Ate: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni sayfa: Yunan mitolojisinde hata ve günah tanrıçası. hafif bir tanrıdır, ayaklarıyla ölümlülerin başına bastığı halde onların bundan hiç haberi olmaz. zeus'un yemin ederek hakim...
 
Sayfanın düzenlenmesi gerekiyor.
1. satır: 1. satır:
{{düzenle|Mayıs 2008}}
Yunan mitolojisinde hata ve günah tanrıçası. hafif bir tanrıdır, ayaklarıyla ölümlülerin başına bastığı halde onların bundan hiç haberi olmaz. zeus'un yemin ederek hakimiyeti perseus soyundan doğacak ilk kişiye vermeyi vaat ettiği ve böylece herakles'i eurystheus'un hakimiyeti altına soktuğu zaman onu aldatan ate oldu. bunun üzerine zeus onu olympos'un tepesinden aşağı atarak öcünü aldı. ate, phrygia'da, hata tepesi adını alan bir yere düştü. ilos, ilion kalesini (troya) burada kurdu. zeus, ate'yi gökyüzünden atarak, olympus'da kalmasını ebediyen yasakladı. hata'nın insanların kötü bir kaderi olması bu yüzdendir.

'''Ate''', Yunan mitolojisinde hata ve günah tanrıçası. hafif bir tanrıdır, ayaklarıyla ölümlülerin başına bastığı halde onların bundan hiç haberi olmaz. zeus'un yemin ederek hakimiyeti perseus soyundan doğacak ilk kişiye vermeyi vaat ettiği ve böylece herakles'i eurystheus'un hakimiyeti altına soktuğu zaman onu aldatan ate oldu. bunun üzerine zeus onu olympos'un tepesinden aşağı atarak öcünü aldı. ate, phrygia'da, hata tepesi adını alan bir yere düştü. ilos, ilion kalesini (troya) burada kurdu. zeus, ate'yi gökyüzünden atarak, olympus'da kalmasını ebediyen yasakladı. hata'nın insanların kötü bir kaderi olması bu yüzdendir.

Sayfanın 17.27, 23 Mayıs 2008 tarihindeki hâli

Ate, Yunan mitolojisinde hata ve günah tanrıçası. hafif bir tanrıdır, ayaklarıyla ölümlülerin başına bastığı halde onların bundan hiç haberi olmaz. zeus'un yemin ederek hakimiyeti perseus soyundan doğacak ilk kişiye vermeyi vaat ettiği ve böylece herakles'i eurystheus'un hakimiyeti altına soktuğu zaman onu aldatan ate oldu. bunun üzerine zeus onu olympos'un tepesinden aşağı atarak öcünü aldı. ate, phrygia'da, hata tepesi adını alan bir yere düştü. ilos, ilion kalesini (troya) burada kurdu. zeus, ate'yi gökyüzünden atarak, olympus'da kalmasını ebediyen yasakladı. hata'nın insanların kötü bir kaderi olması bu yüzdendir.