Drama Köprüsü (türkü): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
E4024 (mesaj | katkılar)
Ulamlama
Etiket: 2017 kaynak düzenleyici
Samizambak (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Drama Köprüsü''' türküsü günümüzde [[Yunanistan]]'ın [[Doğu Makedonya ve Trakya]] bölgesinde bulunan, [[Osmanlı İmparatorluğu]] dönemi köprüsünün geçtiği bir türküdür.
'''Drama Köprüsü''' türküsü günümüzde [[Yunanistan]]'ın [[Doğu Makedonya ve Trakya]] bölgesinde bulunan, [[Osmanlı İmparatorluğu]] dönemi köprüsünün geçtiği bir türküdür.5-8 lik ve 6-8 lık versiyonları vardır.Türkünün bir versiyonu olan Στέργιος Πεισμάνεψε 6-8 lik Yunanca Zonaradiko (Ζωναράδικος), Bulgarca Pravo Horo (Право хоро) tarzı türküdür. Halk oyunu olarak oynanır.
{{ Harici medya

|video1=[https://www.youtube.com/watch?v=vGrA3uFndTI Debreli Hasan / Ta Daoulia Kroun ]
6-8 lik Yunanca Zonaradiko (Ζωναράδικος), Bulgarca Pravo Horo (Право хоро) tarzı türküdür. Yunanistan’da Το γεφύρι της Δραμας adı ile bilinir <ref>[https://www.youtube.com/watch?v=0OTpdOfKQYo Σωκράτης Μάλαμας & Μαρία Θωίδου - Το Γεφύρι Της Δράμας]. YouTube. 24 Şubat 2018 tarihinde erişildi.</ref>. Müzik ağırlaştırılarak farklı formlara sokulsa da orijinali 6-8’liktir ve hızlıdır. Halk oyunu olarak oynanır.
|video2=[https://www.youtube.com/watch?v=pSxam9C7JSw Στέργιος Πεισμάνεψε Πέτρος Γαϊτάνος ]

}}
== Kaynakça ==
== Kaynakça ==
{{kaynakça}}{{Vikikaynak|Drama köprüsü}}
{{kaynakça}}{{Vikikaynak|Drama köprüsü}}

Sayfanın 19.26, 21 Kasım 2020 tarihindeki hâli

Drama Köprüsü türküsü günümüzde Yunanistan'ın Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinde bulunan, Osmanlı İmparatorluğu dönemi köprüsünün geçtiği bir türküdür.5-8 lik ve 6-8 lık versiyonları vardır.Türkünün bir versiyonu olan Στέργιος Πεισμάνεψε 6-8 lik Yunanca Zonaradiko (Ζωναράδικος), Bulgarca Pravo Horo (Право хоро) tarzı türküdür. Halk oyunu olarak oynanır.

Harici video
Debreli Hasan / Ta Daoulia Kroun
Στέργιος Πεισμάνεψε Πέτρος Γαϊτάνος

Kaynakça