Kay Adams: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Aybeg (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Nedim Ardoğa (mesaj | katkılar)
Giriş ve linkler
29. satır: 29. satır:
}}
}}


'''Kay Adams''', [[Michael Corleone]]'nin ilk aşkı ve ikinci karısıdır. Michael'in Sollozzo ve McCluskey'i öldürüp, Sicilya'ya kaçmak zorunda kalmasından sonra 3 sene boyunca ondan haber alamamıştır. Michael döndükten sonra onunla evlenir. Mary ve Anthony adında iki çocukları olmuştur. Kay, Don Corleone'nin iş hayatını öğrenmeye başladıktan sonra ondan soğur ve karnındaki çocuğunu aldırır. Michael'dan boşanır, ama çocukların velayetini alamadığı için üzgündür.
'''Kay Adams''', [[Mario Puzo]]'nun [[Baba (roman)|Baba]] adlı romanında adı geçen bir karakterdir. [[Michael Corleone]]'nin ilk aşkı ve ikinci karısıdır. Michael'in Sollozzo ve McCluskey'i öldürüp, Sicilya'ya kaçmak zorunda kalmasından sonra 3 sene boyunca ondan haber alamamıştır. Michael döndükten sonra onunla evlenir. Mary ve Anthony adında iki çocukları olmuştur. Kay, Don Corleone'nin iş hayatını öğrenmeye başladıktan sonra ondan soğur ve karnındaki çocuğunu aldırır. Michael'dan boşanır, ama çocukların velayetini alamadığı için üzgündür.


{{Kurgusal-taslak}}
{{Kurgusal-taslak}}

Sayfanın 13.03, 3 Mart 2020 tarihindeki hâli

Katherine Adams-Corleone
YaratanMario Puzo
CanlandıranDiane Keaton
Bilgileri
CinsiyetDişi
MeslekÖğretmen
Evlilik(ler)Michael Corleone (1951-60, boşandı)
Douglas Michelson (İkinci Koca)
ÇocuklarMary Corleone, Anthony Corleone
DinBaptist mezhebinden geçme Roma Katoliği

Kay Adams, Mario Puzo'nun Baba adlı romanında adı geçen bir karakterdir. Michael Corleone'nin ilk aşkı ve ikinci karısıdır. Michael'in Sollozzo ve McCluskey'i öldürüp, Sicilya'ya kaçmak zorunda kalmasından sonra 3 sene boyunca ondan haber alamamıştır. Michael döndükten sonra onunla evlenir. Mary ve Anthony adında iki çocukları olmuştur. Kay, Don Corleone'nin iş hayatını öğrenmeye başladıktan sonra ondan soğur ve karnındaki çocuğunu aldırır. Michael'dan boşanır, ama çocukların velayetini alamadığı için üzgündür.