Kurtlar Vadisi karakterleri listesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Turk09 (mesaj | katkılar)
Turk09 (mesaj | katkılar)
617. satır: 617. satır:
[[Kurtlar Vadisi Pusu]] dizisinde [[Naşit Özcan (oyuncu)|Naşit Özcan]] tarafından canlandırılan karakter.
[[Kurtlar Vadisi Pusu]] dizisinde [[Naşit Özcan (oyuncu)|Naşit Özcan]] tarafından canlandırılan karakter.


Royal Army (RA) Teşkilatı'na hizmet etmektedir. Britanya'nın Orta Doğu valisidir. Sağ kolu Juliet'tir. Lion Timi'nin lideri [[Mr. Key]] aracılığıyla ŞEDİD'i yönetmektedir. Amacı Türkiye'yi Orta Doğu'daki savaşa dahil etmektedir. Mr. Key'in İrlanda'da [[Akif Deveci|Akif]] tarafından öldürülmesi sonrası İstanbul'a geçmiştir. [[Polat Alemdar]]'ın Amon ve RA'ya savaş açması sebebiyle Polat'ın pasivize edilmesi amacıyla çalışmalara başlamıştır. Onun terörist ilan edilmesi için [[Sagir Hokka|Sagir]]'le işbirliği yapmış Polat ve Ömer Candan'ın videolarını birbiri peşi sıra internette yayınlayarak Polat'ın İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan bir suçlu olarak anılmasına neden olmuştur. Polat emniyet tarafından tutuklanmış ama sonra salıverilmiştir.
Royal Army (RA) Teşkilatı'na hizmet etmektedir. Britanya'nın Orta Doğu valisidir. Sağ kolu Juliet'tir. Lion Timi'nin lideri Mr. Key aracılığıyla ŞEDİD'i yönetmektedir. Amacı Türkiye'yi Orta Doğu'daki savaşa dahil etmektedir. Mr. Key'in İrlanda'da Akif tarafından öldürülmesi sonrası İstanbul'a geçmiştir. [[Polat Alemdar]]'ın Amon ve RA'ya savaş açması sebebiyle Polat'ın pasivize edilmesi amacıyla çalışmalara başlamıştır. Onun terörist ilan edilmesi için Sagir'le işbirliği yapmış Polat ve Ömer Candan'ın videolarını birbiri peşi sıra internette yayınlayarak Polat'ın İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan bir suçlu olarak anılmasına neden olmuştur. Polat emniyet tarafından tutuklanmış ama sonra salıverilmiştir.


Polat Alemdar'ın eski düşmanı [[Tilki Andrei]] ile ortaktır ve onun yeniden Polat'la uğraşmasını istediğinden Türkiye'ye gelişini desteklemiştir. Bu arada Tapınakçılar içine sızan Cahit'i deşifre eden kişi Brandon olmuştur. Sagir'in Polat Alemdar'ın evinin önünde beklemesi kozuyla Polat'ın karşısına çıkmış ve Polat tarafından boğazına altın kalem saplanarak yaralanmıştır. Bir süre tedavi olmak için İngiltere'ye dönmüş, bu sırada Türkiye'deki işlerine [[Can Bey|Can]] ve [[Mete Aymar|Mete Bey]] bakmıştır. KGT tarafından kendisi için alaycı bir büst yapılmış ve büstün altına <nowiki>''Türkiye ve çevresine verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz.''</nowiki> yazısı yazılmış [[Mete Aymar]] tarafından bile büstle dalga geçilmiştir.
Polat Alemdar'ın eski düşmanı Tilki Andrei ile ortaktır ve onun yeniden Polat'la uğraşmasını istediğinden Türkiye'ye gelişini desteklemiştir. Bu arada Tapınakçılar içine sızan Cahit'i deşifre eden kişi Brandon olmuştur. Sagir'in Polat Alemdar'ın evinin önünde beklemesi kozuyla Polat'ın karşısına çıkmış ve Polat tarafından boğazına altın kalem saplanarak yaralanmıştır. Bir süre tedavi olmak için İngiltere'ye dönmüş, bu sırada Türkiye'deki işlerine Can ve Mete Aymar bakmıştır. KGT tarafından kendisi için alaycı bir büst yapılmış ve büstün altına <nowiki>''Türkiye ve çevresine verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz.''</nowiki> yazısı yazılmış Mete Aymar tarafından bile büstle dalga geçilmiştir.


