Tinya: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Meambokhe (mesaj | katkılar)
"Antik dünyada '''Thynia''' (/ ˈθɪniə /, Yunanca: Θυνία), Propontis'in (Marmara Denizi) kuzey kıyısı boyunca uzanan, Asya yakasındaki Bithynia'nın karşısında Avrupa'da bulunan bir bölgeydi. Başlangıçta Trakya'dan gelen bir Trak halkı olan Thyniler tarafından burada yerleşim kuruldu. Orta Çağ'da Mesothynia'nın ("orta Thynia") modern Kocaeli yarımadası olduğu bilinmektedir. Yunan mitolojisine göre adı Fi..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği Gelişmiş mobil değişikliği
 
Meambokhe (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği Gelişmiş mobil değişikliği
1. satır: 1. satır:
Antik dünyada '''Thynia''' (/ ˈθɪniə /, Yunanca: Θυνία), [[Propontis]]'in (Marmara Denizi) kuzey kıyısı boyunca uzanan, Asya yakasındaki Bithynia'nın karşısında Avrupa'da bulunan bir bölgeydi. Başlangıçta [[Trakya]]'dan gelen bir [[Trak]] halkı olan Thyniler tarafından burada yerleşim kuruldu. Orta Çağ'da Mesothynia'nın ("orta Thynia") modern [[Kocaeli]] yarımadası olduğu bilinmektedir.
Antik dünyada '''Thynia''' (/ ˈθɪniə /, Yunanca: Θυνία), [[Propontis]]'in (Marmara Denizi) kuzey kıyısı boyunca uzanan, Asya yakasındaki [[Bitinya]]'nın karşısında Avrupa'da bulunan bir bölgeydi. Başlangıçta [[Trakya]]'dan gelen bir [[Trak]] halkı olan Thyniler tarafından burada yerleşim kuruldu. Orta Çağ'da Mesothynia'nın ("orta Thynia") modern [[Kocaeli]] yarımadası olduğu bilinmektedir.


[[Yunan mitolojisi]]ne göre adı Fineas'ın (Φινέας) oğlu Thyneas'tan (Θυνέας) gelmektedir.
[[Yunan mitolojisi]]ne göre adı Fineas'ın (Φινέας) oğlu Thyneas'tan (Θυνέας) gelmektedir.

Sayfanın 10.10, 27 Kasım 2021 tarihindeki hâli

Antik dünyada Thynia (/ ˈθɪniə /, Yunanca: Θυνία), Propontis'in (Marmara Denizi) kuzey kıyısı boyunca uzanan, Asya yakasındaki Bitinya'nın karşısında Avrupa'da bulunan bir bölgeydi. Başlangıçta Trakya'dan gelen bir Trak halkı olan Thyniler tarafından burada yerleşim kuruldu. Orta Çağ'da Mesothynia'nın ("orta Thynia") modern Kocaeli yarımadası olduğu bilinmektedir.

Yunan mitolojisine göre adı Fineas'ın (Φινέας) oğlu Thyneas'tan (Θυνέας) gelmektedir.

Argonautica'da (Kitap 2), İason ve Argonotlar Bithynia'daki Çarpışan Kayalar'dan ayrılırlar ve Kral Phineus'a danışmak için karşı kıyıya giderler.

Kaynakça