Buharlaşma: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Euphemiakh (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
1. satır: 1. satır:
'''Buharlaşma''', herhangi bir [[sıcaklık]]ta yüzeyde olan [[sıvı]] moleküllerinden [[kinetik enerji]]si yüksek olan tanecikler ve tanecikler arası çekim kuvvetini yenerek sıvı halden [[gaz]] hale geçebilme olayına verilen isimdir. Tabiatta [[Su döngüsü|suyun hidrolojik çevriminin]] önemli bir unsurunu teşkil eden buharlaşma, yeryüzünde sıvı ve [[katı]] halde değişik şekil ve şartlarda bulunan suyun [[meteoroloji]]k faktörler etkisiyle [[atmosfer]]e gaz halinde dönüşü olarak tarif edilir.
'''Buharlaşma''', herhangi bir [[sıcaklık]]ta yüzeyde olan [[sıvı]] moleküllerinden [[kinetik enerji]]si yüksek olan tanecikler ve tanecikler arası çekim kuvvetini yenerek sıvı halden [[gaz]] hale geçebilme olayına verilen isimdir. Tabiatta [[Su döngüsü|suyun hidrolojik çevriminin]] önemli bir unsurunu teşkil eden buharlaşma, yeryüzünde sıvı ve [[katı]] halde değişik şekil ve şartlarda bulunan suyun [[meteoroloji]]k faktörler etkisiyle [[atmosfer]]e gaz halinde dönüşü olarak tarif edilir.Buharlaşma hızı sıcaklık arttıkça artar. Buharlaşma hızı, kanama noktasında en yüksek değere ulaşılır.


== Kaynakça ==
== Kaynakça ==

Sayfanın 10.34, 11 Nisan 2020 tarihindeki hâli

Buharlaşma, herhangi bir sıcaklıkta yüzeyde olan sıvı moleküllerinden kinetik enerjisi yüksek olan tanecikler ve tanecikler arası çekim kuvvetini yenerek sıvı halden gaz hale geçebilme olayına verilen isimdir. Tabiatta suyun hidrolojik çevriminin önemli bir unsurunu teşkil eden buharlaşma, yeryüzünde sıvı ve katı halde değişik şekil ve şartlarda bulunan suyun meteorolojik faktörler etkisiyle atmosfere gaz halinde dönüşü olarak tarif edilir.Buharlaşma hızı sıcaklık arttıkça artar. Buharlaşma hızı, kanama noktasında en yüksek değere ulaşılır.

Kaynakça