Vikipedi:İş birliği projesi/Sorumlular: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
61. satır: 61. satır:
* {{destek}} Yeteri kadar aktif olan ve gönüllü olmak isteyen, yeteri kadar tecrübesi olan her kullanıcıya destek veririm. Mevcut sorumlu da destekliyorsa başka söze gerek yok :)--[[Kullanıcı:Nanahuatl|Nanahuatl]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Nanahuatl|Efendim?]]</sup> 09.34, 5 Kasım 2020 (UTC)
* {{destek}} Yeteri kadar aktif olan ve gönüllü olmak isteyen, yeteri kadar tecrübesi olan her kullanıcıya destek veririm. Mevcut sorumlu da destekliyorsa başka söze gerek yok :)--[[Kullanıcı:Nanahuatl|Nanahuatl]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Nanahuatl|Efendim?]]</sup> 09.34, 5 Kasım 2020 (UTC)
* {{destek}} LostMyMind hızlı bir giriş yaptı, ama şu anda pratikte tek kaldı. Desteğe ihtiyacı var, bu desteği sunmak isteyenlere desteğim var.----[[Kullanıcı:Anerka|anerka]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Anerka|'ya söyleyin]]</sup> 09.41, 5 Kasım 2020 (UTC)
* {{destek}} LostMyMind hızlı bir giriş yaptı, ama şu anda pratikte tek kaldı. Desteğe ihtiyacı var, bu desteği sunmak isteyenlere desteğim var.----[[Kullanıcı:Anerka|anerka]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Anerka|'ya söyleyin]]</sup> 09.41, 5 Kasım 2020 (UTC)
* {{destek}} LostMyMind'e destek elzem.--[[Kullanıcı:Can|Can]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Can|Qui es-tu?]]</sup> 13.18, 5 Kasım 2020 (UTC)

Sayfanın 13.18, 5 Kasım 2020 tarihindeki hâli


İş birliği projesi

"Birlikten kuvvet doğar"

İş birliği projesi, Vikipedi topluluğunun her hafta belli bir konu üzerinde iş birliği yaparak çalışmasından meydana gelen bir projedir. Her haftanın ilk günü başlayan proje, haftanın son gününde tamamlanır ve proje kapsamında yapılan katkılar, proje sorumluları tarafından değerlendirilerek puanlanır. Yapılan puanlamalar sonucunda kullanıcılar, haftalık ve yıllık olarak Vikipedi içerisinde çeşitli ödüllerin sahibi olurlar ve bu ödüllerle yıllık bir ödül koleksiyonu oluştururlar.

İş birliği projesine katılmak için kullanıcı adınızı katılımcılar ve sıralama kısmına, proje kapsamında yaptığınız değişiklikleri de katkı sayfanıza eklemek yeterli olacaktır. Projeyle ilgili herhangi bir konuda yardım isteyen kullanıcılar, tartışma sayfasına veya proje sorumlularının (Anerka, Vikipolimer, LostMyMind) mesaj sayfasına mesaj bırakabilirler. Diğer taraftan, siz de ilerisi için proje önerebilir ya da öneriler için görüş belirtebilirsiniz.

Ödüller (kazananlar) Haftalık maraton Bir proje önerin! Arşiv

İş birliği projesi sorumluluğu, iş birliği projesini yeniden etkin duruma getirmek için Aralık 2009'da Vito Genovese tarafından ortaya atılmış bir sistemdir. Bu sistem zaman içinde değişikliklere uğrayarak şu anki hâlini almıştır. Bu sorumluluk devriyelik gibi bir kullanıcı grubu değildir lakin bu sorumlular yine de topluluğun onayından geçer. İş birliği projesi sorumlusunun görevleri aşağıdaki gibidir:

  • Projelerde puanlama yapmak. Sorumlu projedeki görevin tam olarak yerine getirildiğinden emin olmalıdır. Mesela açılan yeni maddelerde düzensiz maddeler kabul edilmemelidir. Sorumlu puanlama sırasında yapılan katkının yeterli olmadığını düşünürse katkıyı reddedebilir.
  • Projeyi seçmek. Vikipedi:İş birliği projesi/Proje önerileri sayfası, bu iş için tavsiye niteliğindedir ve bu sayfaya öncelik verilmelidir. Yine de, sorumlu kendi inisiyatifiyle projeyi öneri olmadan belirleyebilir.
  • Sayfaları güncel tutmak. Sorumlular maraton, koleksiyon, ödül arşivi gibi her hafta güncellenmesi gereken yerleri güncel tutmalıdır.