İyileştikten sonra Brandon'un Kıbrıs'ta yapacağı toplantıyı haber alan Polat ve Siyah Sancak yaptıkları operasyonla Juliet'i ölü, Brandon'u sağ ele geçirmiş ve bir süre İstanbul'da bir hücrede hapsedilmiştir. Mete Aymar, elinde Hoca'nın olduğunu belirterek KGT'den takas istemiş, Brandon'a karşılık Hoca'yı teklif etmiştir. 247.bölümde takas sonrası İstanbul'dan uzaklaşmak için bindiği teknede Polat Alemdar tarafından karnına yerleştirilen bombanın patlatılması sonrası Brandon ölmüştür.
İyileştikten sonra Brandon'un Kıbrıs'ta yapacağı toplantıyı haber alan Polat ve Siyah Sancak yaptıkları operasyonla Juliet'i ölü, Brandon'u sağ ele geçirmiş ve bir süre İstanbul'da bir hücrede hapsedilmiştir. Mete Aymar, elinde Hoca'nın olduğunu belirterek KGT'den takas istemiş, Brandon'a karşılık Hoca'yı teklif etmiştir. 247. bölümde takas sonrası İstanbul'dan uzaklaşmak için bindiği teknede Polat Alemdar tarafından karnına yerleştirilen bombanın patlatılması sonrası Brandon ölmüştür.


=== Derya Çakır ===
=== Derya Çakır ===

Sayfanın 16.01, 21 Mart 2019 tarihindeki hâli

Bu maddede Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu adlı televizyon dizilerinde yer alan karakterlerin listesi yer almaktadır.

Ana karakterler

Polat Alemdar

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Necati Şaşmaz tarafından canlandırılan karakterdir. Kurtlar Vadisi'nin ilk sezonunda Arda Esen, ikinci sezonundan itibaren Umut Tabak tarafından seslendirmiştir. Kendisi devlet ajanıdır. Aslan Akbey adında bir akıl hocası vardır.

Elif Eylül

Kurtlar Vadisi dizisinde Özgü Namal tarafından canlandırılmış karakter.

Elif Eylül, 16 Şubat 1979 doğumludur. Genç yaşta babasını kaybetmiştir. Annesi Ayşe Eylül ve kardeşi Eren Eylül ile hayat savaşı verirken, Ali Candan'la tanışmıştır. Ali Candan'la lise yıllarından beri sevgili olan genç kadın onun ani ölümüyle sarsılmıştır. Onun ölümüyle beraber zor bir döneme girmiştir, bu dönemi Nazife Anne, Ömer Baba, Deli Hikmet ve yakın dostu Canan Çavan'la atlatmaya çalışmıştır.

Daha sonra Polat Alemdar ile karşılaşmış ve kendisini mafyanın içinde bulmuştur. Tüm bu karmaşada tahmin edemediği; Ali Candan ile Polat Alemdar'ın aynı kişi olduğudur.

Elif ne kadar Ali'ye sadık kalmak istese de Polat onun aklını başından almıştır. Polat Alemdar'a onun aslında eski sevgilisi olduğunu bilmeden yeniden aşık olur. Ama aşıkların arasında hep bir üçüncü kişi vardır; Ali Candan'dır. Elif ondan tam anlamıyla asla vazgeçmemiştir ve Polat görevi yüzünden, içindeki Ali'yi hep saklamıştır.

Elif asi, korkusuz, gözü kara ve güzel bir kızdır. Polat'ın zayıf yanıdır ve düşmanları tarafından sürekli onu sindirmek için koz olarak kullanılmıştır. Fakat Polat her seferinde son anda gelerek sevgilisini kurtarır. Elif sivri diliyle alemin "Sert Yengesi" olmuştur. Polat'ı bile gerektiğinde eleştirecek kadar gözü karadır.

Elif başta Canan Çavan'la birlikte çalışsa da sonra dan kendi avukatlık bürosunu kurmuştur. Ayrıca dizinin bir bölümünde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini birincilik ile bitirdiğini söylemiş ve Süleyman Çakır'ın avukatlığını da yaparak onu hapisten kurtarmış böylece saygısını kazanmıştır. Adalet için cesurca savaşmış ve vadide "Avukat Kız" olarak adını duyurmuştur.

Polat Alemdar'ın bazı karanlık güçlerin emirlerine uymaması sonucu tezgahlanan trafik kazasında ağır yaralanan Elif, dizide kazadan 11 bölüm sonra hastanede Polat'ın Ali olduğunu öğrenince vefat etmiştir.

Vefatından sonra bile Polat onu kolay kolay unutamamış, annesinin isteği üzerine evlendiği Ebru Duru'ya "Seni seviyorum Elif!" diyerek büyük bir gaf yapmıştır.

Süleyman Çakır

Kurtlar Vadisi isimli dizide Oktay Kaynarca tarafından canlandırılan karakterdir. Pusat Çakır, Süleyman Çakır'ın tek varisidir. 43. bölümde Cerrahpaşalı Halit tarafından vurulmuş, 45. bölümde ölmüştür. Çakır öldükten sonra adamları Memati, Erdoğan, Adnan ve Nevzat; Polat Alemdar'ın adamı olmuştur.

