Kullanıcı mesaj:Citrat: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
LandSCape (mesaj | katkılar)
VikiTatil Önerisi
LandSCape (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
191. satır: 191. satır:


Tanıtım sayfanızda yer alan bu cümlenin önemini iyi bilen birisi olarak bir süre vikitatile çıkmanızı ve dinlenmenizi önereceğim. Saygılarımla.--[[Kullanıcı:LandSCape|LandSCape]] 18:30, 26 Haziran 2006 (UTC)
Tanıtım sayfanızda yer alan bu cümlenin önemini iyi bilen birisi olarak bir süre vikitatile çıkmanızı ve dinlenmenizi önereceğim. Saygılarımla.--[[Kullanıcı:LandSCape|LandSCape]] 18:30, 26 Haziran 2006 (UTC)


Citrat, bu kadar canın neden sıkkın?--[[Kullanıcı:LandSCape|LandSCape]] 03:25, 27 Haziran 2006 (UTC)

Sayfanın 03.25, 27 Haziran 2006 tarihindeki hâli

Lütfen mesajlarınızı en alta ekleyin.

HADDİNİ AŞMA citrat

Buruası bir ansiklopedi, hepimiz iyi birşeyler yapmak için uğraşıyoruz (en azından büyük çoğunluk).

Viki herkese açık, kuralları belli, tartışma hatta sert tartışmalar yapılarak maddeler meydana geliyor ve bu esnada insanlar kırıcı olabiliyor.

Geldiğinden buyana insanlara Vikinin hükümdarı gibi davranıyorsun ve terör havası yaratıyorsun

Her türlü eleştiriye evet, ama nerede DURACAĞINI aklı başında herkes özelliklede bir yönetici çok iyi bilmeli

Karakterimle ilgili ne sen nede başka biri laf söyleyebilir.Burayı sizlerin çiftliği olmaktan çıkartacağım.

SON SÖZ

HADDİNİ AŞMA

--Erdemsenol 20:46, 8 Haziran 2006 (UTC)

sikayet edildiniz

yaptiklarin tahammulumun otesinde cirkin davranislar hakkinda sikayette bulundum dilerim bir ders olur Termos 12:05, 9 Haziran 2006 (UTC)

kendi fikirleri disindakilerini yok sayan sensin ben degilim ben her degisikligimi tartisarak yapmisim beni yine engellemekle tehdit edemezsin bir kural ihlalim sozkonusu degil ama senin icin onemli degil ki bu istedigin an engelleyebiliyorsun hakkindaki sikayete bakarsan yedigin hurmalarin listesini gorursun baska soyleyecek seyim yok ondan da anlamiyorsan Termos 19:03, 10 Haziran 2006 (UTC)

Ön Kabulleriniz Referans Değildir

Sayin LAndsape, yoneticiler ile sorununuz oldugunu biliyorum; hakli yada haksiz olabilirsiniz ancak bunu yerli yersiz tartisma sayfalarinda dile getirmeniz dogru bir davranis degildir. Bunun icin Vikipedi:Şikâyet/Yönetici'de spesifik olarak sikayetlerinizi belirtebilirisiniz.

Bir sik yaptiginiz aliskanliga deginmek istiyorum: (bkzn ornek) Madde tartisma sayfalari ne "forumdur" ne de madde disi konulari tartisma yeri. Bu konularin yerleri kime hitap ettiginize gore degismekle birlikte, kesinlikle maddenin icerigi ile alaksiz oldugundan bu sayfa ile alakali degildir.

Diger bir dikkatinizi cekmek istedigim konu yarim biraktiginiz yazilardir; bunlari eger bitiremeyecekseniz dilerseniz bir sayfaya kaydedin ve sonra bitmis halini surun. Obur turlu ne okuyan anlayabiliyor nede tartismalar saglikli olabiliyor. Keza ayni sekilde "Calisma var" sablonunu 7 gun ile sinirlidir, ayni anda bir cok maddeye calisma var sablonu koymak dogru bir hareket degildir. Yukarida bellirtigim gibi yazilari bir editorde saklayabilir ve bittigi zaman sunabilirsiniz. Yanlis anlamayin; "Calisma Var" sablonunu kullanmayin demiyorum; sadece daha dikkat edelim. Tesekkurler, Citrat 17:58, 10 Haziran 2006 (UTC)


Sevgili Citrat kardeşim;


