Kirpi Sonic (video oyunu serisi): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Zgrzgen (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Zgrzgen (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{kayda değerlik|tarih=Nisan 2020}}
{{kayda değerlik|tarih=Nisan 2020}}
'''Mobius'''; (Japonca:モビアス ''Mobiasu''<sup>?</sup>, "Mobius"), (ya da Sonic'in dünyası,Japonca:ソニックの世界 ''Sonikku no sekai''<sup>?</sup>)) [[Kirpi Sonic|Sonic]]'in ana gezegenidir. Sonic Adventure'dan önceki tüm oyunların geçtiği yer olarak bilinir. Tek bir insan vardır o da o zamanki adıyla Dr.Robotnik yani [[Dr. Robotnik (Eggman)|Dr.Eggman]]'dir.(Aslında o da dünyadan bu gezegene gelmiştir.) [[Kirpi Sonic (dizi)|Eggman'in asistanı Snively]] de çizgi filmlerde görülen bir diğer dünyalıdır.Fakat ara sıra 2006'daki Sonic The Hedgehog oyununda ortaya çıkan Soleana kenti halkı ve Tails Adventure'da görülen Cadı Witchcart (Archie Çizgiroman serisine göre o da aslında [[Kirpi Sonic (dizi)|Büyücü Naugus'un]] kardeşi olan bir Troll'dür.) gibi yerli insanlar da görülür.Green Hill Zone,Mushroom Hill Zone ve Angel Adası gibi bölgeleri vardır.Sonic'in oyunlarında önemi kimi zaman azalsa da fakat Sonic S.R.:Zero Gravity'nin sonunda ev gezegene dönmekle ilgili bir şey söyler.Sonic Spinball da Mobius'da geçmektedir.<ref>''Sonic the Hedgehog Spinball'' (Sega Genesis) Japanese Instruction Manual, sayfa 4.</ref> Mobius'un her ne kadar oyunlarda önemi zaman zaman aazalsa da Sonic'in Archie çizgi romanlarında da çok fazla önemi vardır.Çizgi romanların bir kısmında ve bazı oyunlarda Mobius dünya'nın başka bir boyuttaki ikiz gezegeni ya da gelecekte veya paralel bir evrendeki versiyonu olarak geçer. Bu çizgi romanlarda çok az Dünya hikâyesi bulunur.Fakat geçtiğimiz son çıkan Sonic the Hedgehog4:Ep.1 ve Sonic'in 20.yılına özel olan oyun Sonic Generations'ın geçtiği yerler Mobius'tur.Ayrıca Sonic Chornicles:The Dark Brotherhood'ta Green Hill Zone ile Mobius'a gönderme yapılmıştır.Sonic Forces oyunu da Mobius'da geçmektedir. Bazı oyunlarda Sonic'in gezegeni, ya da Sonic'in dünyası olarak da geçer.Sega'nın yöneticilerinden takheshi Izuka'ya göre Sonic'in oyunları iki farklı dünya'da geçmektedir.Biri insanlara ait olan normal dünya,diğeriyse Sonic ve arkadaşlarının dünyası (yani Mobius). [[Kirpi Sonic (film)|2020 yapımı film uyarlamasında]],filmin başında küçük Sonic'in peşindeki Ekidna kabilesinden kaçmak için Mobius'tan ayrılıp dünyaya gelişi görülür.Sonic'in ustası baykuş Uzunpençe'ye göre Dünya ve Mobius evrenin farklı ve uzak iki ucunda yer almaktadır.
'''Mobius'''; (Japonca:モビアス ''Mobiasu''<sup>?</sup>, "Mobius"), (ya da Sonic'in dünyası,Japonca:ソニックの世界 ''Sonikku no sekai''<sup>?</sup>)) [[Kirpi Sonic|Sonic]]'in ana gezegenidir. Sonic Adventure'dan önceki tüm oyunların geçtiği yer olarak bilinir. Tek bir insan vardır o da o zamanki adıyla Dr.Robotnik yani [[Dr. Robotnik (Eggman)|Dr.Eggman]]'dir.(Aslında o da dünyadan bu gezegene gelmiştir.) [[Kirpi Sonic (dizi)|Eggman'in asistanı Snively]] de çizgi filmlerde görülen bir diğer dünyalıdır.Fakat ara sıra 2006'daki Sonic The Hedgehog oyununda ortaya çıkan Soleana kenti halkı ve Tails Adventure'da görülen Cadı Witchcart (Archie Çizgiroman serisine göre o da aslında [[Kirpi Sonic (dizi)|Büyücü Naugus'un]] kardeşi olan bir Troll'dür.) gibi yerli insanlar da görülür.Green Hill Zone,Mushroom Hill Zone ve Angel Adası gibi bölgeleri vardır.Sonic'in oyunlarında önemi kimi zaman azalsa da fakat Sonic S.R.:Zero Gravity'nin sonunda ev gezegene dönmekle ilgili bir şey söyler.Sonic Spinball da Mobius'da geçmektedir.<ref>''Sonic the Hedgehog Spinball'' (Sega Genesis) Japanese Instruction Manual, sayfa 4.</ref> Mobius'un her ne kadar oyunlarda önemi zaman zaman azalsa da Sonic'in Archie çizgi romanlarında da çok fazla önemi vardır<ref>{{Web kaynağı|url=http://info.sonicretro.org/Mobius|başlık=Mobius - Sonic Retro|erişimtarihi=14 Kas 2019|tarih=14 Kas 2019|çalışma=|yayıncı=http://info.sonicretro.org/}}</ref>.Çizgi romanların bir kısmında ve bazı oyunlarda Mobius dünya'nın başka bir boyuttaki ikiz gezegeni ya da gelecekte veya paralel bir evrendeki versiyonu olarak geçer. Bu çizgi romanlarda çok az Dünya hikâyesi bulunur.Fakat geçtiğimiz son çıkan Sonic the Hedgehog4:Ep.1 ve Sonic'in 20.yılına özel olan oyun Sonic Generations'ın geçtiği yerler Mobius'tur.Ayrıca Sonic Chornicles:The Dark Brotherhood'ta Green Hill Zone ile Mobius'a gönderme yapılmıştır.Sonic Forces oyunu da Mobius'da geçmektedir. Bazı oyunlarda Sonic'in gezegeni, ya da Sonic'in dünyası olarak da geçer.Sega'nın yöneticilerinden takheshi Izuka'ya göre Sonic'in oyunları iki farklı dünya'da geçmektedir.Biri insanlara ait olan normal dünya,diğeriyse Sonic ve arkadaşlarının dünyası (yani Mobius). [[Kirpi Sonic (film)|2020 yapımı film uyarlamasında]],filmin başında küçük Sonic'in peşindeki Ekidna kabilesinden kaçmak için Mobius'tan ayrılıp dünyaya gelişi görülür.Sonic'in ustası baykuş Uzunpençe'ye göre Dünya ve Mobius evrenin farklı ve uzak iki ucunda yer almaktadır.


