RQ-4 Global Hawk: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
DragonBot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Ekleniyor: ro:RQ-4 Global Hawk
Zoolog4000 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Global Hawk''' Amerikan yapımı yüksek irtifa ([[HALE]]) insansız hava aracıdır. Silahsız olup [[keşif]] / [[gözetleme]] maksatlı [[algılayıcı]]lar ile donatılmıştır. Global Hawk (Küresel Şahin) ismi kabiliyetini ortaya koymak maksadı ile verilmiştir. Bir kıtadan kalkıp, uydular vasıtası ile diğer bir kıtadan yönetilerek bir başka kıta üzerinde keşif yaptıktan sonra elde ettiği hava görüntülerini yine bir başka kıtaya aktarabilir.
'''Global Hawk''' Amerikan yapımı yüksek irtifa ([[HALE]]) insansız hava aracıdır. Silahsız olup [[keşif]] / [[gözetleme]] maksatlı [[algılayıcı]]lar ile donatılmıştır. Global Hawk (Küresel Şahin) ismi kabiliyetini ortaya koymak maksadı ile verilmiştir. Bir kıtadan kalkıp, uydular vasıtası ile diğer bir kıtadan yönetilerek bir başka kıta üzerinde keşif yaptıktan sonra elde ettiği hava görüntülerini yine bir başka kıtaya aktarabilir.Bu casus uçağı, yüksek irtifada sürekli keşif ve denetleme yapabilir.Kalkış alanından 3000 deniz mili uzaktaki menzillerde görev yapabilir, ayrıca hedef sahasının üzerinde 24 saat boyunca ve 60.000 feet"ten daha yükseklerde kalabilir.
[[Kategori:İnsansız Hava Araçları]]
[[Kategori:İnsansız Hava Araçları]]


14. satır: 14. satır:
[[ru:RQ-4 Global Hawk]]
[[ru:RQ-4 Global Hawk]]
[[zh:RQ-4全球鷹偵察機]]
[[zh:RQ-4全球鷹偵察機]]
[[uk:RQ-4 Global Hawk]]

Sayfanın 09.59, 29 Eylül 2008 tarihindeki hâli

Global Hawk Amerikan yapımı yüksek irtifa (HALE) insansız hava aracıdır. Silahsız olup keşif / gözetleme maksatlı algılayıcılar ile donatılmıştır. Global Hawk (Küresel Şahin) ismi kabiliyetini ortaya koymak maksadı ile verilmiştir. Bir kıtadan kalkıp, uydular vasıtası ile diğer bir kıtadan yönetilerek bir başka kıta üzerinde keşif yaptıktan sonra elde ettiği hava görüntülerini yine bir başka kıtaya aktarabilir.Bu casus uçağı, yüksek irtifada sürekli keşif ve denetleme yapabilir.Kalkış alanından 3000 deniz mili uzaktaki menzillerde görev yapabilir, ayrıca hedef sahasının üzerinde 24 saat boyunca ve 60.000 feet"ten daha yükseklerde kalabilir.