The Walking Dead: The Final Season: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Khutuck (mesaj | katkılar)
k İçerik düzenleme
Monsters60 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
60. satır: 60. satır:
}}|özet=evet}}
}}|özet=evet}}


=== Puanları ===
Oyun genel olarak olumlu eleştiriler aldı.
{| class="wikitable"
|+
!Bölüm
![[Metacritic]]
|-
|''Tamamlanmış Sezon''
|(PC) 79
(PS4) 77

(XONE) 77

(NS) 80
|-
|''Bölüm 1 — Done Running''
|(PC) 76
(PS4) 75

(XONE) 72

(NS) 75
|-
|''Bölüm 2 — Suffer the Children''
|(PC) 69
(PS4) 71

(XONE) 75

(NS) 70
|-
|''Bölüm 3 — Broken Toys''
|(PC) 74
(PS4) 78

(XONE) 80

(NS) 80
|-
|''Bölüm 4 — Take Us Back''
|(PC) 79
(PS4) 75

(XONE) 85

(NS) 83
|}
<br />
== Kaynakça ==
== Kaynakça ==
{{Kaynakça}}
{{Kaynakça}}

Sayfanın 19.56, 8 Haziran 2020 tarihindeki hâli


The Walking Dead: The Final Season
Oyunun afişi
GeliştiricilerTelltale Games (bölümler 1–2)
Skybound Games (bölümler 3–4)
YayımcılarTelltale Games
Skybound Games
SeriThe Walking Dead
MotorTelltale Tool
PlatformlarMicrosoft Windows
PlayStation 4
Xbox One
Nintendo Switch
Çıkış
Bölüm 1
  • 14 Ağustos 2018
Bölüm 2
  • 25 Eylül 2018
Bölüm 3
  • 15 Ocak 2019
Bölüm 4
  • 26 Mart 2019
TürGrafik macera
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

The Walking Dead: The Final Season, Telltale Games ve Skybound Games tarafından geliştirilen 4 bölümlük bir macera video oyunudur ve aynı isimdeki çizgi roman serisine dayanan The Walking Dead video oyun serisinin dördüncü ve son ana oyunudur. The Walking Dead: The New Frontier'den birkaç yıl sonra gerçekleşen oyun, Clementine'nin kıyamet sonrası Alvin Jr., AJ'yi büyütme çabalarına odaklanarak, eski yatılı öğrencilerinden oluşan bir grup ile bir araya gelirler. Clementine'nın geçmişte tanıdığı Lily adında bir kadın ile çekişmeli bir mücadeleye girer.

Telltale, Clementine'nın hikâyesine odaklanacağını açıkladı. Dört bölüm olarak piyasaya sürüldü; ilk bölüm 14 Ağustos 2018'de Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One ve Nintendo Switch için yayınlanmıştır. Ancak, 21 Eylül 2018'de Telltale Games’in aniden kapanması nedeniyle, son iki bölüm The Walking Dead çizgi romancısı Robert Kirkman’ın yapım şirketi Skybound Entertainment tarafından yapılmaya karar verildi ve eski Telltale çalışanları'da son 2 bölüm için kolları sıvadı. Kirkman, Clementine'nın hikâyesini uygun bir şekilde bitireceğinden bahsetmiştir.

Oynanış

Daha önceki The Walking Dead oyunlarındaki gibi The Final Season'da da Clementine'yi yönetiyoruz, öğeleri incelemek, toplamak gibi diğer karakterlerle diyaloğa girmek gibi seçimler vardır. Oyuncu tarafından verilen kararlar gelecekteki bölümleri etkileyebilir ve daha önceki serileri oynayıp bitirilmiş ise The Final Season'da etkilenecektir.[1]

