Kurtlar Vadisi karakterleri listesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Yasuo122 (mesaj | katkılar)
Yeni bir bilgi eklendi
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
Théoden (mesaj | katkılar)
Gerekçe: + deneme amaçlı değişiklik
1. satır: 1. satır:
=== Mehmet Karahanlı ===
Kurtlar Konseyi’nin Baronu

=== Mehmet Karahanlu===
{{Karakter bilgi kutusu
{{Karakter bilgi kutusu
| ad = Mehmet Karahanlı
| ad = Mehmet Karahanlı

Sayfanın 12.34, 20 Nisan 2020 tarihindeki hâli

Mehmet Karahanlı

Mehmet Karahanlı
İlk görünümKurtlar Vadisi 1. Bölüm
Son görünümKurtlar Vadisi 74. Bölüm
CanlandıranZafer Ergin
Bilgileri
CinsiyetErkek
MeslekMafya'nın en büyük babası
İstihbaratçı (eskiden)
UnvanBaron
AileSafiye Karahanlı
Nergiz Karahanlı (öldü)
Efe Yakup Karahanlı (Ali Candan / Polat Alemdar)
Önemli ilişkileriKılıç (öldü)
Testere Necmi (öldü)
Laz Ziya (öldü)
Hüsrev Ağa (öldü)
Nizamettin Güvenç (öldü)
Samuel Vanunu (öldü)
ÇocuklarSafiye Karahanlı (kızı)
Polat Alemdar (oğlu)

Kurtlar Vadisi dizisinde Zafer Ergin tarafından canlandırılmış karakter.

"Kurtlar Konseyi"nin başkanıdır ve dizideki en büyük babadır. Büyük Ortadoğu'nun en büyük patronudur. Çok zeki ve aristokrat bir karakterdir. 10 hamle sonrasını görebilen Baron görevine 1983 yılında getirildi. Selefi İran yüzünden aforoz edilmişti.

Gençlik yıllarında Doğu Eşrefoğlu tarafından eğitilmiş bir istihbaratçıdır. Devlet için ortağı Aslan Akbey ile beraber pek çok hizmette bulunmuştur. Bu görevlerinin en önemlisi Kıbrıs'ta Türk Mukavemet Teşkilatı'nı silahlandırmaktır. Fakat daha sonra Doğu Bey tarafından Kıbrıs Harekâtı'ndan sonra aldığı ikinci görevi olan Masonları çökertmek görevi sırasında güce olan zaafı nedeniyle saf değiştirmiş ve devlete ihanet etmiştir. Masonik güçler tarafına geçen Karahanlı, çeşitli kademeleri başarıyla geçerek Büyük Orta Doğu Baronu olmuştur.

Mehmet Karahanlı, ilk başlarda siyasi meseleleri konsey içinde konsey üyeleri ile görüşmezdi, Onun yerine Şevko'nun sefirliğini, Süleyman Çakır'ın gidişatını konsey ile paylaşır bu ikilinin durumu için karara varırdı. Mehmet Karahanlı, Türkiye'deki en büyük mafyanın başında yer alıyordu, Konseydeki herkes herkesle en az 20 yıllık dostluk içerisindeydi. Karahanlı, Konsey'e yeni üye olarak Tombalacı Mehmet'i getirmiş ve Süleyman Çakır ve Şevko'yu onların himayesine vermiştir. Daha sonra Tombalacı kafasına göre kararlar alıp Çakır'ın kumarhanesini taratmış ve birçok insanı öldürtmüştür. Bunun üzerine Baron Mehmet Karahanlı, Tombalacı Mehmet'i Konsey'den uzaklaştırmıştır. Baron'un emriyle Kılıç, Tombalacıyı ülkeyi terketmesi için bir tekneye bindirmiş ama Kılıç'a, Tombalacının teknesinin yerini Çakır'a bildirmesini emretmiştir. Böylece Çakır, Tombalacıyı yakalayarak Çakır'ın tarattığı kumarhanesinde beyzbol sopasıyla döverek öldürmüştür. Mehmet Karahanlı, Polat Alemdar'ın yaptıkları kendi emirlerine ve konseydekilerin yaptığı şeylere ters düşünce öldürülme emri çıkması için kalemini kıracağı sıra Laz Ziya buna engel olmak için kızıyla nişanladığını söyler ve Baron bu kararından vazgeçer. Baron'un ilerleyen zamanlarda verdiği kararlar Laz Ziya ve Hüsrev Ağa'nın istekleri dışında gerçekleşmiş ve Laz Ziya ile Hüsrev Ağa, Baron'a karşı müttefik olmuştur. Hüsrev Ağa'nın daha ileri gidip Baron'a saygısızlık ve hakaret etmesinden dolayı Kılıç, Hüsrev Ağa'yı öldürür. Konseyde 2 kişi eksilmişken Testere Necmi'nin de Çakır'ı öldürtme emrini vermesi onun ölümüne yol açar. Polat Alemdar, Testere'yi seyahat ettiği teknede ele geçirip omzuna sıkarak denize atar. Aslan Akbey onu denizden çıkararak bir eve mahkûm eder. Aslan Akbey öldükten sonra kurduğu düzenek ile tüm sığınakları ve Testere'nin mahkûm tutulduğu ev patlar ve konseyden bir üye daha eksilir. Bunların üzerine Baron Karahanlı, konseye 2 yeni üye getirmiştir. Bunlar; Tuncay Kantarcı ve İplikçi Nedim'dir.

Mehmet Karahanlı, dizide pek çok insanın bildiğinin aksine bizzat Dünya'nın düzenini değiştirmeyi planlayan bir amacı olan Tapınak Şövalyeleri'ni bertaraf edip dünyada hâkim bir güç haline gelmekti ancak zaafı onu ele verdi. Tek zaafı yıllar önce Aslan Akbey tarafından kaçırılan oğlu Efe Yakup Karahanlı, (Polat Alemdar veya Ali Candan)'dır. Oğluna karşı olan zaafı onu bitirmiştir.

Irak Savaşı'nda Türkiye'de Meclisi etkileyip tezkereyi çıkartamadığı ve Tapınak Şövalyeleri'ne destek vermediği için onlar tarafından öldürülmüştür. Onun ölümü dünyada yeni bir sayfa açmıştır.

Kaynakça


Dış bağlantılar