Kullanıcı mesaj:Ddenkel: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Citrat (mesaj | katkılar)
PhilippoBruno (mesaj | katkılar)
241. satır: 241. satır:


::::::Peki koyduğun kaynaklar tarafsızmıydı? Bak ne diyorlar senin koyduğun kaynakların erişimi mahkeme kararı ile engellenmiş. '''Bariz PKK'lı''' siteler. Taraflı kaynak diyorduk?Karar ver şimdi, tarafsız kaynak mı her açıdan kaynak mı?----[[Kullanıcı:Ddenkel|'''Ddenkel''']]<sup>[[User Talk:Ddenkel|mesaj]]</sup> 18:46, 23 Ekim 2007 (UTC)
::::::Peki koyduğun kaynaklar tarafsızmıydı? Bak ne diyorlar senin koyduğun kaynakların erişimi mahkeme kararı ile engellenmiş. '''Bariz PKK'lı''' siteler. Taraflı kaynak diyorduk?Karar ver şimdi, tarafsız kaynak mı her açıdan kaynak mı?----[[Kullanıcı:Ddenkel|'''Ddenkel''']]<sup>[[User Talk:Ddenkel|mesaj]]</sup> 18:46, 23 Ekim 2007 (UTC)

* iyi ama ben zaten hiç bir kaynağın tarafsız olduğunu söylemiyorum ki. çatışan iki taraf var. her ikisi de çatışmayı farklı anlatıyor. ben de diyorum ki evet TSK böyle diyor bakınız TSK'nın internet sitesi ve PKK böyle diyor bakınız özgür gündem gazetesi. bu anlayışın neresi taraflı anlamadım. soruna TSK tarafından bakmadığım için tarafsızlığımın tartışılması biraz tuhaf değil mi?[[Kullanıcı:PhilippoBruno|PhilippoBruno]] 20:08, 23 Ekim 2007 (UTC)


== Nedir bu? ==
== Nedir bu? ==

Sayfanın 20.08, 23 Ekim 2007 tarihindeki hâli

İleti Arşivi

Ucan tekme ve osmanlı tokatı kavramları

Bu tür uygulamaları saka da olsa gundeme getirmenin gunumuzun agresiflesmis ve yabanilesmis toplumsal hayatına cok da katkıda bulunmadığını soyluyorum. Ancak sizi kisisel olarak tanımadığım için bunları ciddi mi yoksa sakamı yollu yaptığınızı da anlamakta zorlanıyorum. Eeee bu da internetin muammalarından biri. Fakat kelimelerin sonuna koydugunuz ":P" ya da ":)" gibi işaretlerden sanki şaka olduklarını anlıyorum ve boyle oldugunu umuyorum. Konusmak ve fikirleri tensel temaslarda bulunmadan paylasmak her zaman sectigim yontemdir. Ancak hayatin gerekleriyle de basa cikmak baska bir durumdur, durumlar durumuna gore degerlendirilir tabi. Sonuc olarak hic bir maddeyi kisisellestirdigimi sanmiyorum ve bu yorumunuza katılamıyorum. Saygılarımla.--Plenumchamber 08:29, 27 Haziran 2007 (UTC)

konu şimdi anlaşıldı, anlayışınız ve ilginiz için ben de size teşekkür ederim. Dediğim gibi internet muammamasının çözümü yapılmıştır benim tarafımda. Sie de kolay gelsin. iyi çalışmalar--' 09:57, 27 Haziran 2007 (UTC)Plenumchamber

Monobooks

Merhaba, acaba bana da monobookslardan yükleyebilir misiniz? Teşekkürler...----Ddenkelmesaj 13:00, 27 Haziran 2007 (UTC)

Hocm tamamdır ben hallettim. Maderi sağolsun:) Teşekkürler----Ddenkelmesaj 13:10, 27 Haziran 2007 (UTC)
Gördüğüm kadarıyla halletmişiniz. Zaten bu işlemi kendiniz de yapabiliyorsunuz, yönetici yardımı gerektiren birşey değil. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 13:12, 27 Haziran 2007 (UTC)

Merak etmeyin.Diğer kullanıcılara dediğim gibi kendimi programlayıp,yöneticiliğe de zaman ayıracağım.--Çarşıhastası 07:26, 1 Temmuz 2007 (UTC)

İyi geceler

Yeni kullanıcı Fkilic'in (iyiniyetle olduğunu varsaydığımız) maddeleri açması konusunda, ben de "sil" şablonu koymayı düşünmüştüm. Ancak daha önce benzeri bir durum yaşadım: Maderibeyza arkadaşımız bu gibi maddeleri adam edip standartlara uygun hale getiriyor. Böylelikle ülkede tanıtılmayan yer, unutulan belde kalmamış olur. Bu düşüncemi öğrendikten sonra "sil" şablonunda kararlı mısınız? Levent Abi ileti 21:38, 26 Temmuz 2007 (UTC)

