Kullanıcı mesaj:Nihan: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Hasan Sami Bolak (mesaj | katkılar)
PhilippoBruno (mesaj | katkılar)
743. satır: 743. satır:


* TSK internet sitesi ya da Milliyet gazetesi de tarafsız kaynak değil zaten. Ayrıca ben Gündem'in tarafsız olduğunu ileri sürmedim. Eğer eklediklerimi dikkatli okuyacak olursanız, HPG tarafının iddiaları diye ekledim her seferinde[[Kullanıcı:PhilippoBruno|PhilippoBruno]] 01:53, 23 Ekim 2007 (UTC)
* TSK internet sitesi ya da Milliyet gazetesi de tarafsız kaynak değil zaten. Ayrıca ben Gündem'in tarafsız olduğunu ileri sürmedim. Eğer eklediklerimi dikkatli okuyacak olursanız, HPG tarafının iddiaları diye ekledim her seferinde[[Kullanıcı:PhilippoBruno|PhilippoBruno]] 01:53, 23 Ekim 2007 (UTC)

* Kusura bakmayın ama kimin neye tahrik olacağını ben belirleyemiyorum. Niyetim kimseyi tahrik etmek değil. Sadece Vikipedi'nin tarafsızlığını korumaya çalışıyorum. Dediğim gibi vikipedi Türklerin ya da Türk Milliyetçilerinin Wikipedia'sı değil, Türkçe Wikipedia. Eğer birileri TSK ile çatışıyorsa TSK'nın sitesini tarafsız kabul edemeyiz. Vikipedi'nin temel ilkelerini tekrar okumanızı rica edeceğim. Ancak sizin mesajlarınızdan rahatsız olmaya başladığımı da ifade etmeliyim.[[Kullanıcı:PhilippoBruno|PhilippoBruno]] 02:02, 23 Ekim 2007 (UTC)


== Sana ... ==
== Sana ... ==

Sayfanın 02.02, 23 Ekim 2007 tarihindeki hâli

Eski bla bla..
Eski Mesajlar 1(28 Eylül 2006)
Eski Mesajlar 2 (06 Şubat 2007)


Cemal Gürsel maddesini elden geçirdim ve ilk kez kronolojisini oluşturdum. Uygun olduğunuz bir ara inceleyip gözden geçirebilirseniz sevinirim. Saygılarımla.--Etrüsk 23:39, 21 Şubat 2007 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim. Bende ilk fırsatta Jerzy Kosinski'den Boyalı Kuş ile Mayakovski'den Pantolonlu Bulut'u okuyacağım. Ankara'dayım. :))) İyi çalışmalar--Etrüsk 02:51, 23 Şubat 2007 (UTC)

Suphi'ye günaydın!--Etrüsk 04:03, 7 Mart 2007 (UTC)

Konu hakkında

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Silinmeye_aday_maddeler/Fener_%C4%B0%C3%A7in_Opera

Sosyalizm Portalı

Merhaba Sosyalizm portalı hakkında ne düşünüyorsunuz? Wikipedia bu konuda pek fena durumda fikrimce. Konu ile tüm sayfalar oldukça sığ ve maddeler tartışmalı. Wikiyi bu konuda zenginleştirmek için ilk olarak portalı biraz aktifleştirmek gerekli diye düşünüyorum. Bir şeyler yapalım mı? Bu mesaj tüm potal üyelerine gönderilmiştir. --Devrimdpt 10:37, 9 Nisan 2007 (UTC)



Hoşgeldin yeniden

Ben geldim Hasan Abi :) 2 çift madde girecektim, Lübnanla ilgili düşünüyordum, hevesim kaçtı. Dellendim yine gidiyorum.. kısa zaman sonra gelicem wikiye, proje mroje yanarlı dönerli bişeyler yaparız artık :) Pire için yorgan yakmak olmaz. İnsanlar okuyorlar kurcalıyorlar öğreniyorlar. Bende öyle.. Yorumlarını eksik etme, takip ediyorum. --Boyalikus 03:34, 26 Nisan 2007 (UTC)

  • Hoş geldin 2. Abla.. (Birinci sırada Bahar var, çünkü O senden daha minik..) Hayli dinlendiğine göre senden buraya ve tabii ki sana yakışır madddeler girmeni bekliyoruz.. Biraz curcunalı bir ortam ama yine de "dellendirici" değil.. Ufak tefek şeyler işin tuzu biberi.. Zaten bu tuz ve biberler değil mi biraz da bizleri buraya bağlayan? Sinirlere hâkim olur, karşımızdaki herkesin "insan" olduğunu unutmaz ve bildiklerimizin en azından "zekâtını" buraya bırakıp gidersek, karşılık beklemeden geriye bıraktığımız eser kalır arkamızda.. Sen yine de kal ve o Lübnanla ilgili maddeni okuyucunun istifadesine sun.. Canın sıkıldığında yak bir sigara, koy çayını kahveni, ulan felek ben senin ananı satmaz mıyım? diye efkâr dağıt anasını satayım! Bu dünyaya bir kez gelinir, madem geldik, sıkıntısını çekmeye talip olmak yerine, minik zevklerinden faydalanmaya bakalım bre Nihan! Şahsen öyle yapmaya çalışıyorum.. Baksana oradan buradan aşırdığım resimleri-haklı olarak- telif melif diye silen Vito'yu bile seviyorum ki bir fazla dostum olsun diye.. Senin kedin gibi benim de bağda biri anne, üç köpeğim var..(Taytay habersizce çekip gitti hayırsız! Bunları dışarda buldum aldım besliyorum.) Kafam kızınca onların yanına gidiyor, buradaki didişmelerden, Ankarada okuyan Nihanı çok özlediğimden, "Bak, sen bir Cumhurbaşkanı adayı bile olamadın" diye takılan eşimden.. hatta 14 Nisan Cumhuriyet mitingi nden konuşuyorum onlarla, ekip dikiyor, stres atıp geliyorum. Yoksa "Ah bu hayat çekilmez!"--Hasan Sami 06:19, 26 Nisan 2007 (UTC)

Yigal Amir

Ben Yigal Amir sayfasındaki "Necef"'i "Negev" diye değiştirmiştim çünkü yanlışlıkla Irak'taki Necef kentine yönlendiriliyor. Burada kastedilen yer Yigal Amir'in yattığı yer olan Beerşeba ve Ayalon hapishaneleri İsrail'in Negev çölünde bulunuyor olması, Irak'taki kutsal Şii kenti Necef'de değil. İngilizce Vikipedi sayfasında da öyle geçiyor. Bu ad Türkçe'de de Negev diye geçiyor.

Saygılar ve iyi çalışmalar.

Kevork Avakiyan

  • bakıyorum arı gibi faalsin boyalı kuş, sevgiler, iyi çalışmalar...........

Hakemlik politikası

Selam Nihan, bir çok kullanıcı bu tür bir kuruma ihtiyaç olduğundan bahsediyor. İnsanlardan ziyade buradaki yaşam da bu tür bir ihtiyaca işaret ediyor. Zaman kaybetmeden bu tartışmanın başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda açılan tartışmaya katılmak isterseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Vikipedi tartışma:Hakemlik politikası ----devrimdptmesaj 15:06, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Kategoriler

Kolay gelsin Nihan, Kategori:Almanyalı Türk yazarlar ve Kategori:Roman yazarları boşaltabilirsen silebilirim. Teşekkürler --Pinar 02:20, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Haklısın, Kategori:Romanlar ve büyümeye meyilli diğer kategorileri mümkün oldukça maddesiz tutup, bu maddeleri alt kategorilere serpmek lazım yoksa genel kategoriler çok fazla kalabalık oluyor. 160 civarinda madde varmış, biraz zamanını alacak ama sonuçta daha kullanışlı bir ana kategori ortaya çıkacak. İyi çalışmalar --Pinar 07:34, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Vatman

Aklıma geldi de, birkaç yöneticiyi kasketle tramvay çanı çalarken düşününce vazgeçtim :))) Khutuckmsj 17:51, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Hehe, hakikaten güzel olur :) Alna düşmüş bir kahkül ve tayt üzerine kırmızı don da olmalı tabii :) Khutuckmsj 17:58, 10 Mayıs 2007 (UTC)

!!

Değerli Vikipedi üyeleri yeni açılan ve gelişmeye muhtaç olan haber organımıza kısa yoldan ulaşmak için babilinize Haber yazın. Şablonu önceden görmek için buraya tıklayabilirsiniz. Katkılarınızı ve görüşlerinizi bekliyoruz. Sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 20:05, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Kitap tavsiyesi

Merhaba Nihan,

Vikipedi ile alakasız bir sorum olacak ama bu sorumu nereye yönelteceğimi bilemediğim için cevabını Vikepedi'de arıyorum.

Şimdi ben Sosyalizm ile alakalı temel kitapları satın almak istiyorum ancak hangi yayınevinin çevirisi düzgün bilmiyorum. Piyasada 100 tane Kapital var mesela. Bana bir tane tavsiye edebilir misin? Lütfen kitap aşırı ağdalı Türkçe veya Osmanlı Türkçesi ile yazılmış olmasın. Sıradan bir üniversite öğrencisinin anlayabileceği bir şekilde olsun.

Satın almak istediğim kitaplar şunlar:

Şimdiden teşekkürler.

--Ruzgarmesaj 00:07, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkürler bir kaç kişi de Sol Yayınlarını tavsiye etti. Heralde en iyi çeviriyi onlar yapmış. --Ruzgarmesaj 01:17, 13 Mayıs 2007 (UTC)

Anlam Ayrım

Sil|İtiraflarım isimli bir anlam ayrımı sayfası düzenlendi. İsminde (anlam ayrım) geçen bu sayfaya gerek kalmadı.. Diye bir şablon koymuşsunuz. Ben anlayamadım ne demek istediniz ? Daha 2 gün önce yaptım bu sayfayı ? Neden gerek kalmadı ? -Boyalikus 16:08, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Merhabalar. Sayfaya saldırmış gibi göründüm sanırım ama niyetim öyle değil. Anlam ayrımı sayfalarına bir arama yapıldığında farklı anlamlar görülebilsin diye ihtiyaç duyuyoruz. Birisi bir arama yaptığında İtiraflarım yazarak arama yapar, İtiraflarım (anlam ayrımı) diye arama yapmaz, dolayısıyla o sayfa arama sonucunda çıkmaz. Bu sebeple ben sayfa başlığı İtiraflarım olan bir anlam ayrımı sayfası yaparak diğeri silinsin diye sil etiketi koydum, yanına da silinmesini isteme sebebimi yazdım. Sonuçta o şekilde bir sayfaya gerek kalmamış oldu. İsterseniz arama kutucuğuna İtiraflarım yazarak arayın, ne demek istediğimi göreceksiniz. Sayfaya sil etiketini yeniden koysak iyi olur bence. Sevgilerimle, --LostMyMind 10:02, 11 Mayıs 2007 (UTC)
Gora (anlam ayrımı) sayfasında da yukarda anlattığım durumun aynısı var. İstersen onu düzeltme işini sana bırakayım. Kolay gelsin. Sevgiler, --LostMyMind 10:54, 11 Mayıs 2007 (UTC)
Neden bu kadar tepkili davrandığınızı anlayamıyorum. Sadece açılan maddelerin başkası tarafından arandığında bulunabilmesine yönelik bir şeydi benim yaptığım düzeltme. Arama yaparken kimse aradığı başlığın yanına parantez içinde anlam ayrımı yazmaz çünkü. Yine de madem bu tip şeyleri tepkiyle karşılıyorsunuz, bundan sonra herhangi bir durumda size karışacak değilim. --LostMyMind 13:15, 11 Mayıs 2007 (UTC)
Konuyu uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Aynı frekansta değiliz sanırım, birbirimizi anlamıyoruz. Çalışmalarınızda başarılar, iyi günler. --LostMyMind 13:35, 11 Mayıs 2007 (UTC)
Ben gayet normal bir şekilde konuyu uzatmayalım diyip tartışmayı bitirmek istediğimi demek isterken siz bundan başka anlamlar çıkarıyorsanız yapabileceğim birşey yok. Ben sizin işinize karışmayacağım, başka mesaj da bırakmayacağım, lütfen siz de bırakmayın. --LostMyMind 13:45, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Aman Kardeş ne Botu?