Konusu

A New Frontier olaylarından sonra Clementine, daha önce Lee'nin ona öğrettiklerini aynısı AJ'e öğretir. bir gün Yemek arar kene tren istasyonunda dururlar ama aylaklar onların etraflarını sarar araba ile kaçarken kaza yaparlar ve araba hurda olur onları yatılı öğrenciler bulur. Clementine baygındır sonra uyanır ve kendisini bir okul'da bulur okulun lideri Marlon adında bir gençtir ve etrafta hiç yetişkin olmadığını söyler. Sonra bir gün yemekleri tükendiği için tren istasyonuna geri dönerler ama Abel adlı bir adam onları soymaya kalkar. Okula döndüklerinde ise tartışırlar Brody kavga çıkarır Abel'in onları takip ettiğinden şüphelenir. Akşam olduğunda ise Clementine boru sisteminden tartışan iki ses duyar ve mahzende hararetli bir şekilde tartışan Marlon ve Brody'yi bulur. Brody, Clementine'e, Abel'ın güvenlik karşılığında Marlon'un ikiz kız kardeşler Minerva ve Sophie'yi takas ettiği bir akıncı grubun bir parçası olduğunu ve akıncıların geri dönmesi halinde onunla ve AJ'yi takas etme niyetinde olduğunu açıklar. Bunu söylediği için öfkeden deliye dönen Marlon yanlışlıkla Brody'nin kafasına vurur ve onu öldürür. Marlon, Clementine'nı mahzende kilitleyip kaçar ve o sırada Brody aylak olur ve Clementine onu öldürür. Ordan çıkmayı başaran Clementine ise Marlon ve diğer öğrencilerle karşı karşıya kalır. Marlon, Brody ölümünü Clementine'nın üzerine atar ve AJ, Marlon'a silah çeker birden silahı AJ'den kapar ve Clementine'na doğrultur. Clementine, Marlon'un yaptıklarını öğrencilere inandırır ve sonunda Marlon teslim olur ama ancak AJ silahı alır ve Marlon'u öldürür.

Diğer öğrenciler Clementine ve AJ gitmesi için oy kullanırlar. Dışarıya atılan Clementine ve AJ ormanda yürürken Abel ve ilk sezonda Lee'nin grubundan olan Lily'le karşılaşır. Lily Clementine'na okuldaki öğrencilerin grubumuza katılmalarını söyler ancak Clementine bunu reddeder ve kötü birisi olduğuna inanmıştır AJ koşması için bağırmıştır ancak kaçarken AJ vurulmuştur. Clementine ve AJ yola devam etmek zorunda kalır AJ'in durumu kötüdür ve üzerler'ine aylaklar saldırmıştır eski bir fısıldayan olan James ile karşılaşırlar ve James, AJ yardım eder. Clementine ve AJ okula geri dönerler ve bazıları onlara kötü davranır ama Clementine onları uyarır Akıncılar denilen bir topluluğun okula saldıracağını söyler. Aradan iki hafta geçer grubun lideri Lily ve akıncılar okula saldırır ancak Clementine bu süre zarfında okulu bir kaleye çevirir iki grup'da savaşa girer ama Lily bazı öğrencileri kaçırmayı başarır. Clementine, Abel'i yakalar ve Lily'nin arkadaşlarını nereye götürdüğünü sorar ve Abel konuşur nehir kenarlarında teknelerinin olduğunu söyler. Clementine öğrencilerden ve James'den yardım ister yardım sayesinde Clementine tekneye sızmayı başarır akıncıların yeni üyesi Minerva ile karşılaşır Minerva ona yardım edeceğini söyler ancak sonra Clementine'na ihanet eder. Ancak, Clementine planı işe yaramaya devam eder tekneye bomba koyar ve Minerva'yı etkisiz hale getirerek ordan kurtulur ama o esnada Lily, AJ'yi yanına alır Clementine, AJ kurtarmak için yanına gider ancak Lily, James'ide yakalar Clementine birden saldırır ve AJ silahı kapar ancak Clementine onu öldürmesini veya ondan öldürmemesini söyleyebilir; eğer kurtulursa, Lilly, James'i öldürür ve tekne havaya uçar.

Tekne'den Clementine ve AJ kurtulmuşlardır ve kıyıya çıkmayı başarmışlardır Lily'de bir sandalla kaçmayı başarmıştır. Clementine öğrencileri kurtarmıştır ama AJ ile beraber kendilerini bir aylak sürüsünü içinde bulur Tenn yardıma gelmiştir ve bir mağaraya saklanmışlardır. AJ ve Clementine'nin arasında bir konuşma geçer AJ öldürmeyi sevdiğini ve kötü insanların bu dünyada yeri olmadığın söyler ancak Clementine insan öldürmek kötü bir şey olduğunu söyler. Mağaradan çıkarlar ve Violet veya Louis ile karşılaşırlar kendilerini bir yıkılmış köprüde bulurlar ve aylaklar tarafından ısırılmış Minerva köprüye gelir ve Clementine'yi öldürmek ister Minerva baltayla Clementine'nin ayak bileğine vurur ama yerden silahı alan Clementine, Minerva'yı vurur ve aylaklar onu yemeye başlar, karşıya geçmeyi başaran Clementine ve AJ, Tenn'in geçmediğini görür, Violet'in veya Louis'in ölmemesi için AJ, Tenn'in boğazında vurur.