Sağlık olsun, "NP" diyeceğim bu durumda; kimileri "no problem" diyor, kimileri "nema problema" hatta "sorun değil" demek bile uygun! Nezaketinize teşekkürler, iyi geceler. Levent Abi ileti 22:05, 26 Temmuz 2007 (UTC)

İyi niyet vurgusu bir de yanlış anlama

  • Merhabalar,

Hayır kötü niyetli olduğunuzu belirtmedim. Kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum; orada kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Fakat örneğin imlâ vurgunuzu göz önünde bulundurursak (ben imlâya dair hiçbir şey demedim ki imlânın çoğunlukla öznel de olabilen bir konu olduğunu da sıklıkla vurgularım) yanlış anlaşılmış olabileceğimi ve belki bazı lafızlarımın yanlış veya kötü niyetli anlaşılabileceğinden çekindiğim için (sonuçta kampanya başarısız demek - benim fikrimi açıklamak olsa da yanlış anlaşılmaya, kötü niyetli bir söz olarak algılanmaya oldukça meyilli) bunu vurgulamak istedim. Tekrar yanlış anlama olmasın, sizin kötü niyetli olduğumu sandığınızı söylemedim, sadece genel olarak açıklık getirmek istedim. Ayrıca o imlâ hususunu ve örneğin seçilmiş-üyelerin-ansiklopedisi benzeri vurgunuzu da (bana cevap olarak sayarsak) pek anlamadım, zira ben o konularda aslında belirttiğiniz şekilde düşünüyorum ve o konularda herhangi bir şey de demedim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 13:49, 29 Temmuz 2007 (UTC)

Eyvallah, dün gece görev başı yapamadık, açığı kapatıyoruz --Machiavelli msj 08:51, 30 Temmuz 2007 (UTC)

!!

Ddenkel nasılsın? --Elmacenderesi E=mc2 08:58, 30 Temmuz 2007 (UTC)

Soru

Baylan selam, telif ihlali işlerinden anlıyorsan sana bir sorum, hatta birkaç sorum olacak. Cevaplayabilir misin?----Ddenkelmesaj 21:47, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Maalesef pek anladığım söylenemez, öyle ki farkında olmadan yabancı şarkı sözlerini maddelerde kullanarak telif ihlalinde bulunmuşluğum da var. Belki biliyorsunuzdur ama ben yine de Vikipedi:Telif hakları sayfasının linkini hatırlatayım. Daha fazlası için bu konuda daha donanımlı olan Mach ya da Vito eminim size yardımcı olacaktır. iyi çalışmalar--Atacameñoileti 21:56, 4 Ağustos 2007 (UTC)

PipepBot

Hello Ddenkel, I asked for bot status for PipepBot on Vikipedi:Botlar#PipepBot and on Meta. To get the bot flag I need the support of the local community. Could you please write your opinion at Vikipedi:Botlar? Thank you very much! it:User:Pipep 16:03, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Vurgular, Türk, Türkiyeli...

  • Merhabalar,

Öncelikle:

"Sayın Noumenon, ülkemizde Türk atletlere Türkiyeli atlet demek ideolojik bir görüş ayrılığı olarak tanımlanıyor. Umarım anlatabildim"

mesajınızı koyduğunuz yer hiç de uygun bir yer değildir. İlgili değişiklikle bir sorununuz varsa o değişikliğin olduğu sayfanın tartışmasına koyarsınız yorumunuzu. Tartışmaları, hele de böyle hassas, siyasî olarak algılanabilecek ima, vurgu veya yön içeriyorlarsa, rastgele yerlerde sunmak kişisel saldırı olarak algılanabileceği gibi ilgili tartışmanın başka bir sayfayı işgal etmesiyle sonuçlanabilir. Kimse Eldarion'un yöneticilik oylamasının bir Türk-Türkiyeli tartışmasına dönüşmesini istemez sanırım.

İlgili değişikliğe gelince; gönül rahatlığıyla Türk atlet yapabilirsiniz. Orada Türkiyeli ibaresinin yer almasının hiçbir özel, gizli, sinsi sebebi yoktu. Yani sanırım siz kendinizi anlatabildiniz fakat beni anlayamadınız veya ben anlatamadım - bu belki de o değişiklikle hiçbir şey anlatmak istemiyor oluşum gerçeği sebebiyle olabilir. Tamamen rastgele bir değişikliktir, üzerinde durulup kasıtlı bir biçimde, siyasî/sosyolojik bir alt fikirler, düşünceyle Türk değil de Türkiyeli seçimi yapılmamıştır. Ayrıca ufak bir not: birçok Vikipedi'de etnisitelere/milletlere göre kategorilendirmeler diasporadaki milletler/etnik gruplar veya fazlasıyla karışmış etnik gruplar/milletler için sorun yaratmaya başladığından ve bu konudaki kategorilendirmenin tıkandığı yerler olduğunda milletlere göre olan kategorilendirmelerinin doğum ve vatandaşlık baz alınarak ülkelere göre kategorilendirilmeye başlanmıştır. Yarın birisi bu fikirden yola çıkarak Türkiyeli yaparsa ibareyi, gizli bir mânâ aramaktansa konuyu tartışmaya açmanızı, veya o kişiye doğrudan sormanızı tavsiye ederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 23:56, 1 Eylül 2007 (UTC)