Nihan hanım, valla bot kullanmıyorum. Benimkisi can sıkıntısını gidermek için kopyala-yapıştır taktiği hepsi bu...Saygılar...--Alperx ileti 14:31, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Nihan

Uğraştığınız konuyu görüp ben de eğilmek istedim ama yaptığınız kategori değişikliklerini tekrar değiştirdiğimi (yazarlar>Türk oyun yazarları vb.)farkettim. Aslında bir sorun yok ama bence, yine de uğraşınızı bölmüyorum umarım. Sevgiler.. -- tema 12:00, 13 Mayıs 2007 (UTC)

Selam

Kategori:Romanlarda isimleri (roman) olarak değiştirdim. Fakat daha önceki (kitap) şekilleri yönlendirme olarak kaldı. Temizlik yaptığını farkettim. Eğer gözüne çarparsa ismi (roman) olarak değiştirilmişleri silersen çok sevinirim hepsine sil şablonu koyamayacağım sanırım. Benim isim değişikliği listemden görebilirsin. İyi çalışmalar.--Boyalikus 17:20, 13 Mayıs 2007 (UTC)

Evet, (kitap) ları roman olarak değiştirdiğini görmüştüm, ki doğrusu da oydu. Rastladığımda gerekli silme işlemini yaparım tabii, sorun değil. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 17:24, 13 Mayıs 2007 (UTC)

Adil kullanım

Merhabalar.Şablon:Kullanıcı FB sayfasında yaptığım değişikliği geri almışsınız.Geçmişinede fair use şablonda neden kullanılmasın ? yazmışsınız.Daha önce Kullanıcı:Pınar uyarmıştı, Köy çeşmesinde tekrar anlattım ayrıca sayfadaki özet kısmına VP:AKP'nin 9. maddesine referans verdim. Adil kullanım resimleri sadece maddelerde kullanılabilir. Madde alanı dışında kullanım, adil kullanım doktrini dışına çıkmaktadır. Asla şablonlarda (taslak ve dolaşım şablonları da dahil olmak üzere) veya kullanıcı sayfalarında kullanılmamalıdır. Şablonda kullanılan resim adil kullanımda olduğuna göre tekrar çıkartıyorum.İyi çalışmalar.--Machiavelli msj 19:20, 14 Mayıs 2007 (UTC)

Tabiki tarışılması çok iyi olur.Kullanıcıların dikkatini bu yöne çekmesini sağlamak ve daha düzenli bir viki için...Ancak Vikipedi:Adil kullanım politikası'nın değişebileceğini zannetmiyorum.Çünkü bunlar, kullanıcıların kararları ya da istekleri yönünde şekillenmiş bir politika değil.ABD yasalarına uygun şekilde düzenlenmiş politikalar.Ülke bayraklarıa gelince benim şu ana kadar gördüğüm kadarıyla hepsi Commons'tan alınıyor.Diğer konuda ise haklısınız.Evet birçok kullanıcı sayfasında ve şablonda kullanılıyor ve bu sebeple hem sayın Pınar hem de ben bu yönde uyarıları özellikle köy çeşmesine yaptık. Kullanıcı:Pınar'ın uyarısına dikkat ederseniz herkesin kendi kullanıcı sayfasını ve kullandığı kullanıcı şablonlarını kontrol etmesini rica ediyorum diyor.Adil kullanım o kadar çok yerde kullanılıyor ki üç-beş kullanıcının halledebileceği birşey değil.sizde bana örnek olarak göstereceğiniz sayfalarda adil kullanıma uymayan resimleri kaldırırsanız politikaları uygulama bağlamında yardım etmiş olursunuz.Şablonlar konusuna gelince evet düzensiz kalıyor, ancak amacım kullanıcı sayfalarına zarar vermek değil.Dediğiniz gibi o kadar çok kullanılıyorki gözden kaçmayan, mükemmel bir çalışmanın yapılması o kadarda mümkün olmuyor.--Machiavelli msj 21:35, 14 Mayıs 2007 (UTC)
Anlayışınız için teşekkürler.herkes kendi kapısının önünü süpürmekle başlasın güzel slogan.Telifli mi acaba bu temizlik için kullanılabilir mi?--Machiavelli msj 21:47, 14 Mayıs 2007 (UT


  • ne diyeyim ki? Gene dönüyorum bu aleme. Senin ve diğerleri gibi, insanlara bir şeyler vermek için... Kal sağlıcakla, kendine iyi bak....... Sevgilerle ...--Düşünenadam 23:18, 14 Mayıs 2007 (UTC)

Kolay gelsin Nihan, edebiyatla ilgilendiğin için senden bir ricam olacaktı. {{Yazar bilgi kutusu}} diye bir şablon oluşturdum, orjinali en:Template:Infobox Writer. Bu şablonu bütün yazarların sayfalarına yerleştirmek istiyorum ama çeviriyi doğru mu yaptım tam emin değilim. Senden ricam bu şablona bir göz atman ve eğer değiştirmem gereken bişeyler varsa bana bir zahmet iletmen. Teşekkürler --Pinar 12:58, 15 Mayıs 2007 (UTC)

  • Bildiğiniz üzere Vikipedi Haber birimi kurulmuş ve gelişmesi için gereken çaba sarfedilmekte. Öncelikle kullanıcı kutusu oluşturup kısa yoldan haber sayfasına ulaşmayı planladık ama çoğu kullanıcının buna ilgi göstermediğini gördük. Şimdiyse mesaj sayfalarına ufak bir şablon halinde haberlerin özetlerini içeren çerveçeveler yerleştiriyoruz. Bu proje bir anlık hevesle ya da ego tatmini amacıyla kurulmuş kişisel bir çalışma değildir!! İngilizce vikipedide neredeyse bir çok kullanıcının bırakın mesaj sayfasını kullanıcı sayfasında bulunan bu sistemi kendi vikipedimizde hayata geçirmek ve geliştirmek için yoğun çaba sarfediyoruz!! Bize destek olarak ya da öneriler getirerek katkıda bulunabilirsiniz. Proje daha çocuk ve büyüyecek, yürüyecek... Şablonu arşivlememeniz ve sayfanızdan kaldırmamanız dileğiyle iyi çalışmalar.. --Elmacenderesi E=mc2 21:11, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkür

  • Teşekkür ederim. Bir yanlışlık olmuştu çabucak düzeldi.----M. Kemal Selanikli 03:54, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Politika

Ben bugüne kadar oyle bir kural gormedim ancak boyle bir kuralin bir yerlerde muhakkak yazmasi lazim. --Ruzgarmesaj 11:56, 17 Mayıs 2007 (UTC)

Kategori:Edebiyat

Nihan geç de olsa açıklamanız için teşekkür ederim. Kategoride düzenlemeye devam edebilirsem izlediğiniz yöntemi tekrar okuyup ona göre çalışırım. Elinize sağlık, sevgiler.. ) -- tema 17:24, 18 Mayıs 2007 (UTC)

Edebiyat

Tavsiyeniz için teşekkürler.--derwisch 01:31, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Yazar bilgi kutusu

Teşekkürler Nihan. "Konu" kısmını İngilizce WP'de sadece "non-fiction" yazarları için kullanıyorlar. Örneğin arkeoloji hakkında eserleri olan bir yazarın yazdığı konular arasında "Antik Mısır, Sümerler, Babil İmparatorluğu" yeralabilir. Söylediğin gibi birden fazla konu olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, "konular" ve ya "konu(lar)" olarak mı değiştirmeliyim? Ben "non-fiction"ı "kurgusal olmayan eser" diye çevirdim ama acaba Türkçe karşılığı başka mı? Mesela "düzyazı"? --Pinar 13:26, 19 Mayıs 2007 (UTC)

üstü kapalı

Erdemşenolu aşmış olay çünkü: Tembelejderha Nihan, Nihan Nihan Nihan demiş her cümlesinde..Kişisel saldırı ve kişiselleştirme yapmış. Halbuki nihan (yani ben) sadece görüş, fikir bildirmiş. --Boyalikus 17:18, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Bunun için miydi bütün tantana : ))) Sayın Nihan : )) Umarım kızmaz ya da çizgiyi aştığımı düşünmezsiniz ama size cevap verirken Nihandan başka hangi sıfatı kullanabilirim? Bu sorumu cevaplarsanız ben Sayın Tembelejderha'nın yaptığı hataya düşmem ve size cevap yazarken Nihan demem. Şimdiden bu cümledeki 4 Nihan için özür diliyor, umarım olayı kişiselleştirdiğimi ya da aştığımı düşünmüyorsunuz diyorum. Görüşmek üzere : ))) Gördüğünüz gibi ben Nihan şöyledir böyledir yerine Nihan'ın düşünceleri, Nihan'ın söyledikleri diyen Tembelejderha gibi değilim. Sadece adınız yerine kullanmak gerekeni sordum. Bir hata yaptık hepimizi affedin lütfen. : )))) --Sophia 17:27, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Sevgili sophia; Nihan çok b.ktan bir insandır. Bunu diyebilirim kendime, başka biri de diyebilir. Daha kabasını kullanmayayım anladınız siz. Ama "anlamsız buluyorum (her yapdığı anlamsız hatta)" dedikten sonra , üzerimden merdiven kurdurtmam. Anlamsız bulduğunuz bir insan var ve her cümlenizin başı o insanın ismiyle başlıyor. Buna kişisel saldırı, sataşma vs. denir. VP:KSY.. Ayrıca birinin burdan gitmesi konusunda baskı uygulamak yada buna davetiye çıkarmakta yasak. Tek başına sizi anladım fakat hepiniz kimsiniz ? Herneyse Kategori:Edebiyat alanında çalışıyoruz, yardım ederseniz daha faydalı olur. Bu arada ismimi bolca kullanabilirsiniz, meşhur olucam böylelikle haa gerçek ismim benim unutmadan söyleyeyim bunu da.. İyi çalışmalar :))))--Boyalikus 17:43, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Keşke genellemeseydi onu savunacak değilim. Herneyse size karşı bir saldırı varsa benden daha deneyimlisiniz ne yapacağınızı biliyorsunuz. Sadece şunu söylemeliyim sadece söylediklerim yüzünden beni onlardan-bunlardan gibi etiketlemeyin. Bence kendinize de bunu yapmayın. Böyle bir durumda gerçekten üzülürüm. Edebiyat dalında çok ilgili değilim ama katılmaya çalışırım. Görüşmek üzere Teşekkürler : )))--Sophia 18:05, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Benim ilk mesajım Kullanıcı:Leventabi'nin ilk yazdığı mesajla hemen hemen aynı. Yani kukla araştırması yapılacaksa yapılsın fakat bu kadar hırs çekişmelere yol açar ve zarar verir hepimize. Bunun ardından Kişisel saldırı yapıldı bana amenna, bunu sadece ben söylemedim dikkat edersen. Vikipedi:Şikayete gidip o bunu bu bunu diye bu kadar delil toplayacak durumda değilim, daha fazla uzar dallanır budaklanır. Oysa çok eksiklik var wikide. Biraz daha deneyimliyim senden sanırım yardıma ihtiyacın olursa çekinme.. Bildiğim kadar söylerim. iyi çalışmalar--Boyalikus 18:13, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Sizi anlıyorum banada aynı şeyler yazılsa muhtemelen aynı şeyleri düşünürdüm. Bende şikayete varacak kadar olay yaratmanın, daha doğrusu vakit harcamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sadece yapılan tartışmanın kuklalar üstüne yoğunlaşmasını istiyordum. Yardım teklifiniz için çok teşekkürler. Bir şey sormak istiyorum eskiden mesaj sayfama bişey yazıldığında yeni mesajınız var diye çıkardı üst tarafta sarı bir yazı. artık o bende çıkmıyor. Tercihler kısmına baktım yok öyle bir seçenek ben mi göremedim. Belki biliyorsunuzdur. Çok önemli değil tabii bu ama severdim onu :ağlayansmiley: --Sophia 18:28, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Kardeş projeler

