetli arkadaş var biliyorsun, onlardan birine de iletebilirsin, Yine de dikkat etmeye çalışırım. Bu arada kat.ekle şablonuyla ilgili çabanı da izledim, sağol.. Kolaylıklar.. Levent ileti katkılar 00:02, 11 Ocak 2009 (UTC)

Neden bulgarca adlari yaziyorsun? — Bu imzasız görüş 144.122.250.149 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Türkçede yaygın olduğu adlar kullanılıyor. Eski adları da yanına yazılıyor. Bu adların çoğu 1934'de değiştirilmiş ve Türkçe kaynaklarında özellikle bilimsel araştırmalarında kullanılıyorlar. Ancak günümüzde Türkçe kaynaklarında kullanılan eski adıları yaygın ise onu başlık olarak seçebiliriz. Önemli olan tarafsız kaynaklardır. Gösterilen kaynakları çıkarman yanlış. Gerçekleri örtmemen lazım. Takabeg ileti 01:30, 12 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba

Öncelikle yeni yılınızı kutlar size sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini dilerim. Hocalı Katliamı maddesindeki taraflı şablonunuzu gördüm. Resim ve "katliam" kelimesi nedeniyle eklediğinizi belirtmişsiniz. Resimler konusunda size katılıyorum ancak şu an ilgili maddede resimler yok. Katliam kelimesi ise hala duruyor ancak o konuda bir yanlış anlama söz konusu sanırım. Şöyle ifade edeyim TDK'ya göre Katletmek,

  1. İnsan öldürmek.
  2. Zor duruma sokmak, aşırı derecede rahatsız etmek
  3. Zarar vermek

Ayrıca olay dünyadaki kaynaklar tarafından da "katliam" olarak nitelenmişse, katliam gerçekleşmesi anca katletme eylemi ile gerçekleşebilir.

Sonuç olarak belki bu olayları katliam olarak görmeyebilir veya görebiliriz ancak maddeyi katliam olarak açtıysak o zaman madde içerisinde "katledildi" kelimesinin olması tarafsızlık ilkesi ile çelişmez diye düşünüyorum. Saygılarımla.--Arjetyileti 12:13, 12 Ocak 2009 (UTC)

Ana saydasına çıktığında madde iyi idi. Fakat şimdi başlangıcında Hocalı Soykırımı diye yazılıyor:)) Kontrol ettiniz mi? Birde TBA açısından Katledildi yerine özlürüldü daha dorğudur. Takabeg ileti 12:20, 12 Ocak 2009 (UTC)

Kürt Milliyetçiliği Yapmak :)

Selam.Nilüfer Akbal aslında Zaza ancak sizin de dediğiniz gibi kendini Kürt olarak halka sunuyorsa biz bir şey yapamyız.Ona ne diyelim o zaman.Ancak Türkiye'de konuşulan diller maddesinde Kürtlerle Zazaları bir tutarak PKK yandaşı insanların değirmenine su taşımış oluruz !!! Bir de milliyetin o sitesine bir daha girin dilerseniz.Yetişkinelr içinde anadil oranı' isimli grafiği okuyun:[1].Ben bu listeye göre ilk 5'i yazdım.Ancak sildiniz yazdıklarımı :( O ülkemiz azınlıkları açısından yapılacak kayda değer en önemli ve en yeni çalışma. Kürtler, Zazalar, Araplar, Lazlar, Adige maddeleri bu araştırma hesaba katılıp düzenlenmeli diye düşünüyorum.Yanıtınızı bekliyorum.Dae Jang Geum


Selam. Senin hatan Kullanıcı:Ethnologue Philologue'nun yaptığı hatanın aynısıdır:)) Türkiye'de yaşayan etnik gruplar maddesinde gördüğümüz gibi ayni alternativeleri kabul etmeden kendi isteklerine göre kaynak seçmek ve kaynak yorumlamak ve hep Lazları ön plana çıkarmaya çalışmak. Türkiye'de konuşulan diller maddesine gelince, KONDA'nınki sadece 50.000 kişiye yapılan ankettir ve metinde ne Kürtçeden ne de Lazcadan bahsediyor. Takabeg ileti 18:12, 12 Ocak 2009 (UTC)

Bu arada Kürtler maddesine eklediğim linklerin hepsi joshuaproject kaynaklı idi neden sildiniz ? İkincisi neden Lazcayı ısrarlı 30,000 (Gürcistan'da konuşulan kısmını unutuyorsunuz 33,000) tahminini koyarken genel tahmin linkini siliyorsunuz ? Dae Jang Geum
Selamlar. Size bir sorum olacak. Avarlar maddesinin köken kısmına göz atabilir misiniz? Rusça çeviriler eklenince karşık oldu gibi geldi. Konu bütünlüğünde sizce bozukluk var mı? Yani konudan konuya atlanıyor mu? Ayrıca kızmayın ama yine TuTas gibi tartışacak biri sizi bulmuş.:D--Gökçє Yörük mesaj 19:04, 12 Ocak 2009 (UTC)
Yani ben de onu diyorum ya. Tutas olduğu aşikar. Bu yazıların bir kısmını önceki sayfalarının birinde kullanıyordu. Artık bıktık. Yani aslında anlaşmak için üçümüz arasında bir tartışma başlatalım da artık son bulsun diyordum. Yasakmış. Ama sürekli başka kullanıcı adları ile geri dönecek. Şikayet edelim mi? Ayrıca Avarlar hakkında dediklerime baktınız mı?--Gökçє Yörük mesaj 19:12, 12 Ocak 2009 (UTC)
Geldim. Valkyrie izliyordum da geç okudum. Mehkeme sahneleri yokmuş. Avar maddesi için elinize sağlık. Kaynaklar sağlam ise sorun yoktur. Köekni Türk (Turkic) ya da Moğol. Başka tezleri görmedim. İran halklarıdır diyen yok yani:)) Ancak Cüan Cüan olup olmadığı tartışılıyor. Ak Hunlara gelince ihtimali düşük olsa da sağlam kaynaklar onu yazıyorsa X'e göre şeklinde atıntı yapabilirsiniz, bence. Takabeg ileti 19:51, 12 Ocak 2009 (UTC)
Peki çok sağolun.--Gökçє Yörük mesaj 14:08, 13 Ocak 2009 (UTC)

Oğuz boyları haritası

Dosya:Oguz Boylari Haritasi.jpg Harita hakkında ne düşünüyorsunuz? --193.140.180.223 15:08, 13 Ocak 2009 (UTC)

Ansiklopedik olmadığını düşünüyorum. Takabeg ileti 15:13, 13 Ocak 2009 (UTC)

1915-1918 Osmanlı'da Ermeni Taşkınlıkları

Bu başlık sakıncalı ise Ermeni Kırımı başlığı daha sakıncalıdır. Taraflıdır. Benim başlığım da taraflı. Ama senin başlığın Türkiye'ye saygısızlık. --Eftal GEZER 15:39, 13 Ocak 2009 (UTC)

Soykırım ile Kırım aynı değildir. 1915-1918 Osmanlı'da Ermeni Taşkınlıkları için kaynak gösterebilir misin? Ondan sonra tartışmaya devam edebiliriz. Gerç ben karşıyım. Takabeg ileti 15:45, 13 Ocak 2009 (UTC)


Kırım kelimesinin anlamlarına http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=veritbn&kelimesec=195234 adresinden bakabilirsin. Ermeni Taşkınlıkları için kaynaklar:

http://www.ermenisorunu.gen.tr/turkce/ozet/isyan.html http://www.ermenisorunu.gen.tr/turkce/katliamlar/index.html http://www.tsk.mil.tr/8_TARIHTEN_KESITLER/8_1_Ermeni_Sorunu/Ermeni_Sorunu.htm http://www.devletarsivleri.gov.tr/kitap/ --Eftal GEZER 15:58, 13 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba

Merhaba, bana Alman subayları başlığı altında Mer30. demişsiniz :) ben bunu pek anlayamadım. Bahriyeli 17:11, 13 Ocak 2009 (UTC)

Mersi (Fransızca: Merci) demek. Farsça'da 30 si olduğu için İran'da bu kullanım yaygındır:) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:14, 13 Ocak 2009 (UTC)

Uyarlama sorunumuz

Tartışma:Virjinya'da dördüncü başlıkta görüş belirtip sorularımı belirttim. Bilginize--Tuleytula 20:36, 13 Ocak 2009 (UTC)

Teşekkürler görüşleriniz için.--Tuleytula 12:42, 14 Ocak 2009 (UTC)
Bilemiyorum. Çok az İstanbul'da kaldım. Yine de bir araştırayım.--Gökçє Yörük mesaj 04:42, 14 Ocak 2009 (UTC)
Yani haritalarda filan ben Ostrogotlar ve Vizigotlar diye gördüm. Elinizde sağlam kaynaklar var mı?--Gökçє Yörük mesaj 14:31, 14 Ocak 2009 (UTC)

Günaydın

  • Takabeg; İnebahtı maddesinin tartışma sayfasında isim değişikliğiyle ilgili bir içerik göremedim? Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 06:16, 15 Ocak 2009 (UTC)
  • Yorumunu okudum, ben de görüş belirttim. Bu tartışmaya açık bir konudur. Politikalar gereği bu tür köklü değşikliklere gidilmemeli, topluluğun görüşleri alınmalıdır. İnbahtı dışındaki değişikliklerini geri alıyorum; bundan sonra da bu değişiklikleri bir konsensusa varılana kadar durdurmanı rica ediyorum. Teşekkürler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 06:42, 15 Ocak 2009 (UTC)
Demin çıkmak zorundaydım. Açılama eklendi. Okursan sevinecem. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:24, 15 Ocak 2009 (UTC)

Türkiye Türkleri

Turkish population 2008-2009

Merhaba Takabeg, my Turkish is not very good so I am writing in English. Please stop changing the figures in Türkiye Türkleri because the ones that I have added are the most recent (for 2008-2009) see also en: Turkish people or en:Turkish population. The references which I have added are all correct! have a look at them! Tesekurler :D.— Bu imzasız görüş Turco85 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Savaş ve Muhabere

Kavramları biraz araştırdıktan sonra tartışmaya katılmaya çalışırım. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin tarih başlığı gerçektende uzun. Ada maddesine taşıyalım ama Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki bölümü kısaltabilirmisin? Yine de ufak tefek bilgilerin kalmasında yarar var bence :). Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 13:47, 15 Ocak 2009 (UTC)

Bence Kıbrıs Cumhuriyeti maddesinde de kısaca tarih bölümü yer alabilir. Kıbrıs (ada) maddesindeki tarih bölümünü daha doğrusu kronoloji halletmemiz lazım, bence. Ada maddesine taşınmasını engelleyen en büyük etken bu kronolojidir, herhalde:)) Kronoloji metine yerleştirmeye çalışacağım. Görüşürüz. Takabeg ileti 13:57, 15 Ocak 2009 (UTC)

Panzer vor!