1- Yöneticilerle sorunum yok (olduğunu iddia ve ima etmek kişisel bir yorumunuzdur. Zira bunun anlamı olay yada olguları kişiliklerinize indirgemiş olduğum anlamına gelir ki öyle olsa burada zaman harcamazdım.)
2- Yönetim anlayışınız ile sorunum var doğru olan biçimi bu (bu kişiliklerden bağımsız burada sergilenen tutumunuzla ve yaklaşımızla ilgili)
3- İnsanların olduğu her yer forumdur, ki bu forumdan ne anlaşıldığıyla ilgili bir konu... Bilgi üretmenin temel ortamı tartışmaktan geçer hele söz konusu olan bilgiyse. Yukarıda bahsettiğiniz forum geyik anlamındaysa eğer, siz hala bilgibilim olgusunun ciddiyetinde değilsiniz demektir.
4- Yönetici şikayeti yapılmıyor yöneticilerin oy kullanmalarının etik olup olmadığı sorgulanıyor.
5- Çalışma var şablonunu olan başlangıcını yaptığım 1 tane madde vardı onu da sizden gelen mesaj üzerine az önce kaldırdım ve başka bir başlattığım ama düzenlemekte olduğum bir maddeye koydum.
6- Bu mesajı yazarken zaman kaybettiniz ve bana da kaybettirdiniz.
7- İzin verinde 48 saat Türk Irkçılığı suçlamasıyla engelli kalmam nedeniyle yarım kalan işlerimizi bitireyim.
8- Dün ne yediğimizi hatırlamıyorsak sorunda yok demektir.

Saygılarımla.--LandSCape 18:58, 10 Haziran 2006 (UTC)


Arkadaşım lütfen bana mesaj atıp zamanımı çalma artık! Bana mesaj atacağın zaman içinde kendin için viki için katkılar yapabilirsin. Sürekli polemik yaratmak zorunda mısın. Forumun ne olduğunu merak ediyorsan klasik felsefeden başlar okur öğrenirsin eğer ilgi alanızsa. Lütfen 8. maddeyi dikkate al. :))) Saygılarımla--LandSCape 19:20, 10 Haziran 2006 (UTC)

Şikâyet

  • Merhabalar,

[1] ve [2] Türk Dil Kurumu'nun da şikâyetten yana olduğunu ortaya koyuyor. Zaten günlük konuşma dilinde de kimse şikayet demez, istesek de istemesek de o a harfi mutlaka inceliyor. Bu nedenle Şikâyet olarak kalması taraftarıyım. İki sayfa meselesine gelince, âsız sayfanın alt sayfası şu an kullanılan'a aktarılabilir. Kısayolları değiştirebilirsiniz, aslında ne kadar çok kısayol eklersek o kadar iyi... Tebrik ve oy için de teşekkür ederim. İyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 09:07, 11 Haziran 2006 (UTC)

Yardım gönüllüleri

Merhaba Citrat, Blidiğiniz üzere Türkçe Vikipedi'nin kullanıcı sayısı madde sayısından fazla çoğu kullanıcı nerdeyse hiç bir katkı yapmamış. Belki bu durum bizim kullanıcılara Vikipedi sistemini tam anlatamadığımızdan kaynaklanıyor. Bir başka olasılık da kendilerine yol gösterecek, devamlı soru soracakları bir kullanıcı bulamamaları olabilir.

Ben bunun için {{User yardım gönüllüsü}} diye bir kullanıcı şablonu yaptım. Bu şablonu benim gibi yeni Vikipedistlere yardım etmek isteyen kullanıcılar kullanabilir. Bu Vikipedistlerin listesinin bağlantısını {{hoşgeldin}} şablonunu için koyarız böylece yeni kullanıcıların hızlı bir şekilde Vikipedi'ye uyum sağlamalarını sağlarız. Sizin fikirlerinizi alayım dedim köy çeşmesine koyacağım da. --Ruzgarmesaj 17:47, 13 Haziran 2006 (UTC)

Yöneticilikle İlgili

Merhaba şu an yöneticilik başvurusu alınıyor mu? Kendi değişiklik sayımı vs. nasıl takip edebiliyorum. Yalnızca değişiklik mi göz önüne alınıyor. Katkılar da önemli değil mi.

Teşekkürler.

--maver 19:37, 13 Haziran 2006 (UTC)

Sanırım Kimya ile alakalı olmalısın

Siz insan Citrat'a bir şey sorduğumu hatırlamamakla birlikte ilginize yine de teşekkür ederim. Lütfen rahatsız etmeyiniz. Bilgi ve yorumlarınıza saygı duyarım Kımıl olarak ama unutmayın ki onlar sizi bağlar. --Kımıl Zararlısı 09:18, 14 Haziran 2006 (UTC)

Bizim Muhtar Ali çekmiş (Şirince Muhtarı)..Oldu mu?