Selamlar.Rüzgar'a attığınız mesajı gördümde Şablon:Vikiler şeklinde bir şablonumuz var.Demokrasi#Ayrıca bakınız bölümünde küçük bir örneği var.İyi çalışmalar.--Machiavelli msj 20:15, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Top Secret

Merhaba Nihan

Çok gizli ilişkiler ağı kuruyorum:) Bu nedenle seninle msn den görüşmek istiyorum. Ama bak çok gizli. Vikiddenkel@hotmail.com ... Toplantıya bir maske, iki tane tütsü, bir tane hançer(elmaslı şekilli filan olursa iyi olur, dandiklerini Mahmutpaşa'da satıyorlar, oradan alabilirsin) ve bir kilo kuru pasta ile gelinecek. Haberin olsun:)Çaylar bizden, konken sarmazsa batak oynarız:P----Ddenkelmesaj 21:40, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Ya kardeşim gizli dedim dimi sana. Bak adamlar uyanacak, olmuyor. İstermisin bunlarda ilerde şok şok şok.... DDenkel Nihan'ın kuklasıymış, fakat örtmek için böyle mesajlaştılar diye çıksın. O zaman çok güler ve monitore kafa atar rahatlarım:):):) Yeni bir sayfaya ihtiyaç var... Vikipedi:Magazin:) Kim kiminle nerde, kim kimin kuklası, dong!!:) Bak teklif var ısrar yok ama bu teklifi ya kabul edersin ya ölürsün:) Vikiddenkel@hotmail.com ----Ddenkelmesaj 21:46, 19 Mayıs 2007 (UTC)
Kardeş ben anten kullanmıyorum. Yaptığım top secret görüşmeleri dışarıya sızdırıyor:) Ya şaka bir yana, Kanal D net çekse ne ala...Bende anten dediğin, dolabımın etrafına sardığım kablo:):)Öğrencilik rezillik işte. Neyse görüşmek üzere. Geldiğin zaman kapıyı 3 defa tıkla ve Kuklan olayımmm Leonarddd diye bağır ben anlarım senin olduğunu...----Ddenkelmesaj 22:04, 19 Mayıs 2007 (UTC)
Çok hızlı cevap yazma, önceden hazırlamışlar, bak birbirine nasıl hızlı yazıyor derler. Allahım sanırım paranoyak oluyorum. Neyse:) Vikipedinin databasesini böyle şeylerle doldurmayalım. Sizi ansiklopedik üsluba davet ediyorum:)
Soru:Amca, amcacığım! Size kuklacı diyebilir miyim?
Cevap: Kaç editin var? 150 yi geçti mi? Kaç aylık üyesin? 60 günü doldurdun mu?:):)
Bana diyebilirsiniz sizi de yanıma alabilirim nasılsa 8 tane var::)))Geçici olarak imzası olmayan Erdemsenol

Ddenkelmesaj 22:09, 19 Mayıs 2007 (UTC)


bitmiyoo

Hasan abi, çalışın demişin de şablon:Güneyasyatarihi yaptım, moralim bozuldu. Kızdım kendime niye yaptın diye.. Yaz yaz bitmez şimdi bu tarih ne yapsam, ne etsem.. taslak yapıp bıraksam mı :)--Boyalikus 22:26, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Diye soruyorsun; Cevabı:

"Bir yerdeki yok nağmeni takdir edecek gûs;
Tazyi-i nefes eyleme, tebdil-i makam et!"

Bu saatte başka işin yok mu senin? Kız evladısın; elinin hamuru ile bu satte aramızda işin ne? (Canın sıkılmış anlaşılan, evde kedi(ler)in vardı senin, bir yumak ver,o oynasın sen seyret, veya Rus şairlerini seversin, birinin kitabını al, oku.. Yat, uyu, dinlenmiş olarak sabahleyin yeni kurulmuş bir dünyaya gözlerini aç. İyi geceler.)--Hasan Sami 22:38, 19 Mayıs 2007 (UTC)

ula anonimken adını değiştir sekmesi çıkmıyor ha vikide hiç bişeye bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. umarım bunu yazan anon sensindir.. Hoşgeldin :)--Boyalikus 22:17, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Nihan, sayfamıza giremediğimizden sarı mesaj bantına hasret kaldık, o yüzden geç farkettim, daha doğrusu kuklalarımla ilgilenmem onları beslemem gerek arasıra:))) biranda amanın!! ben Erdemdim mesaj varmı bi bakim dedim öyle gördüm. Evet ben yazdım ve bunu dile getirmeliyiz millet anonim iken yapamıyor bunu.Erdemsenol


Kedi Tayyip

Baktım ama doğru lisansı bulamadım yardımcı olursan sevinirim yoksa sil şablonu konması gerekiyor--Nosferatu 08:50, 20 Mayıs 2007 (UTC)

Politikalar

  • Merhabalar,

Teşekkürler, bahsettiğiniz politikalara fazlasıyla vakıfım. Fakat olay belirli bir kişiselleştirme veya kişisel saldırıda kalmamış, herkes birbirine girmiş, kişiler arası kişisel ithamlar havalarda uçuşmuş. O durumda eğer bir kişiye özel uyarı veya engelleme verilecekse, taraflara karşı adil davranılması gerektiği için diğer kişilere de özel uyarı veya engelleme verilmesi gerekir. Ayrıca eğer eskiden kullanıcının bir uyarısı yoksa, ben VP:KSY bazlı engellemeler vermekten kaçınan bir yöneticiyim; bu benim kişisel insiyatifim doğrultusunda uyguladığım bir şey. Ayrıca VP:EP #2'de de kullanıcılar uyarılmadan engellenemiyor; yani ilk seferde uyarı var...

Bununla birlikte ben genel bir uyarı vermeyi uygun gördüm zira engelleme veya özel uyarı atma amacında olsaydım ne yazık ki birden çok daha fazla kişiye bu uygulamayı uygulamam gerekirdi ve bu tip bir şey de var olan tartışma ve davaya zarar verirdi. Sanırım deneyimli Vikipedistler bariz hataları tekrarlamazlar, yok eğer tekrarlamak niyetindelerse politikalar bellidir, uyarılırlar, engelleme politikasına girerlerse, yönetici takdiriyle engellenebilirler.

"Beni engelledin bunu niye engellemiyorsun" davranışı ise hoş değildir. Bu olayın kişiselleştiğini gösterir. Ben sizi kişisel bir sebepten engellemedim, bu olay da kişiselleştirilmemesi gerekilen bir olaydır; zira Vikipedi'de katılımlar öne çıkar kişiler değil. Tekrarlarsak, tartışmanın sekteye uğramasına yol açabilecek çoklu bir engellemeye gitmemek için genel bir uyarı vermeyi uygun gördüm, bu insiyatifim dahilindedir. Not olarak: genelde bu tip durumlarda böyle davranıyorum, eskiden tartışmalarda da genellikle böyle davrandım, bu benim tercihim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 12:27, 20 Mayıs 2007 (UTC)

Bob Dylan

Merhaba Boyalikus! Evet, bu şarkıyı çok seviyorum, o yüzden ad olarak seçtim. Başka özel anlamı yok. :) --Tambourine man 17:34, 20 Mayıs 2007 (UTC)

Sağol, sana da kolay gelsin! Vikitatilden dönmüşsün artık :) --Tambourine man 18:13, 20 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkür ve yeni haftanın işbirliği

Haydi iş birliğine!

İş birliği projesi çağrısı!
Vikipedi [[Vikipedi:İş birliği projesi/2016/{{{hafta}}}. hafta|iş birliği projesi]]ne katılın!
Bu haftanın konusu: {{{Konu}}}


Hemen, şimdi projeye katılın! Şimdi yeni kullanıcılar da daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!  