Selam. Panzerkampfwagen V Panther maddesindeki okunuş özgün araştırma sayılmıyor mu? Birde Panzer Ordusu, Panzer Grubu, Panzer Kolordusu, Panzer Tümeni.... 'nin yerine Zırhlı Ordu, Zırhlı Grubu, Zırhlı Kolordusu, Zırhlı Tümeni terimleri kullanan araştırmacılar var mı acaba? Armored terimini kullanan USA, UK gibi ülkeler için Zırhlı terimini kullanıyorum. Panzer de aslında Zırhlı demektir. Fakat nedense Almanlar için Panzer kullanılıyor. Örnekleri bulabilirsek botla halleder misin? Şunu da soracaktım. Afrika Kolordusu maddesinin başlığı Alman Afrika Kolordusu mu daha uygun? Gerç başka Afrika Kolordusu yok. Yine Almancasını doğru tercümesi Alman Afrika Kolordusu. Çok büyük fark yok ama... Takabeg ileti 13:42, 15 Ocak 2009 (UTC)

Azbuçuk Almancam var sayılır, o sebeple okunuşun Pantzakâmpfvagın Fünf Panta olduğundan %90 eminim, ama kaynak olarak kendimi göstermem pek doğru olmaz sanırım :) Şapkalı a aslında ince değil, daha kalın okunuyor, Almancanın en sevdiğim yanı da çoğu kelimenin elden gelen en kaba şekliyle telaffuz edilmesi :)
Panzer yerine zırhlı kelimesini kullananlar var, ama panzer adı bence daha doğru. TDK'daki amcalar da benle aynı fikirde. Panzer adının 1-2. Dünya savaşlarındaki Alman tankları ve zırhlı polis araçları dışında anlamlarda (Alman olmayan tankları belirtmek için) kullanıldığı yerlere rasgelmedim.
Panzer adı panzerkampfwagen'in (Panzer=zırh, kampf=kavga/savaş, wagen=araba, toplamda zırhlısavaşarabası) kısaltması. Tek başına zırh, zırhlı anlamında. Sadece Alman zırhlı savaş araçları için kullanıldığı sürece doğru isimdir.
Afrika kolordusu işine gelince... O maddenin adını orijinal hali olan Afrikakorps yapsak daha uygun olur gibime geliyor. Türkçe çok sayıda eserde bu isim kullanılıyor, Afrika Kolordusu da Afrikakorps'un anlamını belirtmesi dışında çok az kullanılıyor. Khutuckmsj 18:57, 15 Ocak 2009 (UTC)

Affedersiniz, savaşları neden muharebe yaptınız acaba. --Veritas 12:51, 16 Ocak 2009 (UTC)

Savaş ayrı muharebe ayrı. Savaş kelimesi iki devlet arasındaki siyasi, iktisadi ve silahlı mücadelelerin tamımını kapsar ederken muharebe kelimesi savaşın bir parçasıdır. Genelde muharebe savaşa nazaran kısa sürer (bir ya da birkaç günlük) ve sırf silahlı çarpışmayı kapsamaktadır. Anlatabildim mi? Takabeg ileti 12:56, 16 Ocak 2009 (UTC)

Anladım. Aydınlattığınız için teşekkürler. Ayrıca katkılarınız için de...--Veritas 12:58, 16 Ocak 2009 (UTC)

İnternette en çok Gözleve diye geçiyor. Kaynak bulmaya çalışalım. Medyada ne diye geçiyor acaba?--Gökçє Yörük mesaj 15:59, 16 Ocak 2009 (UTC)
Anadolu Eyaleti acaba kaç yılında dağıldı? 1826, 1827, 1811 diyenler var.--Gökçє Yörük mesaj 17:07, 16 Ocak 2009 (UTC)

İli Turki

Selam Takabeg yarın ilgilenirim. İyi çalışmalar.--Tevfik1958 17:45, 16 Ocak 2009 (UTC)

  • Selam Takabeg İli Turki şu anda bitirdim bir göz atarsın, ilerde daha fazla sağlam kaynak bulursam yine eklerim.--Tevfik1958 11:08, 17 Ocak 2009 (UTC)
  • Elinize sağlık. Bu dil hakkında göz atabileeck kadar bilgim yok:) O yüzden sizden rica ettim. Çok teşekkür ederim. Takabeg ileti 12:06, 17 Ocak 2009 (UTC)

Gereksiz değişiklik

Yapıldığı iddia edilen cümlesini neden yapılan a çeviriyorsun? Sen ordamıydın yapılırken? Gördün mü? Masajcı 19:09, 16 Ocak 2009 (UTC)

Vikipedide madde başlığı ile ilk cümledeki başlık aynı olur. Takabeg ileti 19:14, 16 Ocak 2009 (UTC)
Başlıığı da değiştirecem nasıl yapıalacağın ı bulursam. — Bu imzasız görüş Masajcı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bilgi simgesi Merhaba, yaptığınız bir değişiklik deneme amaçlı olarak görülmüş ve geri alınmıştır. Deneme yapmak istiyorsanız, lütfen deneme tahtanızı kullanın. Bir hata olduğunu düşünüyorsanız ya da herhangi bir sorunuz olursa mesaj sayfama yazabilirsiniz. Teşekkürler.

Sen değişitiyorsun ya

Sen de değiştirme o zaman. Elinde bir ırka soykırımcı diyen sağlam kaynak mı var? — Bu imzasız görüş Masajcı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kaynakları buldukça değişiklik yapacağım. Sen de yapabilirsin. Ama kaynak olmadan asla ve kaynaklara aykırı yorumları da eklemeyin. Takabeg ileti 19:27, 16 Ocak 2009 (UTC)

Midem de yanma var

Midem de yanma var. Derdim bu. Türkler zehirlemiştir belki beni ha? Kaynak bul da yaz. Masajcı soykırımı diye. Ya senin derdin ne? — Bu imzasız görüş Masajcı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Benim derdim kaynaklara dayanmaksızın kafalarına göre yapılan yorumların eklenmesi. 19:30, 16 Ocak 2009 (UTC)

Gördüysen

Gördüysen 100 küsür yaşında olman lazım. Yok görmediysen yalancının teksin demektir. Nedir Türklere bu öfken? Kafana atom bombasınıda mı Türkler mi attıydı? Var mı Japon soykırımı diye madde? Masajcı 19:47, 16 Ocak 2009 (UTC)

Neyi görmüşüm. Nerede öfkem? Atom bombası işi katliam olarak kategorize edilmektedir. Takabeg ileti 19:50, 16 Ocak 2009 (UTC)

Soykırımı gördün mü dedim de gördüm dedin ya. Kafan iyi mi senin? — Bu imzasız görüş Masajcı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Eğer Talat Paşa'nın elinde bir Enola Gay bir de Atom bombası olsaydı inan ki kimsenin kafasına atmazdı. Osmanlı adam sürer soykırım olur. Amerikalı kenti havaya uçurur katliamcı olur. .ik kafalı .apon askerleri çinli kadınların binlercesini seks kölesi olartak satar adı bile olmaz. Sen azıcık vicdanlı ol. Dön kendi tarihine bak. Ha misyonum var diyosan ki her gün 16 saat burda olmandan gönül işi yapmadığın belli kimliğini aç da kimsin amacın ne bilelim. Sadece kamera satmaya gelmedin eminim Türkiye'ye. Masajcı 19:56, 16 Ocak 2009 (UTC)

Ne Soykırımı ne de Atom bombasını da gördüm. Sen yanlış anladın değil mi? Tartışma:Ermeni Kırımı'da Evet gördüm. yazdım da o tuhaflığı gördüm manasında yazmıştım. Sen anlamadın da Gökçe anlar. Birde Vikipedide kişisel saldırı yasaktır. Takabeg ileti 20:00, 16 Ocak 2009 (UTC)

saldırma o zaman

saldırma o zaman bana.

Saldırmadım ki. Kaynakları kaldırma, kaynaksız yorumunla değişikliği yapma dedim ve demeye devam etmek zorundayız. Takabeg ileti 20:06, 16 Ocak 2009 (UTC)

Türklere karşı olman

Nerede Türklere zıt bir mesele varsa sen ordasın? Bunu iyi niyet varsayalım mı? — Bu imzasız görüş Masajcı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Varsayabilirsin. Türklere zıt bir mesele var mı? Nerede var? Eğer öyle meseleler olsa da sağlam kaynaklardan bilgileri aktarmaktan başka birşeyi yapamıyoruz. Takabeg ileti 20:12, 16 Ocak 2009 (UTC)

Adres

Adresine kadar biliyorum seni. Gel bu zıtlıktan vazgeç. İşine bak. — Bu imzasız görüş Masajcı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ne adres? Takabeg ileti 20:19, 16 Ocak 2009 (UTC)

.Ötünden top çıkarmayı biliyosun. Adres ne diyince yok de mi? Adres adres...(adress:english) — Bu imzasız görüş Masajcı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Görüşürüz

İiy hadi görüşürüz bakalım. E.U.'nun da selamı var ha. — Bu imzasız görüş Masajcı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

E.U kim? Avrupa Birliği? Takabeg ileti 20:25, 16 Ocak 2009 (UTC)

EvET ya. Avrupa Birliği dönem başkanlığının sana selamı var ileteyim dedim. salatalık — Bu imzasız görüş Masajcı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Bu kadarcık bir anlam değişikliğinden medet umar olmuşsun. Öyle ki özet kutusunda birilerine mesaj vermeye çalışacak kadar. Acıyorum bazen sana. --maderibeyzaileti 02:30, 17 Ocak 2009 (UTC)

Evet PKK'yı terör örgütü olarak tanımlayan ülke sayısına nazaran Ermenilerin toplu öldürülmesini Ermeni soykırımı olarak tanımlayan ülke sayısı daha fazladır. Tarafsızca davranamadıkları anlaşılıyor. Takabeg ileti 02:33, 17 Ocak 2009 (UTC)

PKK

AB'nin raporunda yer alıyor diey AB üyelerin PKK'yı terör örgütü kabul etmiyor. AB'nin başka kuruluşu PKK'nın terör örgütü olmadığını açıklamış olması da üyelerinin kendi kararlarını etklemiyor. Durum böyle. AB raporu göstererek AB'nın bütün üyelerinin PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamış gibi göstermemiz yanlıştır. Teker teker kaynak bulmamız lazım. OK mi? Takabeg ileti 02:38, 17 Ocak 2009 (UTC)

Sanırım en.wiki'de tartışmıştık, AB'nin Usama bin Ladin için 2001'de aldığı[2] terör sebebiyle malvarlığı dondurma kararı emsal oluşturuyor, daha sonra alınan kararlar da PKK'yı tüm AB üyelerinin terör örgütü saymasını gerektiriyor. Tabii bana uzun uzun anlatılmıştı bu, ben bu kadar anladım. Ama gerekli eferanslar var zaten maddede. Khutuckmsj 02:46, 17 Ocak 2009 (UTC)

Usama bin Ladin ayrı konudur ve AB ülkeleri bu kararına uymuştur. Fakat PKK konusunda üye ülkeler aradında fiilen uymayanlar var. Kendi kararını alanlar da var. O yüzden sadece AB raporu bütün ülkeler için tek kaynak olmamalıdır. HAMAS maddesinde de farkettim. Terör örgütü olarak tanımlamayan ülkeler de tanımlayan ülke olarak geçiyor. Takabeg ileti 02:51, 17 Ocak 2009 (UTC)

Bizim için önemli olan devletlerin resmi politikaları, yani laf ve anlaşmaları :) Devletlerin devlet olmaktan kaynaklanan ikiyüzlülükleri konusu bizi ve maddemizi aşar :) Khutuckmsj 02:53, 17 Ocak 2009 (UTC)
Ya o değil de şimdi farkettim, Kürtler ve Ermeniler olmasa mesajlaşamayacağız seninle :) Khutuckmsj 02:57, 17 Ocak 2009 (UTC)

Ne? Anlayamadım. Bu mesaj bana mı attın? Takabeg ileti 02:59, 17 Ocak 2009 (UTC)

Yep! Khutuckmsj 03:00, 17 Ocak 2009 (UTC)

Dün başka konular içni mesajlaşmadık mı? Neyse... Takabeg ileti 03:06, 17 Ocak 2009 (UTC)

Marşlar

Ulusal Marşların adını orijinal isim yapsak. Yani marşını değiştiren ülkeler var. Sayfa adına XX Marşı dememiz bence doğru değil. Orijinal isim yapalım da nasıl yönlendireceğim? Geçmişi kayboluyorda. Bir fikriniz var mı?--Gökçє Yörük mesaj 12:22, 17 Ocak 2009 (UTC)

Lord. Bence olur. Kırım Tatarlarınkine baktığımda aynı şey aklıma da geldi. Yani o marşı hangi cumhuriyetler, hükûmetlerinde kullanıldığını araştıracaktım. Ama orijinal isim yaparsak araştırmazsak da sorun çıkmaz. Yine de araştıracağım da:)) Takabeg ileti 12:25, 17 Ocak 2009 (UTC)

Nasıl yönlendireceğim. #redirect[[]] yaparak mı? İşte o zaman geçmiş gidiyor. Ayrıca o marşı Kırım Halk Cumhuriyeti kullanmış. Bir de marşlar için iki tür şablon hazırlayacağım. İng. Viki'den.--Gökçє Yörük mesaj 12:31, 17 Ocak 2009 (UTC)
Ne bileyim. Ama olmasın diyorum. Çünkü bazı marşlar çeşitli ülkelerce kullanılıyor. Yanlış hatırlamıyorsam Lihtenştayn, Birleşik Krallık ile aynı marşı kullanıyor. Bu gibi durumlarda isimde zorluk yaşanacak. Tüm marşlar İng. Vikipedi'deki gibi orijinal adı ile olursa sorun çıkmaz. Daha iyi olur diye düşünüyorum. Ne dersiniz?--Gökçє Yörük mesaj 12:44, 17 Ocak 2009 (UTC)

