Yerçekimi (M. C. Escher): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Homonihilis (mesaj | katkılar)
→‎top: düzeltme, değiştirildi: 1952 → 1952 AWB ile
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Gravitation.jpg|thumb|320px|''Yer çekimi'', [[M. C. Escher]].]]
[[Dosya:Gravitation.jpg|thumb|320px|''Yer çekimi'', [[M. C. Escher]].]]
'''''Yer çekimi''''', [[M. C. Escher]] tarafından yapılmış bir [[litograf]] baskıdır. İlk kez Haziran, [[1952]]'de basılmıştır. Eserde kenarlarında yarı-dikdörtgenel kapı boşlukları barındıran bir [[polihedron]] (çokyüzlü) betimlenir. Bu kapı boşluklarından kabuksuz 12 kaplumbağanın baş ve bacakları çıkmaktadır. Nesneyi bir ortak kabuk gibi kullanmaktadırlar. Kaplumbağaların renkleri kırmızı, turuncu, sarı, [[magenta]] (morumsu kırmızı), kahverengi ve [[indigo]]dur.
'''''Yer çekimi''''', [[M. C. Escher]] tarafından yapılmış bir [[litograf]] baskıdır. İlk kez Haziran, 1952'de basılmıştır. Eserde kenarlarında yarı-dikdörtgenel kapı boşlukları barındıran bir [[polihedron]] (çokyüzlü) betimlenir. Bu kapı boşluklarından kabuksuz 12 kaplumbağanın baş ve bacakları çıkmaktadır. Nesneyi bir ortak kabuk gibi kullanmaktadırlar. Kaplumbağaların renkleri kırmızı, turuncu, sarı, [[magenta]] (morumsu kırmızı), kahverengi ve [[indigo]]dur.


Eser siyah-beyaz basılmış ve kaplumbağalar elle [[suluboya]] ile boyanmıştır.
Eser siyah-beyaz basılmış ve kaplumbağalar elle [[suluboya]] ile boyanmıştır.

Sayfanın 15.29, 3 Mayıs 2020 tarihindeki hâli

Yer çekimi, M. C. Escher.

Yer çekimi, M. C. Escher tarafından yapılmış bir litograf baskıdır. İlk kez Haziran, 1952'de basılmıştır. Eserde kenarlarında yarı-dikdörtgenel kapı boşlukları barındıran bir polihedron (çokyüzlü) betimlenir. Bu kapı boşluklarından kabuksuz 12 kaplumbağanın baş ve bacakları çıkmaktadır. Nesneyi bir ortak kabuk gibi kullanmaktadırlar. Kaplumbağaların renkleri kırmızı, turuncu, sarı, magenta (morumsu kırmızı), kahverengi ve indigodur.

Eser siyah-beyaz basılmış ve kaplumbağalar elle suluboya ile boyanmıştır.

Ayrıca bakınız