  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin veya mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

~~~~


14 Mayıs 2007 haftasının işbirliği projesindeki katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu haftanın projesine de aynı istekle katılmanızı rica ederim. --TOBB ETÜ 06:57, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkürler.

Ben de diğer manifestoyu bu sayede şiir kategorisine taşıdım, aslında ait olduğu yer orasıydı, siz doğrusunu yaptınız. Ben sanırım alışkanlıktan Edebiyat kategorisini eklemişim. Sağ olun. Kolay gelsin. --Arinna'l ileti 00:30, 22 Mayıs 2007 (UTC)

selam

Selam Nihan, ya bişe danışacamda müsaitsen, bu monobook ne işe yarar? O şablonları yana yöne biyerlere mi yerleştiriyo? Daha kolay erişmeyi sağladığı kesin tam olarak ne yapar? Bi ara kopyaladım biyerlerdende bişe çıkmayınca karşıma öyle kaldıydı.--Erdem Şenol 01:11, 22 Mayıs 2007 (UTC)

?

Nereden? Ben pek anlamadım Sevgili Nihan. Geç saatler beni de vurdu sanırım. --Arinna'l ileti 01:32, 22 Mayıs 2007 (UTC)

  • Selam tekrar. Anladım nereden olduğunu. Yok, telifli değil. Ben kendi araştırmalarımdan aklımda kalanları ekliyorum. Fotoğrafı da ben çektim. Yani telife takılacak bir şey eklemedim, merak etme önce ben karşısındayım Telif İhlâllerinin... İyi geceler. --Arinna'l ileti 01:34, 22 Mayıs 2007 (UTC)
  • Maddeyi okudum, yani buna göre fotoğrafı çeksen de benim diyemiyorsun, anladım :) O zaman oraya ilgili etiketi bulmak lazım. Sağ ol. Bu ayrıntıyı ciddi anlamda gözden kaçırmışım. Kolay gelsin. --Arinna'l ileti 01:41, 22 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba nihan sana mesaj yazmayı unutmuşum. Sorun çözebildin mi ? bendeki monobooksun neresinde sorun olduğunu bilmediğim için yardımcı olamadım. --Karduelismsj 16:52, 22 Mayıs 2007 (UTC)

selam

(kitap) olanlar eğer (roman)a yönlendirilmişlerse sil şablonu koyuyorum. Kötü yönlendirme oluyor. Asılları roman çünkü. Eğer filmi başka aynı isimde birşey yoksa (roman) olanlarada sil şablonu koyabilirsin. Tek başına sadece romandan başka bir versiyonu yoksa.. iyi çalışmalar--Boyalikus 20:09, 22 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba. Bir sayfada o bağlantıyı kırmızı görüp tıkladım, o kitap yok sandığım için taslağını oluşturdum, sonra bir baktım ki varmış, o yüzden yönlendirdim. Biraz karışık ve gereksiz oldu yani :) Silinse daha iyi olacak zaten. Kolay gelsin. --LostMyMind 20:13, 22 Mayıs 2007 (UTC)

aslına bakarsanız silinmiş o yönlendirdiğiniz. :) Ama tamamen kaybolması lazım :P Nasıldı tam hatırlamıyorum ama öyle kalmasının bir nedeni vardı. Araştırırım tekrar. roman olduğu halde (kitap) olan maddelere gıcık oluyorum :))kolay gelsin..--Boyalikus 20:20, 22 Mayıs 2007 (UTC)

George Orwell gibi bazı maddelerde "Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (kitap)" isimli hatalı sayfaya olan başka sayfalardaki bağlantıları Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (roman) olarak değiştirdim. Sanırım artık sorun kalmamış olması lazım. Kolay gelsin. --LostMyMind 20:25, 22 Mayıs 2007 (UTC)

Çabuk gel Nihan bekletme

Ya kardiş ekleyeceksen ekle, eklemeyeceksen ekleme ya:) Hadi ama?? Eklemiyceksen senin yerini başkasına verelim:P Halbuki deniz manzaralı idi yerin:( Korkma, yemiycem:)----Ddenkelmesaj 20:54, 23 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkürler Nihan..

"Fotoğrafına bakan da adam sanacak" derler ya; insan epey hareketli sanıyor maymun gibi falan. Neyse, sağol.. --Levent Abi ileti 21:13, 23 Mayıs 2007 (UTC)

Şablon

Eh bu kadarcık hatam olacak yaşlılık mı desek artık.. Sağol uyardığın için. Bu arada kullanıcı sayfandaki kızılderili resmini çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. İyi Geceler. --Levent Abi ileti 20:31, 24 Mayıs 2007 (UTC)

eşşek arısı..

Selam, sürekli yanlış kategori açıyorum yada varolanları taşıyorum. Sana çok iş çıkıyor görüyorum hep silmek zorunda kalıyorsun, kusura bakma ..Bile bile yapıyormuşum gibi oluyorda, inanki edebiyat kategorisi çok karışık:) iyi çalışmalar.--Boyalikus 21:23, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Ne demek, lafı mı olur. Hem zaten şu sonuçlanamayan isim tartışmalarında "çöpçü" lüğü tutmuştum en çok :) Siler, süpürür, parlatır babında. Neyse, sen koy kapının önüne torbaları, sabah servisinde alırım ben :) Edebiyat maddeleri sana minnettardır, kolay gele. --Metal Militia ileti 21:30, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Bazan büyük savaşlar, kullanıcı sayfasındaki bir noktayı espaslamakla başlarmış, diyorlar. Doğru mu? diye deneyeyim dedim.--Hasan Sami 21:39, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Be vicdansız ,be insafsızın kızı be nankör kediyim ben artık iflah olmam, Bir ara bu divan edebiyatı kategorisini espaslayalım :P--Boyalikus 21:53, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Yani, baltalar elimizde, uzun ip belimizde, ormanı biçimleyelim diyorsun, doğru anladısam.. Ben amenajmana başladım bile..--Hasan Sami 22:22, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkürler..Benden de bu kadar. Sana da iyi uykular.--Hasan Sami 22:55, 24 Mayıs 2007 (UTC)

ÇAMLARALTI

Nihan Hanım özür diliyorum ama Çamlaraltı Koleji sayfasını silme isteğinizi öğrenebilir miyim? Şimdiden teşekkürler, sevgiler.--İzmustaa 22:58, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Nihan Hanım hiçbir yerden kopya çekilmemiştir. Okulun tanıtımı yapılmıştır. M.Ali Bey ve Rüştü Bey İzmir eğitim camiasının duayenlerindendir. Reklam ya da propoganda amacı kesinlikle güdülmemektedir. Zaten bu kurumun bu tür şeylere ihtiyacı bulunmamaktadır. Düzenleme gerektiğini sanmıyorum, saygılar. --İZMustafa 23:12, 24 Mayıs 2007 (UTC)

Tomarza'nın bağları lafını ilk defa duyuyorum.. Kayseri ile ilgili olarak "Gesi Bağları, Erkilet güzeli bağlar bozuyor" türküleri, bir de benim "topçu" lara gıcıklık olsun diye tv programlarımda sık sık "Ben Eğribucak Sporluyum" dediğim; öyle bir takım mı var ki? diye sorduklarında da, "Yok ama kuracak ve kaptanı da ben olacağım.." diye kafa bulduğum Eğribucak Bağları var.. Benim milletle kafa bulduğum gibi sen de gecegece benimle kafa buluyorsan tam zamanıdır.. Bana ne Tomarza'dan, bağlarından, ciddi "madde"lerden, süslü caddelerden bre Nihan! Bu ortamda yalnız sen mi "dellenme" hakkına sahipsin. Şu anda ben de bu hakkımı sonuna kadar kullanıyorum.. Baksana, madde meyanlarını boyamak gibi çoook önemli işlerim var. Kusura bakma ablacığım. Selamlar.--Hasan Sami 21:34, 26 Mayıs 2007 (UTC)



Sen ciddisin galiba, çünkü kaynağı buyur ettin. "topçu" larla olduğu gibi, popçu, hatta otostopçularla fazla yağli-bağli (Küçükken, Kayseri'de laübali'yi böyle kullandıkları aklıma geldi de.) olmadığım için olsa gerek Kekili'nin bu şarkısını duymamışım demek ki.. Kayseri'nin muhtelif bölgelerinde bağcılık vardır ama, Tomarza; hem ilçe, hem de bağları yönünden tıpkı benim buradaki durumum gibi, ikinci, üçüncü sınıftır. Eğer bir "tez" veya ciddi bir madde için soruyorsan, eski kitapları şöyle bir karıştırayım. Gecegece sana soğuk duş yaptırdım herhalde, kusura bakma. (Kayseri sıcak, senin bulunduğun bölge daha da sıcaktır, iyi gelir..) Selam.--Hasan Sami 21:59, 26 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedi:Kukla şüphelileri/Erdemsenol/Ek açıklama

Ek Açıklama

Sevgili Vikiarkadaşlarım

Bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

Sunulan iddiaların savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. İşlemediğim bir suç için savunamam kendimi ama elim kolum bağlı duramayacağıma göre açıklama yapmak ihtiyacı hissettim.

Ben hayatım boyunca asla ama asla hukuk dışı, kural dışı bir iş yapmadım ve yapmayacağım.

Sevgili Noumenon demişki Karar kısmında,

Öncelikle Vikipedi'de kararları kişilerin değil, topluluğun fikirlerini de hesaba katarak politikaların aldığını belirtmek isterim.Bu cümle bir Circulus in demonstrando'dur.

Sevgili Vikiarkadaşlarım, ortak bir karar alındığına dair bir belirti varsa bu tartışma neden bitmedi hala?

Size DSP'li olduğum için ordan bir örnek vererek başlayacağım satırlarıma ve açıklamama;

DSP'de İl kongreleri delege seçimi yapılıp delege ağalığı oluşmaması için 149 sistemi ile yapılır. Yani yasaların delege seçimi sınırı olan 150 sayısından 1 eksik üye kaydı yapılır ve bu üyeler içinden seçilen İl Kurultay delegeleri İl Kurultayında il milletvekili sayısının 2 katı Büyük Kurultay delegelerini seçer.

1990'lı yıllarda (tam tarihi hangi kurultay olduğu ortaya çıkmasın diye vermiyorum) il başkanının bana 149 adet üye formunu uzatıp Bunların yarısı kadar üye yaz ve getir demesine rağmen ben sadece ilçe delegesi olmasını istediğim 5 kişi için form aldım ve şunu söyledim:

Başkan, biz eskileri de üye yapalım, rakipleri de, doğru olanın ve uygulamanın bu olduğunu bunun görev sırası verilen herkes tarafından böyle yapıldığını o yüzden kimsenin kimseye gücenmemesi gerektiğini anlatarak seçimi alırız dedim ve geri kalan formları iade ettim. (Seçimi aldık)

Yanınızda yönünüzde bir DSP'li varsa bu hareketin anlam ve mahiyetini sanırım en iyi o anlatır, bi zahmet soruverin.

Bu Sayın Ecevit'e Büyük Kurultayda oy verecek delegeleri seçmekten öte ilerde milletvekili adayı, belediye başkan adayı, meclis üye adayları ve il genel meclisi adaylarını belirlemek demektir.

Ben hayatım boyunca sadece konuştum, anlattım ikna etmeye çalıştım. Anlattığın karşıdakinin anladığıdır sözünden hareketle hep hatayı kendimde aradım. Şimdi de öyle yapmaya çalışıyorum açıkçası.

Şiddet uygulamadım, hilekarlık yapmadım. Hayat felsefemin bir parçası olan; babamın ta küçük bir çocukken söylediği Bu eve dayak yiyip gelme, sen başlatma ama başlayınca ilk yumruğu sen at sözü beynimin ve sinirlerimin bekçisi olmuştur.

Şimdi burada ne oldu. Savunduğum fikirlerin doğru olduğu ortaya çıktı ama Vito Genevose tarafından Kuklacı olmakla itham edilerek ve Noumenon tarafından en baştaki sözleri ile çelişen bir karar alıp süresiz engellenerek. Ben kukla oynatma ihtiyacı hissetmedim ve oynatmadım. Bu kullanıcılar ile benim aramdaki tek özellik sadece ama sadece bir şekilde bazılarını savunmuş olmam ya da benim ile bazı konulara ilgi duymuş olmaları.

Şuan kendimi arkadan yumruk yemiş gibi hissediyorum!

Sevgili arkadaşlar,

Burası defalarca belirttiğim gibi politik bir arena değil, bazılarının hırslarının tatmin kaynağı hiç değil; bir Ansiklopedi. Bu sözlerimi geçmişte kavga ettiğim ama yeri geldiğinde savunduğum insanların mesaj sayfalarını inceleyerek bulabilirsiniz.

Çok katkı yapmak her hakkı verir felsefesi zihinlerin derinliğine yerleşmiş vaziyette. Katkının ve iyi bir Vikipedist olmanın ölçüsü nedir? Sadece Vikipedi'nin başına oturup katkı yapmak mı? Gününüzden ayırdığınız zaman ile yapılan katkı mı? sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz zaman ile arta kalan zamandan zaman ayırıp yapılan katkı oranı mı? Yoksa her zaman katkı mı?

Bakınız burası bir ansiklopedi ve buraya bildiğiniz üzere sürekli katkı yapanlar yani _kolikler buranın temel felsefesini anlayıp buraya katkı sağlıyorlar. Anlayamayanlar (RGülerdem gibi, Saidferid gibi) ise gidiyor.

Sorarım size kendi ismi ile hesap açmış biri olarak; durduk yere atılmayı göze alıp kuklamı oynatmak mı akıllıca, yoksa görüşlerinizi anlatıp sizle aynı görüşü paylaşanlar ile politikalar dahilinde müdahil olmak mı? Ben akıllı bir adamım!

Son Söz: Ben buradayım ve hiçbir güç beni buradan kendi isteğim haricinde gönderemez

İddialara karşı açıklamalar

Sanırım bu kez safsata yaftası yemeden açıklamamız kabul görür.

NOT:Siz siz olun hiçbir düşünce ve sözü Görüşleriniz benim için muhteremdir ancak muteber değildir çizgisinden ayrılmadan değerlendirin. Bu kriz eşiğinden dönülmesinin ve gerginliklerin yumuşatılmasının yegane çözümüdür. En aşağılık yaratık dahi yeri geldiğinde varsa taşıdığı zerre kadar değeri için aslan kesilir.

Vito Genevose kullanıcısının sundukları

Başlangıçta bu kullanıcı tarafından yapılan bu ithamları kabul etmediğimi, tüm bu ithamları da Argumentum ad nauseam, argumentum ad hominem çerçevesinde değerlendirdiğimi belirterek sözlerime başlıyorum

İmla hataları

İmla hataları geçmişte oldu halen yapıyorum ve bundan sonra da olacak. Neden mi? Yazarım yazıyı ve anında şutlarım.(Bu yazıya özellikle dikkat etmedim, sadece tekrar okuduğum için yanlışları düzelttim)

Katkılarımdan görüleceği üzere bu konu ile ilgili pekçok değişiklik yapmışımdır. Başkalarının hatası ise Hukuk ilkeleri gereği beni bağlamaz.