Memati Baş

Memati Baş, Kurtlar Vadisi dizisinde önceleri Süleyman Çakır'ın sağ kolu sonraları ise Polat Alemdar'ın yanında yer alan, Kurtlar Vadisi Pusu'nun 162. bölümüne kadar oynayan karakterdir. İhtiyarların hain üyesi Sencer'in emriyle ve Yaşar Katırcı aracılığıyla terörist Rıza tarafından öldürülmüştür. Gürkan Uygun tarafından canlandırılmıştır.

Abdülhey Çoban

Abdülhey Çoban, gerçek adı Zülfü Yüksel'dir. Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinin karakterlerindendir. Kenan Çoban tarafından canlandırılmaktadır. 229. bölümde Mr. Key tarafından bombalı saldırıda öldürülmüştür. Elazığlıdır.

Güllü Erhan

Güllü Erhan
Dosya:Güllü Kurtlar vadisi pusu.jpg
İlk görünümKurtlar Vadisi 34. Bölüm
CanlandıranErhan Ufak
SeslendirenKadir Çermik
Bilgileri
Takma ad(lar)ıGüllü
MeslekKabadayı
KGT Üyesi
Önemli ilişkileriPolat Alemdar
Abdülhey Çoban (öldü)
Cahit Kaya
Aynura (öldü)
Alptekin (öldü)
Talha (öldü)
AkrabalarıSeyfo Dayı (öldü)

Güllü Erhan, Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinin karakterlerindendir. Erhan Ufak tarafından canlandırılmaktadır. Polat Alemdar'ın ekibindendir. İskender Büyük'ün adamları tarafından arabayla kolu ezilmiş ve uzun bir süre kolsuz kalmıştır. Daha sonra kol nakli olmuştur.

İskender Büyük

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Musa Uzunlar tarafından canlandırılan bir karakter. 25.-93. bölümleri arası Kurtlar Vadisi Pusu'da oynamış çoğu zaman Polat'a zarar vermiştir. Polat'ın adamları Nevzat, Eren, Pürmüz, Kazım'ı ve Polat'ın karısı Ebru'yu öldürmüştür. Polat'ın adamı Erhan'ı da kolsuz bırakmıştır. Tuncay'a da işkence yapmıştır. Memati'ye eroin ile işkence yapmıştır. Abdülhey'e de Hakan aracılığıyla işkence yapmıştır. Bütün bu yaptıklarının bedelini 93. bölümde Polat tarafından asılarak ödemiştir.

Cahit Kaya

Eski daha önce askeri kamplarda yetişmiş ve polis meslek eğitimi almış istihbaratçıdır. Saha adamıdır. Polat'ın eski ekibinde yer almıştır. Çoğu operasyona katılmıştır. Ekip dağılınca İsviçre'ye gitmiştir. Safiye Karahanlı üzerinden onu koruyan Mehmet ile iş birliği yapıp tapınakçılara ulaşmayı planlamaktadır. Tapınakçıların üstadı ile görüşmüş ve tapınakçılara katılmak için bir görev üstlenmiştir. Öncelerde hain sanılsa da sonrasında, Polat Alemdar'ın yaşadığını öğrenir Siber Güvenlik Teşkilatı'nın yapmış olduğu bir satranç oyunu sistemi sayesinde İhtiyarlar Heyeti ile iletişime geçerek tapınakçılardan Heyet'e bilgi sızdırmaktadır.Abdülhey Çoban ölünce Polat Alemdar'ın yeni sağ kolu olmuştur.

Akif

Akif
İlk görünümKurtlar Vadisi Pusu 163. Bölüm
Son görünümKurtlar Vadisi Pusu 264. Bölüm
CanlandıranAli Buhara Mete
Bilgileri
MeslekKGT Eski Başkanı
Devlet Görevlisi
Önemli ilişkileriPolat Alemdar
Abdülhey Çoban (öldü)
Aynura (öldü)
Alptekin (öldü)
Talha (öldü)

Kurtlar Vadisi Pusu'da Ali Buhara Mete tarafından canlandırılmış karakterdir.

Arnavut asıllıdır. Soğukkanlılığı, sırdaşlığı, inadı ve çözüme yatkın fikir, hal ve tavırları ile dikkat çeker. Makedonya ve Kosova başta olmak üzere çeşitli Balkan ülkelerinde KGT adına operasyonlarda bulunmuş ve Polat Alemdar tarafından yurda çağrılmıştır. 11 arkadaşıyla birlikte geldiği İstanbul'da KGT adına çeşitli operasyonlara katılmış ve bunları yönetmiştir. KGT Bölgesel Tim liderliği ve en son KGT başkanlığına kadar yükselmiştir. Ancak bir süre sonra KGT Başkanlığı görevinden istifa etmiştir.