Olay sizin veya benim niyetimle sınırlı değil. Konuyu alâkasız o tip bir yerde yazmanız bırakın şunu bunu doğrudan o sayfada benim tartışmaya açılmama sebep olabilir; oysa orası ne benim tartışılabileceğim bir yerdir ne de Vikipedi'de kişilerin tartışılması doğrudur. Eğer benim yöneticilik oylamam olsaydı, ilgili değişikliğin farklı bir şekilde anlaşılabileceğini ve bu sebeple bir açıklama yapmamı isteyebilirdiniz - emin olabilmek için. Fakat benimle oradaki oylamanın uzaktan yakın ilgisi yoktur. Sonuçta mesajı oraya yazmanız insanların (özellikle de benim hakkımda) yanlış fikirlere sahip olmasına sebep olmuş olabilir ve bu noktada sizin veya benim niyetlerimiz iyi olsun kötü olsun yepyeni bir olumsuz sonuç doğmuş olur. Bunu da ne siz ne de ben geriye alabilirim. Mesajımdaki kastım buydu; niyetiniz iyi de olsa kötü de olsa içerik üzerine değil kişi üzerine üstelik de alâkasız bir kişi üzerine ilgi çekildi, bu da olumsuz sonuçlara yol açmış olabilir... bu sebeple bu tip durumlarda doğru davranış doğrudan kullanıcı ile görüşmektedir - o tip notlar düşmek değil. Sizden ricam bundan sonra bu tip değişikliklere dair not bırakmak istediğinizde (mesajı yaz ben olayım başkası olsun) ya değişikliğin tartışma sayfasında ya da kullanıcının mesaj sayfasında bunu belirtmeniz; yokta yere yanlış anlamalara olanak sağlamamanız. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:19, 2 Eylül 2007 (UTC)
Aynen öyle. Benim Vikipedi'de politik ifadelere karşı olduğumu herkes bilir, bu gerek Köy Çeşmesi'ndeki gerekse oradaki ifadelerimde açıktır. Nitekim oradaki ifademi dikkatle okursanız kasıt şuydu: ödülü veren arkadaş bunu politik bir ifadenin/düşüncenin/akımın Vikipedi'ye yansıtılması için değil farklı sebeplerden, tarafsız bir dilekle vermiş olabilir fakat bunun kullanılan dil ve ifadeler sebebiyle yanlış anlaşılması da mümkündür, bu sebeple eğer bunu yanlış anlayan veya yanlış anlaşılabileceğini düşünüp belirten ve açıklamasını isteyen olursa (ki olmuştu) olumlu yaklaşmamızın gerekliliği... siz de bunun altına o tip bir mesaj yazınca, amiyane tabirle tüm yazışmaları okuyan şu kanıya kapılır: "aa bak öyle demiş ama, iki yüzlü kendisi de ne biçim bir değişiklik yapmış... bu kesin şucudur, afferim arkadaşa hemen de bulup yapıştırmış cevabı, 'bak sen de politik ifadelere yer veriyorsun' demiş, süper". Şimdi, sizin kastınız bu olmayabilir, benim durumumun farklı olduğu da aşikârdır. Fakat yanlış yere, o tip bir üslûp ile öyle bir mesaj atarsanız bahsettiğim amiyane fikirlere muhteşem bir kapı açmış olursunuz. Sizden tek ricam bunu tekrarlamamanız; benim için önemli değil - tarafsızlığımı veya politika ifadelere Vikipedi'de göz açtırtmadığımı kanıtlamama gerek yok, yıllardır bunu kanıtlayacak işlere imza atıyorum ve birisinin yanlış bir fikre kapılması da beni yaralamayacaktır. Fakat çok daha hassas insanlar olabilir, incinebilecek arkadaşlar olabilir, olası bir yanlış anlaşılma sebebiyle hedef tahtası addedilecek arkadaşlar olabilir... yani özen göstermek gerekir. Türk mü Türkiyeli mi tartışması hususunda bahsettiğiniz şeye ikidir cevap vermiyorum; zira cevap verme gereği duymuyorum. Türk mü Türkiyeli mi tartışmasını, siyasî bir bazda yapmanın yeri Vikipedi değildir. Sadece merakınızı gidermek için o değişikliği yaparken bunu siyasî bir fikir ve kasıt ile yapmadığımı zaten belirtmiş bulunuyorum. İsterseniz bunu günlerce tartışabiliriz; fakat gerçekten bitirmem gereken çok fazla iş var... Umarım konuyu aydınlığa kavuşturabilmişimdir; daha fazla uzatmaya gerek yok. Her türlü yorumunuz ve eleştiriniz için teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 01:21, 3 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba

