Franz Kutschera: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
YBot (mesaj | katkılar)
Otorite kontrolü şablonu eklendi
bilgi eklendi
3. satır: 3. satır:
[[Dosya:Franz Kutschera and Adolf Hitler.jpg|küçükresim|
[[Dosya:Franz Kutschera and Adolf Hitler.jpg|küçükresim|
Franz Kutschera ile [[Hitler]], 1944]]
Franz Kutschera ile [[Hitler]], 1944]]

1943'te Polonya'nın Alman işgali altındaki başkenti Varşova'dy SS ve Polis Lideri olarak atandı. Polonyalı Yahudiler de dahil olmak üzere Polonyalılara karşı işlediği suçlar nedeniyle, Polonya direniş [[Armia Krajowa|Ana Ordusu]], [[Sürgündeki Polonya Hükûmeti]]yle anlaşarak onu suikast için hedef aldı. Özel bir Polonya özel harekat birimi olan Kedyw tarafından özel bir operasyonda Varşova'daki SS karargahının önünde Polonyalılar tarafından vurularak öldürüldü.

Misilleme olarak, Naziler 300 Polonyalı sivili öldürdü.


{{Otorite kontrolü}}
{{Otorite kontrolü}}

Sayfanın 12.07, 3 Kasım 2021 tarihindeki hâli

Franz Kutschera (22 Şubat 1904 - 1 Şubat 1944) Avusturyalı bir Nazi politikacı ve hükümet yetkilisiydi. 1938'de Avusturya'nın Alman Anschluss'undan önce ve sonra Nazi Partisi ve Schutzstaffel (SS) ile çok sayıda siyasi ve askeri pozisyonda bulundu. II. Dünya Savaşı sırasında Fransa, Yugoslavya ve Sovyetler Birliği'nde SS ile görev yaptı.

Franz Kutschera ile Hitler, 1944

1943'te Polonya'nın Alman işgali altındaki başkenti Varşova'dy SS ve Polis Lideri olarak atandı. Polonyalı Yahudiler de dahil olmak üzere Polonyalılara karşı işlediği suçlar nedeniyle, Polonya direniş Ana Ordusu, Sürgündeki Polonya Hükûmetiyle anlaşarak onu suikast için hedef aldı. Özel bir Polonya özel harekat birimi olan Kedyw tarafından özel bir operasyonda Varşova'daki SS karargahının önünde Polonyalılar tarafından vurularak öldürüldü.

Misilleme olarak, Naziler 300 Polonyalı sivili öldürdü.