Tez: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Kibele (mesaj | katkılar)
Vikiçizer tarafından değiştirilmiş 2008-09-19 02:12:37 tarihli sürüm geri getirildi.
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Sav''' veya '''tez''', [[bilimsel yöntem]]de belli ön bilgilere dayanılarak, henüz kanıtlanmamış fakat mevcut bilgilerle [[mantık]]sal olarak çelişmeyen, bilimsel araştırma sürecinde doğrulanmaya çalışılan düşüncelerdir. Edebiyat dalında ise sav; atasözü anlamına gelmektedir. Bu kökten türeyen "savcı" kelimesi ise ön bilgiye dayanarak, kanıtlanabilir bir düşünceyi ortaya koyan kişiyi ifade eder.
'''Sav''' veya '''tez''', [[bilimsel yöntem]]de belli ön bilgilere dayanılarak, henüz kanıtlanmamış fakat mevcut bilgilerle [[mantık]]sal olarak çelişmeyen, bilimsel araştırma sürecinde doğrulanmaya çalışılan düşüncelerdir. Edebiyat dalında ise sav; islamiyet öncesi dönemde,atasözü anlamına gelmektedir.Savlar unutulmasın diye 4lük şeklinde ya da cümle cümledirler. Bu kökten türeyen "savcı" kelimesi ise ön bilgiye dayanarak, kanıtlanabilir bir düşünceyi ortaya koyan kişiyi ifade eder.


{{bilim-taslak}}
{{bilim-taslak}}

Sayfanın 13.49, 7 Ekim 2008 tarihindeki hâli

Sav veya tez, bilimsel yöntemde belli ön bilgilere dayanılarak, henüz kanıtlanmamış fakat mevcut bilgilerle mantıksal olarak çelişmeyen, bilimsel araştırma sürecinde doğrulanmaya çalışılan düşüncelerdir. Edebiyat dalında ise sav; islamiyet öncesi dönemde,atasözü anlamına gelmektedir.Savlar unutulmasın diye 4lük şeklinde ya da cümle cümledirler. Bu kökten türeyen "savcı" kelimesi ise ön bilgiye dayanarak, kanıtlanabilir bir düşünceyi ortaya koyan kişiyi ifade eder.