Belt lipektomi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
"Belt lipectomy" sayfasının çevrilmesiyle oluşturuldu.
Etiketler: İçerik Çevirmeni İçerik Çevirmeni 2
(Fark yok)

Sayfanın 17.51, 12 Şubat 2020 tarihindeki hâli

360 ameliyatı olarak da bilinen kuşak germe, hastanın karın, kalça, uyluk ve popo bölgelerini yeniden şekillendirildiği cerrahi bir prosedürdür .

Tanım

Karın germe ve liposuction ameliyatlarının kombine edildiği bir ameliyat prosedürü sırasında yaklaşık 100 santimetre karelik cildin çıkarıldıktan sonra cildin dikilmiş hali. Göbek için yeni oluşturulan noktaya göbeğin dikildiğine dikkat edin.

Prosedür, Ted Lockwood tarafından geliştirilen yüksek yan gerimli karın germe konseptinin bir uzantısıdır. Lockwood karın germe ameliyatını yanlara ve arkaya doğru uzatarak belin ve sırtın daha gergin hale getirilmesini sağlayarak yeni bir yaklaşım ortaya koydu. Bu ameliyatta ise bel, karın, sırt ve popo bölgesinin toparlanması amacıyla karın germe kesisi vücudu 360 derece saracak şekilde yapılır.

Operasyon geniş bir alanda yapılır ve yara iyileşme komplikasyonları meydana gelebilir. Bazı cerrahlar bu komplikasyonları sınırlamaya yardımcı olmak için operasyonu seanslar şeklinde yapmayı tercih ederler. Ayrıca, ameliyat uyluk germe gibi ek ameliyatları içerecek şekilde genişletilebilir. Ciddi kilo kaybı sonrasında gövdenin etrafını saran deri fazlalığı bu ameliyat ile alınmaktadır. [1]

Ameliyat genellikle 5-8 saat sürmektedir. Ameliyat sonrasında bir süre iş ve günlük aktivitelerden uzak kalmak gerekebilir. Ameliyat sonrası sıkı takip önerilir.

Ayrıca bakınız

Kaynaklar

  1. ^ "Tummy Tuck Surgery Guide".