Değirmisaz, Tavşanlı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
79. satır: 79. satır:


===Altyapı bilgileri===
===Altyapı bilgileri===
Köyde, [[ilköğretim]] okulu vardır ancak bunun yanı sıra taşımalı eğitimden de yararlanılmaktadır. Köyün [[içme suyu şebekesi]] vardır ancak [[kanalizasyon]] şebekesi yoktur. [[Ptt]] şubesi yoktur ancak Ptt acentesi vardır. Faal [[sağlık ocağı]] ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol [[asfalt]] olup köyde [[elektrik]] ve sabit [[telefon]] vardır.
Köyde, [[ilköğretim]] okulu vardı. Şimdi taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün [[içme suyu şebekesi]] vardır.[[kanalizasyon]] şebekesi vardır. [[Ptt]] şubesi yoktur ancak Ptt acentesi vardır. Faal [[sağlık ocağı]] ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol [[asfalt]] olup köyde [[elektrik]] ve sabit [[telefon]] vardır.


==Dış bağlantılar==
==Dış bağlantılar==

Sayfanın 10.59, 17 Aralık 2008 tarihindeki hâli

Şablon:Bilgikutusu Türkiye köy

Değirmisaz, Kütahya ilinin Tavşanlı ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. önceleri EMET'e bağlı iken Kömür zenginliği sebebiyle yanında 4 köyle beraber siyasi uğraşlar sonucu tavşanlı ilçesine bağlanmışır.

Kültür

değirmisaz köyünün düğünlerde yapılan düğün çorbası çoookkk meşhurdur değirmisaz köyünde ama hiç kimse sevmez şimdi.eskiden bebeklere de büyüme çağında keşkeş ve düğün çorbası yedirildiğinden damak zevki oluşurdu büyüyünce. fakat şimdiki nesil bundan yoksun bırakıldığı için artık bu tür yiyecek ve içecekler şimdiki nesile hitap rtmiyor malesef.

Coğrafya

Kütahya il merkezine 75, Tavşanlı ilçe merkezine 28 km uzaklıktadır.Tavşanlı Değirmisaz arası kara yolu çok bakımsızdır.

İklim

. deniz seviyesinden 400 metre yükseklikte olan değirmisaz iklimi iliman karakterler göstermektedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 340
2000 248
1997 233

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 -
1999 -
1994 -
1989 -
1984 -

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardı. Şimdi taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır.kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak Ptt acentesi vardır. Faal sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Dış bağlantılar