Yüklemeye çalışıyorum:-)--Baylanmsj 20:57, 15 Haziran 2006 (UTC)

mIRC yardım

Bu bölüm programı ilk kez kullanacak acemiler içindir, daha fazla yardım için programın yardım menüsünü kullanabilirsiniz.

irc.freenode.net sunucusunu programa kaydetmek için pencerenin üstünde bulunan butonlu menüden "Options" (seçenekler, ikinci kutucuk) butonunu seçin. Açılan yeni pencerenin solunda bulunan "Servers" (sunucular) sekmesine gelerek "Add" (ekle) tuşuna basın.

description: freenode
irc server: irc.freenode.net
port: 6667

olacak şekilde doldurun, diğerlerini boş bırakabilirsiniz. Tekrar "Add" tuşun basarak kaydedin.

Bundan sonra sağdaki menüden "Connect" sekmesini seçerek isim, e-posta ve kullanıcı adı girebilirsiniz. "Ok" (tamam) tuşu ile kaydedip çıkın, yine en üstteki butonlu menüden "Connect" (bağlan, ilk kutucuk) tuşunu tıklayarak sunucuya bağlanabilirsiniz.

Bağlandıktan sonra otomatik olarak çıkan sohbet odaları menüsüne "Add" tuşu ile Vikipedi'nin "wikipedia-tr" adlı resmi sohbet odasını ekleyebilirsiniz. Üzerine gelip çift tıkladığınızda odaya ulaşacaksınız.

Bağlanırken kullandığınız kullanıcı adının size özel olması için sunucuya kaydedebilirsiniz. Bunun için

/ns register şifre e-posta (sizin şifreniz ve e-postanız)

yazın ve "enter" tuşuna basın. Seçtiğiniz kullanıcı adı ile sizden başkaları bağlanamayacak ve tekrar girmek istediğinizde şifreniz sorulacaktır. Bu durumda

/msg NickServ IDENTIFY şifre (şifre yerine sizin şifreniz)

yazarak kendinizi tanıtabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için:

yukarıdakini hazırladım, ama ekleyip eklememek hakkında tereddütlüyüm. Sanırım biraz kafa karıştırıcı oluyor, ve

/server irc.freenode.net yazarak bağlanıp
/join #wikipedia-tr yazarak da kanala girebilirsiniz

kısmı iki hamlede kullanıcının bağlanmasını sağlıyor, daha basit. bununla birlikte freenode'da kayıtlı olmayan kullanıcıların attığı mesajlar sık sık spam yüzünden bloke ediliyor, yani kaydolmak gerekli. ne yapalım? Tembelejderha 09:33, 16 Haziran 2006 (UTC)

Ben de programda bir sorun oluyor msn'im baylanwiki@hotmail.com. Biligine sunarım. İyi çaıışmalar--Baylanmsj 15:28, 16 Haziran 2006 (UTC)

Dünya vatandaşlığı

Sevgili Citrat, özellikle bu günlerde Dünya vatandaşlığı maddesinin geliştirilerek ana sayfaya konması iyi olur. İngilizce wikiden geliştirerek yazman mümkün mü? İyi çalışmalat--Baylanmsj 23:25, 16 Haziran 2006 (UTC)

escinsel ve escinsellik

Sevgili Citrat

Escinsel bireyi ifade ederken escinsellik genel bir politik ve sosyolojik bir kavrami ifade ediyor. Ingilizce vikipedi de ayri kullanilmis. Bisexual ve biseksualizsm gibi. Bence ayri kalsinlar. Gelistiririm zamanla. Sevgiler --Zeynep 13:29, 18 Haziran 2006 (UTC)

SAM

Sevgili Citrat, teşekkür ederim, hoşbulduk:)

Sevgili Citrat, köy çeşmesinde bütün politik şablonların kalkmasından yana olduğunu yazmışsın. Fakat bu konuda çoğunluğun görüşünün bu şekilde değil, benim Babil kulemin en altındaki (ki az önce kaldırdım) üç şablonun örnek teşkil ettiği şablonların sorun teşkil ettiği şeklinde olduğu meydanda (amma uzun cümle oldu yahu) Bana öyle geliyor ki senin bu şablona tepki verme neden objektiflik kaygın değil, bu görüşü ırkçılık olarak algılıyor olman. Kusura bakma ama bana öyle geldi. Saygılar.nozulani 13:30, 18 Haziran 2006 (UTC)