== Mobius'ta Geçen Oyunlar ==
== Mobius'ta Geçen Oyunlar ==

Sayfanın 23.37, 4 Temmuz 2020 tarihindeki hâli

Mobius; (Japonca:モビアス Mobiasu?, "Mobius"), (ya da Sonic'in dünyası,Japonca:ソニックの世界 Sonikku no sekai?)) Sonic'in ana gezegenidir. Sonic Adventure'dan önceki tüm oyunların geçtiği yer olarak bilinir. Tek bir insan vardır o da o zamanki adıyla Dr.Robotnik yani Dr.Eggman'dir.(Aslında o da dünyadan bu gezegene gelmiştir.) Eggman'in asistanı Snively de çizgi filmlerde görülen bir diğer dünyalıdır.Fakat ara sıra 2006'daki Sonic The Hedgehog oyununda ortaya çıkan Soleana kenti halkı ve Tails Adventure'da görülen Cadı Witchcart (Archie Çizgiroman serisine göre o da aslında Büyücü Naugus'un kardeşi olan bir Troll'dür.) gibi yerli insanlar da görülür.Green Hill Zone,Mushroom Hill Zone ve Angel Adası gibi bölgeleri vardır.Sonic'in oyunlarında önemi kimi zaman azalsa da fakat Sonic S.R.:Zero Gravity'nin sonunda ev gezegene dönmekle ilgili bir şey söyler.Sonic Spinball da Mobius'da geçmektedir.[1] Mobius'un her ne kadar oyunlarda önemi zaman zaman azalsa da Sonic'in Archie çizgi romanlarında da çok fazla önemi vardır[2].Çizgi romanların bir kısmında ve bazı oyunlarda Mobius dünya'nın başka bir boyuttaki ikiz gezegeni ya da gelecekte veya paralel bir evrendeki versiyonu olarak geçer. Bu çizgi romanlarda çok az Dünya hikâyesi bulunur.Fakat geçtiğimiz son çıkan Sonic the Hedgehog4:Ep.1 ve Sonic'in 20.yılına özel olan oyun Sonic Generations'ın geçtiği yerler Mobius'tur.Ayrıca Sonic Chornicles:The Dark Brotherhood'ta Green Hill Zone ile Mobius'a gönderme yapılmıştır.Sonic Forces oyunu da Mobius'da geçmektedir. Bazı oyunlarda Sonic'in gezegeni, ya da Sonic'in dünyası olarak da geçer.Sega'nın yöneticilerinden takheshi Izuka'ya göre Sonic'in oyunları iki farklı dünya'da geçmektedir.Biri insanlara ait olan normal dünya,diğeriyse Sonic ve arkadaşlarının dünyası (yani Mobius). 2020 yapımı film uyarlamasında,filmin başında küçük Sonic'in peşindeki Ekidna kabilesinden kaçmak için Mobius'tan ayrılıp dünyaya gelişi görülür.Sonic'in ustası baykuş Uzunpençe'ye göre Dünya ve Mobius evrenin farklı ve uzak iki ucunda yer almaktadır.

Mobius'ta Geçen Oyunlar

  1. ^ Sonic the Hedgehog Spinball (Sega Genesis) Japanese Instruction Manual, sayfa 4.
  2. ^ "Mobius - Sonic Retro". http://info.sonicretro.org/. 14 Kas 2019. Erişim tarihi: 14 Kas 2019.  |yayıncı= dış bağlantı (yardım)