OK. Değiştirelim. Liechtenstein ile UK'nin ki aynı beste ayrı şiir mi? Aynı beste olsa da Şarkıların başlıkları ve şiirleri farklıdır herhalde. Bu arada Lihtenştayn yazımının artık yaygın değildir. Çokoturgaçligötürgeç hikâyesi aklıma geldi:) Orijinal adı olarak değiştirmeye başlayalım ve tepki gelirse düşünelim. Takabeg ileti 12:53, 17 Ocak 2009 (UTC)

Marşlar

Kolay gelsin. Bu konunun daha önce tartışıldığını hatırlamıyorum. İngilizce Wikipedia'da marşların orijinal dillerindeki başlıkları kullanılıyor. En iyisi konuyu Köy Çeşmesine taşımak. — Pınar [m] 13:17, 17 Ocak 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. Gökçe'ye ileteceğim. Görüşürüz. Takabeg ileti 13:21, 17 Ocak 2009 (UTC)

Peki tamam. Siz mi yazacaksınız ben mi yazayım? Yani o Litnş.... olayını tam hatırlamıyorum da öyle bir şeydi. Marşları bölye düzenlersek daha iyi olacak.--Gökçє Yörük mesaj 13:37, 17 Ocak 2009 (UTC)

Siz yazazarsanız işimiz daha kolay olacak Takabeg ileti 13:38, 17 Ocak 2009 (UTC)

  • Merhaba, bu hususta Köy Çeşmesi'ne bir yorum belirttim...İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 16:42, 17 Ocak 2009 (UTC)
Gördüm:) (Ermeni Soykırımı görmedim:))) İlginiz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 16:44, 17 Ocak 2009 (UTC)
  • Merhaba. [3] sayfasındaki resimlerden birini Büyük Balık sayfasına yerleştirebilir miyim acaba? Bir soru çıkar mı?--Olağan Şüpheli 18:22, 17 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Bu resimler teliflidir. Ben daha önce Resim:Setsuna F. Seiei.jpg'de Dosya ile ilgili açıklama ekleyerek kullanmıştım. Lisans ne olacak acaba? {{Promosyon}} mu uygun? Ama en iyisi interwikilerinkinden almak. Daha kolay oluyor:) Takabeg ileti 18:32, 17 Ocak 2009 (UTC)

  • Araştırıyorum. Daha rastlayanadım. İlgilendiğiniz için sağolun.--Olağan Şüpheli 18:35, 17 Ocak 2009 (UTC)


Ermeni Kırımı

Tekrar selam. Ermeni Kırımı maddesinde eklediğim bilgiler (herhangi teze dayanmayan tarafsız bilgiler olup soykırımın ssi bile geçmiyor:)) haklı gerekçe göstermeksizin Uzlaşma yok bahanesiyle sürekli kaldırılıyor. Bu konuda ne yazık ki Üç geri almadan şikayet eden olmuştur. TBA ihlali v.s. haklı gerekçe gösterseydi tartışma konusu olurdu da. Bilgileri eklerken bakınca demin eklediğim bilgi göremiyorum. Göremeyince bunu tekrar getirerek ona ilave etmek zorundayım. Bu durumun üç geri alma kategorisine girdiğini düşünmüyorum. Ne dersiniz? Madde hassas konudur fakat aynı zamanda çok zayıf bir maddedir. Ben de kişisel saldırının hedefi olmak istemediğim için uzun zamandır ilgilenmiyordum. Fakat artık tarafsızlaştırmaya karar verdim. Görüşürüz. Yardımcı olursanız sevineceğim. Takabeg ileti 18:53, 17 Ocak 2009 (UTC)

  • Merhaba, mesajınızdan sonra maddeyi baştan sona tekrar okudum, geçmişte silinen kısımları da inceledim. Aslında maddenin isminden tutunda konuya ilişkin romanlara kadar söylenecek çok şey var...Ama hiç bir şey söylemeyeceğim:) Belki bir müddet sonra, madde bir şekle yönlendikten sonra, şu an maddede hareketlilik var, müdahil olmak istemiyorum...Öbür yandan anlattığınız mevzunun kesinlikle üç geri alma kuralını ihlal ettiğini düşünmüyorum. Bir kullanıcı eklediği kaynaklı bilginin takibini yapmakta özgürdür ve hatta yapmalıdır. Karşı bir kaynaklı tez ileri süremeden silmek/değiştirmek kabul edilebilir değil, bunu düzeltmek ise değil üç, otuzüç kere olsa kural ihlali olmamalı...Ancak bir uzlaşı içinde kaynaklı ve mutabık kalındığında bilgiler değiştirilmeli, kaldı ki çok farklı görüşler/bilgiler de olsa bir arada ansiklopedik düzen içinde bulunabilir...İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 19:21, 17 Ocak 2009 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim. Romanlara göre değişiyor. Bazılar gerçekten propagandaya benziyorlar. Aslında hem Ermeni örgütlerinin propagandaları hem de Türkiye'nin özellikle Evren döneminde yapılan propaganda (gerç Türkiye propaganda savaşında kaybetiyor da) faaliyetlerinden de bahsedilmelidir, bence. Umarım bi gün madde normal hale getirilecek ve siz de katkıda bulunacaksınızdır. Takabeg ileti 19:30, 17 Ocak 2009 (UTC)

Silinmesi gereken madde

http://tr.wikipedia.org/wiki/Güvenlik_tedbiri adresli maddenin silinmesi gerekmektedir. İçeriği bir satır olmakla beraber hakaret içeriklidir.--Eftal GEZER 20:24, 17 Ocak 2009 (UTC) Gereken müdahaleyi yapmışşsınız. Teşekkür ederim.--Eftal GEZER 20:27, 17 Ocak 2009 (UTC)

  • Engellendi. Dikkatiniz için teşekkürler. İyivikiler... homonihilis // ileti 20:37, 17 Ocak 2009 (UTC)

Hans Lammers

Merhaba. yeni madde açtığım Hans Lammers için bu zat generalmiydi demişsiniz :). Obergruppenführer rütbesi Nazi Almanyası'nda benim bildiğim general oluyor. Hem zaten fotoğrafındaki üniformasının yaka kısmında Obergruppenführer rütbesi var. Bahriyeli 00:03, 18 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Öncelikle elinize sağlık. Hmm bizde Nazi mitgleit kategorisi yok. Waffen-SS'nin generalleri tamam da, Allgemeine SS'ninkine de general diyebilir miyiz? Ben de emin değilim: )) Kullanıcı:Erdall'a da soralım. Takabeg ileti 00:07, 18 Ocak 2009 (UTC)

Selam Takabeg

İyiyim sağol, sen nasılsın. Bende zoolojiden kopamıyorum. Bana tarihden daha eylenceli geliyor şu an. Aslında tarih beni daha çok ilgilendiriyor ama Vikiufuk, Bruno v.s gibi türk-tarih-tezi savunucuları ve kazim mirşancılar insanın hevesini kaçırıyor. Neyse acele evden çıkıp eşimi almaya gitmem lazım. selamlar görüşürüz --Erdall 00:05, 18 Ocak 2009 (UTC)

Hamdolsun. Türk-tarih-tezi tekrar moda mı oldu yaaa... Bu gidişle ilgili maddeler hiç tarafsız olmayacak gibi... Kısaca bi şi soracam. Allgemeine SS'nin yüksek rütbelilerine de general diyebilir miyiz acaba? Takabeg ileti 00:10, 18 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba Takabeg

  • Yaklaşık 48 saattir bilgisayarımda sorun vardı, daha seninle bir önceki tartışma konumuza bile ba~kma fırsatım olmadı. Şimdi bu kadar geç saate kaldığımıza göre, yarın için de söz vermiyeyim, çünkü yapmam gereken çok iş birikti. Umarım kısa zamanda dediklerinde göz atarım. İyi geceler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 02:01, 18 Ocak 2009 (UTC)

SS

Selam Takabeg, SS hakkında okadar detaylı bilgim yok. Bence hatta bayağı bunaltıcı bir konu. Yahudi soykırımı maddesini zamanında yeniden yazmamın sebebi, tartışma sayfasında arapların ve iranlıların soykırım inkarcılığını gençlerimiz tarafından taklit edildiğini gördüğüm içindi. Ama yoksa bu konuyla ilgilenmek istemiyorum. kusura bakma.
Almanca Vikide senin için bir baktım: de:Organisationsstruktur der SS. SS'de general isimi kullanılmıyor. En üstte olan kişiye Oberleiter deniliyor. selamlar --Erdall 06:01, 18 Ocak 2009 (UTC)

Kaliteli Madde

Selam, merhaba. Benim bildiğim SS subayları'nın 2 rütbesi vardı. Birisi Waffen-SSte, diğeri ise Allgemeine SSd e. Waffen-SS rütbeleri genellikle Allgemeine SS rütbelerinden daha yüsekti. Allgemenie SS'e general diyebilirmiyiz onu bende bilemiyorum, ikilemdeyim :)) Adolf Hitler maddesini tabiki kaliteli madde yapalım. Vikimedimizde çok az var. Ama bunu için Hitler maddesini biraz daha geliştirmek, biraz daha katkı yapmak gerekir mi acaba? Yoksa bu haliyle seçkin olabilirmi onu Hizmetlilere danışmak lazım tabiki. Bahriyeli 09:49, 18 Ocak 2009 (UTC)

Kürt

Selamlar. Şablon:Kürt-biyo-taslak'a Selahattin Eyyubi'nin resmini koymanız beni şaşırttı. Henüz Kürtlüğünden şüphe edilen birinin resmini niye koydunuz acaba? Onca kanıtlanmış Kürt dururken:) O resmi kaldırıp başka birini ekleyelim. Henüz milliyeti ne bilinmiyor. Birkaç kaynak yüzünden onu oraya koyamayız...--Gökçє Yörük mesaj 13:59, 18 Ocak 2009 (UTC)

Madde tartışmasının taşınması

  • "Madde ile alakasiz oldugu icin koy cesmesi (ilginize)ye tasinacak" diyerek maddenin tartışma sayfasındaki yorumu taşımışsınız maddeden köy çeşmesine. Acaba madde ile alakasız yönü nedir acaba? Bırakalım da bu yazıyı yazan kullanıcı düşünsün değil mi neyin alakalı olup neyin olmadığını... --DsMuratileti 14:34, 18 Ocak 2009 (UTC)

Kaynaksız şablonu

Tekrar selam. Dün niye şaşırdığımı anladın mı? Alman Panzerleri hakkında konuştuk ya. Sanki sırf Kürt / Ermeni konuları konuşmuyoruz herhalde. Ama şimdi yine Ermeni konuşacam:)) Söz konusu maddede kaynaksız şablonu yer alıyor. Fakat oldukça kaynaklar ekleniyor. Kaynaksız olduğu düşünülen cümlelere daha somut olarak kaynak göster etiketi ilave ediliyor. Diğer maddelerdeki durumlarıyla kıyasladığımız zaman kaynaksız şablonunun gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sen ne dersin? Bildiğim gibi benim tercihim DAK gibi maddeler ya da animeler olup Ermeni Kırımı değil. Fakat şimdi ilgilenmeye çalışıyorum. Şansımızı kaybetmeyelim. Başka arkadaşlarımız da ilgilenirlerse ve maddeyi zenginleştirsek ne güzel. Chao. Takabeg ileti 22:21, 17 Ocak 2009 (UTC)

Tekrar geldim. Atatürk Sevenler Kulübü üyesi olarak Atatürk ve Ermeni Kırımı bölümü açalım mı? Neler demiş neler dememiş. Atatürk'ün olaya bulaşmadığı için lider seçildiğine dair tezleri de duymuşundur. Görüşürüz. Takabeg ileti 23:50, 17 Ocak 2009 (UTC)

Ermeni Kırımı maddesinde halen eksik kaynaklar var, dolayısıyla kaynaksız şablonunun kalması daha iyi olur. Benim ilgi alanım da Porsche 911 ve Honda CBR250 tarzı maddeler, Ermeni kırımı vs. maddelere farkına varılmadan TBA dengesi kaybedildiğinde uğruyorum sadece :P
Atatürk ile Ermeni Kırımı arasında bağlantılar olduğu yönünde iddiaları ben de duydum, ancak bunlar aşırı spekülatif hatta komplo teorisi ayarında iddialar. Maddeye girecek kadar kayda değer olduklarını düşünmüyorum, ancak yeterince önemli olduğunu düşünüyorsan maddeye ekleyebilirsin. Khutuckmsj 14:51, 18 Ocak 2009 (UTC)

