Christos Tsiolkas: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
YBot (mesaj | katkılar)
Otorite kontrolü şablonu eklendi
Wrangell (mesaj | katkılar)
k Gerekçe: (BEK:DIR)
1. satır: 1. satır:
'''Christos Tsiolkas''', (d. 1965) [[Yunanlar|Yunan]] asıllı [[Avustralya]]lı roman yazarı. '''Loaded''' isimli romanına [[Ana Kokkinos]] tarafından [[Head On]] ismiyle film çekildi. Son romanı [[Ölü Avrupa]] (''Versus, 2006'') Türkçede yayımlandı. 1998'den beri oyun yazarlığı da yapmaktadır. [[Who’s Afraid Of The Working Class?]], [[Fever]], [[Elektra AD]], [[Dead Caucasians]] ve [[Viewing Blue Poles]] yazdığı oyunlardan bazılarıdır. 2005’te yazdığı son oyunu Non Parlo di Salo yönetmen ve şair [[Pier Paolo Pasolini]]’nin son filmine uygulanan sansürü konu almaktadır. Christos aynı zamanda kısa filmler yazıp yönetmektedir. [[Melbourne]]’de yaşamaktadır.
'''Christos Tsiolkas''', (d. 1965) [[Yunanlar|Yunan]] asıllı [[Avustralya]]lı roman yazarıdır. '''Loaded''' isimli romanına [[Ana Kokkinos]] tarafından [[Head On]] ismiyle film çekildi. Son romanı [[Ölü Avrupa]] (''Versus, 2006'') Türkçede yayımlandı. 1998'den beri oyun yazarlığı da yapmaktadır. [[Who’s Afraid Of The Working Class?]], [[Fever]], [[Elektra AD]], [[Dead Caucasians]] ve [[Viewing Blue Poles]] yazdığı oyunlardan bazılarıdır. 2005’te yazdığı son oyunu Non Parlo di Salo yönetmen ve şair [[Pier Paolo Pasolini]]’nin son filmine uygulanan sansürü konu almaktadır. Christos aynı zamanda kısa filmler yazıp yönetmektedir. [[Melbourne]]’de yaşamaktadır.


== Ölü Avrupa ==
== Ölü Avrupa ==

Sayfanın 10.52, 3 Temmuz 2021 tarihindeki hâli

Christos Tsiolkas, (d. 1965) Yunan asıllı Avustralyalı roman yazarıdır. Loaded isimli romanına Ana Kokkinos tarafından Head On ismiyle film çekildi. Son romanı Ölü Avrupa (Versus, 2006) Türkçede yayımlandı. 1998'den beri oyun yazarlığı da yapmaktadır. Who’s Afraid Of The Working Class?, Fever, Elektra AD, Dead Caucasians ve Viewing Blue Poles yazdığı oyunlardan bazılarıdır. 2005’te yazdığı son oyunu Non Parlo di Salo yönetmen ve şair Pier Paolo Pasolini’nin son filmine uygulanan sansürü konu almaktadır. Christos aynı zamanda kısa filmler yazıp yönetmektedir. Melbourne’de yaşamaktadır.

Ölü Avrupa

Karl Marx bir zamanlar, “ölü nesillerin gelenekleri yaşayanların akıllarına kâbus gibi çöker” diye yazmıştı. Christos Tsiolkas’ın romanı Ölü Avrupa, sadece Avrupa tarihinin yükünü — özellikle antisemitizm ve soykırım dehşetini — değil, daha huzur kaçırıcı biçimde, ırkçılık ve antisemitizmin günümüzdeki inatçı devamlılığını sorguluyor. Tsiolkas, çürüyen 21. yüzyıl Avrupası’nın soğuk, bitik, ekonomik rasyonalizm ve milliyetçilik ile şiddetin yeni hayaletinin sınıf farklarını derinleştirdiğinin, ırk temelli nefreti şiddetlendirdiğinin resmini, Yunan asıllı Avustralyalı eşcinsel genç fotoğrafçı Isaac'in gözü ve objektifinden çiziyor.