Billy Mitchell: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Carotisque (mesaj | katkılar)
"Billy Mitchell (General)" sayfasının çevrilmesiyle oluşturuldu.
Etiketler: İçerik Çevirmeni İçerik Çevirmeni 2
(Fark yok)

Sayfanın 04.54, 10 Mayıs 2021 tarihindeki hâli

Billy Mitchell

William Lendrum "Billy" Mitchell (d. 28. Aralık 1879 ; ö. 19. Şubat 1936) Amerikan generali .

Billy Mitchell, Birleşik Devletler Hava Kuvvetlerinin babası olarak kabul edilir. [1] [2] Amerikan askeri havacılığının en ünlü ve tartışmalı kişilerinden biridir. İspanyol-Amerikan Savaşı ve I.Dünya Savaşı'ndaki St. Mihiel Muhaberelerinde görev yaptı. Mitchell, Seçkin Hizmet Haçı ve ölümünden sonra, 1946'da o zamanki Başkan Franklin D. Roosevelt'in önerisiyle Kongre Altın Madalyası gibi çok sayıda ödül aldı.

Mitchell, 1921'de Alman gemileri SMS Ostfriesland ve SMS Frankfurt'u havadan bomba isabetiyle batırılabileceğine dair testler yaptı. Deniz savaşı üzerindeki düşünce ve taktikleri siyasetçiler ve askeri liderler tarafından anlaşılmamıştır. Bu da Mitchell'in onlarla sık sık bu konularda çatışmasına neden olmuştur. II.Dünya Savaşı'nın henüz başlangıcında HMS Prince of Wales gibi büyük, modern zırhlıların kaybı bir şok yaratmıştır. Douglas MacArthur bunu şöyle yorumlamıştır:

General William "Billy" Mitchell, amirlerini ABD Hava Kuvvetlerinin genişlemesini engelledikleri için alenen eleştirmiş ve bu nedenle 1926'da askeri mahkeme önüne çıkarılmıştır. Mahkeme tarafından mahkum edilmiş ve rütbesi indirilmiştir. [3]

Billy Mitchell, North American B-25 Mitchell uçağına adını vermiştir ve bu konuda tekdir. 1955'te Hollywood kendisini Gary Cooper'un canlandırdığı Damned to Silence adlı biyografik filmiyle anmıştır<i id="mwLw">.</i> 1966'da Ulusal Havacılık Onur Listesi'ne alınmıştır . Bougainville'deki Billy Mitchell yanardağı da onun adını taşımaktadır.

İnternet linkleri

Kaynakça

  1. ^ The Father of the U.S. Air Force, Webseite U.S. Air Force, Warren Air Force Base
  2. ^ Informationen zu Billy Mitchell, engl.
  3. ^ http://www.lexikon-der-politischen-strafprozesse.de/glossar-schlagwort/militaergericht/