Artvin Çoruh Üniversitesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
k Bot değişikliği: Yeniden kategorizayon., Replaced: 'deki üniversiteler]] → ilinde bulunan üniversiteler]]
Sayfa boşaltıldı
1. satır: 1. satır:
'''Artvin Çoruh Üniversitesi''' 5662 Sayılı, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve [[28 Mayıs]] [[2007]] tarihinde [[Ahmet Necdet Sezer]] tarafından onaylanan, on yedi yeni [[üniversite]]den biridir. [[Artvin]] ilinde bulunmaktadır.
<br />
Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesinde Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Hopa Meslek Yüksekokulu, Arhavi Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü bulunmaktadır.
<br />
Eğitim Fakültesi ilk mezunlarını 2006-2007 Eğitim Öğretim döneminde vermiş olup ilk yıl mezun olan öğrenci sayısı ptuz sekizdir. 2007 Ağustos ayında yapılan Öğretmenlik Ataması sonuçlarına göre altı öğrenci Kadrolu Öğretmen, on bir öğrenci sözleşmeli öğretmen kadrosuna atanmış olup toplam atanan mezun öğrenci sayısı on yedidir. bir mezun öğrenci de Adalet Bakanlığında memur olarak çalışmaktadır. Bu sonuçlara göre Artvin Eğitim Fakültesinin Öğretmenliğe atanan mezun öğrenci oranı % 45'tir ki, bu Türkiye ortalamasının kat kat üzerindedir. (Öğr. Gör. Turan AKSAKAL)

{{Şablon:Karadeniz Bölgesi'ndeki Üniversiteler}}

[[Kategori:Artvin ilinde bulunan üniversiteler]]

Sayfanın 10.51, 20 Kasım 2007 tarihindeki hâli