Ben alper demir , yönetici başvuru yorum kısmında benim yönetici olmamı istiyomusunuz yoksa istemiyormusunuz?İstiyorsanmız olumlu kısma ekleyin lütfenKullanıcı:Vay

Teşekkürler

Selam.Yanıtınız için teşekkür ederim.Köy çeşmesinin yönetmelik kısmında kimsenin dikkatini çekmeyince ben aynı mesajı ilginize kısmına da koydum.Orada da gerekli yanıtı verdiler.İsterseniz siz de bir inceleyin.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 15:31, 2 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba

Vikiscanner Levent Abi ileti 04:41, 3 Eylül 2007 (UTC)

Günaydın. Ama araştıracak zamanım olmadı, tam ben de denemeyi ( ya da mesaiye geç kalmayı) düşünüyordum.. Üzgünüm zamanım yok. Bol şans diliyorum Levent Abi ileti 04:47, 3 Eylül 2007 (UTC)

Politikalarla ilgili bir soru

Hocam merhaba, size bir sorum olacak. Vikipedi dışında, vikipedi ile ilgili yaptıklarımız, vikipediyi ilgilendirir mi? Misal; vikipediden tanıştığımız bir kişiye kişisel saldırıda bulunmak, vikipedinin konusu içinde midir? Yanılmıyor ve yanlış hatırlamıyorsam böyle bir politikamız vardı. Cevaplarsanız ve nerede yazdığını bildirebilirseniz teşekkürler.----Ddenkelmesaj 07:28, 3 Eylül 2007 (UTC)

Tam olarak ne tur bir olay icin sordun bilmiyorum, ancak soyle yanitlayayim. Vikipedi, kendi disindaki olaylara karismiyor ama kendi icindeki bir tartismanin baska temellere tasinmasina da hos bakmiyor. Bu eger sikayet ya da yaptirim gibi bir noktaya gelirse, kisinin Vikipedi'den temelli uzaklastirilmasina neden olabilir. Onun disinda kisi Vikipedi disinda istedigini yapmakta serbesttir.
Kisisel gorusume gore de, Vikipedi konularinin istenilen her yerde tartisilanabilmesidir. Hatta yararli da goruyorum ancak disarida karar alarak uygulatmaya gidilmemesi sarti ile. Yukarisindaki ile arasindaki fark, birinde tartismanin tartisilmasi, digerinde Vikipedinin. Bilmiyorum aciklayici oldu mu?! Citrat 07:37, 3 Eylül 2007 (UTC)
Hocam tartışılan vikipedi değil, diyelimki vikipedide olan bir olayla alakalı kişisel saldırı, hakaret.. Bunun kurallar çerçevesinde yaptırımı nedir?----Ddenkelmesaj 07:43, 3 Eylül 2007 (UTC)
Vikipedi disinda pek bir sey yapamiyoruz; ispat zorlugu gibi durumlar soz konusu. Ancak Vikipedi'ye yansidigi anda sert yaptirimlar soz konusu. Citrat 07:49, 3 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkür

Merhaba Ddenkel. Yöneticilik seçmindeki desteğiniz için teşekkür ederim. Filanca 18:45, 4 Eylül 2007 (UTC)

Vandalizm

O olduğundan eminim. Denetçi istenebilir elbette ama davranışlarından, sözlerinden belli --Pinar 01:01, 5 Eylül 2007 (UTC)

  • Her ne kadar ufak bir ihtimal olsada haklısın, isim vermemek en doğrusu. Zaten engelleme nedeni yeterli. Daha ne kadar devam edecek çok merak ediyorum. Yani her sayfayı koruma alına almak istemiyorum ama aşırı geri dönüşü de engellemem lazım. Neyse artık cümlemize geçmiş olsun --Pinar 01:13, 5 Eylül 2007 (UTC)
  • Doğru aslında böyle bir yöntem var ama daha önce hiç uygulamadığım için tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bir hata yapıp yanlışlıkla başkalarını engellemek istemem ama bir araştırayım belki biryerde açıklaması vardır. Öneri için teşekkürler --Pinar 01:26, 5 Eylül 2007 (UTC)

Oversight mı?

