Nicolas Flamel: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
31. satır: 31. satır:
}}
}}
{{Kaynaksız|tarih=Ekim 2016}}{{Kurgu-gerçek}}
{{Kaynaksız|tarih=Ekim 2016}}{{Kurgu-gerçek}}
'''Nicolas Flamel''' (1330-1418), 15. yüzyılda yaşamış Fransız simyacı. Simyacıların iki büyük düşü olan ölümsüzlüğü ve ''[[felsefe taşı]]nı'' bulduğu iddia edilir. Abraham adlı bir Yahudiden aldığı gizemli bir kitaptan bilgilerini elde ettiği söylenir. 1418 yılında öldüğü ve gömüldüğü söylenir fakat mezarı açıldığında bulunamamıştır. 1700'lü yıllarda bir [[opera]]da dönemin simyacıları tarafından görüldüğü ve kaçtığı da rivayet edilir.
'''Nicolas Flamel''' (1330-1418), 15. yüzyılda yaşamış Fransız simyacı. Simyacıların iki büyük düşü olan ölümsüzlüğü ve ''[[felsefe taşı]]nı'' bulduğu iddia edilir. Abraham adlı bir Yahudiden aldığı gizemli bir kitaptan bilgilerini elde ettiği söylenir.<ref>{{kitap kaynağı |başlık= Simya Sanatı ve Simyacılar|soyadı= Cockren|ad= Archibald|yıl=2008 |yayıncı= Mitra Yayınları |isbn= |bölüm=Nicholas Flamel'in Hikâyesi}}</ref> 1418 yılında öldüğü ve gömüldüğü söylenir fakat mezarı açıldığında bulunamamıştır. 1700'lü yıllarda bir [[opera]]da dönemin simyacıları tarafından görüldüğü ve kaçtığı da rivayet edilir.


==Popüler kültürde==
==Popüler kültürde==
37. satır: 37. satır:


2014 yılı [[Amerika Birleşik Devletleri|ABD]] yapımı Derin Kâbus (As Above, So Below) filminde de kendisi ve felsefe taşından söz edilir.
2014 yılı [[Amerika Birleşik Devletleri|ABD]] yapımı Derin Kâbus (As Above, So Below) filminde de kendisi ve felsefe taşından söz edilir.

==Kaynakça==
{{kaynakça}}


{{bil-tar-taslak}}
{{bil-tar-taslak}}

Sayfanın 14.42, 26 Eylül 2021 tarihindeki hâli

Nicolas Flamel
Nicolas Flamel
Doğum1330
Pontoise, Fransa
Ölüm22 Mart 1418
Paris, Fransa
MeslekSimyacı
Önemli eser(ler)El libro de las figuras jeroglíficas
EvlilikPerenelle Flamel

Nicolas Flamel (1330-1418), 15. yüzyılda yaşamış Fransız simyacı. Simyacıların iki büyük düşü olan ölümsüzlüğü ve felsefe taşını bulduğu iddia edilir. Abraham adlı bir Yahudiden aldığı gizemli bir kitaptan bilgilerini elde ettiği söylenir.[1] 1418 yılında öldüğü ve gömüldüğü söylenir fakat mezarı açıldığında bulunamamıştır. 1700'lü yıllarda bir operada dönemin simyacıları tarafından görüldüğü ve kaçtığı da rivayet edilir.

Popüler kültürde

Harry Potter'dan ünlü manga/anime serisi Fullmetal Alchemist'e kadar pek çok eserde göndermeler yapılan Flamel'den Dan Brown'un eserlerinde de "Sion Tarikatı'nın 8. Büyük Üstadı" olarak bahsedilir.

2014 yılı ABD yapımı Derin Kâbus (As Above, So Below) filminde de kendisi ve felsefe taşından söz edilir.

Kaynakça

  1. ^ Cockren, Archibald (2008). "Nicholas Flamel'in Hikâyesi". Simya Sanatı ve Simyacılar. Mitra Yayınları.