Metal Milittia'nın tlerinin çift yazımında benim hata yapmamın sebebi gayet basit; harfler çift gitmiş yanlış gitmiş farketmiyor, asıl olan o an derdimi anlatmak.

Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme bir Argumentum ad logicam'dır.

Alper Tunga bağlantısı

İddia özeti:Aynı maddelere katkı yapmak, Zeynep'in mesleğini bilmek, imla hatası

  • Birinci safsata şu:Kullanıcı benimle aynı fikirleri paylaşıp bazı maddelere katkı yapmışsa bu bir kanıttır.

bu maddede ortak katkı mevcut, bunda yok

  • İkinci safsata:Zeynep Hanım'ın mesleğini öğrenmek için kahin olmaya gerek yok. Merak ettiğiniz bir insanın kullanıcı sayfasını tararsanız onunla ilgili her bilgiye yazılı olan kadar erişirsiniz. Sadece Tembelejderha ve Vito Genovese meraklı değil. Herkes herkesi merak ediyor. (Örneğin ben merak ettiğim Hasan Beyi ve Katpatuka'yı ziyarete gittim. Gerçi Katpa o sırada Ürgüp'e gitmişti görüşemedik. Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.)

Burada görüleceği üzere Zeynep Hanım'ın sayfasının 03:18, 11 Ocak 2006 tarihindeki hali; mesleği yazıyor. Yani adı geçen kullanıcı merak etmiş ve incelemiş ise bu bilgiye rahatlıkla ulaşır.

  • Üçüncü safsata:Ayrıca;Erdemsenol Metal Militia'ya attığı mesajlarda bu yazım yanlışını yapmıyor, sadece Metal Militia adının tepede dev puntoyla yazmadığı sayfalarda bu hataya düşüyor diyor ama unutuyor ki Alp Er Tunga tepede gördüğünde dahi hata yapıyor.

bu önerme de bir Argumentum ad logicam'dır.

Erdemsenol & Metalfırtına bağlantısı

İddia:Metalfırtına bir dönem Adana'yla ilgili değişiklikler yapmıştır (Bkz: Değişiklik 1, Değişiklik 2, Değişiklik 3, Değişiklik 4, Değişiklik 5, Değişiklik 6, Değişiklik 7, Değişiklik 8, Değişiklik 9, Değişiklik 10, Değişiklik 11 ve Değişiklik 12. Değişikliklerin çoğunu oluşturan Kategori:Kurtuluş Savaşı'nda Adana, Erdemsenol tarafından açılmıştır). Erdemsenol'un Adanalı oluşu gerek kullanıcı sayfasında, gerekse attığı mesajlarda duyrulmuş bir husustur.

Cevap:

* (fark) (son) 19:54, 3 Temmuz 2006 Erdemsenol (Tartışma | Katkılar) (kategori)

Metalfırtına ise

# (fark) (son)  19:26, 9 Eylül 2006 Metalfırtına (Tartışma | Katkılar)

Maddeleri 9 Eylül'de kategorilendirmeye başlamış. 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu acaba Metal İzmirli olabilir mi?

  • Bu bağlantı (10 numaralı) konu ile ilgisizdir. Kongreler kategorisini ben açmadım. Metelfırtına adlı kullanıcı kendisi açmış.
  • Adanalı olmak suç mudur? Ya da Kategoriyi benim açıp birilerinin doldurması suç mudur? Kullanıcının fikirleri ile benzediğimiz kanısı kanıdan ibarettir ve yanlıştır.
Salem Cadı Olayları

İddia:Erdemsenol da Kubra ve DesertStorm'un engellenişini protesto eden mesajının başlığı için aynı maddeye bağlantı vermiştir.

Cevap:

Sevgili arkadaşlar bu tamamen o zaman spontane gelişen bir olay. Nedeni de gayet basit. Değerli Vikipedistler birçoğunuz takma isim kullanıyorsunuz şu ya da bu sebeple. Ben de kendim ile ilgili bilgileri gün gibi ortaya koydum geçmişte. Ancak bunu savunmaya ailesel bir bilgi olması nedeni ile eklememiştim.

Yukarıda belirttim Bu yaz Boston'a gidersem Özgür'ün yanına da uğrayacağım.

Benim bir ufak (ben en büyüğüm) Devletin müfettişi ve Boston'da master yapmakta yani Salem Kasabasının bağlı olduğu şehirde. Salem Cadısı benim yengem ve kardeşimle aramdaki bir espri kaynağıdır. Affınıza sığınarak; yengeme bana Boston'dan bi kız ayarlasana (aha ayvayı yedik bizimki okursa) diye takıldığımda bana Salem'de çektikleri bi cadının fotoğrafını göndermişti (gerçekten çok çirkindi). Bu bağlantı oradan ilham almıştır.

Kardeşimin varlığına inanmayan olursa açar Başbakanlığa soyadımdan sorar.

Erdemsenol & Humbaracı bağlantısı

İddia:Arkadaşlar burada bir iddia yok görüleceği üzere;

Bu bağlantı konusunda yeterli veri bulunmamaktadır. Ancak kişinin diğer şüphelilerle aynı konularda katkı sağlaması, son katkısının Metal Militia'nın oylamasına olumlu oy verdiği günde oluşu ve hoş geldin mesajlarının yoğunluğu şüphe uyandıran unsurlar arasındadır.

Kullanıcının katkılarında yine çakışma bulunamamıştır, ancak veri yetersizliği nedeniyle denetçi kontrolü yerinde olacaktır. 2007 içinde yaptığı katkılardan bir netice alınması mümkündür.

Cevap:

Allah aşkına, Noumenon'un sevdiği ve burada yazdığı ad hominem yani saçmalık, bu bağlantı için doğru bir mantık yürütmesidir bence. Ortada bir iddia bile yokken nasıl savunma yapılır ve işin garibi Noumenon tarafından nasıl kuklam ilan edilir. Bu iddia bir Argumentum ad ignorantiam'dır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Erdemsenol & BeterBöcek bağlantısı

İddia: Yapılan şu anonim yorumun altına eklediği yorum; Erdemsenol, Metalfırtına ve Realnoumenon'la aynı yönde kullandığı oy sayılabilir.

Cevap Bu bağlantıda görüleceği üzere

Portakal olayı

İddia:Aynı anda oturum açmak

Cevap:

İnsanları saf mı zannediyorsunuz bunu anlayamadım hala. Eğer bunlar benim kuklam ise ve aynı anda oturum açabiliyorsam neden sadece bir defa oturum açayım? Başka zamanlarda neden birleşik oturum açmayayım? Bu iddiadaki mantık yürütmesine yine Noumenon ve hukukçu arkadaşımız Pinar'ın da bilecekleri bir mantık yürütmesi ile cevap vereyim, çünkü o sınıfa giriyor.

Bu iddia bir Circulus in demonstrando, Argumentum ad ignorantiam ve Petitio principii'dir.

Circulus in demonstrando:Ulaşılmak istenen sonuç dayanak noktası olarak ileri sürüldüğünde oluşan safsata olarak tanımlanır.

Argumentum ad ignorantiam:ispatlama mecburiyeti safsatası

Bayanların zekası:Nihan'a atfen

İddialar: Kukala oldukları iddia edilen kullanıcılar ile çakışmama

Cevap:

Bayanların daima üstün yaratıklar olduklarına inanmışımdır, erkeklerin ise onlara hizmet için yaratıldığına. Çünkü dünyayı yönetenler onlardır, devamını sağlayan da...

Dikkat etmedim ilk açıklamayı yaparken, ya da işin açıkçası bunun kötü bir şaka olduğu duygusu ağır bastığı için.

Neye dikkat etmedim? Nihan'ın dile getirdiği Yani bir insan kendisine 8 kukla yaratacak ve kendi kendine mesaj atıcak çakışmayan zaman dilimlerine bakarak aynı kullanıcı yani Erdem 24 saat wikide duruyor. Kendi kendine elma göndericem sana portakal göndericem diyor.

Ben sabah 8:00'den akşamları genelde 7:30-8:00'e kadar çalışan biriyim işim gereği. Arkadaşlar benim patronum salak mı? Mesaisini Viki için bilgisayar başında harcayan birisine para verecek, böyle bi patron tanıyan varsa söyleyin bi CV gönderim bari.

Ben, kusura bakmayın birçoğunuz gibi öğrenci ya da masa başı iş yapan biri değil özel sektörde çalışan bir Ziraat Mühendisiyim. Kuklacısı olduğumu iddia ettikleri kullanıcıları bir daha inceleyin hangi saatlerde katkı yapmışlar? Sizlere o tarihlerde ve zaman dilimlerinde köyünde Hayvan Yetiştirme Semineri verdiğimi dile getirecek birçok Muhtarın telefonunu verebilirim.

İnanmayan Hasan Abiye sorsun bir dakika telefon sustu mu ziyaretine gittiğimde.

  • Ben hiç mi dinlenmiyorum?
  • Benim kız arkadaşım yok mu?
  • Ben asosyal bi adam mıyım?

Bu kullanıcıların katkı yaptığı zaman dilimlerinde sevgili arkadaşlar ben ya çalışıyor veya yol katediyor durumdayım. 10 gün ortada yokmuşum. Evet yokum. Tatil hakkımı kullanamaz mıyım? Veya girmek zorunda mıyım hergün? Veya parasızlıktan ADSL kesilmiş olamaz mı?

Kullanıcı Dbl2010'un yorumu ve Erdemsenol'un açıklaması

Sevgili Vikipedistler

Yöneticimiz, Bürokratımız, Elçimiz ve Steward Kullanıcı Dbl2010'un kişisel tesbitim Erdemsenol'un ihtiyaç duyduğunda kukla kullanmaktan çekinmeyeceğidir ve 'Erdemsenol siyasi görüşü doğrultusunda Vikipedi'de yapmak istedikleri şeyler, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı, doğrulanabilirlik ilkeleri ile pek uyuşmuyor cümleleri ile devam etmek istiyorum burada çektiğim tüm mesajları ve burada da tüm madde editlerimi görebilirsiniz. Bunların içerisinden siyasal görüşümü buraya aktardığımı kanıtlayan bir tane örnek bulursanız Vikipediyi kendi isteğimle terk edeceğim!!! Bürokratlık mertebesine getirilmiş birisinin ilkelerin savunulması ile politikalara uyulmaması arasındaki ince çizgiyi ayırt edememesi Vikipediye geçmişte, şimdi katkı sağlayan ve de gelecekte katkı sağlamaya devam edecek olan beni gerçekten üzdü.

Açıklamasınındaki söylemi Ad hominemdir; Bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak olarak tanımlanır

Hangi siyasi görüşler? ve hangi ajanda?

Benim tek ajandam var, orada yazanlar da belli. Türkiye Cumhuriyeti. İnsanın fikri ne ise zikri de odur. Sizlerin olduğu için böyle düşünüyorsanız, orası beni ilgilendirmez.

Bana burada siyasi görüşlerimi Vikitopluluğa dikte ettirmeye çalıştığım bir örnek verebilir misiniz? Veremezsiniz.

Buraya siyasi görüşlerimi taşıyarak o doğrultuda düşünenlerle birlikte hareket ettiğime dair bir örnek verebilir misiniz? Yine veremezsiniz. Ama ben tam tersini ispatlarım. Hasan Sami Abi MHP eski il başkanı olduğuna göre demek ki böyle bir problemim de kompleksimde yok.

Siyaset ile ilgili maddeler

Kastettiğiniz Büyük Ortadoğu Projesi maddesi ise ne yapılması gerekiyorsa yapılmadı mı? Referans bolluğu olan 3-5 maddeden birisi değil mi şuan? (Gelecekte Seçkin madde olacağına da inanıyorum) Tartışmaya katılan oldu da ben vandallık mı yaptım? Hani omurgandan çıkarıyordun sinirlerini Özgür. Madem bu maddenin taraflı olduğu düşüncesindesin neden tartışma sayfasında görüşlerin yok.

Ne demişim tartışma sayfasında?

Hoşunuza gitmeyen kısımları belirtin eğer haklı iseniz düzenleyelim hep beraber.--Erdem Şenol 17:31, 20 Nisan 2007 (UTC) arkasından eklemişim,

Görüşlerimi belirttim. Kaynak da ekledim. Ayrıca şablonları koymak istiyorsan ilgili yerlere koyabilirsin ki bu sayede nereler kaynaksız, taraflı yada özgün içerik o kısımları da anlayabilsin okuyucu yada ilgilenenler.--Erdem Şenol 21:43, 23 Nisan 2007 (UTC)

Bu maddede toplam 47 adet dipnot, 32 adet web sitesi bağlantısı ve 3 adet yazılı kaynak mevcut. Beğenmeyen mantıklı açıklamalar yaparak silebilir, ekleme yapabilir, değiştirebilir neden yapılmıyor?

Bu söylediklerine kendin inanıyorsan söyleyecek lafım yok. Ben hiçbir zaman burada siyasi propaganda yapmadım. Artı yapanlara da engel olmaya çalıştım. Kaldı ki yönetimle uzlaşamadığımız konuların başında da bu geldi. Zamanında müdahale edilmemesi.

Uzlaşı ve ortak irade

Siyasi görüşlerimi nasıl buraya taşıyorum bunu anlamadım. Burada, zaman zaman gerginlik yaşadığımız Sero ile olan mesajlar incelenirse([1] ,[2], [3], [4]) tam tersini size ispatlayabilirim.

Uzlaşmacı tavrıma kanıt istiyorsanız buyurun;Sero'nun mesajı
Ayrıca Sero'ya yazdığım bu mesajı lütfen okuyun. Gerektiğinde tartıştığım ya da fikirlerine karşı çıktığım birisini dahi nasıl koruyabileceğimi anlamış olursunuz.
Burada da Citrat'ın bana attığı mesaj var, bu mesajı aldım ve gereğini yaptım
Merhaba Erdemsenol, maddelere {{Anakaynaklar}} ya da {{kaynaksız}} eklemeden once tartisma sayfasina detayli bir aciklama yazmani rica etsem? (Ornek [5]). . Hatta mumkunse bu yazilari ekleyenlerden kaynak gostermeni rica etmeni... Taktir edersin ki, kaynaksiz sablonunu bu sekilde koymaya baslarsak ne isin icinden cikabiliriz ne de tartismalarin onune gecebiliriz. Bilmem ne dersin? Citrat 15:35, 12 Mayıs 2007 (UTC)
Bu da benim ona attığım mesaj;.
Buradaki uzlaşmacı tavrı sanırım fark ediyorsunuz.

Bu şablon konusu nedir?

(Bazı kullanıcıları ve Noumenon'u; Noumenon'un sık sık insanları uyardığı ancak kendisinin unutmuş olduğu kaynak konusunda uyarmam.)

Teşekkürler Nihan

Sevgili Nihan moral desteğin için teşekkür ediyorum. Birazdan mesai başlayacak ama biz nelerle uğraşıyoruz. Dediğin gibi benim de amacım tüm iç yollar tükenene kadar sabırla izlemek olacak. Ama emin ol o kukla şablonlarını koyanlar kendi elleri ile geri kaldıracaklar. Ben dediğim gibi sabırlı bir insanım, burdan ayrılmaya da hiç ama hiç niyetim yok. Sizleri bırakmicam:)) Teşekkürler.

Bu arada hazır dışarda iken bi işe yarayayım. Sizin şu gizli!! toplantılarınızda işe yararım, iyi çay demler ve çay servisi falan yaparım, bulaşıkları yıkarım:)))
O işle DDenkel ilgileniyor. Ben maskeyi unuttuğum için almadılar toplantıya :P Bende zorladım çaycı kadrosunu :) (IP değişince otuz farklı yere yazmayım bari :)) --Boyalikus 03:33, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği

Haydi iş birliğine!

İş birliği projesi çağrısı!
Vikipedi [[Vikipedi:İş birliği projesi/2016/{{{hafta}}}. hafta|iş birliği projesi]]ne katılın!
Bu haftanın konusu: {{{Konu}}}


Hemen, şimdi projeye katılın! Şimdi yeni kullanıcılar da daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!  

  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin veya mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

