Norveç Akıntısı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
→‎top: düzeltme AWB ile
ENNdelOs (mesaj | katkılar)
Yazım hatası düzeltildi
Etiketler: Mobil değişiklik mobil uygulama değişikliği iOS uygulaması değişikliği
1. satır: 1. satır:
'''Norveç Akıntısı''', [[Barents Denizi]] açıklarında 50 ila 100 metre derinlikte [[Norveç]]'in [[Atlantik Okyanusu|Atlantik]] kıyısında kuzeydoğuya doğru akan bir [[okyanus akıntısı|akıntı]]dır. Sularının büuük çoğunluğunun Norveç'teki [[fiyort]] ve [[nehir]]lerden geldiğinden [[Kuzey Atlantik Akıntısı]]'ndan farklı olarak daha soğuktur ve az miktarda tuz içermektedir. Bununla birlikte, [[Arktik Okyanusu]]'ndan daha sıcak ve daha tuzludur. Norveç Akıntısı'ndaki kış sıcaklıkları genellikle 2 ila 5 °C arasında olup Atlantik suyunun sıcaklığı 6 °C'yi aşmaktadır.
'''Norveç Akıntısı''', [[Barents Denizi]] açıklarında 50 ila 100 metre derinlikte [[Norveç]]'in [[Atlantik Okyanusu|Atlantik]] kıyısında kuzeydoğuya doğru akan bir [[okyanus akıntısı|akıntı]]dır. Sularının büyük çoğunluğunun Norveç'teki [[fiyort]] ve [[nehir]]lerden geldiğinden [[Kuzey Atlantik Akıntısı]]'ndan farklı olarak daha soğuktur ve az miktarda tuz içermektedir. Bununla birlikte, [[Arktik Okyanusu]]'ndan daha sıcak ve daha tuzludur. Norveç Akıntısı'ndaki kış sıcaklıkları genellikle 2 ila 5 °C arasında olup Atlantik suyunun sıcaklığı 6 °C'yi aşmaktadır.


== Dış bağlantılar ==
== Dış bağlantılar ==

Sayfanın 19.03, 14 Nisan 2020 tarihindeki hâli

Norveç Akıntısı, Barents Denizi açıklarında 50 ila 100 metre derinlikte Norveç'in Atlantik kıyısında kuzeydoğuya doğru akan bir akıntıdır. Sularının büyük çoğunluğunun Norveç'teki fiyort ve nehirlerden geldiğinden Kuzey Atlantik Akıntısı'ndan farklı olarak daha soğuktur ve az miktarda tuz içermektedir. Bununla birlikte, Arktik Okyanusu'ndan daha sıcak ve daha tuzludur. Norveç Akıntısı'ndaki kış sıcaklıkları genellikle 2 ila 5 °C arasında olup Atlantik suyunun sıcaklığı 6 °C'yi aşmaktadır.

Dış bağlantılar