Kaynaklar

  • Merhabalar,

Trafiğin arttığı bu günlerde hem kaynak konusunun önemini vurgulamak hem de kaynak bulmakta zorlanan arkadaşlara yardımcı olabilmek için kaynaklar bölümünü oluşturmaya başladık. Tabii çeviri işi çıktı fakat içeriklerin çoğunluğu liste halinde olduğu için çevirisi önceki çalışmalara göre daha kolay olacaktır. Bu konuya ilginizi ve yardımınızı bekliyor, tüm Vikipedist arkadaşları yardımcı olmaya çağırıyoruz.

Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 07:20, 19 Haziran 2006 (UTC)


Kişisel saldırı yoktur. --Alperen 15:59, 20 Haziran 2006 (UTC)

Ben de tekrarlıyorum. Kişisel saldırı yoktur. Tanımı gereği kişisel saldırı olması için öncelikle bir kişi açık olarak hedef gösterilmiş olmalı, ayrıca hedef kişiyi suçlayıcı, aşağılyaıcı bir ifade olmalıdır. Sayfamda yer alan ifade ise bir vecizeden ibaret. Dikkatinizi çekerim kaymakamlar vikipedist olamaz gibi bir anlam bile çıkmıyor. Dolayısıyla ifade tamamen eleştiri sınırları içerisinde olup belli bir kişiyi hatta belli bir kesimi bile hedef almıyor. Bu konuyla ilgili olarak beni bir daha uyarmamınızı rica edeceğim. "Egosu kendinen büyük birine ithaf olunur" ise tamamen ucu açık bir ifadedir. Ayrıca madem kişisel saldırı var, bir zahmet saldırya uğrayan kişi şikayet edebilir mi? Ya da siz hangi kişiye saldırdığımı lütfen söyler misiniz? Teşekkürler --Alperen 17:55, 24 Haziran 2006 (UTC)

Kastetiginiz kisi Kullanıcı:3210'dur. Citrat 18:41, 24 Haziran 2006 (UTC)

-Hayır, değildir. Lütfen hakaret unsurunu ve o kişiye yöneltilen bir saldırı olduğunu gösteren açık delil gösteriniz. Aksi halde bu konuyu daha fazla uzatmamanızı rica ediyorum. --Alperen 18:46, 24 Haziran 2006 (UTC)

Yaptiginiz ustu kapali saldiriya giriyor. Cikarmamaniz icin bir neden gosterebilir misiniz ve kullanici sayfanizin en basinda kime ithaf ettiginizi aciklar misiniz? Aksi takdir de kaldirin, yada ben kaldiracagim. Burasi bir ansiklopedi projesidir hatirlatirim. Citrat 18:50, 24 Haziran 2006 (UTC)

- Lütfen üstü kapalı saldırının ne olduğunu tanımlayınız. Ben bahsettiğiniz şahıstan kişisel saldırı yönünde bir şikayet almadığım gibi başka herhangi bir yöneticiden de almadım. Kullanıcı sayfama müdahele etme hakkınız bulunmuyor. Sizin önce o ifadeyi çıkarmam için bana sebep göstermeniz gerekir. Önce kişisel saldırı dediniz, sonra üstü kapalı saldırı. Lütfen önce hangi sebepten dolayı çıkarmam gerektiğini tanımlayınız. Lütfen tarafsız davranınız. Tamamen eleştiri sınırları içerisinde, küçümseme veya aşağılama içeren hiçbir ifade içermiyor. Kime ithaf ettiğimi açıklayıp açıklamama özgürlüğü tamamen bana ait. Yöneticilik size polislik yetkisi tanımıyor bunu hatırlatmak isterim. Ansiklopedi projesi olduğunda ben de hemfikirim fakat bahsettiğiniz sayfa benim kullanıcı sayfam, ve tabii ki projeye dair felsefemi oraya aktardım. Cümlede kastedilen şey ise: "Bir kişi Vikipedi kuralları içerisinde tarafsız olmadığı taktirde günlük hayatta mevkisi ne olursa olsun Vikipedist ünvanını hakedemez". Zamanında vikipediye katkıda bulunan fakat şu an rahmetli olan büyükbabama ithaf ettim. Umarım artık bir sıkıntı yoktur. --Alperen 19:03, 24 Haziran 2006 (UTC)

