Hızlı ve Öfkeli (film): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
YBot (mesaj | katkılar)
k Ulam eklendi
Değişiklik özeti yok
38. satır: 38. satır:


== Konusu ==
== Konusu ==
Dominic Toretto, [[Los Angeles]] sokaklarına karanlık çöktükten sonra sınır tanımadan otomobil yarışları yapan bir grubun lideridir. Polis, sokaklarda dehşet saçan [[Vin Diesel|Toretto]]’nun aynı zamanda hırsızlık yaptığından; yüksek değerdeki elektronik aletleri çaldığından da şüphe etmektedir. Polise göre Toretto’yu yakalamanın en iyi yolu; aşırı hız düşkünü çetenin içine bir dedektif yerleştirmek ve onları suçüstü yakalamaktır. Bunun için genç dedektif [[Paul Walker|Brian O'Conner]] görevlendirilir. Brian Earl Spilner adıyla çeteye girer. Başta her şey umulduğu gibi gitmektedir. Ancak genç dedektif O'Conner, Dominic’in güzel ve çekici kız kardeşi Mia’ya aşık olunca işler değişir.
Dominic Toretto, [[Los Angeles]] sokaklarına karanlık çöktükten sonra sınır tanımadan otomobil yarışları yapan bir grubun lideridir. Polis, sokaklarda dehşet saçan Toretto’nun aynı zamanda hırsızlık yaptığından; yüksek değerdeki elektronik aletleri çaldığından da şüphe etmektedir. Polise göre Toretto’yu yakalamanın en iyi yolu; aşırı hız düşkünü çetenin içine bir dedektif yerleştirmek ve onları suçüstü yakalamaktır. Bunun için genç dedektif Brian O'Conner görevlendirilir. Brian Earl Spilner adıyla çeteye girer. Başta her şey umulduğu gibi gitmektedir. Ancak genç dedektif O'Conner, Dominic’in güzel ve çekici kız kardeşi Mia’ya aşık olunca işler değişir.


== Oyuncu Kadrosu ==
== Oyuncu Kadrosu ==
56. satır: 56. satır:
==Dış bağlantılar==
==Dış bağlantılar==
* [http://www.imdb.com/title/tt0232500/ Internet Movie Database sayfası]
* [http://www.imdb.com/title/tt0232500/ Internet Movie Database sayfası]

{{Vikisöz|Hızlı ve Öfkeli}}
{{Vikisöz|Hızlı ve Öfkeli}}
{{Hızlı ve Öfkeli}}
{{Hızlı ve Öfkeli}}

Sayfanın 19.02, 25 Mart 2020 tarihindeki hâli

Hızlı ve Öfkeli
The Fast and the Furious
Film afişi
YönetmenRob Cohen
YapımcıDavid Ayer
Erik Bergquist
Gary Scott thompson
SenaristPatrick Melton
Marcus Dunstan
OyuncularPaul Walker
Vin Diesel
Michelle Rodriguez
Jordana Brewster
Rick Yune
Chad Lindberg
MüzikBT
Görüntü yönetmeniEricson Core
CinsiSinema filmi
TürüMacera / Aksiyon
Çıkış tarih(ler)i22 Haziran 2001 (ABD)
2 Kasım 2001 (Türkiye)
Dilİngilizce
Bütçe38 milyon $
Hasılat207.283.925 $[1]
Devam filmiDaha Hızlı Daha Öfkeli
Resmî sitesi

The Fast and the Furious , yönetmenliğini Rob Cohen’in yaptığı filmin başrollerinde Er Ryan'ı Kurtarmak ve Pitch Black filminden tanınan Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster ve Michelle Rodriguez rol almıştır. 38 milyon $’lık bir bütçeyle çekilen filmin ABD’de gösterime girdiği hafta sonunda 41 milyon $’lık bir hasılat elde etmiş ve toplamda 207 milyon $ civarı bir hasılata ulaşmıştır.

Konusu

Dominic Toretto, Los Angeles sokaklarına karanlık çöktükten sonra sınır tanımadan otomobil yarışları yapan bir grubun lideridir. Polis, sokaklarda dehşet saçan Toretto’nun aynı zamanda hırsızlık yaptığından; yüksek değerdeki elektronik aletleri çaldığından da şüphe etmektedir. Polise göre Toretto’yu yakalamanın en iyi yolu; aşırı hız düşkünü çetenin içine bir dedektif yerleştirmek ve onları suçüstü yakalamaktır. Bunun için genç dedektif Brian O'Conner görevlendirilir. Brian Earl Spilner adıyla çeteye girer. Başta her şey umulduğu gibi gitmektedir. Ancak genç dedektif O'Conner, Dominic’in güzel ve çekici kız kardeşi Mia’ya aşık olunca işler değişir.

Oyuncu Kadrosu

Dış bağlantılar

  1. ^ http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=fastandfurious.htm