Üst meclis: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Vikiturta (mesaj | katkılar)
k iç bağlantı
Etiketler: Görsel Düzenleyici Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği Gelişmiş mobil değişikliği
Vikiturta (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
Etiketler: Görsel Düzenleyici Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği Gelişmiş mobil değişikliği
1. satır: 1. satır:
{{Yasama organı}}
{{Yasama organı}}
'''Üst meclis''', [[Çift meclislilik|çift meclisli]] yasama organlarında [[alt meclis]] ile birlikte iki meclisten biridir.<ref>''Bicameralism'' (1997) by George Tsebelis</ref> Bazen [[senato]] olarak da adlandırılır. Resmî olarak üst meclis, genellikle alt meclise oranla daha az üyeye ve daha az güce sahiptir. Örneğin alt meclisle birlikte [[Yürütme erki|yürütmenin]] üst düzey atamalarında fren mekanizması olarak ''onay'' rollerini üstlenir.
'''Üst meclis''', [[Çift meclislilik|çift meclisli]] yasama organlarında [[alt meclis]] ile birlikte iki meclisten biridir.<ref>''Bicameralism'' (1997) by George Tsebelis</ref> Bazen [[senato]] olarak da adlandırılır. Resmî olarak üst meclis, genellikle alt meclise oranla daha az üyeye ve daha az güce sahiptir. Örneğin alt meclisle birlikte, [[Yürütme erki|yürütmenin]] üst düzey atamalarında fren mekanizması olarak ''onay'' rollerini üstlenir.


== Ayrıca bakınız ==
== Ayrıca bakınız ==

Sayfanın 12.48, 20 Nisan 2021 tarihindeki hâli

Üst meclis, çift meclisli yasama organlarında alt meclis ile birlikte iki meclisten biridir.[1] Bazen senato olarak da adlandırılır. Resmî olarak üst meclis, genellikle alt meclise oranla daha az üyeye ve daha az güce sahiptir. Örneğin alt meclisle birlikte, yürütmenin üst düzey atamalarında fren mekanizması olarak onay rollerini üstlenir.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ Bicameralism (1997) by George Tsebelis