İrlanda'nın başkenti Dublin'e gitmiştir ve orada sokaklarda müzik çalarak para kazanmaya başlamıştır. Bir gün Akif'in önünde bir kadına kapkaç girişiminde bulunulmuştur fakat Akif, bu olayı engelleyip kapkaççıları dövmüştür. Bunu gören bir mafya babası, Akif'e kendisi için dövüşmesini teklif etmiştir. Akif, bu teklifi kabul etmiştir ve birçok boks maçında rakiplerini alt etmiştir. En sonki maçında, izleyiciler arasındaki Brandon ile birlikte oraya gelen Mr. Key'i göğsünden vurur. Mr. Key vurulduktan sonra hastaneye kaldırılır. Akif yarım kalan işini Mr. Key'in odasındaki oksijen tüpünü patlatarak tamamlar. Bu olaydan sonra yakalanıp Brandon'a götürüldüğünde bunun Mr. Key'in Kosova'da yaptıklarının intikamı olduğunu, onu cihat için öldürdüğünü söylemiştir. Bunun üzerine Brandon Akif'i ŞEDİD'e gönderir. Akif, Sadık Biritani'ye biat ettikten sonra Sagir ile operasyona çıkar. Operasyonda Sagir, Akif'in Polat'ın adamı olduğunu öğrenir. Bunun üzerine Akif'i öldürmeye giderken Akif oradaki bir Türk aşiretiyle ittifak eder ve Sagir'in adamlarını geri püskürtür. Akif kurtulduktan sonra Türkiye'ye döner fakat sınırda jandarma tarafından Polat'ın adamı olduğu gerekçesiyle tutuklanır. Zamanında yargı ulağı tarafından Savcı Leyla'nın yakın koruması olarak göreve getirilen Ahmet tarafından Adliye'nin önünde öldürülecekken Cahit tarafından kurtarılmıştır ve KGT başkanlığına geri dönmüş. 264. bölümde Marcus tarafından ağır yaralandıktan sonra Gölge asanın bıçağını kalbine saplar.

Diğer karakterler

Muro

Kurtlar Vadisi Pusu'da terör örgütü için çalışırken terör örgütüyle zıtlaşmış ve Mustafa Üstündağ tarafından canlandırılan karakterdir.

Ortaya çıktığı ilk bölümlerde gayet ciddi, sorumluluklarının bilincinde iken sağ kolu Servet'in yerini Çeto'nun almasıyla bir anda değişmiştir. Zamanla Çeto'yla beraber Yıldırım da Muro'nun yanında yer almıştır. İskender Büyük'e bile kafa tutma cesaretine sahiptir. Fakat bir süre sonra örgütten atılmış ve infaz edilmesine karar verilmiştir. Muro'nun saklandığı mekânlar basılmış ancak Muro bu baskınlardan kurtulmuştur. Kendi arkadaşlarından Şemo kendisini polise ispiyon edince evini basmış fakat sonrasında affederek kendisini de ekibine katmıştır. Cevat Akarsu abisi öldürülünce gözü dönmüş bir şekilde Muro'nun mekanını ve saklandığı araziyi basarak Şemo'yu esir etmiş ve Yıldırım'ı yakarak öldürmüştür. Bundan sonra Muro intikam yemini ederek Cevat'ı takibe almış ve sezon finalinde Çeto ve Şemo'yla Cevat'ı takip ederek 2 adamını Çeto ile öldürmüştür. Fakat, sonra depoyu polis basınca Çeto'yla gözaltına alınmış ve Polat, Memati, Abdülhey, Erhan, Hikmet, Hüsnü ve Tuncay'la beraber aynı nezarethanede kalmışlardır. Nezaretten sonra cezaevine geçmişler ve Muro kaçış sırasında adamı Çeto'yu kaybetmiştir. Bundan dolayı büyük üzüntü duyan Muro, Cevat'a bombalı intihar saldırısı girişiminde bulunmuş ama vücuduna bomba düzeneği kuran örgütçünün ihaneti nedeniyle başarısız olmuştur. Bu olaydan sonra Cevat'ın eline düşen Muro uyuşturularak bombalı bir saldırıya alet edilmiş ve Aron Feller tarafından üstündeki bomba uzaktan kumanda ile patlatılarak kahvedeki askerlerle beraber hayatını kaybetmiştir.

Çeto

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Şefik Onatoğlu tarafından canlandırılmış karakter. Muro'nun sağ koludur.

Yıldırım

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Eray Türk tarafından canlandırılmış karakter. Muro'nun sol koludur.

Nevzat Yakışırbey

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Nevzat Yakışırboy tarafından canlandırılmış karakter.

Ünlü mafya babası Süleyman Çakır'ın Memati'yle birlikte en yakın adamıdır. Çakır'ın Cerrahpaşalı Halit tarafından öldürülmesi sonrası can dostu Polat Alemdar, Çakır'ın tüm adamlarını Seyfo Dayı'nın kahvesinde toplamış ve onlardan memleketlerine dönmekle kendisi için çalışma konusunda bir tercihte bulunmalarını istemiştir. Nevzat, Polat'ın yanında olmayı seçmiş ve onun en yakın adamlarından olmuştur.

