Eşkinci Ocağı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
→‎Kaynakça: düzeltme AWB ile
eksik yazıldığı için düzelttim
1. satır: 1. satır:
'''Eşkinci Ocağı''', [[II. Mahmut]] tarafından kurulan askeri yapıdır.
'''Eşkinci Ocağı''', [[II. Mahmut]] tarafından kurulan askeri yapıdır.


[[Alemdar Vakası]]'ndan sonra [[Yeniçeri Ocağı]]'nı ortadan kaldırmak isteyen II. Mahmut, onun yerini alması için Eşkinci Ocağı'nı kurdu. Bunu bir tehdit olarak gören Yeniçerilerin ayaklanması, [[Vaka-i Hayriye]]'ye giden süreci hızlandırdı.<ref>[http://www.tarihportali.com/vakayi-hayriyye-yeniceri-ocaginin-kaldirilmasi.html VAKAYI HAYRİYYE : YENİÇERİ OCAĞI’NIN KALDIRILMASI]</ref> İsyan ile birlikte Eşkinci Ocağı kaldırıldı.
[[Alemdar Vakası]]'ndan sonra [[Yeniçeri Ocağı]]'nı ortadan kaldırmak isteyen II. Mahmut, onun yerini alması için Eşkinci Ocağı'nı kurdu. Bunu bir tehdit olarak gören Yeniçerilerin ayaklanması, [[Vaka-i Hayriye]]'ye giden süreci hızlandırdı.<ref>[http://www.tarihportali.com/vakayi-hayriyye-yeniceri-ocaginin-kaldirilmasi.html VAKAYI HAYRİYYE : YENİÇERİ OCAĞI’NIN KALDIRILMASI]</ref> İsyan ile birlikte Eşkinci Ocağı kaldırıldı.Kısa sürelidir.1808 de kurulmuştur.


==Kaynakça==
==Kaynakça==

Sayfanın 08.41, 22 Ocak 2020 tarihindeki hâli

Eşkinci Ocağı, II. Mahmut tarafından kurulan askeri yapıdır.

Alemdar Vakası'ndan sonra Yeniçeri Ocağı'nı ortadan kaldırmak isteyen II. Mahmut, onun yerini alması için Eşkinci Ocağı'nı kurdu. Bunu bir tehdit olarak gören Yeniçerilerin ayaklanması, Vaka-i Hayriye'ye giden süreci hızlandırdı.[1] İsyan ile birlikte Eşkinci Ocağı kaldırıldı.Kısa sürelidir.1808 de kurulmuştur.

Kaynakça