Sinope: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Sinope''' [[Yunan]] tanrıçasıdır. [[Sinop]] şehrinin eski adıdır.Asopos ırmak tanrısının bir kızıymış.Efsanesi şöyledir: Zeus Sinope'ye aşık olmuş ve her dilediğini yerine getirmeye söz vermiş.Genç kızda kızlığına dokunmamasını dilemiş.Tanrı yeminine bağlı kalarak onu kız bırakmış ve götürmüş,Karadeniz kıyılarına koyuvermiş.Sinope daha sonra aynı düzenle tanrı Apollon u da,ırmak tanrı Halys'i de kandırmış ve hiçbir ölümlüyü de yanına yaklaştırmamış.
'''Sinope''' [[Yunan]] tanrıçasıdır. [[Sinop]] şehrinin eski adıdır.Asopos ırmak tanrısının bir kızıymış.Efsanesi şöyledir: Zeus Sinope'ye aşık olmuş ve her dilediğini yerine getirmeye söz vermiş.Genç kızda kızlığına dokunmamasını dilemiş.Tanrıda onu kız bırakmış ve götürmüş,Karadeniz kıyılarına bırakmış.{{mitoloji-taslak}}
{{mitoloji-taslak}}


[[Kategori:Yunan tanrıçaları]]
[[Kategori:Yunan tanrıçaları]]

Sayfanın 06.41, 18 Aralık 2007 tarihindeki hâli

Sinope Yunan tanrıçasıdır. Sinop şehrinin eski adıdır.Asopos ırmak tanrısının bir kızıymış.Efsanesi şöyledir: Zeus Sinope'ye aşık olmuş ve her dilediğini yerine getirmeye söz vermiş.Genç kızda kızlığına dokunmamasını dilemiş.Tanrıda onu kız bırakmış ve götürmüş,Karadeniz kıyılarına bırakmış.