Encyclopædia Iranica: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Tarih bağlantısı düzenleme
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Encyclopædia Iranica.jpg|küçükresim|Kitabın kapağı]]
[[Dosya:Encyclopædia Iranica.jpg|küçükresim|Kitabın kapağı]]
'''Encyclopædia Iranica''', [[Columbia Üniversitesi]]'nin [[İran]] kültür ve tarihi hakkında, [[1973]] yılında [[İngilizce]] bastığı ansiklopedidir. Ansiklopedinin kapsamı sadece [[İran]]la sınırlı değildir. İran'dan başka, belli bir dönem [[Farsça]]'nın egemen olduğu alanlar da dahil edilmiştir: [[Afganistan]], [[Tacikistan]], [[Türkiye]], [[Kafkaslar]], [[Güney Asya]], [[Orta Asya]] ve [[Mezopotamya]]. Fars dünyasının diğer kültürlerle ilişkisini de kapsamıştır. Şu ana kadar 12 cilt basılmıştır ve 30 ciltten fazla basılması plânlanmaktadır.
'''Encyclopædia Iranica''', [[Columbia Üniversitesi]]'nin [[İran]] kültür ve tarihi hakkında, 1973 yılında [[İngilizce]] bastığı ansiklopedidir. Ansiklopedinin kapsamı sadece [[İran]]la sınırlı değildir. İran'dan başka, belli bir dönem [[Farsça]]'nın egemen olduğu alanlar da dahil edilmiştir: [[Afganistan]], [[Tacikistan]], [[Türkiye]], [[Kafkaslar]], [[Güney Asya]], [[Orta Asya]] ve [[Mezopotamya]]. Fars dünyasının diğer kültürlerle ilişkisini de kapsamıştır. Şu ana kadar 12 cilt basılmıştır ve 30 ciltten fazla basılması plânlanmaktadır.


{{iran-taslak}}
{{iran-taslak}}

Sayfanın 01.10, 2 Mayıs 2020 tarihindeki hâli

Kitabın kapağı

Encyclopædia Iranica, Columbia Üniversitesi'nin İran kültür ve tarihi hakkında, 1973 yılında İngilizce bastığı ansiklopedidir. Ansiklopedinin kapsamı sadece İranla sınırlı değildir. İran'dan başka, belli bir dönem Farsça'nın egemen olduğu alanlar da dahil edilmiştir: Afganistan, Tacikistan, Türkiye, Kafkaslar, Güney Asya, Orta Asya ve Mezopotamya. Fars dünyasının diğer kültürlerle ilişkisini de kapsamıştır. Şu ana kadar 12 cilt basılmıştır ve 30 ciltten fazla basılması plânlanmaktadır.