Sürüden kaçar kene aylaklar Clementine'nin yaralı bacağını ısırırlar Clementine ve AJ, aylaklar'dan hızlıca kaçmaya çalışırlar ve James'in ahırına girerler. Clementine bitkin duruma düşmüştür etrafları aylaklar'la sarılmıştır ve Clementine, AJ'den bir şey ister ya onu öldürmesini veya onu dönüşmesini söylemiştir sonra AJ ise baltayla Clementine'ye vurur. Daha sonra geçmişe gidilir (üçüncü sezondan sonraki olaylara) Clementine, AJ'yi Fort McCaroll'dan kurtarmaya çalışır ve baskın yapar ve AJ sağ salim kurtarır. Sonra günümüze dönüldü ve AJ balık tutuyordu birden Clementine'nin kayıp şapkası bulur ve balık tutma görevini bitirir ve okula döner. Ve birden Clementine görünür bacağı kesik bir halde ve Clementine bir karar veriyor ve artık bu okulun liderliğini üstleniyor.

Bölümler


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihi
161"Done Running"Chris Rebbert, Vahram AntonianJessica Krause, Adam Esquenazi Douglas, Mary Kenney, Lauren Mee14 Ağustos 2018 (2018-08-14)
Clementine ve AJ tamamen Ericsson'un Sorunlu Gençlik Okulu'nda kurulan çocuklardan oluşan yeni bir gruba katılıyor. Clementine, AJ'ye uyum sağlamada sorun yaşarken yardım ederek gruba değerlerini kanıtlamayı çalışıyor. İkiz kız kardeşler Sophie ve Minerva'nın son zamanlardaki kaybının toplumda birçok insanın kalbini kırdığını öğreniyorlar. Grubun yemeğini çalan bir yabancıyla gergin bir karşılaşmadan sonra Clementine, Ericson'un bu kadar uzun süre nasıl güvende kaldığını arkasındaki sırrı öğrenmeye çalışır.
172"Suffer the Children"Chris RieserJames Windeler, Mary Kenny25 Eylül 2018 (2018-09-25)
Clementine ve AJ, Ericson'dan atılırlar ve şimdi Clementine'ın geçmiş de tanıdığı bir kadın ile karşı karşıya gelir, şimdi güvenlikleri için yeni bir yer bulmaya çalışırlar ancak ölülerin saldırısına uğrarlar. Eski bir Fısıldayan'ın yardımıyla çift, öğrencilerin bir düşman saldırısına hazırlanmasına yardımcı olmak için okula geri döner. Akıncılar hareket ettikten sonra, Clementine iki arkadaş arasında seçim yapmak zorunda kalır ve kalan çocuklarla akıncılara karşı intikam almaya hazırlanır.
183"Broken Toys"Ryan D. Chan, Chris RieserLauren Mee, Mark Darin15 Ocak 2019 (2019-01-15)[2]
Clementine, AJ ve arkadaşları tehlikeli bir kurtarma görevine hazırlanırken, akıncıların üssüne sızmak için ölüleri kullanmayı planlarlar ve geçmişteki bir arkadaştan yardım alırlar. Düşman topraklarına girdikten sonra, Clementine AJ'nin zor bir karar vermesini sağladığından, çelişen sadakatler test edilir.
194"Take Us Back"Chris RebbertAdam Esquenazi Douglas, James Windeler, Michael Kirkbride, Chris Rebbert26 Mart 2019 (2019-03-26)[3]
Düşmanlarının üssü yok edildiğinde Clementine, AJ ve diğerleri, hem ölülerin hem de geriye kalan düşmanların tehdidi olarak Erikson'a son bir tehlikeli yolculuk yaparlar.

Puanları

Oyun genel olarak olumlu eleştiriler aldı.

Bölüm Metacritic
Tamamlanmış Sezon (PC) 79

(PS4) 77

(XONE) 77

(NS) 80

Bölüm 1 — Done Running (PC) 76

(PS4) 75

(XONE) 72

(NS) 75

Bölüm 2 — Suffer the Children (PC) 69

(PS4) 71

(XONE) 75

(NS) 70

Bölüm 3 — Broken Toys (PC) 74

(PS4) 78

(XONE) 80

(NS) 80

Bölüm 4 — Take Us Back (PC) 79

(PS4) 75

(XONE) 85

(NS) 83


Kaynakça

  1. ^ https://www.youtube.com/watch?v=rE28OEs-39k
  2. ^ Schreier, Jason (8 Aralık 2018). "The Walking Dead's final season". Kotaku. 11 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2018. 
  3. ^ Brown, Fraser (15 Ocak 2019). "The Walking Dead: The Final Season Episode 3 is out now". PC Gamer. 11 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2019. 

Dış bağlantılar

Skybound websitesi