Misket piyade: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Altblau regiment musketeer.jpg|300px|küçükresim|]]
[[Dosya:Altblau regiment musketeer.jpg|300px|küçükresim|]]
'''Silahşör''' ([[fransızca]]: ''Mousquetaires'') [[misket tüfeği]] ile donatılmış bir tür askerdi. Silahşörler, özellikle Avrupa'da [[barutlu silahlarla savaş]] zamanı erken modern orduların önemli bir parçasıydı.<ref>https://www.museumreplicas.com/renaissance_musketeers</ref> Silahşör, [[tüfekçi]]nin öncüsüydü. 1850'lerin ortalarında çoğu batı ordusunda tüfeklerin yerini tüfekler aldı. Bir özel piyade için geleneksel "silahşör" tanımı, [[Alman Ordusu (Alman İmparatorluğu)|Alman İmparatorluk Ordusu]]'nda Birinci Dünya Savaşı'na kadar hayatta kaldı.
'''Silahşör''' ([[fransızca]]: ''Mousquetaires'') [[Avrupa'nın askerî tarihi]]'nde önemli yer tutan, [[misket tüfeği]] ile donatılmış bir tür askerdi. Silahşörler, özellikle Avrupa'da [[barutlu silahlarla savaş]] zamanı erken modern orduların önemli bir parçasıydı.<ref>https://www.museumreplicas.com/renaissance_musketeers</ref> Silahşör, [[tüfekçi]]nin öncüsüydü. 1850'lerin ortalarında çoğu batı ordusunda tüfeklerin yerini tüfekler aldı. Bir özel piyade için geleneksel "silahşör" tanımı, [[Alman Ordusu (Alman İmparatorluğu)|Alman İmparatorluk Ordusu]]'nda Birinci Dünya Savaşı'na kadar hayatta kaldı.


== Kaynakça ==
== Kaynakça ==

Sayfanın 11.03, 22 Şubat 2021 tarihindeki hâli

Silahşör (fransızca: Mousquetaires) Avrupa'nın askerî tarihi'nde önemli yer tutan, misket tüfeği ile donatılmış bir tür askerdi. Silahşörler, özellikle Avrupa'da barutlu silahlarla savaş zamanı erken modern orduların önemli bir parçasıydı.[1] Silahşör, tüfekçinin öncüsüydü. 1850'lerin ortalarında çoğu batı ordusunda tüfeklerin yerini tüfekler aldı. Bir özel piyade için geleneksel "silahşör" tanımı, Alman İmparatorluk Ordusu'nda Birinci Dünya Savaşı'na kadar hayatta kaldı.

Kaynakça

Ayrıca bakınız