Ermeni Kırımı çoktandır taraflıydı.:P:P Atatürk ile Ermeni Kırımı bölümü daha sonra ilave edeceğim. Mesela Fransız gazetede Atatürk soykırımı tekrarlamayacağına dair söz vermiş(miş). Türkkaya Ataöv bunun uydurma olduğunu savunuyor. Yine de bunlar olaydan sonra yaşananlar. Önce olayın kendisi sonra spekülasyonlar ve propagandalardan da değinecek, inşlalh. Takabeg ileti 15:17, 18 Ocak 2009 (UTC)

  • Merhaba, affınıza sığınarak tartışmamı eski yerine taşıdım. Konu ile alakasız değildir. Sadece fazlası vardır. Teşekkürler--88.239.42.217 15:58, 18 Ocak 2009 (UTC)

Doğrudan alakalı değildir. Şimdi fazlasını (benim açımdan hepsi fazlası:)) kaldırabilirsiniz. Köy çeşmesinde dikkatlerine çekebilir. TeşekkürlerTakabeg ileti 16:02, 18 Ocak 2009 (UTC)

Hitler'in Führerbunker'i

İyi geceler Takabeg. Führerbunker maddesini açtım. İlgini çekiyorsa ve bilgi sahibiysen katkıda bulunmak istermisin? İyi çalışmalar dilerim. Bahriyeli 22:31, 18 Ocak 2009 (UTC)

Güzel. Şimdilik kaçacam ve sonra bakacam. Bendlerblock ve Plötzensee de rica etsem:)) Takabeg ileti 22:34, 18 Ocak 2009 (UTC)

Plötzensee Hapishanesi

Şimdilik bende kaçıyorum (SLEEP TIME):) Plötzensee Hapishanesi maddesini başlattım. Şimdilik bişeyler karaladım :) Devamı gelecek. Kolay gelsin. Bahriyeli 22:55, 18 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba

Yorumun bir kısmı tartışmayla doğrudan ilşkili (Kuzey Kıbrıs örneği) ama hizmetli seçimleri konusu bencede alakasız. "Görüşlerinizi açıklamak için Vikipedi'yi aksatmayın" denilebilir bu durumda. — Pınar [m] 02:47, 19 Ocak 2009 (UTC)

Mer30. Anladım. Birde İmam-ı Gazali maddesinden bir forum'dan kopyalanmış kısımları çıkardım. Doğru mu yaptım acaba? Takabeg ileti 02:52, 19 Ocak 2009 (UTC)

İmam-ı Gazali

Doğrudur. Maddenin ilk sürümünde telif ihlali varmış. — Pınar [m] 02:56, 19 Ocak 2009 (UTC)

Bendlerblock

Merhaba. Bendlerblock maddesinide açtım. Fakat pek kaynak bulamadım. Pek bilgi sahibi değilim Bahriyeli 17:26, 19 Ocak 2009 (UTC)

Selamlar

Kaşgarlı Mahmut'un tamamen içeriği değiştirmişler, bir kaç defa hizmetlilerden rica ettiğim halde korunmaya alınmadı, yavaş yavaş burada kalmanın bir anlamı yok.--Tevfik1958 19:57, 19 Ocak 2009 (UTC)

Başlangıç kısımlarını tamir ettim. Maddede telifli kısımlar var sanki. Takabeg ileti 20:30, 19 Ocak 2009 (UTC)

Selam

  • Trojan (bilgisayar) maddesinde neye göz atmamı istemiştin? diğeri de yönlendirme yapılmış.. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 20:32, 19 Ocak 2009 (UTC)

Trojan (bilgisayar) maddesi tamamen kopya idi:) Takabeg ileti 20:34, 19 Ocak 2009 (UTC)

  • Peki Taka, maddenin geçmişini de bi inceleyelim yarın, eğer kökten öyleyse uçabilir. :) İyi geceler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 20:39, 19 Ocak 2009 (UTC)

Korinth / Corinth

Merhaba Takabeg, kullanıcı yöntem hatası yapmış, kopyala yapıştır ile maddeyi taşımış. İsmin doğruluğunu/yanlışlığı ile ilgili görüş belirtmedim. Kolay gelsin. --temaileti 21:08, 19 Ocak 2009 (UTC)

Önemli not:

  • Takabeg, önceden bilgilendirdiğim halde; ortak bir anlaşmaya varıldığı net bir şekilde kesinleşmeksizin bazı madde adlarını "savaş" sözlerini "muharebe" ile değiştirmişsin. Gerek açık ihlal, gerekse uyarıyı dikkate almamak hoş bir tavır değil. Bilgine.. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 15:08, 20 Ocak 2009 (UTC)
  • Abi. X Deniz Savaşı - X Deniz Muarebesi için itiraz ettiğini düşünmüştüm. Çünkü İnebahtı Deniz Muharebesi, Navarin Deniz Muharebesi v.s. deniz muharebelerinin başlıklarına müdahae etmişsin ama kara muharebelerinin başlıklarına müdahale etmemişsin. Kara muharebelerinin başlıkları için de mi itiraz ediyorsun acaba? Takabeg ileti 15:19, 20 Ocak 2009 (UTC)
  • Genel olarak bu tür köklü değişikliklerden sözediyorum; bunu köy çeşmesinde tartışmaya açmak gerekiyor. Topluluk; "tamam, bütün savaş sözcüklerini muharebe ile dğeiştirelim" kararı alırsa saygı duyarım. Ama bu durumda değil.. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 15:21, 20 Ocak 2009 (UTC)
  • Abi, bütün svaş sözcüklerini muharebe ile değiştirmemiz imkansız. Sadece muharebe için muharebe sözcüğünü kullanabiliriz. Savaş için muharebe sözcüğünü kullanamayız. Yani maddede anlatılan savaş ise X Savaşı olarak kalır. Maddede anlatılan muharebe ise kaynaklarda Y Muharebsi olarak geçiyorsa değiştirilebilir. Ve yaptığım değişikliğinin köklü değişiklik olduğunu düşünmüyorum. Sıradan ve basit değişikliklerdir, bence. Takabeg ileti 15:33, 20 Ocak 2009 (UTC)
  • Takabeg; seri halde yapılan değişiklikler köklü değişikliktir. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 15:36, 20 Ocak 2009 (UTC)

Kukla

Selam. Bu da o, değil mi? Çok taraflı ve ısrarlı. Takabeg ileti 17:14, 20 Ocak 2009 (UTC)

Bak canımcığım.Hiçbir alternatif(öldüyse ruhu şâd olsun muallim(-e)inin sana alternativenin Türkçesinin "alternatif" olduğunu öğretmemiş mi ?)
  • Hiçbir alternatif resmi nüfus sayımlarının neticelerinin yerini tutmaya mâlik olamaz, düşünelemez.Orada çeşitli düvelânın son nüfus sayımları vardır.Onlardan daha geçerli kanıt ne olabilir acep ? Gayrı gerisini sen düşün.Cihân-ı âlemin dört bir gûuşesindeki Türklerin sayısını ısrarla fazlaca göstermek Türko-nazimdir indimce !!! Sanırım bu kadar lâf u güzaf kâfi !!! Lazistanın, Gürcücesini yaz amennâ amma Osmanlıcasını da bir araştır yaz.Bu Kartvelizm olur !!! — Bu imzasız görüş Lyoizisi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Öncelikle Vikipedi kuralına göre kuklanın yaptığı değişiklikler geçersizdir. Yaptığın değişiklikler çok ama çok taraflı ve bazı kesime özgü telkinata dayandığı için görünce anında anlıyoruz:)) P.S. Alternative yazımı seviyorum. Takabeg ileti 17:23, 20 Ocak 2009 (UTC)

Tekrâren lâf u güzafa hâcet yok.Hiçbir sûrette Türkler maddesini mübalâğa etmenin âlemi yok.Devletlerin yaptığı nüfus sayımlarından âlâ bilgi olur derseniz Türkiyat ateşiyle de "aman biraz daha fazla göstereyim" hülyâlarıyla değişikliğe giderseniz buyrun yapın.Sonra da profilinizdeki tarafsızlık kutucuğunu sorgula-yın !!!

Rica

Maddeleri kontrol etmeye başladım bile. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 17:43, 20 Ocak 2009 (UTC)

Lazistan

Beyefendi tabii ki Lazistan'ın Gürcücelerini de ekleyebilirsiniz.Ben buna karışmaya hak iddia etmem azman gibi.Ancak Osmanlıca ve Farsçalarının da hatta Grekçelerinin de ekelnemsi lazım ki hoş dursun.Yoksa soyulmuş bir tavuğa dönüyor madde.Bu ülkeye bu adı veren Farslar ve 1925'e kadar bu adla namlandıran türklerin alfabesi(Osmani) olması olmazs aolmaz diye düşünüyorum !

Merhaba

Merhabalar. Umarım her şey yolundadır. Maddeye gelince; ark olarak kalması daha iyi gibi. Çünkü kanal ile eş sesli birçok sözcük var. Ne de olsa ikisi de Türkçe değil; bari daha özel bir isim olan Ark olarak kalsın. (Bana göre) İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 20:41, 20 Ocak 2009 (UTC)

Hmm... Takabeg ileti 20:46, 20 Ocak 2009 (UTC)

Osmalıca Türkçesi

[4]--Cfsenel 23:42, 20 Ocak 2009 (UTC)

Kaynaksız bilgiymiş. Madde metinlerine kaynak göster etiketlerini yapıştırdım. İlgilenirseniz iyi olur. Takabeg ileti 23:49, 20 Ocak 2009 (UTC)

[5]--Cfsenel 00:25, 21 Ocak 2009 (UTC)

Shia Imam resmi

  • Merhabalar,
  • Öncelikle geç yanıt için çok özür dilerim; şu sıralar o kadar meşgûlüm ki Vikipedi'ye hiç zaman ayıramıyorum... Mesajınızı yeni gördüm. Emin değilim; arkadaş haklı olabilir. Resmin altında fark ettiyseniz "Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed onun elçisidir" yazıyor. Herhangi bir üçüncül kaynak da verilmemiş Wiki dışında ki bakıp bulalım. Bu tip hususlarda şüpheye yer vermemek lazım; nasılsa Vikipedi'de başka Hz. Ali betimlemeleri mevcut; onları kullanalım diyorum? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 23:54, 20 Ocak 2009 (UTC)

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ben de emin değilim. Evet, alttaki yazıyı okudum. Ona bakıldığında bunun Ali olma ihtimali de, Muhammed olma ihtimali de var. Yüzü Ali'nin diğer resimlerine benziyor da:)) Birde Muhammed'e İmam denir mi? Mesaji yazan arkadaşımızın neye dayanarak Ali olmadığını yazdığını bilemiyorum. Soru mesajı gönderdim ama yanıt gelmedi. Ali olduğunu gösteren kesin kanıt da yoktur. Biraz araştıracağım. Takabeg ileti 00:02, 21 Ocak 2009 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Evet çok belirsiz. Hz. Ali betimlemelerindeki simaya benziyor ama aslına bakarsanız klasik simadan da biraz farklı (özellikle sakal kısmı biraz garip çizilmiş - bir de nedense Hz. Ali'yi normalde bu resimdekinden daha beyaz tenli çizerler, gerçekte büyük ihtimalle daha esmer tenliydi ama bu resimdeki gibi ^_^). Bence şüpheliyse en doğrusu kullanmamak; nasılsa resim kıtlığı çekmiyoruz bu hususta. Bu arada evet, Hz. Muhammed'e İmam dendiği de oluyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 02:39, 21 Ocak 2009 (UTC)

Osmanlıca harfler

[6]--Cfsenel 00:03, 21 Ocak 2009 (UTC)

Ve tekrar [7]--Cfsenel 00:25, 21 Ocak 2009 (UTC)

Don Kişot

Takabeg, katkı yaptığını sonradan fark ettim çok pardon. Düzenlediğin son hali bence de güzel, karakter ayrışımı ile. Yalnız maddenin son hali sizin son değişikliğiniz ile görünmüyor.--Ahzaryamedmesaj 01:37, 21 Ocak 2009 (UTC)