~~~~


TOBB ETÜ 09:23, 28 Mayıs 2007 (UTC)

kitap

Öneriniz için teşekkürler.--Martianmister 14:46, 28 Mayıs 2007 (UTC)

SAM - (kitap)

selam Metal Militia, Talihsiz Serüvenler Dizisi (kitap) değiştirilip özetler yapılmış. Sonra da SAM adayı olmuş. Ben ismini değiştirdim ama karışıklık oldu.. (Kitap) yapmışım, (kitap) zaten var ama boş kaldı.. Orda bir hata var düzeltebilirmisin adlandırmayı ? iyi çalışmalar..--Boyalikus 14:31, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Eğer bişey anladıysam bu kargaşadan bizon çarpsın :) Resmen tebrik ediyorum seni Nihan.. Umarım Temmuz sonu gibi hallederim bu problemi.. O vakte kadar da zaten madde silinir belki hem SAM'dan :)) --Metal Militia ileti 15:40, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Porsche 911

Teşekkürler, sadece 8 kırmızı bağlantı kaldı, daha zinde olduğum bir zaman onalrı da bitireceğim. Khutuckmsj 17:50, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Yardım talebi

İngilizcemin yeterli olmayışından, muhtemel hatalar yapabileceğimden ötürü politika çevirilerinde bana yardımcı olabilirseniz memnun olurum...----Ddenkelmesaj 19:10, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Valla adamlar welcome demiş mesela ben teşekkürler dedim:))) Kabataş Erkek Lisesi'ni hazırlık yüzünden az daha terkedecektim, bu derece sevmem şu ingilizceyi, (aslında çaktırma kafam basmıyor:P) ama MSN mertliği bozdu, ingiliz bayanlarla bir kaynaşır olduk:) Sağolsunlar:):)Kim derdiki kültürel bağ kurma (?!:):))ingilizcesi bir gün politika yazmaya yarayacak:):):)----Ddenkelmesaj 20:49, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Engellendiniz

Daha önce de aynı Vikipedi politikasını (VP:EP #2) ihlal etmeniz nedeniyle 24 saat engellenmişsiniz. Son günlerde bu ve şu sayfalarda geçen tartışmalarda kullandığınız ifadeleriniz ve tutumunuz, aynı politika ihlalini tekrarlar nitelik arzetmesi nedeniyle bu kez bir hafta süreyle engellendiniz. Geri döndüğünüzde daha sakin bir üslup kullanmanızı rica ediyorum sizden. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 11:00, 30 Mayıs 2007 (UTC)

Rücu

Merhabaç Rücu maddesini neden "Rücû (hukuk)" olarak değiştirdiniz? Rücu TDK ve Dil Derneği imla kılavuzlarına göre doğru. Ayrıca "(hukuk)" eklemesi, başka bir rücu maddesi yazacağınızı mı gösteriyor? (sanırım rücunun bir anlamı daha var gerçekten). Saygılar, Filanca 16:47, 2 Haziran 2007 (UTC)

Nerelerdesin

Yahu naber, bir ara hiç geri gelmeyeceksin sandım:) Nasılsın nasıl gidiyor?----Ddenkelmesaj 21:21, 12 Haziran 2007 (UTC)

Ehe, sağolasın, teşekkürler, Together we stand, divided we fall:P----Ddenkelmesaj 21:40, 12 Haziran 2007 (UTC)
  • Hoş gelmişsin..(de, Habersiz, icazetsiz tek başına on gündür nerelerdeydin bakiim, hesap ver!)--Hasan Sami 22:00, 12 Haziran 2007 (UTC)

Yeni görevleriniz var

Öyle birşeyi Ddenkel'in sayfasından başka biryerde görmedim.Tam olarak neyin sebep olduğunu bilmiyorum ama bununla bağlantılı bir hata olsa gerek.Tekrarlanması durumunda ayrıntılı olarak araştıralım ancak şu anki durumda büyük çapta bir hata göremedim.Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli msj 22:01, 12 Haziran 2007 (UTC)


Hayıflanma, evde falan kalmazsın, benim torun nerdeyse yürüyecek hale geldi; On aylık.. onbeş-yirmi yıl daha dişini sık, gelinim olur, terliklerimi verirsin..--Hasan Sami 22:11, 12 Haziran 2007 (UTC)

  • selam Nihan, dil ailesinde Hopi sözcüğünü göremedim, sevgiler--Düşünenadam 23:35, 12 Haziran 2007 (UTC)
  • Hazırladığın portalda göremedim, yazı olarak, sevgiler--Düşünenadam 23:46, 12 Haziran 2007 (UTC)
  • sevgili Nihan, ben hazırladığın portala ufak bir katkım olsun diye, gördüğüm şeyi haber vermemin iyi olacağını düşünmüştüm. Çünkü az önce dil ailesinde eksik görülenlerin belirtilmesi gerektiğini belirtmiştin. hazırladığın portala az da olsa katkıda bulunabileceğimi sanıyorum.Sevgi ve saygılar...--Düşünenadam 23:56, 12 Haziran 2007 (UTC)
  • sağol teklifin için... Ama maalesef işim gereği yazın çok meşgulüm..... Ama yine de sana söz: kış yaklaştığında kızılderili dostlarımız için, senin bu alanına el atmaya çalışacağımdan kuşkun olmasın... Portalına katkı yapmaya hazırım. Ama kışın... sevgiler.........
  • Merhaba, biyoloji portalı ilk yapılan portallardan biriydi o zaman şablon açarak değişiklik yapmayı düşünmüştüm o gün bu gün devam ediyoruz. Böyle bir uygulama aslında yok. Sen portal:xxx şeklinde açsan daha doğru olur bende bir ara düzeltirim. İyi geceler --Karduelismsj 00:13, 13 Haziran 2007 (UTC)

portal hakkında

Merhabalar, tartışma sayfanızdaki iletilerden eski ve sevilen bir kullanıcı olduğunuzu gözlemledim. Affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum, bu portalda sadece Kuzey Amerika yerlileri mi olacak acaba?--Atlanthis 00:21, 13 Haziran 2007 (UTC)

neresini?