  • Merhabalar,

Şu anda Vikipedi'de oversight fonksiyonuna sahip hiç kimse yoktur. Bu sebeple şu sözlerinizle neyi kastettiğinizi anlayamadım:

"Vikipedi'de amacı dışında kullanılan oversight fonksiyonunu çok iyi yakalamış"

Lütfen işin teknik arayüzünü araştırdıktan sonra bu tip yorumlar yapın; insanlar töhmet altında bırakılmasın. - Noumenon mesajkatkılar 18:08, 6 Eylül 2007 (UTC)

Türkçe Vikipedi'de hiçbir oversight yokken, gökten zembille inen ve bu fonksiyonu barındıran biri mi burada oversight işlevi gerçekleştirdi? İşin teknik yanı basit bir şekilde Türkçe Vikipedi'de hiçbir oversight yokken, oversight fonksiyonunun kullanabilecek kimsenin de olmadığını söylemektedir. Olmayan bir şeyi varmış gibi gösteriyorsunuz, bu insanları yanlışa yönlendirmektir. Kim Türkçe Vikipedi'de oversight işlevi gerçekleştirilmiştir diyorsa haksız yere söylüyordur, yanlış bir şey söylüyordur; zira buradan bunu yapabilecek kimse yoktur. Lütfen kimsenin olmayan şeyler sebebiyle töhmet altında kalmasına sebebiyet vermeyelim. - Noumenon mesajkatkılar 22:23, 6 Eylül 2007 (UTC)

Oversight

Yukarıdaki söylenenlere istinaden ek olarak birşey söylemek istiyorum. Özel:Listusers/oversight sayfasına göz atarsan Vikipedi'de oversight yetkisine sahip kimsenin olmadığını görebilirsin. Eğer olsaydı İngilizce Wiki'de olduğu gibi yetkili ismin yanında "oversight" yazardı. --Pinar 01:42, 7 Eylül 2007 (UTC)

  • Ben birşey ima etmedim. Eğer söylediklerin asılsız değilse sorun yok ama böyle bir iddia ortaya atıp doğruluğunu kanıtlamazsan bunu tamamen asılsız bir eleştiri olarak değerlendirmekte haklı sayılırım. Özgür'ün atanmasından önceki kullanıcı hakları kayıtlarına (Özel:Log/rights) ulaşamazsın çünkü Özel:Log yazılıma 2005 yılında eklendi. Oversight yetkisi olan kişinin yaptığı değişiklikler kayıtlanmıyor ama atandığı ve atamanın geri alındığı an kullanıcı hakları kayıtlarında belli oluyor (örneğin burada "changed group membership for User:Shanel@sewiki from (none) to oversight" yazıyor). Oversight yetkisi sadece madde/şablon/resim/yardım/vikipedi gibi geçmiş sürümleri olan sayfaların sürümlerinin silinmesini sağlıyor. Yani oversight yetkisine sahip kişiler Özel:Log kayıtlarını değiştiremezler. Bu nedenle herhangi bir atama Özel:Log/rights sayfasında görünürdü. Bu atama meta'dan yapıldıysa orada bulunan kayıtlara bakabilirsin, böyle bir atama yapılmamış [1]. KIZILSUNGUR sanırım adresini verdiği bir sayfanın geçmişinin silindiğini iddia ediyordu. Kendisi birçok sayfaya saldırdığı için hangi yere bunu yazdığını hatırlamıyor olabilir ama ben gösterebilirim. Telif ihlalleriyle ilgilenmediğimiz falan yok, verilen siteden haber bekliyoruz. KIZILSUNGUR engellendikten sonra kendini ihbar etti, yoksa onun telifli madde girdiğini kimse bilmiyordu. Bu arada, yöneticiler sadece telif ihlali kanıtlanmış maddeleri silerler, telif ihlallerini yakalamak her Vikipedistin görevidir --Pinar 15:27, 8 Eylül 2007 (UTC)

Engel

Merhaba Davut,

Daha önce yazdıklarım ışığında ve şu mesajdaki kişisel saldırı nedeniyle 48 saat engellendin.

Tekrarlamaman dileğiyle...

Vito Genovese 12:40, 8 Eylül 2007 (UTC)

Resim

Çoğu durumda kendi çekimim diye blirtilmesi şart değil. Ancak http://www.ataturklisesi.k12.tr/ adresine bakarsan resim o adrestede bulunuyor hatta bulunmaktan öte oradan alınmış diyebilirim ve kamu malı olduğuna dair bir ibare yok. Telifli diye silebilirdimde genede iyi niyet göstererek belki kendisi çekmiştirde o adrese kendisi yüklemiştir gibi düşünerek kaynaksız şablonunu koydum kullanıcı görürde belki kaynak olarak kendisinin olduğunu bir şekilde kanıtlar ya da info adresimize mail atması yönünde bir çözüm buluruz.--Machiavelli msj 21:10, 10 Eylül 2007 (UTC)

en temelde zaten kaynak ve lisans belirtilmesi zorunlu. Diğer vikilerde GNU kullanıyor ve oradan alınanlarada kaynak ekliyoruz değil mi. Yani evet kaynağı eklemelisin. --Machiavelli msj 21:14, 10 Eylül 2007 (UTC)