  • Tamam düzelmiş, son değişikliğiniz ile güzel oldu. İyi geceler.--Ahzaryamedmesaj 01:39, 21 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Karakterler hakkında w:en:List of characters in Don Quixote maddesi var. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:42, 21 Ocak 2009 (UTC)

anlaşma

anlaşmaya başladığımız için yorumlarımı geri aldım. Daha dikkatli olalım ve gerçekten tarafsız olalım yeter.--Vikiufuk 07:56, 21 Ocak 2009 (UTC)

age

Şeyh Sait maddesindeki a.g.e. s Uğur Mumcu'nun kitabı mıdır?--Bruno ileti 11:23, 21 Ocak 2009 (UTC)

Selam Takabeg

Tabi bu benim başlanğıçta yapdığım hata, biliyorum fazla olmuş, ama lütfen madde başındaki, kibap isimlerindeki Arapça ve Farsca karşıtlarını silmeyin anlayan insanlar için çok önemlidir (ileride çıkabilicek karışıkları önlemek için). İyi çalışmalar. İpek Yolu'nu da bir düzenleyen olursa çok iyi olacak.--Tevfik1958 12:54, 21 Ocak 2009 (UTC)

  • Merhaba, hiçbir fikrim yok ama eğer Ruslar sulama amaçlı kullanıyorsa Rusya'dadır. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 12:56, 21 Ocak 2009 (UTC)

Kukla

Tabi ki.:)--Gökçє Yörük mesaj 14:15, 21 Ocak 2009 (UTC)

bir soru

Sana, ciddi olarak bir soru sormak istiyorum, "acaba dünyadaki basım ve yayın kriderlerine uygun olarak basılmış örneğin ISBN ve ilgili benzer kodlamalara sahip bir kitabın bir derginin ya da bilimsel bir yayının bilim adamları tarafından kabul görüp görmediğini nasıl anlarsın, daha açık olarak kabul görmüş olma kriteri nedir"?--Vikiufuk 08:52, 22 Ocak 2009 (UTC)

Yazarın kimliğine de bakarım. Bir yazar konunun uzuman olan bilim adamlarından değilse onu kullanmıyorum. Birde ISBN numarasının olup olması o kitabın bilimsel olup olmamasıyle alakalı değildir. En sağlam yolu kitabın içeriğini incelemektir. Mesela Türk tarihi maddesinde Brakisefal, Dolikosefal filan yazılıyor ya. Irkçılığın moda olduğu döneme aittir ve günümüzde Türk tarihi araştırmalarında geçersiz. Atatürk'ü ırkçı göstermek için en iyi malzemelerden biri:) Takabeg ileti 03:06, 23 Ocak 2009 (UTC)

Bu söylediklerin senin kişisel fikirlerin, benim sorum başka, ben bilimsel olup olmadığını nasıl anlarsın demedim, kabul görmüş olduğunu nasıl anlarsın dedim. Cevabını da şu; o kaynağın ne kadar kabul gördüğünün tek bir nesnel ölçütü vardır. O da, aldığı birinci ve ikinci derece atıflardır. Bu yöntem nesneldir çünkü kişilerin özel görüşlerinden bağımsızdır ve ölçülebilir olduğu için de en nesnel yöntemdir. Örneğin makale tarzı bilimsel yayınların ve yazarların atıf (kabul görmüşlük) ölçümünde "h faktörü" vs. kullanılır. Diğer tipteki kaynaklar için de benzer yöntemler vardır. Bu nedenle senin yöntemin nesnel değil. Yani senin geçersiz dediğin kaynağa biri geçerli diyebilir, ya da o geçersiz der sen geçerli dersin neye göre kime göre. Ayrıca atıf gösterilme ölçüsüne göre kabul görmediği söylenen bir kaynak kullanılamaz ona atıf yapılamaz diye bir kural da yoktur. Böyle olsaydı paradoks ortaya çıkardı, şöyle ki; atıf almadı diye kaynak olarak kullanılamayan bu nedenle atıf alamayan bir kaynak hiçbir zaman atıf almış bir kaynak olamazdı.--Vikiufuk 12:22, 24 Ocak 2009 (UTC)

Günther Korten ve Nazi Almanyası Kategorisi

Selam. Kategori:II. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nın askerleri ne birkaç tane asker ekledim. Çoğunu sen yapmışsın zaten :) Birde Nazi Almanyası'nın önemli generallerinden Günther Korten maddesini açtım ve onuda oluşturduğun kategoriye ekledim. İnceleyebilirmisin. Köy çeşmesindeki muhabere tartışmasınada daha sonra bakıp inceleyeceğim. Bahriyeli 10:10, 22 Ocak 2009 (UTC)

Adolf Galland

Adolf Galland maddeside açıldı. Bahriyeli 10:30, 22 Ocak 2009 (UTC)

Evet. Artık başlayalım. O konuya da bir göz atayım.--Gökçє Yörük mesaj 14:01, 22 Ocak 2009 (UTC)

Ãce Pilotu Werner Mölders

Tamamdır. Werner Mölders maddesini başlattım. Sağol teşekkür ederim. Bende kaçıyorum zaten. Tekrar görüşmek üzere. Bahriyeli 23:13, 22 Ocak 2009 (UTC)

Yukarıköy, Şumnu makalesi ile ilgili

Merhaba.Bu makale de kaynaklardan bazılarını kırpmışsınız.Tekrar düzeltiyorum.Yerinde bırakırsanız sevinirim.Saygılar. — Bu imzasız görüş Thule harpon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Soru

Merhaba, şu değişikliğinizde hala ısrarlımısınız? Kolay gelsin --Manco Capac 11:24, 23 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Çok kısa bir madde. İlave edeceğini düşünmüştüm ama eden yokmuş. Birde ısrar mısrar söz konusu değil. Sadece Vikipedi kuralına göre etiketi yapıştırmıştım. Bir hizmetli olarak söz konusu maddenin kısa içerikli bir madde olmadığını düşünüyorsanız etiketi kaldırabilirsiniz. Takabeg ileti 19:35, 23 Ocak 2009 (UTC)

Birde maddede mevcut olan cümleler ansiklopedik midir sizce? Onu da incelerseniz iyi olur. Takabeg ileti 19:40, 23 Ocak 2009 (UTC)

Alexander Löhr

Alexander Löhr maddesini açıverdim. Bilginize arz ederim. Bahriyeli 14:18, 23 Ocak 2009 (UTC)

Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşları

Sayın Takabeg, Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşları konusunda tartışmaya girmeden size bu adın nasıl seçildiğini açıklamak istiyorum. Lütfen tartışmayı uzatmayalım. Ben Vikipedi'de sizin kadar zaman harcamıyorum. Daha önemli işlerle uğraşmak istiyorum. Kısaca durumu açıklayayım: Bu savaş birçok Türk tarih kitaplarında adsız olarak anılır. Viyana Kuşatmasından sonra Osmanlıların Karlofça Antlaşması imzalanana kadar Kutsal İttifak ülkeleriyle 16 yıl boyunca durmadan savaştıkları yazılır (batı literatüründe Holy League ya da Liga Santa). Kutsal İttifak adı Türk tarih literatüründe gayet yaygındır ve bu konuda hiçbir tartışma sözkonusu değildir. Ama savaşın bir adı yoktur. Nitekim İngilizce Vikipedide bile en:Great Turkish War gibi muğlak bir ad kullanılıyor. Bence Türkçe Vikipedi'deki ad çok daha uygun. Bu konuyu çok iyi bilen ve maddeyi seçkin madde haline getirmekte en büyük katkıda bulunan Kullanıcı:Çağatay ilk önce maddeyi 16 Yıl Savaşları olarak adlandırmak istedi. Ama kendisine karşı çıktım çünkü böyle bir ad VP:ÖA kapsamına girerdi. Sadece 16 yıl sürdüğünden yola çıkarak böyle bir adlandırma yapmak doğru olmazdı. Literatürde böyle bir ad yok. O yüzden kendisine sadece savaştaki tarafların adlarından oluşan bir madde adı verilmesini teklif ettim ve razı oldu. Bu maddenin adı aynen Osmanlı-Lehistan Savaşı gibi sadece savaşın taraflarını içeren bir addır. O yüzden de buna kaynak göstermek gerekmez. Sadece maddenin içeriğini tanımlayan bir ad. Adsız bir savaş için adsız bir madde açamayacağımıza göre en mantıklı yaklaşım zorlamasız bir ad vermekti. O yüzden bu ad seçildi. Umarım nedenlerini anlatabildim. ---Vikiyazar 15:06, 23 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Kaynak göster etiketi ekledim. Ancak tatrışma açayım demiyorum. Şimdilik şunu aktarıyorum: Kutsal İttifak Savaşı başlığı şu asavşlar için kullanılabilir:

1. Venedik Cumhuriyeti ile Kutsal İttifak arasında 1508 - 1516'te meydana gelen savaş.

2. Osmanlı Devleti ile Kutsal İttifak arasında 1570 - 1573'te meydana gelen savaş.

3. Osmanlı Delveti ile Kutsal İttifak arasında 1684 - 1699'te meydana gelen savaş. - Vikipedi'deki Kutsal İttifak Savaşları.

Vikipedide Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşı başlığı No. 2 ve No. 3 için de kullanılma ihtimali yüksektir.

Bu üç Kutsal İttifak'a katılan ülkeler aynı değildir. Yine de Vikipedi'de Kutsal İttifak Savaşı olarak aldandırma ihtimalinin çok yüksektir.

Bu durumda bunların tamamına Kutsal İttifak Savaşları denebilir. Anlatabildim mi? Mesele kaynklara dayanıp dayanmaması. Kaynak göster etiketi tartışma başlatalım manasına gelmiyor, tartışmayı uzatalım manasına da gelmiyor. Anlatabildim mi? Takabeg ileti 18:34, 23 Ocak 2009 (UTC)

Birde bu sadece madde adıdır, eğer beğenmiyorsanız yeni ad verin ne demek? Benim beğenip beğenmemem meselesi değildir. Diğer Osmanlı-Kutsal İttifak olduğu için Kutsal İttivak Savaşları dememizin mantıksız ve ansiklopedik yaklaşmamız olmadığını düşünüyorum. Takabeg ileti 18:41, 23 Ocak 2009 (UTC)

  • Belki ifade tarzımdan alındınız ama doğrusunu isterseniz bu madde adı tartışmalarından bıkmış usanmış durumdayım. Gidin maddenin geçmişine bir bakın, göreceksiniz ki ben o maddeyi neredeyse 2 yıl önce 1683-1699 Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşı adı altında açmışım. Demek ki en başta verdiğim ad sizin açınızdan en güzeliymiş. Hem de Savaşları değil, Savaşı. Ama ne olmuş? Kullanıcı:Çağatay tutmuş o adı değiştirmiş 16 Yıl Savaşları yapmış. Kendisiyle uzun süre tartışmışız. Sonunda onu Kutsal İttifak adına ikna etmişim. Ama kendisi Savaşı kelimesini beğenmediği için onu memnun etmek için Savaşları kelimesini kabul etmişim. Kullanıcı mesaj:Vikiyazar/Mart 2007-Nisan 2007#Selamlar'ın en başında göreceksiniz. Şimdi de bütün bunlara siz karşı çıkıyorsunuz. Gidin maddenin eski adı olan 1683-1699 Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşı geri getirin. Benim için mükemmel. Eğer Kullanıcı:Çağatay karşı çıkarsa onunla siz tartışın. Ben bu konularda tartışma yapmak istemiyorum. Tercihim Vikipedi'de tartışma/toplam katkı oranımı yüzde 1 civarında tutmak. Ama nedense siz tartışmayı pek seviyorsunuz da o yüzden biraz rahatsızlık duyuyorum. Umarım durumumu anlatabildim. Kolay gele. --Vikiyazar 20:28, 23 Ocak 2009 (UTC)
  • Selam. Siz Vikipedide eski kullanıcılarındansınız. O halde niye hep kişileri yorumlamaya çalışıyorsunuz. Ben anlamadım. Tartışma seve seve mi yapıyorum? Hayır. Biraz yapıcı düşünebilirseniz çok memnun olacağım. Konulara bakın konulara. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:39, 23 Ocak 2009 (UTC)

Türk tarih tezi

Turancılığın temsilcilerinden Nihal Atsız cümlesindeki Turancılığın temsilcilerinden uygun mudur? Atsız bu dönemde yani İstanbul Üniversiteden atıldığında Turancılığın temsilcilerinden miydi? Turancılığı savunduğu için mi Türk Tarih Tezi'ne karşı çıkmış? Hayır. Takabeg ileti 21:50, 23 Ocak 2009 (UTC)

Ok. Çıkaralım onu tamamen. Başka?--Bruno ileti 21:55, 23 Ocak 2009 (UTC)