Polat Alemdar'ın ekibi içerisinde Testere Necmi, Pala, İbrahim Ahıskalı ve Nizamettin Güvenç'e karşı operasyonlara katılmıştır. Çok hızlı konuşması ve Güllü Erhan ile kurduğu komik diyaloglar bakımından vadinin sevilen yüzlerinden olmuştur. Bir ara Polat'ın izniyle araba işine girdiyse de bu sektörde başarı sağlayamamıştır. Erhan'ın işlettiği gece kulübünde diğer arkadaşlarıyla birlikte çapkınlık sevdaları yüzünden Polat'ın düşmanı Tilki Andrei'nin kurduğu tuzağa düşmüş, Tilki'nin mekana soktuğu Rus ajanı kızlar tarafından sarhoş edilip Tilki'ye teslim edilmişlerdir. Tilki Andrei, Polat'ın ofisine gitmiş ve elinde Polat'ın 5 adamı olduğunu söyleyerek ondan konsey üyesi Samuel Vanunu'yu öldürmesini istemiş, Polat'a 24 saat süre vermiştir. Ancak verdiği süre dolmadan Nevzat ve diğerlerine rulet oynatmıştır. Bu aşamada Nevzat ve Pürmüz şansları sayesinde hayatta kalmayı başarmış diğerleri Tilki tarafından kafalarına birer kurşun sıkılarak öldürülmüşlerdir.

Tilki, Samuel'in ölümünü öğrendikten sonra adamına Pürmüz ve Nevzat'ı Polat Alemdar'ın mekanına bırakıp, Polat'a Samuel Vanunu için teşekkür ettiğini söylemesini istemiştir. Nevzat, Polat'ın Tapınakçıların oyunuyla kimsenin haberi olmadan Orta Doğu'ya gönderilmesinden sonra Polat'la karşılaşan tek adamı olmuştur. Bu aşamada Halo Dayı'nın peşindeki adamlardan kurtarılmasında önemli rol oynamıştır. İstanbul'a dönüp Polat ve Halo ile birlikte derin güçlere karşı savaşlarını sürdürmüşlerdir. Halo'yu uğradığı bir silahlı saldırıdan kurtarmıştır. Halo Nevzat'a sürekli "katır yeğenim" diye seslenmekteydi, Nevzat'ın hayatını kurtarması sonrası ona "hatır yeğenim" demeye başlamıştır.

Kurtlar Vadisi Pusu'da yine Polat'ın en yakınındaki adamlardan biri olmuştur. İstihbaratın Polat'a gözdağı vermek için yaptığı baskında Memati, Tuncay, Eren, Erhan ve Pürmüz ile birlikte kaçırılarak ekibe ihanet eden Hakan'ın eline düşmüşler, sonrasında kurtulmuşlardır. İskender Büyük'e karşı giriştikleri operasyonlar başarısızlıkla sonuçlanmış, 42.bölümde Polat'ı ele geçirmek için yapılan baskında, İskender'in belediye işçisi kılığına girmiş adamları tarafından vurularak öldürülmüştür.

Pürmüz Hasan

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Fatih Kaçan tarafından canlandırılmış karakter. İskender Büyük'ün Hikmet'in evine düzenlediği saldırıda öldürülür.

Kazım

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kazım Çarman tarafından canlandırılmış karakter. İskender Büyük'ün kızı Funda'yı yanlışlıkla öldürdükten sonra İskender kafasına sıkar. Böylece İskender, kızının intikamını alır.

Erdoğan

Kurtlar Vadisi'nde Erdoğan Poyraz tarafından canlandırılan karakter. Polat Alemdar'ın adamlarındandır, Tilki Andrei kafasına sıkarak öldürür.

Adnan

Kurtlar Vadisi'nde Adnan Özbek tarafından canlandırılan karakter. Polat'ın adamlarından biridir. Tilki Andrei kafasına sıkarak öldürür.

Sadık

Kurtlar Vadisi'nde Sinan Albayrak tarafından canlandırılan karakter. Polat'ın adamlarından biridir. Tilki Andrei kafasına sıkarak öldürür.

Gölge

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ertan Saban tarafından canlandırılmış karakter.

13. Sezonda diziye katılmış baş düşman karakter. Çok zekidir. Kendisini Tanrı'ların yeryüzündeki gölgesi olarak tanımlar. Gerçek adı Ferdinand'dır. Sinsiative'in ve aynı zamanda Dark River'in kurucusudur. Asıl amacı Mezopotamya'ya kıyameti getirecek olan Babil Krallığı'nı kurmaktır. Bunun için ilk hedefi Türkiye'den Fırat ve Dicle nehirlerinin başladığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni almaktır. Bunu yapmak için Tapınakçılar'ın karşısına çıkmaması gerekmektedir. Bunun için Tapınakçılar'a Yüce Majeste'nin asasını vermiştir. Bu asayı Polat Alemdar'dan almak için Polat'ın ekibindeki Akif, Zülfiar Ağa, Timur başta olmak üzere tüm KGT Timi'ni öldürmüştür. En iyi adamı Ariel'dir. Kendisini ve adamı Ariel'i Asya korumaktadır. 274. bölümde Polat Alemdar tarafından vurulmuş ancak ölmemiştir, bir süreliğine ortadan kaybolmuştur. Daha sonra yeniden ortaya çıkarak çıkarları gereği Hoca'yı kurtararak kendisinden habersiz olarak Karun'la işbirliği yapan Ariel'in elemanlarını uzak mesafeden sniper tüfeğiyle öldürmüştür. En büyük düşmanı Polat Alemdar'dır. 300. bölümde Polat Alemdar tarafından öldürülmüştür.