Ya 4 defa okudum. Taraflı gördüğüm tek nokta "büyükleri" kelimesi idi. Sence neresi taraflı?----Ddenkelmesaj 16:57, 14 Haziran 2007 (UTC)

Bahsettiğin konularda haklısın. Bu nedenle taraflı şablonunu geri koyuyorum. Teşekkürler.----Ddenkelmesaj 21:00, 14 Haziran 2007 (UTC)

aktör/aktris/oyuncu

  • merhaba, genellikle kategoriler oluşturulurken oyuncu kelimesi tercih ediliyor gördüğüm kadarıyla. aktör kullanınca, aktris de kullanmak gerek. kaldı ki ikisi de sözlüklerde oyuncu kelimesiyle karşılanıyor. --kibelemesaj 16:19, 16 Haziran 2007 (UTC)
  • filmde, dizide, tiyatro oyununda oynayan kişiye oyuncu denir. dolayısıyla birilerine aktör/akrtris diyerek kendimizce onurlandırmak ya da onurlandırmamak bizim işimiz değil. o kafası görünenlerle yves montand'ın aynı kategoride olmasından ben de hoşlanmayabilirim kişisel olarak, ama diğeri bizi başka bir karışıklığa ve taraflı yoruma götürür, içinden çıkılmaz. ayrıca, türkçede, meslekler kadın ve erkek diye iki ayrı isim almazlar biliyorsunuz. latin kökenli dillerin bu özelliğini, cinsiyet ayrımının hiç önemi olmayan bir dalda buraya taşımayı anlamlı bulmuyorum. yine de dilerseniz bu kategorilerin tartışma sayfasında konuşabilirsiniz. kolay gelsin. --kibelemesaj 16:30, 16 Haziran 2007 (UTC)

Gel bla bla yapalım

Nihan, SDde gören cennetlik seni be.. Msn e gelir misin? Bişey sorcam. esagsoz@hotmail.com --maderibeyzamsj 10:33, 18 Haziran 2007 (UTC)

Bot

Botmu kullanıyorsunuz ?--Boyalikus 17:09, 18 Haziran 2007 (UTC)

Kullanmıyorum. Kolay gelsin.--TOBB ETÜ 17:18, 18 Haziran 2007 (UTC)
Dakikada 18 değişiklik ,çok hızlısınız o halde :) kolay gelsin..--Boyalikus 17:22, 18 Haziran 2007 (UTC)
Hayır kullanmadım gerçekten, önceden hepsini açtım değişikliğe hazır hale getirdim ve kaydetlere ard arda bastım. Değiştirdiğim şeyler ise bir yöneticinin sildiği şablondan kaynaklanan, onlarca silinemeyecek maddedin yanlışlıkla yine bir yönetici tarafından silinmesini önlemekti. Hoşçakalın.--TOBB ETÜ 17:26, 18 Haziran 2007 (UTC)

Çeviri

Kolay gelsin Nihan. Algonquin sayfasının çevirisi uzun zamandır yarım kalmış. Belki çeviriyi tamamlamak istersin, ya da çevirmediğin kısımları sayfadan silmek istersin diye bu mesajı yazıyorum. Teşekkürler --Pinar 11:21, 26 Haziran 2007 (UTC)

Hello Nihan, Sorry to disturb you, but could you please write a stub http://tr.wikipedia.org/wiki/Erik_Mongrain - just a few sentences based on http://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Mongrain? Just 2-5 sentences would be sufficient enough. Please! --Antaya 00:45, 27 Haziran 2007 (UTC)

Sorma kardeşim, bana da rica etti tam hazırladım dedim, kaydedeceğim, sen benden önce davranmışsın :) Ben de bir iki düzenleme yapayım dedim :)

Hello Nihan,
I really want to thank you to help me with the article about Erik Mongrain. You've done a great job that was impossible for me to do so; because I don't speak your language (even english is pretty hard sometimes!!!). I don't know if you had time to take a look about this guitarist, but you should see that video clip : AirTap!... This guy is absolutely amazing! Anyway thanks again, take care and long life to you. --Antaya 16:04, 29 Haziran 2007 (UTC)

Cam Kemik Hastalığı

selam Metal, Cam Kemik Hastalığı maddesinin adı Osteogenesis İmperfecta olmalı. Cam kemik hastalığı diye yönlendirme yapılabilir. Düzeltebilirsen sevinirim.. iyi çalışmalar.--Boyalikus 23:00, 27 Haziran 2007 (UTC)

İsim değişikliği gerçekleşti. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 01:52, 28 Haziran 2007 (UTC)

MERHABA

Ben henüz yeni kayıt oldum. Kullanıcı sayfamın rengini nasıl değiştirebilirim bilmiyorum. Bana yardımcı olur musunuz? --ELİF 07:19, 16 Temmuz 2007 (UTC)

Teşekkürler

Çok teşekkür ederim. Eger takıldıgım bir konu olursa size bildirecegim. --ELİF 09:01, 18 Temmuz 2007 (UTC)

Ben düşünenadam ve dbl2010 kullanıcılarının sayfalarındaki değiştir butonundan renk kodlarına baktım. Ama bulamadım. Viki içerisinde de aradım. Orada da bulamadım. Acaba benim kullanıcı sayfama siz renk kodlarını ekler misiniz. Şimdiden teşekkür ederim. --ELİF 09:35, 18 Temmuz 2007 (UTC)

Ben sadece kullanıcı sayfamın rengini değiştirmek istiyorum. Başka birşey yapmak istemiyorum. Size de daha önce söylediğim gibi düşünenadam kullanıcısının sayfasındaki değiştir butonundan kodlara baktım. Ama bulamadım. Benim yerime siz o kodları benim kullanıcı sayfama ekler misiniz? Bunu demek istemiştim sadece... Ama artık bulmanıza ve eklemenize gerek yok. Çünkü artık kullanıcı sayfamın rengini değişmek istemiyorum. Bulur ve eklerseniz de teşekkür ederim. Ben birde size birşey sormak istiyorum. Ben ilk yardım konusunda vikiye katkıda bulunmak istiyordum. Ama zaten katkıda bulunulmuştu. Sadece içeriğinin geliştirilerek yazılması gerekiyordu. Ben bu içeriği geliştirip yazarsam ben mi katkıda bulunmuş oluyorum yoksa ilk yazan kişi mi? --ELİF 12:50, 20 Temmuz 2007 (UTC)

:D

Sadece ikimiz kaldık. Orası deneme tahtası. İstediğimiz kadar saçmalayabilirmişiz.

kızılsungur®©ileti 02:01, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Resim:Sünger Bob Kızıl.JPG

Devülüasyon olması gerekir. Kimse para biktirmez ki bu dönemde. Dünyada inanılmaz büyüklükte bir sıcak likitide dolaşıyor zaten. :P

kızılsungur®©ileti 02:09, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Madde konusuna gelince. Onu açmama çok var. Bugün tatil....

kızılsungur®©ileti 02:11, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Yok daha açmayacağım. Herkes uyumuş zaten. Philips i de hep atlıyorum. Okumadan geçiyorum. İktisat ana dersim değil zaten. İstatistik'ten anlarım ben aslında. Ama iktisat a da ilgim vardır. Philips de servet mi vardı; birey para mı biriktiriyordu ne. Hatırlamıyorum. Çok sözel bir ders. Fazla ısınamadım. Ayrıca dediğin gibi paranın değer kaybetmesi olacaktı asıl anlatmak istediğim. Deflasyon. Neyse ben de gidiyorum.

Kib

kızılsungur®©ileti 02:33, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Teşekkürler

Benimle ilgilendiğiniz için size çok teşekkür ederim. İlk yardım sayfasını tamamladım. Umarım vikiye bir katkım olmuştur. Takıldığım başka bir konu olursa size sorabilir miyim? Her şey için çok teşekkür ederim. --ELİF 14:33, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba

Sanırım o olay Deniz Baykal'la alakalı olduğu için oraya koydum dimi. :) Belgeselinide izledim NTV'de liderlerin Hayat hikeyelerini anlatan ayrıten ansiklopedik bilgiden ziyade direk Meydan Larousse ansiklopedisi'den alınmış bir bilgi. Saygı ve sevgilerimle. --Aycan 22:59, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Böyle tanıştığımız için üzgünüm ama bende size bunu tek bir kaynaktan değil birçok kaynakta(tv belgeseli-anskilopedi) rastladığımı söylemek istedim yani litaratüre geçmiş bir deyim olarak gördüm. Kaldırmışsınız, bende konunun fazla üstüne gitmiycem çünkü sempatizanlarla boğuşmak istemiyorum(sizi kasttetmedim.--Aycan 23:14, 23 Temmuz 2007 (UTC)
Sorun halllodu sanırım. Sizede iyi çalışmalar.--Aycan 23:23, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Siyular

Doğrusu Sioux yerine Siyular yazmak ama illa Sioux yazacaksanız, bari ne Türkçe ne Siyuca olan o kelimenin zaten çoğul olduğu gerçeğinden hareketle "Siouxlar" demeyelim. Saygılar, Filanca 20:24, 25 Temmuz 2007 (UTC)

sosyalizm portalı göreve davet

Sayın,Nihan portal:sosyalizmde üye olarak adınız bulunmakta.Lütfen portalımıza sahip çıkıp portalamızı güncelliyelim.En kısa sürede sizin seçtiğiniz maddeleri ve resimleri portalımızda görmek üzere--William Wallace 13:22, 27 Temmuz 2007 (UTC)


İlgilendiğin için çok teşşekür ederim.Ayrıca portalın tartışma bölümünde islami sosyalizm kaldırılması yönündee oylama var.Oylamaya katılırsanız seviniriz--William Wallace 07:50, 28 Temmuz 2007 (UTC)

Portal Sosyalizm

Sosyalizm portalı Vikipedi:Seçkin portal adaylarına aday olmuştur.Siz değerli üyelerimizin oyları bizim için değerlidir.Lütfen oy kullanın.İyi çalışmalar--William Wallace 08:29, 28 Temmuz 2007 (UTC)

Kolhoz

  • Çok uzun yıllar önce Türkçe'ye kolhoz olarak giren bu kelimenin transkripsiyonu kolkhoz olabilir ancak hem Türkçe sözlük'te hem de yıllardır yayımlanan Türkçe sosyalist literatürde kolhoz diye geçer. Kolkhoz kelimesi Türkçe'de bu hâliyle kullanılmamıştır. Gösterdiğim bağlantıya istinaden maddenin adını tekrar değiştiriyorum. --Mskyrider ileti 03:04, 29 Temmuz 2007 (UTC)
Nihan, hakli ya da haksiz olabilirsin; ama bunu tartismanin ana konusu haline getirmenin hic kimseye yarari yok. Zorla kimse sana yazi yazdiramaz ancak bil ki kisisel catismalarin sonucunda elde kalan sifir oluyor. Lutfen serinkanliligi elden birakmayalim. Saygilar, Citrat 04:54, 29 Temmuz 2007 (UTC)
Sen maddeni gelistir; uzerinde savas yok zaten su an. Dilersen basina parantez icinde (Kolkhoz da denir) yazilir; hic referansi yok degil. Maddenin ismine karar verilemedi diye yazilmamasi komik geliyor bana :) Sana guzel bir pazar diliyorum. Citrat 05:05, 29 Temmuz 2007 (UTC)

Nihan, kizican ama ben hic "Güçlü Beşler" diye duymadim bunlari; Rus beşlisi (ya da beşleri) daha tanidik isimleri degil mi? Saygilar, Citrat 05:49, 29 Temmuz 2007 (UTC)

Ben dokunmam :) Citrat 05:54, 29 Temmuz 2007 (UTC)
  • Tekrar merhaba, açıkçası bir ağacın tavrına içerleyerek üzerinde çaba sarfettiğin maddeyi yazmayacağını söylemeni garipsedim. Maddeyi yazmamakla bir ağaca hiçbir şey kaybettirmiyorsun ama yazacağın da yararlanabilecek olanlara bir şeyler kaybettirebilirsin. Ormanın yararını önde tutarak kişisel gailelerin ötesine çıkabileceğini düşünüyorum. Hangi literatürden söz ettiğimi soruyorsan Erdost'un çevirilerinden söz ediyordum. Sevgiler ve iyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 11:00, 29 Temmuz 2007 (UTC)
  • Filanca'nın bir sürü katkısı vardır. Bugüne kadar aday gösterildi mi? Ben rastlamadım belki de.

Hayır gösterilmedi.Amabunun konuyla ilgisi ne?

  • Ponny tarafından peşpeşe 2 aday gösterimi ilgimi çekti.

2 değil. 4 yönetici ve 1 bürokrat : )

  • Diğer oylamada neden? demişsiniz. Neden belirtmek zorunda değilim.

