Pezevenklik: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Kudelski (mesaj | katkılar)
Sadece hayat "kadını" sağlanmıyor. Aracılık edilen şey kimi zaman erkekler olduğundan ifade değiştirildi.
Asap06 (mesaj | katkılar)
Gereksiz kalın yazı kaldırıldı
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği Gelişmiş mobil değişikliği
1. satır: 1. satır:
'''Pezevenklik''' veya '''muhabbet tellallığı''', para karşılığı müşterilere [[cinsel ilişki]] için [[seks işçisi]] sağlama işidir.<ref>Garner, B. & Black, H. (2004). Black's Law Dictionary. Belmont: Thomson/West.</ref> Bu eylemi gerçekleştiren kişiye '''pezevenk''' veya '''muhabbet tellalı''' denir. Pezevenk, aracılık faaliyeti dışında tanıtım, fiziksel koruma, yer sağlama gibi görevleri de üstlenebilir. [[Fuhuş]] gibi pezevenkliğin de yasallığı ülkeler arasında farklılık göstermektedir. Pezevenkliğe örnek olarak bir seks işçisini bir ülkeye [[İnsan ticareti|sokarak]] sekse yönlendirmek, [[genelev]] işletmek, seks işçisini ilişkinin gerçekleşeceği yere ulaştırmak ve başkalarının yaptığı fuhuştan kazanç elde etmek gösterilebilir.
'''Pezevenklik''' veya '''muhabbet tellallığı''', para karşılığı müşterilere [[cinsel ilişki]] için [[seks işçisi]] sağlama işidir.<ref>Garner, B. & Black, H. (2004). Black's Law Dictionary. Belmont: Thomson/West.</ref> Bu eylemi gerçekleştiren kişiye pezevenk veya muhabbet tellalı denir. Pezevenk, aracılık faaliyeti dışında tanıtım, fiziksel koruma, yer sağlama gibi görevleri de üstlenebilir. [[Fuhuş]] gibi pezevenkliğin de yasallığı ülkeler arasında farklılık göstermektedir. Pezevenkliğe örnek olarak bir seks işçisini bir ülkeye [[İnsan ticareti|sokarak]] sekse yönlendirmek, [[genelev]] işletmek, seks işçisini ilişkinin gerçekleşeceği yere ulaştırmak ve başkalarının yaptığı fuhuştan kazanç elde etmek gösterilebilir.


== Kaynakça ==
== Kaynakça ==

Sayfanın 12.38, 18 Temmuz 2020 tarihindeki hâli

Pezevenklik veya muhabbet tellallığı, para karşılığı müşterilere cinsel ilişki için seks işçisi sağlama işidir.[1] Bu eylemi gerçekleştiren kişiye pezevenk veya muhabbet tellalı denir. Pezevenk, aracılık faaliyeti dışında tanıtım, fiziksel koruma, yer sağlama gibi görevleri de üstlenebilir. Fuhuş gibi pezevenkliğin de yasallığı ülkeler arasında farklılık göstermektedir. Pezevenkliğe örnek olarak bir seks işçisini bir ülkeye sokarak sekse yönlendirmek, genelev işletmek, seks işçisini ilişkinin gerçekleşeceği yere ulaştırmak ve başkalarının yaptığı fuhuştan kazanç elde etmek gösterilebilir.

Kaynakça

  1. ^ Garner, B. & Black, H. (2004). Black's Law Dictionary. Belmont: Thomson/West.

Dış bağlantılar