Yurin

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yuri Ryadchenko tarafından canlandırılmış karakter.

Gölge'nin Rusya'daki ekibindedir. Tilki Andrei ile ortaklığı da vardır.Yurin, Rusya'dan Türkiye'ye gelmiş ve Polat Alemdar'la şahsi bir mücadeleye girmiştir. Tilki Andrei ve Gölge'nin talimatıyla Polat'ın karısı Leyla'yı öldürmüş, ancak kendisinin de ömrü çok uzun olmamıştır ve 2 bölüm sonra Polat Alemdar tarafından öldürülmüştür.

Ariel

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Luran Ahmeti tarafından canlandırılan karakter. Gölge'nin sağ koludur.

Vazilyass

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Muhammet Süt tarafından canlandırılan karakter.

2013 yılında öldürülen Rus Baron İgor'un sağ koludur. Üst düzey askeri eğitime sahiptir. İgor'un Akif ve Pusat Çakır tarafından öldürüldüğü baskında İgor da Akif tarafından yaralanmış bölgeye gelen Tapınakçılar sayesinde kurtarılmıştır. Sonrasında Rusya'daki en güçlü mafya örgütü Korgenski'nin lideri Tilki Andrei'nin ekibine girmiştir. Kısa zamanda Tilki'nin en yakın adamlarından biri olmuştur. Korgenski ekibiyle birlikte Rusya'da önemli operasyonlara katılmıştır. Örgütün Rusya'daki uyuşturcu üreticisi Ordinaryüs'ün Polat Alemdar'ın adamı Pusat tarafından kaçırılması sonucu 2015 yılında Tilki Andrei ile İstanbul'a gelir. Ukrayna'dan geçen silah ve uyuşturucu yollarının güvenli olmaması sebebiyle Ordinaryüs'ü kurtardıktan sonra Baltazar'la işbirliği yaparlar. Tilki Andrei enerji işine girmek istiyordu ve bu konuda önündeki en büyük engel üzerinden ihaleye girmek istediği Azeri iş adamı Nail'i yanında tutan Polat Alemdar'dı. Tilki, Vazilyass ve diğer Korgenski üyeleri kendilerine saldıran Settar Ağa'yı ele geçirdiler. Settar'ın Polat Alemdar'ın yakın dostu olduğunu öğrenen Tilki, Vazilyass ve bir adamıyla birlikte şantaj yapmak için Polat Alemdar'ın ofisine gittiler. Tilki, Polat'tan Nail'den uzak durmasını istedi. Ancak Polat'ın bunu kabul etmemesi ve Polat'ın adamları Erhan ve Pusat'ın Polat'tan habersiz Tilki'yi takip etmeleri sonucu Tilki-Polat savaşı başladı.

Tilki, Settar'ı öldürüp Safiye Karahanlı'yı kaçırarak Polat'a büyük darbe vurdu. Ancak Polat da kardeşini kurtarmak için Andrei'nin kardeşi Stefan'ı ele geçirdi. Aralarında yapılan takas gereği Tilki'yi Cahit, Polat'ı ise Vazilyass kardeşlerinin oldukları yere götürdüler. Vazilyass bu olaydan sonra bir süre ortalarda görünmedi. Bu süre içinde Polat Alemdar ve Cahit, Korgenski'nin Rusya'daki düşmanı Dağıstanlı ile işbirliği yaparak Tilki'nin Kurgan'daki mekanına baskın düzenleyip Tilki'nin bütün adamlarını öldürdüler. Andrei'yi de havuzda yakarak öldürmek isteseler de Andrei yaptığı düzenek sayesinde oradan kurtuldu. Vazilyass Rusya'daki bağlantılarını da kullanarak Korgenski ekibine yeni adamlar buldu ve Tilki'nin kısa süreli eğitiminden geçen adamlar yeni ekibi oluşturdular. Vazilyass, halen Korgenski için çalışmaktadır. Tilki Andrei'nin en önemli adamıdır.

Hamit

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yener Sezgin tarafından canlandırılmış karakter.

