Mister No: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Daibot~trwiki (mesaj | katkılar)
45. satır: 45. satır:
[[Kategori:Çizgi karakterler]]
[[Kategori:Çizgi karakterler]]


[[el:Μίστερ ΝΟ (περιοδικό)]]
[[en:Mister No]]
[[en:Mister No]]
[[fr:Mister No]]
[[fr:Mister No]]

Sayfanın 11.20, 9 Temmuz 2008 tarihindeki hâli

Mister No, Sergio Bonelli ve Galliano Ferri ikilisinin yarattığı çizgi roman ve baş karakter. İtalya'da 1975 Haziran ayında ilk serüveni yayımlanmıştır.

İtalyan çizgi romanında bir dönüm noktasıdır. Ona bu sıfatı kazandıran en önemli özelliği, western olmayan ilk Bonelli karakteri olmasıdır.

Mister No

Dürüst, samimi, alkol ve güzel kadın düşkünü, tembelliği seven bir kişiliğe sahiptir.

İkinci Dünya Savaşı'na Amerikan hava kuvvetlerinde savaş pilotu olarak katılan Mister No (asıl adıyla Jerry Drake) savaş sonrası prototip bir hippi olarak, Brezilya'nın Manaus kentine yerleşmiş ve bir Pırpır satın alıp turist rehberliği yapmaya başlamıştır. Küçük uçağıyla Amazon Nehri üzerinde turist gezdirerek hayatını kazanmaktadır. SS takma adlı (asıl adı Otto Kruger) turist rehberliği yapan Alman bir arkadaşı vardır.

Olaylar Amazon nehri boyunca Brezilya, Kolombiya, Guyana gibi ülkelerde geçer. Kahramanımızın Karayip Denizi'nde dolanıp Haiti'ye uzanmışlığı da vardır. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra 1948-1950 yılları arası konu edilse de araba modelleri, kostümler, diyaloglarda geçen bazı kelimeler gibi detaylar, Vietnam Savaşı sonrasından izler taşımaktadır.

Yardımcı karakterler

Jerry'nin sıkı dostları arasında, barmen Paulo Adolfo, tamirci Augustino, şarkıcı Dana Winter sayılabilir. New York'taki dostları ise çenesi düşük barmen Harvey Fenner ve kulüp sahibi Max Culver'dır.

Teknik ekip

Yaratıcı:

Guido Nolitta:" Sergio Bonelli", 1975

Çizerler:

Gallieno Ferri,

Franco Donatelli,

Roberto Diso

Editör:

Michele Masiero

Kapaklar:

1'den 115'e kadar; Gallieno Ferri

116'den itibaren; Roberto Diso

Dış bağlantılar

Resimli Roman