Tutku olarak girdi. Ama İsa'nın çilesi alt başlıktu galiba.--Gökçє Yörük mesaj 23:18, 23 Ocak 2009 (UTC)

Tutku - Hz. İsa'nın Çilesi diyor napalım? Takabeg ileti 23:25, 23 Ocak 2009 (UTC)

Tutku:İsa'nın Çilesi

Merhaba, aslında kurallardan tam olarak emin değilim ama filmin adının The Passion of the Christ olduğu düşünülürse dediğiniz gibi Tutku:İsa'nın Çilesi gibi bir adlandırmanın daha uygun olacağını düşünüyorum. Ayrıca İsa'nın Çilesi pek çok sanat eserine de atıf yapabileceğinden (tablo, kitap vs.) Tutku:İsa'nın Çilesi hem uzun vadede karışıklığı engellemek hem de filmin orijinal isiminden uzaklaşmamanın bir yolu olarak daha mantıklı görünyor. İyi çalışmalar... Tenar80 03.05, 24 Ocak 2008

İlginiz için teşekkür ederim. Kullanıcı mesaj:Docbaba'ya da sordum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 09:34, 24 Ocak 2009 (UTC)

Tutku - Hz. isa'nin Çilesi

Merhaba Sayın Takabeg,
Film Nisan 2004'te Türkiye'de gösterime girmiş, O ayki Merkez Sinema dergisinin 11. sayfasında da gösterime giren filmler arasında adı belirtilmiş ve Tutku - Hz. isa'nin Çilesi adıyla 9 Nisan'da gösterime girdiği belirtilmiş.(Özen Film - Umut Sanat) Zaten şu linkte Türkçe afişi de var. Ayrıca IMDb'de Türkiye'de "Tutku - Hz. isa'nin Çilesi" adıyla gösterildiğiniyazıyor. Saygılar iyi çalışmalar.--docbaba 09:46, 24 Ocak 2009 (UTC)Docbaba mesaj

Not: 5 ay önce Jeanne d'Arc'ın Tutkusu (film, 1928) adlı bir madde açmıştım, orada da Türkçe adlandırma ile ilgili bir alt bölüm yazmıştım, bir göz atabilirseniz Türkçe adlandırmalardaki karışıklık biraz daha anlaşılabilicektir. --docbaba 09:51, 24 Ocak 2009 (UTC)Docbaba mesaj
Docbaba'nın da dediği gibi maddenin adı Tutku - Hz. isa'nin Çilesi olmalı. Kutsal İttifak anlam ayrım sayfası belirttiğiniz Almanca sayfanın Türkçesi olmaya uygun. Türk Tarih Tezi hakkında bilgim yok. Avarlar ile Uar ile ilgili bilginiz var mı? Deneme sayfamda diğer vikilerden çevrilmiş birkaç konu ile ilgili yazı var. Tam olarak Uar Avar ilişkisini anlayamadığım için yazıları birleştiremedim. Bir göz atıp birleştirebilir misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 11:36, 24 Ocak 2009 (UTC)

Avarlar ile ilgili değil ama 南史/卷79 Güney Tarihi, C. 79 - (Vikikaynak, Çince)'de Hhuá guó yani Hua Ülkesi (滑國/滑国) geçiyor. Chēshī (車師/车师)'nin bir çeşididir diyor. Chēshī Ancak 滑'nin de 車師'nin de dönemin okunuşunu bilmiyorum. Birde Chēshī Hint Avrupa. Okunuşları zamanla değişiyor, ondan. Güney Tarihi Tang Hanedanı döneminde yazılmış Güney Hanedanların tarihidir (w:en:History of Southern Dynasties). Takabeg ileti 14:22, 24 Ocak 2009 (UTC)

Galiba sizin bahsettiğiniz farklı Uar. Çünkü Zhou Hanedanı'nın kuklası olan Hua adlı bir devlet var. Bunun Uar ile aynı olup olmadığını bilmiyorum. Yine de çok teşekür ederim. İyi çalışmalar. marş sayfalarını etiketliyorum.--Gökçє Yörük mesaj 15:21, 24 Ocak 2009 (UTC)

Ayrıdır. w:zh:滑國 maddesindeki millatan önceye aittir. İngilizce Vikipedideki söz konusu madde sorunludur. Takabeg ileti 15:27, 24 Ocak 2009 (UTC)

Şey, sorunlu olan kısmı nedir? Bu Uar ülke mi kişi mi kavim mi? Bendeki çeviriler birbiriyle çelişiyor da.--Gökçє Yörük mesaj 15:36, 24 Ocak 2009 (UTC)

w:en:Hua maddesinde alakalı olmayan iki ülkeden bahsediliyor. Sadece kullanılan harf aynı.

Birde w:en:Uar maddesi: Yukarıda belirttiğim Çince Kaynak bu ülke içindir. 滑 etnik grubunun adı. 滑國 ise ülkenin adı. Takabeg ileti 15:49, 24 Ocak 2009 (UTC)

Peki sağolun. Birkaç kişi yüzünden çekik göz maddelerine küsmeyin:) Sizin gibilerine ihtiyacı var.--Gökçє Yörük mesaj 15:59, 24 Ocak 2009 (UTC)
Selamlar. 大滿洲建國歌 "Büyük Mançurya Kuruluş Marşı" ve 大滿洲帝國國歌 "Büyük Mançurya İmparatorluğu Millî Marşı sayfalarını açabilir misiniz? Artık marş sayfalarını açabiliriz. Osmanlı Devleti Marşları diye bir sayfa açtım. Ant Etkenmen sayfasında da hazırladığım şablon var.--Gökçє Yörük mesaj 20:49, 25 Ocak 2009 (UTC)
O sayfa baştan sona yanlış. Öncelikle sayfa içeriği 2003 yılında çekilen ve Türkiye'de Teksas Katliamı adı ile vizyona giren The Texas Chainsaw Massacre. Sayfanın başlığı ise 2006 yılında çekilen Türkiye'de sinemalara Teksas Katliamı:Başlangıç adı ile giren The Texas Chainsaw Massacre:The Beginning. İçerik olarak ta iki madde birbirine girmiş. Belirttiğiniz için sağolun da ben o sayfayı da önce de görmüştüm. Yanılmıyorsam Selim öğretmenimiz ilgileniyordu. Ben genellikle orijinal seriden hoşlanırım. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 12:18, 26 Ocak 2009 (UTC)

Düzeltecek misiniz? Birde Yine çıktı. Uygun değişiklikleri de yapıyordur bence. Ama Türkiye Türkleri'nin sayısının 55.000.000'dan fazla olmasını istemiyor:)) Takabeg ileti 12:28, 26 Ocak 2009 (UTC)

Evet de. Şimdi Cadılar Bayramı III maddesini düzenleyip İnşallah SMA yapacağım. Sonra Avarlar ve Avar Kağanlığı ve ardından Türkiye Türkleri maddesini SM yapmayı düşünüyorum. Bulardan sonra onunla da ilgilenirim. Türkiye Türkleri'nin geçmişinde görmüştüm. Yine gelmiş. Kurtuluş yok mu ne?--Gökçє Yörük mesaj 12:36, 26 Ocak 2009 (UTC)

Çok gecikmiş bir cevap

Selam. Nasılsınız? Çanakkale Savaşları maddesinde değişikliği yaptığnıız gördüm de birşey soracağım. Çanakkale Savaşları mı daha yaygın? Çanakkale Savaşı mı? Aslında kendi başında savaş olmadığına göre, Çanakkale Seferi olması gerekiyordur fakat piyasada Çanakkale Savaşı yaygın olduğunu görüyorum. O yüzden sefer olduğu halde savaş kullanılabilir. Fakat Savaşlar dememizin mantıksız olduğunu düşünüyorum. Ne dersiniz? Şimdiden mutlu bayramlar. Takabeg ileti 19:13, 6 Aralık 2008 (UTC)


  • Yoğun işlerimden dolayı mesajınıza ancak okullar yarıyıl tatiline girdikten sonra cevap verebildim kusura bakmayın

Türkçe günümüzde tam bir anlam kavram ve terim kargaşası içine düşmüştür. Aynı olan bazı şeyler iki ayrı kelime ile ifade edilmekte ispat – kanıt, cevap – yanıt, nutuk – söylev gibi. Aralarında ince anlam farklılıkları olan kelimeler ise tek bir kelime ile ifade edilmeye çalışılmaktadır. Seyretmek ve takip etmek ayrı şeylerdir fakat izlemek kelimesi ile ifade edilmeye çalışılmaktadır. İspata da delile de kanıt denilmekte ihtilal ve inkılaba da devrim denilmektedir. Çatışmalarla ilgili kavramlarda da durum aynıdır. Savaşın genel ismi Harp’tir (aslı Harb) dikkat ederseniz Kara Savaş Okulu denmiyor Kara Harp Okulu deniyor. Harbin değişik bölgelerde gerçekleşen kısmına Cephe denir. Cephedeki çatışmalara ise muharebe denir. Mesela bir örnek vermek gerekirse bugün yaygın olarak kullandığımız Kurtuluş Savaşının belgelerdeki asıl ismi İstiklal Harbi’dir. İstiklal Harbinde Doğu, Batı ve Güney Cepheler vardır. Batı Cephesinde 1. İnönü, 2. İnönü, Eskişehir- Kütahya muharebeleri vardır.

Günümüzde Harp ile Muharebenin ince anlam farkını bilen çok fazla kişi yok. İkisine de savaş denmiştir. Hâlbuki Bu kavramlar İngilizcede de iki ayrı kelime ile ifade edilmektedir. Harp war muharebe ise battle kelimesi ile ifade edilmektedir İngilizcede. Türkçedeki bu kargaşalık hem Türklerin yabancı dil öğrenmesini zorlaştırmakta, hem de yabancıların Türkçe öğrenmesini zorlaştırmaktadır. Ayrıca iki dil arasındaki tercümelerde de bazı sıkıntılara sebep olmaktadır.

Çanakkale Savaşlarındaki duruma gelince Çanakkale 1. Dünya Harbinin bir cephesidir. Buradaki çatışmalara da muharebe denir. Günümüzde harp de muharebe de yaygın olarak savaş kelimesi ile ifade edildiği için Çanakkale Savaşları madde başlığı doğru görünmektedir. Savaşı mı savaşları mı konusuna gelince Çanakkale cephesinde muharebeler ilk önce deniz ve kara muharebeleri olarak ikiye ayrılır. İtilaf devletleri 18 Mart 1918’den önce de Türklerin mevzilerine denizden saldırdılar. Çanakkale cephesinde asıl muharebeler ise karada oldu. 25 Nisan 1915’te başlayan kara muharebeleri 8,5 ay devam etti ve burada çok sayıda muharebe oldu Birinci Kirte Muharebesi, İkinci Kirte Muharebesi, Üçüncü Kirte Muharebesi, Birinci Kerevizdere Muharebesi, Zığındere Muharebesi, İkinci Kerevizdere Muharebesi, Birinci Anafartalar Muharebesi, İkinci Anafartalar Muharebesi gibi. Yukarıda da ifade ettiğim gibi bu cephede pek çok muharebe olduğu için maddenin başlığı Çanakkale Savaşı değil savaşlarıdır. Sefer kelimesine gelince bu kelime Çanakkale Savaşlarındaki duruma hiç uygun düşmemektedir. Çünkü Sefer kelimesi elinizde olmayan uzaklardaki bir yeri almak için yapılan askeri harekâttır. Mesela Malta Seferi, Rodos Seferi, Mısır Seferi, Kırım seferi gibi. Çanakkale’de Türkler bir yeri almak için savaş başlatmadı. Kendi topraklarını savundu. Ama belki Çanakkale İtilaf Devletleri için bir sefer olabilir.