Rica ederim--Machiavelli msj 21:17, 10 Eylül 2007 (UTC)

sayın kişi

lütfen bir daha vikipedideki kullanıcı sayfalarını silmeyiniz

teşekkürler

Teşekkürler

Desteğin ve iyi dileklerin için teşekkürler.Elimden geleni yapmaya çalışıyorum:).Kolay gelsin iyi çalışmalar.--Eldarionmesaj 22:44, 11 Eylül 2007 (UTC)

Çağrı

Merhaba;

İlk kez bu tür bir talebim oluyor, belki de son istek bu.

Hayatın içinde çok önemli yeri olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 05:23, 21 Eylül 2007 (UTC)

  • çok güzel olur, yoksa bütün şehirlerin ve okulların bağlantıları girilince liste alıp başını gidiyor. bütün mühendislik dallarında var bu problem. bir de dünya'da ve türkiye'de diye iki ayrı başlık atılınca tam olarak türkiye'de x mühendislik maddesi haline geliyorlar. şu anda sürmekte olan sam bizim bu yönde rehberimiz olabilir. teşekkürler. --kibelemesaj 07:28, 21 Eylül 2007 (UTC)

Soru?

Ne demek, tabiki! Selam, sorunu bekliyorum.--Plenumchamber 14:52, 21 Eylül 2007 (UTC)

Bir oçağın havada arıza yapma olasılığının belli bir istatistik değeri yoktur. Ya da başka bir değişle arızanın ne olduğunu ve nedeni bilmeden böyle bir genelleme yapmak olası değildir. Bir uçak arızasının (eğer gerçekten uçak arızası ise, çünkü bazen pilot hatası yüzünden de bazı uçak sitemleri arızalı gibi görünebilir.) havada oluşmasının en temel nedenleri şunlardır:
  • Arızalanan parçanın arızalanacağı tutmuştur. Sonuçta uçak üzerinde bir sürü elektronik ve mekanik ve hidoliki ve pünomatikj parça vardır ve her birinin belli bir kullanım ömrü vardır. Kimi parçanın bu ömrü gelmeden değişimi istenirken kimi parçanın ömrü takip edilmez ve sadece arızalanınca değiştirilir.
  • Uçak üzerinde uygulanan bakımlar esnasında bir aksaklık oluşmuş olabilir. Yani teknisyen taktığı ve baktığı bir malzemeyi yanlış takmış olabilir.
  • Pilotun normal prosedür dışına çıkması sonucu bir sistem arızalı gibi davranmış olabilir.

Yani arzıyayı bilmeden ne firmayı ne teknisyenleri ne de pilotları suçlamak doğru olmaz. Ayrıca 1 dakika önce sağlam olan bir bilgisayar 1 dakika sonra iiçindeki bir entegrenin yanması neticesinde bozulabilir. Yani senin anlayacağın elinde yeterli bilgi olmadan kimseyi yargılamamak en doğrusudur.--''Plenumchamber 15:11, 21 Eylül 2007 (UTC)

  • Ama unutma uçaktaki bir çok önemli sistem 2 tanedir ve bazıları da 3 tanedir. Yani ana sistemin yedek sitemleri vardır ve bazılarınını yedeğinde yedeği vardır. Ayrıca uçaklar her gün her hafta ve her aya ve her yıl yaptıkları uçuşlara göre sık sık kontrol ve bakımdan geçerler ve bazı bakımlar uçak uçmasa bile sürekli tekrarlanır. Dolayısıyla JAA sistemi altında uçan bir uçak İstanbulda bindiğin bir Halk Otobüsünden ya da kendi otomobilinden daha güvenlidir. Zaten Genel kaza istatistikleri kara trafiğinin hava ulaşımından daha tehlikeli olduğunu göstermektedir.--Plenumchamber 15:18, 21 Eylül 2007 (UTC)

Plenumchamber yok

Plenumchamber şu anda vikimola yapmakta ama ben sana seve seve sölerim. genelde uçaklar hava değişikliği ıslaklık gibi zararlı olumsuz maddelerden etkileniyorlar.o yüzden genelde pek iyi ve sağlam olmayan uçaklar bu tip arızalar yapıyor.o firma o yuzden 5 kez iniş yapmış.


