Veteriner sağlık teknisyenliği (Türkiye): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Hakanbey42 (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{düzenle|Nisan 2007}}
{{düzenle|Nisan 2007}}
ilköğretimin 8. sınıfında yapılan o.k.s sınavı ile öğrenci kabül eden Veteriner Sağlık Meslek Lisesinden 4 yıllık temel eğitimle mezun olanlar bu unvanı alırlar. Okullarda Anatomi,Parazitoloji,Doğum Bilgisi,İç Hastalıklar,Dış Hastalıklar,[[Mikrobiyoloji]],Gıda Teknolojisi,Fizyoloji,Sun'i Tohumlama derslerini ve değişik kültür dersleri alırlar.Bu okullardan mezun olanlar çoğunlukla Tarım ve Köyişleri Bakanlığında yardımcı sağlık personeli olarak hayvan sağlığı görevini üstlenirler.Özel Kuruluşlarda,Hayvan Hastanelerinde ve Veteriner Kliniklerinde de çalışırlar.Hayvan sağlık memuru olarakta anılırlar.Konya Veteriner Sağlık Meslek Lisesi 1967 yılından beri eğtim ve öğretim hayatına devam etmektedir.ülkemizde 4 adet veteriner sağlık meslek lisesi mevcuttur.Bu liseler daha önceleri T.K.İ bakanlığına bağlıydı,2005 yılında M.E.B'na bağlanmıştır.
ilköğretimin 8. sınıfında yapılan o.k.s sınavı ile öğrenci kabül eden Veteriner Sağlık Meslek Lisesinden 4 yıllık temel eğitimle mezun olanlar bu unvanı alırlar. Okullarda Anatomi,Parazitoloji,Doğum Bilgisi,İç Hastalıklar,Dış Hastalıklar,[[Mikrobiyoloji]],Gıda Teknolojisi,Fizyoloji,Sun'i Tohumlama derslerini ve değişik kültür dersleri alırlar.Bu okullardan mezun olanlar çoğunlukla Tarım ve Köyişleri Bakanlığında yardımcı sağlık personeli olarak hayvan sağlığı görevini üstlenirler.Özel Kuruluşlarda,Hayvan Hastanelerinde ve Veteriner Kliniklerinde de çalışırlar.Hayvan sağlık memuru olarakta anılırlar.Konya Veteriner Sağlık Meslek Lisesi 1967 yılından beri eğtim ve öğretim hayatına devam etmektedir.ülkemizde 4 adet veteriner sağlık meslek lisesi mevcuttur.Bu liseler daha önceleri T.K.İ bakanlığına bağlıydı,2005 yılında M.E.B'e bağlanmıştır.


[[Kategori:meslekler]]
[[Kategori:meslekler]]

[[Kategori:teknisyenlikler]]
[[Kategori:teknisyenlikler]]

Sayfanın 17.14, 14 Kasım 2007 tarihindeki hâli

ilköğretimin 8. sınıfında yapılan o.k.s sınavı ile öğrenci kabül eden Veteriner Sağlık Meslek Lisesinden 4 yıllık temel eğitimle mezun olanlar bu unvanı alırlar. Okullarda Anatomi,Parazitoloji,Doğum Bilgisi,İç Hastalıklar,Dış Hastalıklar,Mikrobiyoloji,Gıda Teknolojisi,Fizyoloji,Sun'i Tohumlama derslerini ve değişik kültür dersleri alırlar.Bu okullardan mezun olanlar çoğunlukla Tarım ve Köyişleri Bakanlığında yardımcı sağlık personeli olarak hayvan sağlığı görevini üstlenirler.Özel Kuruluşlarda,Hayvan Hastanelerinde ve Veteriner Kliniklerinde de çalışırlar.Hayvan sağlık memuru olarakta anılırlar.Konya Veteriner Sağlık Meslek Lisesi 1967 yılından beri eğtim ve öğretim hayatına devam etmektedir.ülkemizde 4 adet veteriner sağlık meslek lisesi mevcuttur.Bu liseler daha önceleri T.K.İ bakanlığına bağlıydı,2005 yılında M.E.B'e bağlanmıştır.