Söz bu kelime ve kavram karışıklığından açılmışken viki kaynakta sizin açtığınız Mondros Ateşkes Anlaşması maddesinde gördüğüm bir eksiklikten bahsetmek istiyorum. Şimdilerde Mondros Ateşkes Antlaşması olarak geçen antlaşmanın asıl ismi Mondros Mütarekesidir. Viki kaynaktaki maddede, sadece Silah Bırakışımı Sözleşmesi gibi yaygın olmayan bir ismi orada kullanıp maddenin asıl isminden hiç bahsetmemeniz, madde için önemli bir eksikliktir.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim. --Tarih 14:57, 24 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Çoooooooooooooooook gecikmiş bir cevabınız için teşekkür ederim:))) Aslında muharebe İngilizce'den Türkçe'ye aktarılmış bir terim değildir. Genelkurmay'ın ATASE muharebe terimi kullanıyor. Ne yazık ki günümüzde Muharebe için Savaş terimi yanlışlıkla kullanılıyor. Zaten Türkçede varolan (Arapça kökenli bir kelime ama...) ve kaynaklarda da geçen muharebe terimini aktarmamamız eksikliktir. Çanakkale Savaşları da yanlıştır. Çanakkale Cephesinde birden rfazla savaş yoktur. I. Dünya Savaşı - Çanakkale Cephesi - filanca Muharebesi. Kara savasş ile Deniz savaş olmak üzere değil Kara muharebeleri ve Deniz muharebeleri vardı. Dolayısıyla Çanakkale Savaşları demek yanlıştır. Yanlışlıkla kullanılıyor ne yazık ki. Mondros meselesıne gelınce bu bir antlaşma değil anlaşmadır. Antlaşma'nın yanlış olduğunu anlaşma olduğunu söyledim. Mütareke = Bırakışma. Sina Akşin'in de dediği gibi Ateşkes uygun değildir. Onu halledelim. Yine bekleriz. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:12, 24 Ocak 2009 (UTC)

Türk Tarih Tezine bir bakar mısın. Biraz daha değiştirdim. Tartışma yaratmayacak herkesçe kabul göreen bir sürüm oluşturmak istiyorum.--Bruno ileti 18:28, 24 Ocak 2009 (UTC)

Gorani

sevgili tatabeg, ben gorani kürtcenin lehcesidir diye yazmadir. gösterdigim kaynakta "a kurdish language" diye yaziyor. bunun sebebiyse belli: goranlar kendi dillerine kurdî kendilerine kurd derler! saygilar --Baran Ruciyar 14:33, 26 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Sadece Kürt Enstitüsü ve destekçilerinin tezlerine göre yazıldığında madde taraflıdır. Dil meselesi ayrı mesele ve Kürt kimliğini benimseyip benimsememesi ayrı mesele. Zazalar için de bu tür sorun var. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:36, 26 Ocak 2009 (UTC)

Luftwaffe Pilotu Gordon Gollob

Madesini açtığım Gordon Gollob için ellerine sağlık. Benim işim çıkmıştı. alelacele bişeyler yaptım ve yarıda kalmıştı. Şimdi baktım ki sen bayağı ilgilenip tamamlamışsın. Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar Bahriyeli 17:25, 26 Ocak 2009 (UTC)

  • Selamlar. Resim:Yakub Beg Isyani.png haritasını Türkçeye çevireceğim İnşallah. Öncelikle siz Çince biliyorsunuz diye soruyorum. Burası neresi? SVG formatını bulacağım da. İkinci olarak buradaki yazıların bana Türkçesi'ni söyleyebilir misiniz? İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 18:37, 26 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba

Merhaba, bahsettiğiniz konuya yarın bir göz atarım umarım:) Kolay gelsin, Hoşcakalın...Vikipedist 23:40, 26 Ocak 2009 (UTC)

  • Merhaba, sektör maddelerine bir göz attım, dikkatimi çeken bir aykırılık göremedim. Varsa da zamanla düzeltilir zaten, sizin yaptığınız yeterli gözüküyor gözden kaçırmamışsam:) İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 11:47, 27 Ocak 2009 (UTC)

burada değişiklikleri keyfine göre yapan arkadaşım:

telif hakkı,kaynak,tarihi belge hepsini yazdığım halde gene siliyorsun.madem kaynağı nasıl yazacağımı belirt yoksa bilimde ilimde despotca işler olmasın demokratca olsun ben her türlü yazının kaynakçasıyla yazılması taraftarıyım. teşekkürler — Bu imzasız görüş İsmail1can (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kaynak göstersen bile kopyalama hakkın yoktur. Takabeg ileti 00:12, 27 Ocak 2009 (UTC)

Maia

Selma M.S. Sorun yok değil mi? Takabeg ileti 04:17, 27 Ocak 2009 (UTC)

  • Tartışma sayfasında birşeyler karaladım. Kolay gelsin. Muratsahinmesaj 04:39, 27 Ocak 2009 (UTC)

Çok mer30. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 04:42, 27 Ocak 2009 (UTC)


  • Ekrem Cemilpaşa'da içeriği koruyarak üslubu veya sayfa düzenini değiştirebilirsin. Doğrulanabilirliği ve doğruluğu tartışılmaz içeriği silmen doğru değil. Herkes keyfi olarak bilgileri silerse ne olur bir düşünsene. Türk tarihindeki ansiklopedilerde yazan bilgileri de silmişsin. Bunu şimdilik geri almıyorum. Üçüncül kaynaklar (yani basılı ansiklopediler) dışında daha başka bilimsel değeri olan ikincil kaynaklar bulursam eklerim. Seninle uyumlu çalışalım diyorum, gel bu geri alma silme konularında biraz daha sakin ol. Önce nedenini mesaj at veya tartışmaya yaz. İçerikte mutabık olalım. Olmazsak üçüncü kişilere gidelim. Ne diyorsun? Saygılar, --Bruno ileti 18:16, 27 Ocak 2009 (UTC)

1000 kitapta bu bilgi geçmemekle birlikte bunu yapıştırma demiyorum. Ancak tamamen yanlış yere yapıştırılmış ve taraflı imajı bile veriyor. Hemen altında Ali Galip Olayı alt başlığı var. Göremedin mi acaba? Maddeyi bozmadan uygun yere tarafsızca yerleştirmeye çalışabilirsin. Kolay gelsin. Takabeg ileti 20:15, 27 Ocak 2009 (UTC)

Yapıştırmak ne demek ya... teesüf ederim...:) Tarafsız bir üslupla yazmak gerekir haklısın. Bir ara düzenleriz veya bana kızıyorsun başkasına söyleyelim o düzenlesin. Ama kaynaklı bilgiyi silmene bozuldum. Hoş değil. Aynı takımda oynuyoruz sonuçta. Düzenleseydin ya neden siliyorsun.--Bruno ileti 20:23, 27 Ocak 2009 (UTC)

Maddede olayla ilgili alt başlığı varken yanlış yere yapıştırdın ya. Değil mi? Niye bu hatadan dönmemekle ısrarsın? Takabeg ileti 20:26, 27 Ocak 2009 (UTC)

Bu olayları derinlemesine incelemiştim. Ali Galip olayı ile Diyarbakırda verilen tutuklama kararı farklı. Diyarbakır tutklama kararı Haziran, Malatya (Ali galip olayı) Eylül ayında olmuş. Bunun sonucunda Diyarbakırda derneğin faaliyetlerine son verilmiş vali tarafından. ve Tutuklama kararı çıkarılmış. 3 Ay Halepte kaçak yaşamış. Yani hem derneğin faaliyetleri ile ilgili hem de Ali galip olayı ile arada 3 aylık bir süre var. Yani hem kronolojik olarak ve olay olarak ikisi ayrı olaylar. Anlatabildim mi? Hemfikir olmadığın bir yan varsa mesaj at.--Bruno ileti 06:32, 28 Ocak 2009 (UTC)

Ermeni Soykırımı, Ermeni Kırımı, Ermenilere yönelik katliamlar, Ermeni Tehciri v.s.

  • Merhaba; şu Ermeni Kırımı mıdır ne merettir; o maddenin bu isimde olmasını kimler istiyor da kimseye sorulmaksızın adı "Kırım" olarak değiştiriliyor öğrenebilir miyim acaba? --♪♫Berkay0652|ileti 22:54, 27 Ocak 2009 (UTC)

Ermeni Kırımı olabilir. Oldukça tarafsızdır. Fakat Ermeni Tehciri ise bu olayın sadece tehcirden ibaret olduğunu savunan tarafına göre yapılmış taraflı adlandırmadır. Tartışma sayfasında yazdıklarını okuyunca Ermeni Tehciri olarak değiştirmenin haklı gerekçesi yoktur. Değil mi? Takabeg ileti 22:57, 27 Ocak 2009 (UTC)

  • Peki ama kanıtlanmamış bir şeyi olmuş gibi göstermek ne derece taraflı? Haklı olabilirsiniz belki; ama Vikipedi'de kararların çoğunluk tarafından verilmesi gerekmez mi? --♪♫Berkay0652|ileti 23:00, 27 Ocak 2009 (UTC)

Bilimsel olarak yanlış ise çoğunluğu ne istese de yanlıştır. Anlatabildim mi? Yani tarafsız kaynaklara başvurmamız lazım. Takabeg ileti 23:04, 27 Ocak 2009 (UTC)

Toplu katliamın yokluğunu ispatlamamız imkansızdır. Türklerin Türkçede yazdıkları kaynaklar ile varlığını ispatlayabiliriz. Bunları da ekleyecektim. Fakat gerçekleri örtmek isteyen bir kullanıcı önlemeye çalışmıştır ve çalışmaktadır. Takabeg ileti 23:06, 27 Ocak 2009 (UTC)

  • Her neyse; bu tür amacı olmayan maddelere ve hararetli/amacına hizmet etmeyen tartışmalara katılmayacaktım güya. Ben yine uslu uslu şehir maddeleri açayım. Ne de olsa o maddeler daha fazla insanlığa hizmet ediyor. İyi çalışmalar size. --♪♫Berkay0652|ileti 23:10, 27 Ocak 2009 (UTC)

Aslında kullanıcımızın çoğu öyle. Verimsiz taratışmaya yol açan ya da birazcık olsa da ilgilendiğimizde hücumun hedefi seçilebilecek maddelerle ilgilenmek istemiyorlar. Ben de öyleyim. Yine de madde taraflılaştırıldığında müdahale etmek zorundayız, bence. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 23:16, 27 Ocak 2009 (UTC)

Japon General Hiroshi Ōshima

Merhaba. Maddesini açtığım General ve Büyükelçi Hiroshi Ōshima hakkında bilginiz var mı acaba? Bahriyeli 23:06, 27 Ocak 2009 (UTC)

Duz. Yavuz Kim?

TÜBİTAK'la ilgili olan referansı yazan kişi eklenmesi gerekmez mi? --Reality006 11:28, 28 Ocak 2009 (UTC)

Sitelere baktım da onun adını bulamadım. Kaynakta adı geçiyorsa eklenebilir, geçmiyorsa eklenmemelidir. TÜBİTAK bir kurum olduğu için eğer kurum adına yayımladıysa gereksiz. Takabeg ileti 11:31, 28 Ocak 2009 (UTC)

  • Sanırım suan da sayfada hata var ben size ulaştığım yerden linkini göndereyim. --Reality006 11:35, 28 Ocak 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. Ama sadece Bu kayıt veritabanına YAVUZ DARENDELİOĞLU tarafından 09/04/2004 tarihinde girilmiştir. cümlesinde o adı bulabildim. Kaynaklarda adı geçmediğine göre maddeye aktarılması gerekmiyor, bence. Takabeg ileti 11:49, 28 Ocak 2009 (UTC)

  • Selamlar. Şimdi Ermeni Kırımı tartışmalarının bilindiği gibi en kızıştığı dönem. O üçü de aynı kişi olabilir. Yani şu an dikkatler o maddenin üzerine toplanmış durumda. Olabilir diyorum. Size bir sorum olacak. Faik Reşit Unay'ın Tarih Atlas'nın 30. sayfasında 14. yüzyılın ortalarında Moskova Knezliği'nin doğusunda, Bulgar Hanlığı'nın kuzeyinde, Novgorod Cumhuriyeti'mim güneyinde ve Altın Orda'nın kuzeybatısında "Vyatka Devleti" isimli bir ülke var. Bu ülkeyi internetten araştırdım emme bulamadım. Sizin bilginiz var mı?--Gökçє Yörük mesaj 14:12, 28 Ocak 2009 (UTC)

Evet gördüm:) Vyatka Devleti. (XIV.yüzyıl ortalarında Kuzey ve Doğu Avrupa ile Anadolu değil mi?) Vyatka Kirov'un eski adı. Novgorod'lular kurmuştur. Khlynov (Kazan Hanlığının da etkisi altındaymış ve Kazan Tatarcası: Hılın) olarak da geçiyor. Ama devlet olup olmadığını bilmiyorum. Birde o haritadaki Novgorod Cumhuriyeti fazla geniş :)) Takabeg ileti 14:32, 28 Ocak 2009 (UTC)