sevgilerimle

ilkebay

Teşekkür

Teşekkür

Çocuk hakları gibi önemli ve ciddi bir maddeye katkıda bulunduğunuz ya da olumlu yanıt verdiğiniz için için teşekkür eder; aşağıdaki şiiri armağan olarak kabul etmenizi rica ederim (çünkü "adam olduğunuzu" düşünüyorum). Sevgiler. (Çoğaltılmış mesajdır) Levent Abi ileti 19:22, 21 Eylül 2007 (UTC)



ADAM OLMAK
Çevrende herkes şaşırsa,
bunu da senden bilse,
sen aklı başında kalabilirsen eğer,
herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır,
hem kendine güvenirsen eğer,
bekleyebilirsen usanmadan,
yalanla karşılık vermezsen yalana,
kendini evliya sanmadan
kin tutmayabilirsen kin tutana.
Düşlere kapılmadan düş kurabilir,
yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer,
ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir,
ikisine de vermeyebilirsen değer,
söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz,
kandırabilir diye safları, dert edinmezsen,
ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz,
koyulabilirsen işe yeniden.
Döküp ortaya varını yoğunu,
bir yazı turada yitirsen bile,
yitirdiklerini dolamaksızın dile
baştan tutabilirsen yolunu.
Yüreğine, sinirine dayan diyecek
direncinden başka şeyin kalmasa da,
herkesin bırakıp gittiği noktada,
sen dayanabilirsen tek.
Herkesle düşüp kalkar, erdemli kalabilirsen,
unutmayabilirsen halkı, krallarla gezerken,
dost da düşman da incitemezse seni,
ne küçümser, ne büyültürsen çevreni
her saatin her dakikasına
emeğini katarsan hakçasına
her şeyi ile dünya önüne serilir,
üstelik oğlum, adam oldun demektir...
Rudyard Kipling (1865-1936)


Teşşekkür

Sevgili dostum, nazar boncukları çok güzel. İyi dileklerin için teşekkür ediyorum. Sevgiler, iyi çalışmalar... --Elmacenderesi E=mc2 08:50, 23 Eylül 2007 (UTC)

  • Merhaba, VP:YB sayfasında şöyle yazar:

"Fikir belirtmek

Kullanıcı hesabı olan her Vikipedist Olumlu, Olumsuz ve Tarafsız bölümlerinden uygun gördüğü bölümde yorum yapabilir. Aday da kişilerin yorumlarına yanıt verebilir."

Dolayısıyla kullanıcılar olduğu kadar aday da yorum yapmakta serbesttir. Bilginize. İyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 05:43, 3 Ekim 2007 (UTC)

İp ve kuyu

Oy verirken amacım genelleme yapmak değildi fakat öyle algılandığımı anladığım vakit parantez içine hangi yorumlara katılmadığımı yazdım. Her ne kadar "bizim ipimizle kuyuya inmeye çalışma, zararlı çıkabilirsin" sözlerine bir anlam veremediysem de tavsiyen için teşekkür ederim --Pinar 05:54, 3 Ekim 2007 (UTC)

Bayram tebriği ve lokumu

Şeker Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerimle, --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 14:49, 11 Ekim 2007 (UTC)
  • Bayramınızı tebrik ediyorum.. (Lokumdan buyurun.. Az oldu, kusura bakılmasın.) --Hasan Sami 05:35, 11 Ekim 2007 (UTC)
Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

İyi Bayramlar

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabrican76mesaj 16:44, 11 Ekim 2007 (UTC)

Bayramınız kutlu olsun. Wiki'de nice yeni bayramlara!--Mehmet Baran 17:02, 11 Ekim 2007 (UTC)
Daha nice mutlu bayramlar, yurdumuzda kardeşlik ve barış dolu günler geçirmemiz dileğiyle, sevgiler... The cat 14:09, 12 Ekim 2007 (UTC)

Bayram...

  • Merhabalar,

Teşekkürler, bilmukabele... - Noumenon mesaj 01:07, 13 Ekim 2007 (UTC)

Çok teşekkürler.Sana da iyi bayramlar. --Eldarionileti 01:18, 13 Ekim 2007 (UTC)
  • Bayramın kutlu olsun. Madde dün ana sayfadaydı ve Eylül ortasında da ana sayfaya koymuştuk. Ana sayfaya çıkan maddeleri en fazla 3 gün orada tutabiliyoruz ve Ramazan Bayramı'nı 2 ay içinde 2 kez koyarak aslında biraz öncelik tanımış olduk. Yerine baklava ve bayramla ilgili diğer maddeleri koyabiliriz ama sanırım bu maddeyi daha fazla ana sayfada tutarsak ana sayfanın tarafsızlığını korumayı güçleştirebiliriz --Pinar 06:32, 13 Ekim 2007 (UTC)
Bayramınız kutlu olsun.Baklavalar süperr ;) --ahmetdemirciogluileti 05:31, 13 Ekim 2007 (UTC)