  1. ^ Etkinlik sütunu, sorumluların son 30 gün içinde proje kapsamında gerçekleştirdiği faaliyetlere göre etkinlik durumunu göstermektedir.

Sorumluluk başvuruları (başvuru ekleyin)

Arşivdeki adaylıklara bakabilirsiniz. Arşiv sayfalarında değişiklik yapmayınız!

Kullanıcı:Euvonia'nın alınması

Arkadaşımız, 16 Temmuz 2020'de "İBP sorumlusu olarak projenin temposunu koruyup canlandırmak için" diyerek, "Her işi size yüklemeyelim değil mi :) Aktifliğimi koruyacağıma eminim, Viki ciddi iş ;)" ifadelerini de ekleyerek sorumlu olmuş; ancak Temmuz-Eylül ayları arasında, elle sayılabilecek kadar sorumluluğunu yerine getirmiş. Sorumluluk yerine getiril(e)miyorsa, orada sorumlu olarak listelenip de kafa karıştırmaya, katılımcıları hatalı olarak yönlendirmeye gerek bulunmuyor. Nasıl ki günlük hayatta, herhangi bir görevin sorumlusu olarak gösterilen kişiyi yerinde bulamamak, ulaşamamak, o kişinin sorumluluklarını yerine getirmemesi yanlış bir durumsa; burada da benzeri bir durum söz konusu. Gerekçesi ne olursa olsun, sorumluluklarını yerine getir(e)meyenlerin sorumlu olarak listelenmesini yanlış buluyorum.--NanahuatlEfendim? 23.32, 29 Ekim 2020 (UTC)[yanıtla]

İnaktif kullanıcıların listeden çıkarılmasında tartışmalı bir durum göremiyorum. Aktif olduklarında devam edebilirler. İnaktif oldukları farkedilmişse bir-iki hafta kullanıcı adlarının yanına "(inaktif)" yazılır, devam ederse listeden çıkarılır. Tekrar aktif oldukları zaman yine görev alabilirler. [evolutionoftheuniverse] @trwiki 23.50, 29 Ekim 2020 (UTC)[yanıtla]
Sınavlarla cebelleşirken Vikipedi'ye bile zor giriyorum (ders çalışmak hariç :p), her konuda inaktifim. Sorumluluğa başvururken bu kadar inaktif olacağımı düşünmüyordum, fakat topluluğun fikri de alınmam yönünde olursa bir şey diyemem. --єυνσηια / mesaj 11.35, 30 Ekim 2020 (UTC)[yanıtla]
O zaman çıkaralım sorumluluktan @Euvonia, sorumluluğu yerine getir(e)meyen kullanıcı(lar)ı "sorumlumuz budur" diye listeleyip de katılımcıları yanıltmayalım :) Olmadı, sonradan tekrar aday olabilirsin ilgin devam ederse, vakit bulabilirsen. Sınavlarda ve derslerinde başarılar dilerim :)--NanahuatlEfendim? 09.32, 5 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]

Caskination

Son zamanlarda pek katılmıyorum İBP'ye, sorumluluk konusunda tecrübem de yok. Genel olarak toplu mesaj işleri, projenin belirlenmesi gibi hususlarda yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

- Caskination? 21.43, 1 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]

Ornek11222

Merhabalar, şu anda sorumlu olarak sadece @LostMyMind aktif. Ben de kendisine destek ve yardım amacıyla sorumluluğa adayım.

Ornek11222mesaj 21.41, 3 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]