I. Artemisia: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Tarihmet (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Etiketler: Elle geri alma Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
Karakumoğlu (mesaj | katkılar)
Halikarnasos Karya Krallığına bağlıdır. Yunan değildir. Artemisia Karyalıdır.
Etiketler: Geri alındı Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
1. satır: 1. satır:
'''I. Artemisia''', MÖ 400'lü yıllarda yaşamış [[Pers İmparatorluğu]]na bağlı ve Yunan asıllı bilinen ilk kadın [[amiral]]dir. [[Pers-Yunan savaşları]]nda önemli bir yer edinen ve dönüm noktalarından biri olarak görülen [[Salamis boğazı]]nda gerçekleşen [[Salamis Deniz Muharebesi]]yle ün kazanmıştır.
'''I. Artemisia''', MÖ 400'lü yıllarda yaşamış [[Pers İmparatorluğu]]na bağlı ve [Karya Luvi Krallığı doğumlu Yunan olduğu kesin değildir, Karyalıdır] Yunan asıllı bilinen ilk kadın [[amiral]]dir. [[Pers-Yunan savaşları]]nda önemli bir yer edinen ve dönüm noktalarından biri olarak görülen [[Salamis boğazı]]nda gerçekleşen [[Salamis Deniz Muharebesi]]yle ün kazanmıştır.


{{Antik-Yunan-bio-taslak}}
{{Antik-Yunan-bio-taslak}}

Sayfanın 10.04, 5 Ağustos 2022 tarihindeki hâli

I. Artemisia, MÖ 400'lü yıllarda yaşamış Pers İmparatorluğuna bağlı ve [Karya Luvi Krallığı doğumlu Yunan olduğu kesin değildir, Karyalıdır] Yunan asıllı bilinen ilk kadın amiraldir. Pers-Yunan savaşlarında önemli bir yer edinen ve dönüm noktalarından biri olarak görülen Salamis boğazında gerçekleşen Salamis Deniz Muharebesiyle ün kazanmıştır.