Ersoy Ulubey'in en sadık ve en güçlü adamıdır. Sağlam bir ekibi vardır. Doğuda Ersoy Ulubey ile beraber görev yapıp emrinde çalışmıştır. Ayrıca Abdülhey Çoban ile kan kardeştir. Memati Baş'ın Ulubey'i vurmasıyla, Ersoy Ulubey tarafından İstanbul'a çağrılmıştır. İstanbul'a gelir gelmez ortalığı birbirine katan Hamit bir tır şoförünün elini satırla kesmiştir. Ardından Zülfikar Ağa'nın yeğeni Özcan ile mekanında buluşup konuşmuştur. Fakat Özcan onu satıp mekanın adresini Polat Alemdar'a söylemiştir. Polat Alemdar mekanı bastığında Hamit orada değildir. Gece Zülfikar Ağa'nın olduğu bir eve baskın yapıp yeğeni Özcan'ın elini satırla kesmiştir ve Özcan buna dayanamayıp kafasına sıkarak intihar etmiştir. Bunun üzerine Zülfikar Ağa Özcan'ın intikamını almak ister. Abdülhey Hamit'i kendi evine getirip Polat Alemdar'ı arayıp Hamit yanımda der ve Polat Alemdar geldiğinde silahını çeken Hamit'e Polat Alemdar bir vuruş yapar ve etkisiz hale getirir. Ardından Memati Baş Zülfikar Ağa'yı arayıp Hamit'in Abdülhey'in evinde olduğunu söyler ve Polat Alemdar Özcan'ın eline karşılık Hamit'in elini keser. Ersoy Ulubey'e işkence eden Memati, Ersoy'u elinden kaçırır ve Ayakları yanan Ulubey hemen Hamit'in kaldığı hastaneye gelir. Hamit ona yadımcı olup taburcu olmasını sağlar ve sonra da Ersoy Ulubey'in 1000 Kişilik ordusunun komutanı olur. Ama bu komutanlık çok sürmez. Çünkü Polat Alemdar Helikopter ile ordunun yarısını yaralar ve bunun üzerine Ersoy Ulubey ölmeyen adamlarını da öldürür. Bu baskında da Hamit birkez daha kolundan vurulur. Bir süre ortada görünmeye Hamit Polat Alemdar'ın isteği üzerine Ünsal Kemal'in yakalanmasında yardımcı olur. 132. bölümde Kara tarafından öldürülür.

Semra Aymar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Nevin Efe tarafından canlandırılan karakter.

Mete Aymar'ın annesidir. Mete'nin önce evlenip kendisine torun vermesini ve Polat'ın ekibinde KGT ile çalışmasını istemektedir fakat Mete paraya ve güce olan zaafından dolayı KGT'de çalışmak istemez. Mete Aymar-Mete Ağır mücadelesini en iyi bilen kişidir. Bu ayrılığa rağmen Mete Ağır'ı da oğlu kadar sevmektedir. Onun ölümününe üzülmüştür. Mete Aymar'a gözdağı vermek isteyen Armaggedon komutanı Mr. Key tarafından kaçırılmış sonrasında KGT tarafından kurtarılmıştır. Bu olaydan sonra Semra Hanım, Mete'yi KGT ile çalışması konusunda zorlamış, annesini kırmak istemeyen Mete bunun için Beyefendiyle temas kurmuş, sonrasında İngilizlerin cazip teklifini reddedemeyerek RA'nın baron adayı Can ile çalışmaya başlamıştır. Polat Alemdar'ı çok sevdiğinden Mete Aymar'ı da zorla Leyla ile olan düğününe götürmüştür.

Cevat Akarsu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Şekip Taşpınar tarafından canlandırılmış karakter.

Kemal Başar'ın canlandırdığı Cavit Akarsu'nun kardeşidir. Yılmaz adlı yardımcısı devamlı yanında olmakla beraber elinden kibrit kutusunu düşürmez. Abisini öldüren Halo'nun kafasını keserek öldürmüştür. Karşısındaki kişiye sinirlendiği zaman ya da öldürmek üzere olduğu zaman yakmak üzere eski yardımcısı Yılmaz'a sürekli "Yılmaz bu ne?/bunlar ne?" diye sorar. Fakat, 66. bölümde yardımcısı Yılmaz'ın İskender Büyük'e çalıştığını öğrendiği için Polat Alemdar'dan onu yakmasını istemiştir. Polat tarafından kaçırıldığını duyan İskender Büyük, Yılmaz'a "Seni Polat'ın değil, Cevat'ın yanına yerleştirdim. Yılmaz, Ben sana Adam Olamazsın Demedim. Benim Adamım olmazsın dedim." diyip iki kurşun sıkarak öldürmüştür.

