Tek hatlı evrim: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
YBot (mesaj | katkılar)
Otorite kontrolü şablonu eklendi
YBot (mesaj | katkılar)
 
1. satır: 1. satır:
'''Tek hatlı evrim''' ya da bazen '''klasik sosyal evrim''', [[toplum]]<nowiki/>ların ve kültürlerin sosyokültürel evriminin incelenmesinde izlenen bir sosyal [[Teori|kuram]]<nowiki/>dır. Tek hatlı evrim, toplumlarda farklı aşamaların olduğunu ve yeni gelen her aşamanın, bir önceki aşamadan daha iyi olduğunu öne sürmektedir. Tek hatlı evrim düşüncesi günümüzde eskimiştir.
'''Tek hatlı evrim''' ya da bazen '''klasik sosyal evrim''', [[toplum]]ların ve kültürlerin sosyokültürel evriminin incelenmesinde izlenen bir sosyal [[Teori|kuram]]dır. Tek hatlı evrim, toplumlarda farklı aşamaların olduğunu ve yeni gelen her aşamanın, bir önceki aşamadan daha iyi olduğunu öne sürmektedir. Tek hatlı evrim düşüncesi günümüzde eskimiştir.


{{Otorite kontrolü}}
{{Otorite kontrolü}}

12.37, 29 Mayıs 2021 itibarı ile sayfanın şu anki hâli.

Tek hatlı evrim ya da bazen klasik sosyal evrim, toplumların ve kültürlerin sosyokültürel evriminin incelenmesinde izlenen bir sosyal kuramdır. Tek hatlı evrim, toplumlarda farklı aşamaların olduğunu ve yeni gelen her aşamanın, bir önceki aşamadan daha iyi olduğunu öne sürmektedir. Tek hatlı evrim düşüncesi günümüzde eskimiştir.