Nebiköy, Yatağan: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
6. satır: 6. satır:




{{köy-taslak}}Nebi köy okuma yazma oranı en yüksek köylerimizden biridir,göç almasının bir sebebide budur,okuyan yeni nesil gençlerin tarıma dayalı köy yaşam biçimini benimsememesi buna sebeb olmuştur.Kurtuluş Savaşında'ise Şeyh Mehmet Efe önderliğinde köyün ileri gelenlerinden Hamdi ÇOTUR, Salih DEMİRARSLAN, Kasralı Mehmet Efe ve diğer bir çok kızanları Aydın'da başlatılan Düşmanı durdurma harekatına destek olmak amacıyla Yörük Ali Efe'nin kızanlarına katılmış olup,buralarda savaşarak büyük başarı kazanmışlardır. Ayrıca düşmanın Muğla'ya ilerlemesini durdurarak, Aydının kurtuluşunda Muğlalı kuvvayıcılar olarak Yörük Ali Efe'nin yanında yer almışlar,savaşmışlardır.
{{köy-taslak}}Nebi köy okuma yazma oranı en yüksek köylerimizden biridir,göç almasının bir sebebide budur,okuyan yeni nesil gençlerin tarıma dayalı köy yaşam biçimini benimsememesi buna sebeb olmuştur.Kurtuluş Savaşında'ise Şeyh Mehmet Efe önderliğinde köyün ileri gelenlerinden Hamdi ÇOTUR, Salih DEMİRARSLAN, Kasralı Mehmet Efe ve diğer bir çok kızanları Aydın'da başlatılan Düşmanı durdurma harekatına destek olmak amacıyla Yörük Ali Efe'nin kızanlarına katılmış olup,buralarda büyük başarı kazanmışlardır. Ayrıca düşmanın Muğla'ya ilerlemesini durdurarak, Aydının kurtuluşunda Muğlalı kuvvayıcılar olarak büyük yararlılıklar göstermişler,Yörük Ali Efe'nin yanında yer alıp,savaşmışlardır.
{{Yatağan beldeleri ve köyleri}}
{{Yatağan beldeleri ve köyleri}}

Sayfanın 09.07, 24 Eylül 2007 tarihindeki hâli

Nebiköy, Yatağan, Muğla ilçesine 7 km mesafede, Yatağan ile Aydın Çine ilçesi arasında bulunan bir köydür.

Çok eski bir yerleşim merkezi olduğu, hatta Yatağan ilçe merkezinden daha önce kurulduğu, çoğu çevre köylerin Nebiköy muhtarlığının mahalleleri olduğu, ancak zamanla köyden şehre göç olayından etkilendiği, bu nedenle nüfusunun %70'ini kaybettiği, köyün geçim kaynağının tarıma (tütün, zeytin, mısır, susam) dayandığı bilinir.

Köy arazisinin çoğunluğunu da ormanlar kaplamaktadır, Yatağan çayı’nın asıl kaynağı köyün sınırları içerisinde Dipsiz mevkiinde bulunmaktadır. Tüm çevre köyleri ve Yatağan Merkez de bu suyu içme suyu olarak kullanmakta ayrıca termik santralinin soğutma suyu olarak ta kullanılmaktadır. Geniş bir ovaya sahip bulunmaktadır.


Nebi köy okuma yazma oranı en yüksek köylerimizden biridir,göç almasının bir sebebide budur,okuyan yeni nesil gençlerin tarıma dayalı köy yaşam biçimini benimsememesi buna sebeb olmuştur.Kurtuluş Savaşında'ise Şeyh Mehmet Efe önderliğinde köyün ileri gelenlerinden Hamdi ÇOTUR, Salih DEMİRARSLAN, Kasralı Mehmet Efe ve diğer bir çok kızanları Aydın'da başlatılan Düşmanı durdurma harekatına destek olmak amacıyla Yörük Ali Efe'nin kızanlarına katılmış olup,buralarda büyük başarı kazanmışlardır. Ayrıca düşmanın Muğla'ya ilerlemesini durdurarak, Aydının kurtuluşunda Muğlalı kuvvayıcılar olarak büyük yararlılıklar göstermişler,Yörük Ali Efe'nin yanında yer alıp,savaşmışlardır.

Şablon:Yatağan beldeleri ve köyleri