Gospel müziği: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Metal Militia (mesaj | katkılar)
k 85.103.194.95 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Takabeg tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
1. satır: 1. satır:
'''Gospel''', kilisedeki törenler esnasında [[org]] ya da [[piyano]] eşliğiyle, genellikle bir kadın vokalin söylediği doğaçlamalardır.
ERENKÖY İLKÖĞRETİM OKULUNUN ÖĞRETMENLERİNDEN ALİ AYTEKİN MÜZİK LAFINA MÜZÜK DEMEKTEDİR. İSMİNİ BURDAN ALAN BU AD 1990'DA MÜZİK OLARAK DEĞİŞTİ VE ALİ AYTEKİN GÜNÜMÜZDE HALA MÜZÜK DEMEKTEDİR. VELEYBôL DE DİYEN ÜNLÜ ÖĞRETMEN DÜNYADA YAŞIYAN SAYLI İSİMLERDENDİR. MÜZÜK KELİMESİNİN KÖKÜ MÜZDÜR. ALİ AYTEKİN MUZ DİYEMEDİĞİ İÇİN MÜZ DEMEKTEDİR. BAZI BÜYÜK EDEBİYATÇILAR BU LAFI BÜYÜK ÜNLÜ UYUMU KURALINA UYMASI İÇİN BÖYLE YAPTIĞINI SAVUNURLAR. ALİ AYTEKİNİN MİLLİYETTEKİ YAZISI ŞÖYLEDİR:


Cenazelerde ölen kişiye edilen dualarla ağıt şeklinde, dini günlerde ise İsa'yı öven, Tanrı'ya dualardan oluşan sözlerden oluşur.
Merhaba çicikler, büyükler ve ginçler:


Ünlü müzisyen [[Ray Charles]]'ın gospel müziğe sevgilisinden, cinsel arzulardan bahseden sözler yazması tepkilere yol açtı. Çünkü, gospel, dini ezgiler ve sözler içeriyordu ve o tarzda sözleri bu müziğe uyarlamak günahtı. Tepkilere rağmen Ray Charles müziğini kitlelere kabul ettirmiş, özgün tarzından taviz vermeden müziğini yapmıştır. Ray Charles'ın bu tarz gospel şarkılarından biri I Got A Woman'dır.
Bugün dünya çikileta festivali düzinlendi. Festivale yizlerce çicik katıldı. Çikleta peşinde koşan çicikler biribirilerini ezdi. Olayda çicıklar kavgaya girdi. Polisler coplarla kivgayı ayırdı. Hiç bir çicık yaralanmadı. Çıkışta tüm çicıklar birlikte futbôl, veleybôl ve bisketbôl oynadılar.


{{hıristiyanlık-taslak}}
23 Nisan Perşembe Milliyet Köşe Yazarı= Ali AYTEKİN
{{müzik-taslak}}


[[Kategori:Gospel|*]]
YANİ KISACASI MÜZİK İSMİNİ ALİ AYTEKİNDEN ALMAKTADIR. ÇÜNKÜ MÜZÜK MÜZİK ÇİKLET JİKLET VELEYBÔL VOLEYBOL PRİBLİM PROBLEM OOLÛM OLUM VE APPA ABLADIR.


[[bg:Госпъл]]
© 2008 ALİ AYTEKİN
[[ca:Gospel]]
[[cs:Gospel]]
[[da:Gospel]]
[[de:Gospel]]
[[el:Γκόσπελ]]
[[en:Gospel music]]
[[eo:Gospelo]]
[[es:Gospel]]
[[fi:Gospel]]
[[fr:Gospel]]
[[gl:Gospel]]
[[he:גוספל]]
[[id:Musik gospel]]
[[it:Gospel]]
[[ja:ゴスペル (音楽)]]
[[lb:Gospel]]
[[lt:Gospelo muzika]]
[[nl:Gospelmuziek]]
[[no:Gospelmusikk]]
[[pl:Gospel]]
[[pt:Música gospel]]
[[ru:Госпел]]
[[sh:Gospel]]
[[simple:Gospel music]]
[[sk:Gospel]]
[[sr:Госпел]]
[[sv:Gospel]]
[[th:กอสเปล]]
[[uk:Ґоспел]]
[[vi:Nhạc Phúc âm]]
[[zh:福音音乐]]
[[zh-min-nan:Hok-im im-ga̍k]]

Sayfanın 20.49, 1 Mayıs 2008 tarihindeki hâli

Gospel, kilisedeki törenler esnasında org ya da piyano eşliğiyle, genellikle bir kadın vokalin söylediği doğaçlamalardır.

Cenazelerde ölen kişiye edilen dualarla ağıt şeklinde, dini günlerde ise İsa'yı öven, Tanrı'ya dualardan oluşan sözlerden oluşur.

Ünlü müzisyen Ray Charles'ın gospel müziğe sevgilisinden, cinsel arzulardan bahseden sözler yazması tepkilere yol açtı. Çünkü, gospel, dini ezgiler ve sözler içeriyordu ve o tarzda sözleri bu müziğe uyarlamak günahtı. Tepkilere rağmen Ray Charles müziğini kitlelere kabul ettirmiş, özgün tarzından taviz vermeden müziğini yapmıştır. Ray Charles'ın bu tarz gospel şarkılarından biri I Got A Woman'dır.