Funk: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
BodhisattvaBot (mesaj | katkılar)
k Bot değişikliği Değiştiriliyor: ro:Muzică funk
Bercaio (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Funk''', [[groove]] kavramının üzerine kurulu bir [[müzik]] türüdür. Tek başına bir müzik türü değildir, belirli türlere ayrılmıştır. Özellikle 70'lerin sonunun funk müzikalitesi [[disco]]/[[pop]]/[[boogie]] izlenimi verir. İlk olarak [[Afrika]] kökenli [[ABD|Amerikalı]] müzikçiler tarafından yapılmıştır.
'''Funk''', [[groove]] kavramının üzerine kurulu bir [[müzik]] türüdür. Tek başına bir müzik türü değildir, belirli türlere ayrılmıştır. Özellikle 70'lerin sonunun funk müzikalitesi [[disco]]/[[pop]]/[[boogie]] izlenimi verir. İlk olarak [[Afrika]] kökenli [[ABD|Amerikalı]] müzikçiler tarafından yapılmıştır. Günümüzde funk kavramı ile [[punk]] kavramı sıkça karıştırılan iki kavramdır. Funk, [[R&B]] müziğin bir alt sınıfı olarak karşımıza çıkarken ve içine [[Black Eyed Peas]] gibi sanatçı ya da grupları alırken, punk ise [[rock]] müzik kültürü ile alakalıdır.


{{müzik-taslak}}
{{müzik-taslak}}

Sayfanın 18.30, 10 Haziran 2008 tarihindeki hâli

Funk, groove kavramının üzerine kurulu bir müzik türüdür. Tek başına bir müzik türü değildir, belirli türlere ayrılmıştır. Özellikle 70'lerin sonunun funk müzikalitesi disco/pop/boogie izlenimi verir. İlk olarak Afrika kökenli Amerikalı müzikçiler tarafından yapılmıştır. Günümüzde funk kavramı ile punk kavramı sıkça karıştırılan iki kavramdır. Funk, R&B müziğin bir alt sınıfı olarak karşımıza çıkarken ve içine Black Eyed Peas gibi sanatçı ya da grupları alırken, punk ise rock müzik kültürü ile alakalıdır.