Müjdat Gezen Sanat Merkezi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
InternetArchiveBot (mesaj | katkılar)
Rescuing 2 sources and tagging 0 as dead.) #IABot (v2.0.7
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Bot: Kaynak ve içerik düzenleme (hata bildir)
32. satır: 32. satır:
== Dış bağlantılar ==
== Dış bağlantılar ==
{{portal|Tiyatro}}
{{portal|Tiyatro}}
* [http://www.mujdatgezensanatmerkezi.com.tr Müjdat Gezen Sanat Merkezi web sitesi] {{Webarşiv|url=https://web.archive.org/web/20151226221813/http://www.mujdatgezensanatmerkezi.com.tr/ |date=26 Aralık 2015 }}
* [http://www.mujdatgezensanatmerkezi.com.tr Müjdat Gezen Sanat Merkezi web sitesi] {{Webarşiv|url=https://web.archive.org/web/20151226221813/http://www.mujdatgezensanatmerkezi.com.tr/ |tarih=26 Aralık 2015 }}


{{okul-taslak}}
{{okul-taslak}}

Sayfanın 02.54, 2 Ekim 2020 tarihindeki hâli

Müjdat Gezen Sanat Merkezi
Merkezİstanbul
LiderMüjdat Gezen
Resmî siteMüjdat Gezen Sanat Merkezi Resmî Sitesî

Müjdat Gezen Sanat Merkezi (kısa adıyla MSM) İstanbul'da yerleşik, Ziverbey mevkiinde bulunan, tiyatro ve yazarlık eğitimleri veren bir sanat merkezidir. Tiyatro ve yazarlık  bölümlerinde üç yıl süresince tam burslu eğitim verilmektedir. MSM, gönüllülerin bağışları ve merkezin sanatsal faaliyetlerinden ve kurslardan elde edilen gelirlerle etkinliklerini sürdürmektedir. Yetişkinler için akşam okulları, actor studio, temel oyunculuk, yazarlık, kamera önü, diksiyon ve dublaj kursları; çocuklar için hafta sonu kış ve yaz okulları düzenlemektedir.

Eğitim

Türkiye'de geleneksel Türk tiyatrosu eğitimi veren ilk kurumdur. Meddah ve Orta Oyunu eğitimin içinde önemli bir yer tutar. Eğitim sahne tatbikatı ağırlıklıdır; ama yeterli derecede kuramsal derslerle de nitelikli sanatçı yetiştirme yolunu benimsemiştir. Her yıl Nisan ayında yetenek sınavı yapılır. Bu sınavda başarılı olan 13-16 öğrenci okulda okumaya hak kazanır. İlk sene hazırlık sınıfı sonunda yapılan Final sınavında başarılı olan öğrenciler bir üst sınıfa kabul edilir. Türkiye'de ücretsiz konservatuvar eğitimi veren tek konservatuvardır. 2005 senesinde Kadiköy Bahariye'de MSM Sahnesi açılmıştır. Türk tiyatrosunun emektarları Müjdat Gezen önderliğinde MSM öğrencileriyle oyunlar sergilemektedirler. Mezun olan veya hâlen okumakta olan öğrenciler bu sahnede oyunlarını sergilemektedirler.

Kaynakça

"Savaş Dinçel Sahnesi'nin yeni oyunu". Tiyatro Dünyası. 20 Aralık 2014. 20 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2014. 

Dış bağlantılar

Şablon:Portal