Novgorod Cumhuriyeti kuzeyde ve doğuda büyümüş gibi. Evet belirttiğiniz haritadır. Bu sayfayı ne adıyla açayım?--Gökçє Yörük mesaj 14:45, 28 Ocak 2009 (UTC)

Bana kalırsa Kirov, Kirov Oblast ya da Kirov (şehir) olarak açılması uygundur. Bu kentin tarihi bölümünde bahsedilebilir. Vyatka Devleti hakkında fazla bilgi bulamayız. Takabeg ileti 14:57, 28 Ocak 2009 (UTC)

Peki. Çok teşekkür ederim.--Gökçє Yörük mesaj 15:03, 28 Ocak 2009 (UTC)

1915 Ermeni İsyanı

Selam, M.S. 1915 Ermeni İsyanı maddesi için doğru adı nedir, sence? Takabeg ileti 04:40, 29 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba, Şebinkarahisar Ermeni İsyanı veya 1915 Şebinkarahisar Ermeni İsyanı olabilir. Şebinkarahisar Ermeni İsyanı Google Türkçe aramalarında daha çok sonuç verdi. Kolay gelsin. --Muratsahinmesaj 04:46, 29 Ocak 2009 (UTC)

CVP

Madde isteklerinde gördüğüm için açtım. Maddenin devamını siz vikipedistlerin hünerli ellerine bırakıyorum belki zamanım olursa ilgilenebilirim. Saygılarımla, --Kadirmesaj sayfam 11:22, 29 Ocak 2009 (UTC)

Ben de açabilirim. Karapapaklara bakıyorum.--Gökçє Yörük mesaj 12:05, 29 Ocak 2009 (UTC)
  • Giriş kısmındaki "Bazen Karakalpaklarla karıştırılır. Fakat Karapapaklar Karakalpaklar Oğuz Türkmen karakterli ve Kıpçaklar ise karakterli Türklerdir" ne demek?--Gökçє Yörük mesaj 12:29, 29 Ocak 2009 (UTC)

Adları benziyor ya. İkisi farklı olup biri Türkmen diğeri Kıpçak demek istiyordur herhalde:)) "Bazen Karakalpaklarla karıştırılır." kısım daha önceden vardı. Devamını kitaptan aktardım. Düzeltirseniz iyi olur. Takabeg ileti 12:33, 29 Ocak 2009 (UTC)

Şimdi benim anlamadığım zaten bu "Fakat Karapapaklar Karakalpaklar Oğuz Türkmen karakterli ve Kıpçaklar ise karakterli Türklerdir" cümle. Kim kim karakterli? Şimdi Karapapaklar diye başlanıp virgül kullanılmadan Karakalpaklar Oğuz Türkmen karakterli olduğu söylenmiş ve buradan Kıpçaklara atlanmış. Düzeltilmesi lazım.--Gökçє Yörük mesaj 12:37, 29 Ocak 2009 (UTC)
  • Terekemeler alt başlığı gerekli değil bence. Traflı şablonunu da kaldırabiliriz.--Gökçє Yörük mesaj 13:22, 29 Ocak 2009 (UTC)

Ermeni Kırımı

Selam. Bana kalırsa soykırım ile Kırım arasında büyük fark var. Akçam da soykırım kavramını tercih etmemiştir. Nedenleriyle birlikte maddeye aktardım. Şimdi madde içeriklerine gelince, Ermeni Kırımı maddesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin görüşleri bile doğru dürüst aktaılmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin görüşleri sadece soykırımı terimini reddetmekten ibaret değildir. Daha somut olarak yazılmalıdır. Vaktin olduğunda yapabilir misin? İstersen ben yapabilirim. Ama bu tür netleştirme ve somutlaştırma işlemlerimizi vandallık olarak algılayan kullanıcı da var, ne yazık ki. Birde kaynak meselesi de mevcuttur. Kaynakların bazıları eksik verilmiş (şifre kalemi gördü mü görmedi mi?) ve hatalı verilmiştir. Mesele hassas oldukça netlikmek önemlidir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 05:58, 29 Ocak 2009 (UTC)

Aradaki farkı ben de anlıyorum, ama fark fazla ince. Akçam sevdiğim bir kaynak değil ayrıca :) Şansıma evdeki tarih kitaplarının hepsi ya 19. yy başına kadar, ya da 20. yüzyıla ait; bu aralar pek dışarı çıkıp kitap da almıyorum. oksa Ermeni Tehciri maddesi yazmamıza hakkaten ihtiyaç var. İngilizce Wikideki maddede de genellikle Ermeni kaynakları olduğu için oradan çevireceğimiz madde de taraflı olacaktır. Bu arada, TC'nin görüşlerinden başbakan bile emin değil sanki, o yüzden o kısmı dikkatli yazmak lazım :) Ama durmayalım, yazalım. Online kaynakları kullanırız. Khutuckmsj 15:57, 29 Ocak 2009 (UTC)

Soru

Selam. Türk-Azerbaycan devletleri maddesini silmek ya da bilgileri uygun maddelere aktarmak için SAM göstermemiz gerekiyor mu? Yoksa Madde 8'den silinebilir mi? Takabeg ileti 09:26, 30 Ocak 2009 (UTC)

  • Ne yazık ki tarih konusunda çok bilgili olmadığım için size net yanıt veremiyorum. Bunun için ben maddeyi Direkt silme kararı veremedim. Ancak sizin bilginiz dahilinde madde özgün araştırma ya da güvenilmez bilgiler oluşturuyor ise lütfen SAM yapınız. Ben oluşan şüphelkerin giderilmesi için gerekli etiketlemeleri yaptım ancak oylama yapılırsa topluluğun fikrini alarak hata yapma riskimizi minimize etmiş oluruz kanısındayım. --Manco Capac 11:03, 30 Ocak 2009 (UTC)

hz yönlendirmeleri

  • merhaba, hz ile başlayan yönlendirmelerin silinmesini istemişsiniz. bu aramaların ne kadar çok yapıldığını biliyoruz. kalmalarında nasıl bir sakınca gördüğünüzü ve silinmesini istediğinizi öğrenebilir miyim? kolay gelsin. --kibelemesaj 17:48, 30 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Bazı Hz.'li başlıklara sil etiketini eklememin sebebi:

1. Büyük harfin yerine küçük harfin kullanılmaması

2. Hz. kısaltmasının ardında . (nokta)nın olmaması

Fakat kalsın diyen arkadaşlar varsa kalabilir. Takabeg ileti 23:30, 30 Ocak 2009 (UTC)

Canın her istediğinde değişiklikleri neden geri alıyorsun

Sayın kardeşim sayfayı eski haline getir. Maddeyi eğlencelik haline getirdin.— Bu imzasız görüş Kibrit kutusu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

"Kopyala ve yapıştır"ın yapıldığını görünce geri alıyorum. Takabeg ileti 00:22, 31 Ocak 2009 (UTC)


Kopyala yapıştır olmadığını biraz dikkat etsen anlayabilirsin. Sayfadaki herşey bir kaynağa dayanıyor. ekleme yapacaksan yap ama yapılan değişiklikleri kafana göre değiştirme.

sayfayı geri getirirsen sevinirim. Kibrit kutusu 00:27, 31 Ocak 2009 (UTC)

Araştırdım. Bu yapıştırılmıştır. Daha önce Türk vatandaşı maddesine burda eklenmiştir. Türkiye'de yaşayan etnik gruplar maddesine ise dün sen yapıştırdın, değil mi? Takabeg ileti 00:34, 31 Ocak 2009 (UTC)



Arkadaşım bugün form oluşturacağım diye saatlerimi verdim

lütfen silme eklenenler kopyala yapıştır falan değil

sonra kaynağı olan bilgiyi silemezsinKibrit kutusu 00:36, 31 Ocak 2009 (UTC)


Eğer birşeyler eklemek istiyorsan kaynak belirterek ekle, bütün herşeyi geri alıp durma lütfen Kibrit kutusu 00:38, 31 Ocak 2009 (UTC)


Sayın kardeşim

benim eklediğim kısım zaten link olarak var ve kaynak olarak eklenmiş. Dikkatli bak.

Gazete haberinde bir rapordan bahsediyor ve kaynağı var kopyala yapıştırdan ne demek istiyorsun sen anlamadım.

Geri getirdiğin sayfada da zaten var olan anket sonuçları kopyala yapıştır değil mi ?

Sayfayı geri getirmezsen şikayet edeceğimi bildireyim sana Kibrit kutusu 00:52, 31 Ocak 2009 (UTC)

Telif hakkı Milliyet'e aittir. Şikayet etsen de etmesen de telif hakkı vardır. Bu noktada sabit. Takabeg ileti 01:38, 31 Ocak 2009 (UTC)

Spartaküs Birliği

  • Özgün araştırma olmasın madem; şu kaynağı yapıştırıver girişe. Hadi iyi çalışmalar... --DsMuratileti 04:16, 31 Ocak 2009 (UTC)
  • Teşekkür ederim. SPARTAKİSTLER belki olabilir. Ancak SPARTAKUS BİRLİĞİ doğru çeviri olmadığı için tercih edemiyorum. Biraz araşatıracam. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 04:21, 31 Ocak 2009 (UTC)
  • Bund: bağ; birlik; konfederasyon; kuşak, kemer, uçkur; demet, deste. İngilizce'ye Spartacist League diye çevirmişler. League bazen Türkçe'ye birlik olarak çevrilebliyor yanlış olarak (Bkz:Arap Birliği). Ama sanırım tam karşılığı eski dildeki cemiyet olsa gerek. Onu da topluluk, dernek ,küme vb. biçinde çevirebiliriz. Yalnız lütfen spartakist olmasın yoksa onu spartaküscü diye değiştiririm baştan söyleyeyim. :D Bu arada son telif hakkı uyarısını anlamdım. Neden? OK SHAN

telif

  • Kusura bakmayın ama ben hala hangi maddeden bahsettiğinizi anlayamadım.Söz ettiğiniz telif sorununa konu olan maddenin adını verebilir misiniz? OK SHAN

Selam. Bazı Hz.'li başlıklara sil etiketini eklememin sebebi:

1. Büyük harfin yerine küçük harfin kullanılmaması

2. Hz. kısaltmasının ardında . (nokta)nın olmaması

Fakat kalsın diyen arkadaşlar varsa kalabilir. Takabeg ileti 23:31, 30 Ocak 2009 (UTC)

  • aslolan doğru maddeye yönlendirmek.. bu durumda çokça yapılan yanlışları (ki küçük/büyük harf ve nokta kullanımını yanlış diye nitelendirmek doğru değil bence) yönlendirme olarak bırakmakta yarar var. kolay gelsin. --kibelemesaj 10:38, 31 Ocak 2009 (UTC)
Selamlar. Öncelikle Gökçegöl'ü ilk duyuyorum. TDK'da Afşar olduğu belirtiliyor. Afşar olmalı. Diğer yandan Ermenilerin Müslümanlara yaptığı eylemlerle ilgili sayfada ASALA ve Azerilerden de söz edilmeli. Yoksa sadece Türkiye Türkleri ile ilgili bir madde olacak. ASALA konusu da alt başlık hâlinde kısaca belirtilebilir.--Gökçє Yörük mesaj 10:55, 31 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba

TBA'ya dikkat etmek lazım, şöyle bir baktım da, o katkılar için diyorum:) Kolay gelsin, Hoşcakalın...Vikipedist 12:00, 31 Ocak 2009 (UTC)

  • Sorduğunuz soru çok zormuş:) Kolay gelsin...Vikipedist 12:13, 31 Ocak 2009 (UTC)

Bu vaktiniz hayır ola

Ben çok ciddîyim Efendim! Vikipedist 13:16, 31 Kânûn-i Sânî

Pazartesi sendromu

Merhaba, "Monday Morning Disease" var, en:wikipedia'da bir at hastalığı olarak anlatılıyor. "Monday Morning Blues" var, en:wikipedia'da bu bir kitap ismi...Blue Monday, Monday Blue vs bilirdim, ama en:wikipedia'da bizim anladığımız manada bulamadım. Bunların hepsi konuşma dilinde anlaşılır ama en:wikipedia'da daha tıbbi bir anlatım/terim olabilir. Kullanıcı:Merube 89 bilebilir...İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 14:49, 31 Ocak 2009 (UTC)

  • Bu arada bu yukarıdaki "Vikipedist" Kullanıcı:Vücutçu...Benim imzamı kullanarak ne yapmaya çalışıyor anlamadım...Hoşcakalın...Vikipedist 14:49, 31 Ocak 2009 (UTC)