Tarafsızlık

  • TSK internet sitesi ya da Milliyet gazetesi de tarafsız kaynak değil zaten. Bu iddianızın kaynağını ve gerekçesini öğrenebilir miyim? Ayrıca tarafsız kaynak olarak gösterdiğiniz kaynakları. Teşekkürler.----Ddenkelmesaj 10:59, 23 Ekim 2007 (UTC)
Merhaba. Gerek Milliyet, Hürriyet, gerekse Gündem tarafsız kaynaklar değiller. Takdir edersiniz ki her ikisi de çatışan taraflardan birinden doğrudan haber alıyorlar. Yani zaten haber kaynakları taraflı. Diğer yandan yine kimi basın organlarında "intikam" ifadeleri yer alıyor. Bunları da tarafsız kabul etmek zor. Dolayısıyla bence tarafsız bir madde oluşturmanın tek olası koşulu, konuyla ilgili olarak her iki tarafın da açıklamalarına kendi kaynaklarını göstererek yer vermek. Ben Milliyet ya da TSK sitesi kullanılmasın demiyorum ki. Ben bunların yanı sıra diğer tarafın kaynakları da kullanılmalı diyorum.PhilippoBruno 11:32, 23 Ekim 2007 (UTC)
Tamam da tarafsızlık anlayışınız bu ise sizin de diğer kaynakları göstermeniz gerekmez mi? Diğer kaynaklardan kaynak arar, bulur ve gösterirsiniz? ----Ddenkelmesaj 12:32, 23 Ekim 2007 (UTC)
iyi ama diğer kaynakları zaten araştıranlar koymuştu. Ben de onların araştırmadıklarını koydum. sanırım vikipedi'nin mantığı da böyle birşey. herkes eksik olan bir şeyi kapatırsa, daha iyi makaleler ortaya çıkıyor.PhilippoBruno 18:28, 23 Ekim 2007 (UTC)
Peki koyduğun kaynaklar tarafsızmıydı? Bak ne diyorlar senin koyduğun kaynakların erişimi mahkeme kararı ile engellenmiş. Bariz PKK'lı siteler. Taraflı kaynak diyorduk?Karar ver şimdi, tarafsız kaynak mı her açıdan kaynak mı?----Ddenkelmesaj 18:46, 23 Ekim 2007 (UTC)
  • iyi ama ben zaten hiç bir kaynağın tarafsız olduğunu söylemiyorum ki. çatışan iki taraf var. her ikisi de çatışmayı farklı anlatıyor. ben de diyorum ki evet TSK böyle diyor bakınız TSK'nın internet sitesi ve PKK böyle diyor bakınız özgür gündem gazetesi. bu anlayışın neresi taraflı anlamadım. soruna TSK tarafından bakmadığım için tarafsızlığımın tartışılması biraz tuhaf değil mi?PhilippoBruno 20:08, 23 Ekim 2007 (UTC)

Nedir bu?

  • Burdaki değişikliklerini hangi amaçla yaptığını öğrenebilir miyim? Terörist ifadesi ikide bir taraflı diyorsun. Tamam anladık. O zaman bu sitenin kurallarını ingilizce vikipediden çevirerek oluşturmayacağız. Ha yok, sitenin felsefesi en.wiki temelli dersen o zaman en wikideki el kaide maddesinde yazan terörist ibarelerini çıkartacağız. Şehit olan erlerin isminin çıkartılmasına hele hele hiç anlam veremedim. Bu değişiklikleri hangi mantıkla ve hangi ihtiyaçla yaptığını öğrenebilir miyim?----Ddenkelmesaj 10:41, 23 Ekim 2007 (UTC)
Ayrıca bu tutumunu şiddetle kınadığımı belirtmek istiyorum. Resmen tarafsızcılık oynuyoruz. Kime göre tarafsız, neye göre tarafsız. Temel aldığın site bile çuvaldız kendine battı mı terörist diyor. Ya bu kuralları ordan çevirmeyeceğiz ya da eşit şartlarda oynayacağız bu ansiklopediciliği.----Ddenkelmesaj 10:43, 23 Ekim 2007 (UTC)

Selam Ddenkel, bu tartisma taktir edersen cok once yapildi; bu konuda karara varildi. Temel ilkelere gore neyi nasil tarafsiz yapacagimiz, "terorist" ve "teror" kelimelerini nasil kullanacagi detayi ile kararlastirildi. Yaptigim degisiklikler kisisel degildir; ancak sahsen kinama ozgurlugun var. Fikirlerine ve duygularina saygim var ancak sunabilecegin yer burasi degil. Dolayisiyle yukaridaki tartismani cok uzatmak niyetinde degilim. Anlayisla karsilayacagini umarim. Citrat 20:04, 23 Ekim 2007 (UTC)