Spor kulübü: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Metehan2 (mesaj | katkılar)
{{kaynaksız}} ve {{uzman}} etiketi eklendi article (TW)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
{{kaynaksız|tarih=Haziran 2020}}
{{kaynaksız|tarih=Haziran 2020}}
{{uzman|tarih=Haziran 2020}}
{{uzman|tarih=Haziran 2020}}
'''Spor kulübü''', [[spor]]tif etkinliklerde bulunmak amacıyla kurulmuş olan [[kulüp]]lerdir. Spor kulüpleri, [[dernek]] ya da [[anonim şirket]] [[Tüzel kişi|tüzel varlığı]] yapısı şeklinde kurularak faaliyetlerini yürütürler. Genel olarak üyeleri birlikte ücretsiz veya ücretli oynayan ve bazen aile ve arkadaşlarca izlenen diğer benzer kulüpleri düzenli olarak diğer kulüplere kıyasla rekabet eden ekipleri olan ve bazen çok büyük kalabalık seyirci çeken profesyonel oyuncularla oynayan organizasyonlardır. Kulüpler tek bir spora veya birkaç spora ayrılmış olabilir.
'''Spor kulübü''', [[spor]]tif etkinliklerde bulunmak amacıyla kurulmuş olan [[kulüp]]lerdir. Spor kulüpleri, [[dernek]] ya da [[anonim şirket]] [[Tüzel kişi|tüzel varlığı]] şeklinde kurularak faaliyetlerini yürütürler. Genel olarak üyeleri birlikte ücretsiz veya ücretli oynayan ve bazen aile ve arkadaşlarca izlenen diğer benzer kulüpleri düzenli olarak diğer kulüplere kıyasla rekabet eden ekipleri olan ve bazen çok büyük kalabalık seyirci çeken profesyonel oyuncularla oynayan organizasyonlardır. Kulüpler tek bir spora veya birkaç spora ayrılmış olabilir.


{{spor-taslak}}
{{spor-taslak}}

Sayfanın 19.44, 7 Haziran 2020 tarihindeki hâli

Spor kulübü, sportif etkinliklerde bulunmak amacıyla kurulmuş olan kulüplerdir. Spor kulüpleri, dernek ya da anonim şirket tüzel varlığı şeklinde kurularak faaliyetlerini yürütürler. Genel olarak üyeleri birlikte ücretsiz veya ücretli oynayan ve bazen aile ve arkadaşlarca izlenen diğer benzer kulüpleri düzenli olarak diğer kulüplere kıyasla rekabet eden ekipleri olan ve bazen çok büyük kalabalık seyirci çeken profesyonel oyuncularla oynayan organizasyonlardır. Kulüpler tek bir spora veya birkaç spora ayrılmış olabilir.