Ben şöyle duydum: lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.

  • Belki yöneticiliğe aday göstermeden önce 2 aylık kullanıcı olmayanın oy veremeyeceği gibi politik şeylerle ilgilenmenizi isterdim.

Burda yönetici seçilcek olan ben değil, filanca.

  • IP üzerinden takip edememişsiniz sanırım....

Evet edemedim.--PONY 11:59, 10 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba

Merhaba, Türk edebiyatı maddesini seçkin madde adayı haline getirmek için lütfen Edebiyat portalındaki tartışmaya katılınız. Katkılarınızı bekliyor ve şimdiden yapacağınız katkılar için teşekkürler. --- c3maL , 17:37 , 12.09.2007 (UTC)

!!

Sevgili Nihan, Vikipedi Haber in yeni şablonunu en üste ekledim ve eskiden eklediğimiz ve çok yer kaplayan şablonu kaldırdım.. Gizlendiği için artık çok yer kaplamıyor. Sevgiler, iyi çalışmalar... --Elmacenderesi E=mc2 11:14, 17 Eylül 2007 (UTC)

Çağrı

Merhaba;

İlk kez bu tür bir talebim oluyor, belki de son istek bu.

Hayatın içinde çok önemli yeri olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 05:27, 21 Eylül 2007 (UTC)

bir çağrı da benden

Aloo.. Yahu ben bile yorgun argın kendimi kovduğum yere geri geldim.. Seninki ne bitmez bir tatilmiş.. Yaz bitti, güz bitiyor.. Kışın mı geleceksin allaseen. Gel gayri de şu ansiklopediyi biraz tuzlayalım, biberleyelim.. (baharatlayalım yani)--Hasan Sami 03:59, 25 Eylül 2007 (UTC)

Hatırlatma

Merhabalar, buradaki oyunuzu, geçersiz sayılması riskini ortadan kaldırmak için, şu ve şu sayfalarda belirtilen açıklamalar ışığında, hem adayın hem de Vikipedi topluluğunun yararına olması açısından "gerekçelendirmek" isteyebilirsiniz. Teşekkürler, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 07:13, 2 Ekim 2007 (UTC)

  • Karşı oy verdiğiniz taktirde sorgulanabilir deniliyor.. Açıklama yapmak zorundasınız diye bir ifade yok.. Ve ayrıca geçersiz sayılabilmesi için sanırım kukla ilan edersiniz beni olur biter.. Geçersiz sayılacağını kim söyledi size ? --Boyalikus 17:01, 2 Ekim 2007 (UTC)
Sanırım anlatamadım. "..oyunuzun geçersiz sayılması riskini ortadan kaldırmak için, şu ve şu sayfalarda belirtilen açıklamalar.." diyerek bazı adresler gösterdim size, sözlerime dayanak olarak. Bu sayfaları dikkatlice okuduysanız şayet, bürokratların, yönetici oylamalarında inisiyatifi ellerinde tutma selahiyetlerinin olduğunu, hatta gerekli görüldüğünde oylamayı iptal dahi edebileceklerini görmüşsünüzdür. İşte bu bahsettiğim inisiyatif çerçevesinde, gerekçelendirilmemiş oylar da (yukarıda adresini verdiğim şu sayfada belirtildiği üzere), sorgulanabilir ve edinilen intibaya göre geçersiz (sayılır demiyorum) sayılabilir. Ki o nedenle de, yazımın başında geçersiz sayılma riskinden söz etmiştim. Gaipten gelen sesler söylemedi bana bunları; kurallar, politikalar, yönergeler sayfalarında yazıyor, ve ben de o sayfaları işaret ediyorum size zaten. Tercih sizin elbette, bir zorunluluk yok gerekçelendirmekle ilgili. Nitekim mesajımı, "..isteyebilirsiniz.." diyerek bitirmemin de sebebi de buydu. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 17:42, 2 Ekim 2007 (UTC)


Sakin olun

Arkadaşlar.Sakin olun.Gerilmeye lüzum yok.Yanlış anlaşılmaları uzatmayın lütfen.Kolaylıklar.Sağlamcıileti 20:45, 2 Ekim 2007 (UTC)

Nezaket, madde mülkiyeti ve politika ihlâlleri

  • Merhabalar,

Vikipedi'de nâzik olmak bir seçimde öte bir kuraldır. Kullanıcıların birbiriyle iletişiminde mutlaka nâzik bir tavır takınmaları gerekir. Bu değişikliğinizde ilgili kural ihlâl edilmiş gibi gözüküyor. Ayrıca aynı değişiklikle madde mülkiyetinin Vikipedi'de yasak olması gerektiği kuralını da ihlâl etmektesiniz. Vikipedi'ye eklediğimiz her içerik, yaptığımız her değişiklik, başkaları tarafından değiştirilebilir ve içerik girerken bunun mutlak bilincinde olmamız gerekir. Zira, çalışma var şablonu dahi varken yani belirli bir çalışma devam ederken, kullanıcılar yardımcı olmak amacıyla veya farklı amaçlarla sayfada değişiklikte bulunabilirler. Bunu hiçbir şekilde, istisnaî içerik anlaşmazlığının olduğu durumlar haricinde, engelleyemeyiz, engelleyemezsiniz. Eğer bir çalışma sırasında başka kullanıcı veya kullanıcılarla sık sık değişiklik çakışması yaşıyorsanız bunu o kullanıcılara nâzik bir biçimde ifade edebilir veya bir metin editöründe metninizi hazırlayıp sonradan ilgili sayfaya tek bir değişiklikle ekleyebilirsiniz.

Kısacası, Vikipedi'nin nezâket ve madde mülkiyetine dair politikalarını ihlâl etmiş bulunmaktasınız. Sizden bu hususlara daha dikkat göstermeniz rica edilmektedir. Benzeri politika ihlâllerinin tekrarlanmasının engellemeye yol açabileceğini unutmayınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 19:09, 3 Ekim 2007 (UTC)

muzır

Napayım devlet dairesinde gibi de olunmaz ki internette :) --Khutuckmsj 20:18, 5 Ekim 2007 (UTC)

Alışveriş merkezleri

  • Selam Nihan. Şu maddenin silinme işi bitsin uygun bi zamanda Türkiye'deki tarihî çarşılar diye bi liste oluşturulabilir. Hatta Türkiye'deki kısmına gerek yok. Tarihî çarşılar listesi bile hazırlanabilir. Ülkelerin önemli bi kısmının bu tip binalarının resimleri commonsta yüklü. Resimli, bol renkli güzel bi liste olur kanaatindeyim. Kendine iyi davran. İyi çalışmalar... --maderibeyzamsj 06:15, 8 Ekim 2007 (UTC)

Bayram tebriği ve lokumu

  • Bayramınızı tebrik ediyorum.. (Lokumdan buyurun.. Az oldu, kusura bakılmasın.) --Hasan Sami 05:35, 11 Ekim 2007 (UTC)

Eli boş geldim diyorsun.. Geçen bayram gönderdiğin lokumların bir kısmı hâlâ kullanıcı sayfamda duruyor.. Sebildir, dediğim hâlde yine de bitiremediler. Bu kadar lokumu hangi dükkandan aşırdınki be Nihan?--Hasan Sami 14:44, 11 Ekim 2007 (UTC)

Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

İyi Bayramlar

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum. Bu arada sizin Azeri Vikipedisinde hesabınız var mı?--Sabri76mesaj 16:30, 11 Ekim 2007 (UTC)

Şeker Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerimle, --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 15:01, 11 Ekim 2007 (UTC)

Bayramınız kutlu olsun

Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.Daha nice bayramlarda birlikte olmak dileğiyle.İyi bayramlar.
Sağlamcıileti 15:23, 11 Ekim 2007 (UTC)
  • Az: Vikipedisinde size bir şey yazmıştım henüz cevaplalamıştınız ama neyse. Nerelisiniz acaba? (Bu arada biliyorsunuzdur; Iğdır'da en çok Azeri şivesi konuşulur o yüzden Azericede az da olsa kendimi geliştiriyorum, siz de deneseniz aslında kuralları çok kolay..)--Sabri76mesaj 18:49, 11 Ekim 2007 (UTC)
  • Teşekkür ederim seninde bayramın kutlu olsun.--Machiavelli msj 19:54, 11 Ekim 2007 (UTC)
  • Sana da iyi bayramlar :) El öpenlerin bol olsun :) Khutuckmsj 21:57, 11 Ekim 2007 (UTC)


Bayramınız kutlu olsun

Vikipedideki evime sevgi dolu içtenliklerinizle bayram ziyaretine geldiniz. Bende size elim boş gelmedim. Bayramınızı kutluyor ve esenlikler diliyorum. SBM (10:08 GMT +2 Bayramın 1.günü)

Bu baklava bayram nedeniyle zat-ı halinize ikram olunur. Kullanıcı:Striker buz matrix

Terlik

Selamlar.Öncelikle bayramınızı kutlarım.Terlik maddesi telifli değildir.İçeriğin eklendiği site sahibi yöneticilere bir mail göndererek izin verdiğini bildirmiştir.Bilginize.Sağlamcıileti 13:28, 13 Ekim 2007 (UTC)

Bayramınız kutlu olsun.Baklavalar çok tatlı ;) --ahmetdemirciogluileti 05:31, 13 Ekim 2007 (UTC)

Hassasiyetler

  • Kişisel saldırıda bulunmuyorum. Özgün yorumla tarafısız madde arasında farka dikkat çekmeye çalışıyorum. Tabii hassasiyetler nedeniyle taraflı maddeler yazmaya razı olacaksak, o zaman "etkisiz hale getirilen" "teröristlerin" annelerinin hassasiyetleri olduğunu da hatırlatmak isterim. Bence ya herkesin hassasiyeti gözetilmeli, ya da tarafsızlık ilkesine bağlı kalınmalıPhilippoBruno 01:11, 23 Ekim 2007 (UTC)
  • Faşizan ifadesini nerede kullanmışım? Eğer Partizan'la karıştırıyorsanız o zaman ne yazık ki benimle değil VP:Kd'yi yazanlarla tartışmanız gerekiyor.PhilippoBruno 01:26, 23 Ekim 2007 (UTC)
  • TSK internet sitesi ya da Milliyet gazetesi de tarafsız kaynak değil zaten. Ayrıca ben Gündem'in tarafsız olduğunu ileri sürmedim. Eğer eklediklerimi dikkatli okuyacak olursanız, HPG tarafının iddiaları diye ekledim her seferindePhilippoBruno 01:53, 23 Ekim 2007 (UTC)
  • Kusura bakmayın ama kimin neye tahrik olacağını ben belirleyemiyorum. Niyetim kimseyi tahrik etmek değil. Sadece Vikipedi'nin tarafsızlığını korumaya çalışıyorum. Dediğim gibi vikipedi Türklerin ya da Türk Milliyetçilerinin Wikipedia'sı değil, Türkçe Wikipedia. Eğer birileri TSK ile çatışıyorsa TSK'nın sitesini tarafsız kabul edemeyiz. Vikipedi'nin temel ilkelerini tekrar okumanızı rica edeceğim. Ancak sizin mesajlarınızdan rahatsız olmaya başladığımı da ifade etmeliyim.PhilippoBruno 02:02, 23 Ekim 2007 (UTC)

Sana ...

Herkes habire eleştirir seni, davranışlarını; tutumlarını...

Ama gel gör ki benim için "SS" be sevgili Nihan.

Tüm kalbimle hemde.

Wikipedia'nın kanımca en önemli kullanıcılarından birisin.

Var ol.

--Nerval 01:51, 23 Ekim 2007 (UTC)

Aynen.--Hasan Sami 01:56, 23 Ekim 2007 (UTC)