Açık veya kapalı bir ithamda bulunmadığımı size açıkladım. Lütfen kullanıcı sayfama bir daha dokunmayınız ve iddia eddiğiniz politika maddesini gösteriniz. İlgili maddeyi göstermeden tamamen kendi yorumunuzla kullanıcı sayfama dokunamazsınız. Teşekkür ederim. Yaptığınız düzenleme geri alınacaktır. --Alperen 19:13, 24 Haziran 2006 (UTC)


Sayın Citrat, yazdıklarınızı okudum ve not aldım. İlginiz için teşekkür ederim. Ahlahsızlık tespiti ile hakaret karıştırlımasın lütfen bu yönetici olarak yetersiz bir dile sahip olduğunuzun topluluk tarafından düşünülmesine neden olabilir. Hakaret etmek amacım olsaydı ilgili oylamalar sırasında aynen şahsınızın ve diğer yönetici arkadaşların yaptığını yapar checkuser oylamasında son bir yıla yakındır taradığım tüm metinlerinizi çıkarır oy veren insanların önüne kor ve topluluğun en az bir denetçi için yeterli oy sağlayabilmesini sağlar ve Türkçe vikiyi checkuser suz bırakabilirdim. Her seferinde topluluk ergonomisini kullanıcaların gözetmesini beklerken aynı şeyi sysop olarak sizden de beklemek insanların hakkıdır.

Kim demokrasi uygulamasından bahsetti anlamadım ve anlamlandıramadım. Kendi algınızı kuralların algısı yerine ikame etmekten vazgeçin artık. Lütfen bana mesaj atmayın da gitmeden biraz daha katkı vermeye uğraşıyorum topluluk için. Yoksa gider ayak öyle bir şikayet yaparım ki burada neye uğradığınıza şaşırırsınız. Hemde bizzat sizin yazdıklarınızı alt alta toplayıp ve tek bir satır yorum yapmadan. Benim ortamın ergonomisini gözettiğim kadar şahsınızında gözetmesini ve gözetebilmesini topluluk ruhu adına talep ediyor ve çalışmlarınızda başarılar diliyorum. --LandSCape 18:23, 24 Haziran 2006 (UTC)

--- Ergonomi gözeten yapıcı yaklaşım ve yorumunuz için teşekkür ederim kardeşim. Işık ve sevgiyle.--LandSCape 18:39, 24 Haziran 2006 (UTC)

Kişisel hakaret

  1. "Sükût etmek gibi âlemde, nâdâna cevâb olmaz."
  2. "Nâdân komaz ki merdüm-i dânâ huzûr ede."

Bunlar Kullanıcı:Noumenon kullanıcı sayfasından alınmıştır. Benle girdiği tartışmadan sonra bu sözleri eklemişti ancak ben bunu kişisel hakaret olarak değerlendirmedim. Bu arada nadanın ne anlama geldiğini bilmiyorsanız açıklayabilirim. --Ruzgarmesaj 22:04, 24 Haziran 2006 (UTC)


Size bir sorum var

South Park konusunda çok yardımcı oluyorsunuz.Yoksa siz de mi South Park izliyorsunuz?

İyi o zaman.Ben burada South Park dizisini tanıtmak ve en az ingiliz Wikisi kadar ayrıntılandırmayı düşünüyorum.Belki tüm bölümlerinin listesini çıkarabiliriz. --Simon Bolivar 15:46, 25 Haziran 2006 (UTC)

wikinews

wikinews değişikliği için teşekkürler. uzun zamandır gözüme batıyordu. --Süleyman Habib 13:46, 25 Haziran 2006 (UTC)

rica ederim. ufak hatalar gözüme çarptıkça belirtmeye çalışıyorum. iyi çalışmalar. --Süleyman Habib 15:34, 25 Haziran 2006 (UTC)

VikiTatil Önerisi

Lütfen internette bulunmasi zor olan, özellikle yerel, bilgilere öncelik gösterelim. Büyüklerimizden kalan, yazılı bulunması zor olan değer ve tanımları girmemiz bu bilgilerin en azından referans olarak yaşamasını sağlayacaktır.

Tanıtım sayfanızda yer alan bu cümlenin önemini iyi bilen birisi olarak bir süre vikitatile çıkmanızı ve dinlenmenizi önereceğim. Saygılarımla.--LandSCape 18:30, 26 Haziran 2006 (UTC)


Citrat, bu kadar canın neden sıkkın?--LandSCape 03:25, 27 Haziran 2006 (UTC)