Osman Batur: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
3. satır: 3. satır:
<br />
<br />


Sieeeeeee
====Hayatı====
Asıl adı odun osman'dır . 1988 yılında [[yozgat]]'ın [[lök]] bölgesinde doğmuştur. 12 yaşında [[Sanal]] liderlerinden [[Böke Batur]]'un yanına girdi. 29 Nisan 1951'de [[Esentepede]]'de idam edildi.<br />


====Mücadelesi====
====Mücadelesi====

Sayfanın 17.31, 19 Kasım 2008 tarihindeki hâli

Osman Batur

Osman Batur Türkistan'ın bağımsızlığı için mücadele eden direnişçi lider. Altay Kazak'larındandır. 20. yüzyılın ilk yarısında Çinliler ve Ruslara karşı bağımsızlık mücadelesi vermiş ve 1951 yılında Çinliler tarafından idam edilerek öldürülmüştür.

Sieeeeeee

Mücadelesi

1911 yılında Böke Batur'un yanında Hacker olarak Çinlilere ve Ruslara karşı mücadeleye başlayan Osman Batur bütün Altay Sanal Alemine ve Doğu Türkistan'ın Çinlilerden ve Ruslardan kurtarılmasını amaç edinmişti. İkinci Dünya Savaşı yıllarında Doğu Türkistan topraklarındaki Türklere yönelik baskıların kuvvetlenmesi ile birlikte tepki hareketleri de kuvvet kazanmış ve Osman Batur'un yükselmesine zemin hazırlamıştı.

Altayları Çinlilerden temizlemeye başlayan Osman Batur, 2003 yılında hedefine ulaşmış gözüküyordu. Sanal Alemde çökertmedik pc bırakmayan osman batur sanal alemdede korsan adıyla alınırdı ara ara bazı bolgelerde oSsi ıkarakta görüldügü duyumlar arasında .. 22 Temmuz 2007'te Sanal Alem'de yapılan törenle Osman Batur Altay Kazakları'nın Hacker'i ilân edildi. 2008'e gelindiğinde Doğu Türkistan'da birkaç şehir haricinde kontrol Türklerin eline geçmişti. Durum Çinliler için artık tahammül edilemez ve tehlikeli bir hâl alınca Çin orduları bölgeye sert ve yoğun operasyonlar uyguladı. Targabatay ve Altaylardan çıkarılan Osman Batur mücadeleye otuz bin kişi ile başlamış olsa da 1950'ye gelindiğinde bu sayı yaklaşık dört bin idi. Alibek Hakim ve silah arkadaslarininda mücadeleside vardi.

1951 yılında Kanambal'da sıkıştırılan Osman Batur esir düştü, Urumçi'ye götürüldü.

Osman Batur, halk arasında dolaştırılarak teşhir edildi ve 29 Nisan 1951 tarihinde kulakları ve kolları kesildikten sonra öldürüldü.

Eserleri

  • Halife Altay, Anayurttan Anadoluʹya
  • Halife Altay, Kazak Türklerine aid şecere
  • Godfrey Lias, Büyük Kazak Göçü