Cevat 67. Bölümün sonunda Polat Alemdar tarafından yakalanmıştır. Polat Alemdar 5. adamın kim olduğunu sorduğunda Cevat Abdülhey demiştir. Bunu söyledikten sonra Polat Alemdar Cevat'ın koluna bir kurşun sıkmıştır. İkinci kere Başbakanı öldürme talimatını kim verdi diye sorduğunda Halo demiştir ve diğer koluna kurşun sıkmıştır. Hastaneye kaldırılan Cevat, Memati tarafından yakılmıştır. Bir doktor tarafından yine hayata getirilen Cevat Akarsu, kendisini tedavi eden doktoru ve hemşireyi yakmıştır. 74. Bölümde Memati'nin çocuğunu kaçırıp Memati'yi yanına çağırmıştır. Cevat Memati'yi yakmak isterken Polat Alemdar mekanı basmış ve Cevat'ın eline bir kurşun sıkmıştır. Tam Polat Alemdar onu öldürmek isterken Memati, Cevat'ı kendisinin öldürmek istediğini söylemiştir. Polat Alemdar Memati'nin kelepçelerini açmak isterken Cevat kaçmıştır. Ama Memati onu yakalayıp yerden aldığı silahtaki mermileri Cevat'a sıkmış ve öldürmüştür. Memati Cevat'ı kendi kazdığı kuyuya atmış ve üstünü toprak ile kapatmıştır. Cevat, aynı zamanda Yıldırım ve Çeto'yu öldürmüştür. Muro, ondan intikam almak istemiş,ancak adamının ihaneti yüzünden başarısız olmuştur. Aron Feller, Cevat ile işbirliği yaparak Muro'yu bombalı bir saldırıya alet etmiş,üstüne bomba bağlanmış olarak bir kafeye götürülmüş olan Muro'nun yanındaki askerlerle birlikte Muro'yu da patlatarak öldürmüştür.

Marcus

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Onur Ayçelik tarafından canlandırılmış karakter.

Gölge'nin tim komutanıdır. Gölge, Polat Alemdar'ın Yüce Majeste'den aldığı asanın peşindedir. Bu sebeple Marcus'tan asayı bulmasını ve karşısına çıkan Polat'ın tüm adamlarını öldürmesini istemiştir. Marcus ilk önce çelik yelek giyerek timiyle Polat Alemdar'ın ofisini basmış çıkan çatışmada Zülfikar Ağa ve Timur'u vurarak öldürmüştür. Asanın orada olmadığını anladıktan sonra bu kez KGT Ofisi'ni basmıştır. Oradaki çatışmada başta Akif ve Aynura olmak üzere tüm KGT timi ölmüştür. Marcus asayı bulup Gölge'ye teslim etmiştir. Bir süre sonra Polat Alemdar'ın sağ kolu Cahit'i tuzağa düşürmüş tam ele geçirdiği sırada Polat gelmiş ve adamını kurtararak Marcus'u yakalamıştır. Marcus bu yaptıklarının bedeli olarak 266.bölümde Polat Alemdar tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülmüştür.

Alper Özgenç

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Tarkan Tüzmen tarafından canlandırılmış karakter.

İstihbarat teşkilatında görev yapmaktadır. İstihbaratlar Daire Başkanlığının genellikle iki numaralı adamı olarak tanındı. Polat Alemdar'a her zaman yakın olmuştur. Polat Alemdar'ın istihbaratla olan ilişkilerini sağlamıştır. Polat Alemdar bazı operasyonlarda Alper'den yardım alır en sonki İstihbarat başkanı felç olduktan sonra Memati Baş'ın isteğiyle müsteşar Ünsal Kemal tarafından istihbarat başkanı olarak atandı. Bazı operasyonlarda Polat Alemdar'a destek olarak katılır. Temiz bir devlet görevlisi karakterini yansıtmaktadır. Kazım Kaşifoğlu ile Kara'yı yok etmek için giriştiği operasyonlar sebebiyle 131. bölümde Kara tarafından başına tek el ateş edilerek öldürülmüştür.

Ünsal Kemal Alnıaçık

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mesut Akusta tarafından canlandırılmış karakterdir.

Ünsal Kemal aslında küçük yaşlardan itibaren devlet tarafından yetiştirilip sonrasında KGT'ye ajan yapılan birisidir. KGT içinde saygınlığı artmış ve sonrasında Alper Özgenç ile çalışmaya başlamıştır. Türkiye'de var olan bütün karanlık yapılanmaları ortaya çıkarmış ve bunları yok etmek için çalışmaya başlamıştır. Sonunda Polat Alemdar ile tanışır ve Polat'ın KGT görevlisi olduğunu anlayınca Polat'a bazı görevler vermiştir. Özellikle İskender Büyük'ün devlete ihanet eden bir asker olduğunu bilen birisidir. Polat'la birlikte İskender'i öldürmeye çalışmıştır. Ayrıca Türkiye ve onun gibi ülkeleri yok etmek için çalışan Gladio yapılanmasını da çok iyi bilmektedir. Polat'la birlikte çalışırken devletler arası düzenlenen bir resepsiyonda Polat'ın Aron Feller'i öldürme girişimden sonra ona ihanet etmiştir. Devlet adına çalışan bir ajanken CIA ve Aron Feller adına çalışan bir ajan haline gelmiştir.Bunun sonucunda Aron Feller'in adamı olmuş ve kendisine Feller tarafından Polat ve ailesini yok etmesi istenmiştir. İskender Polat'ın karısı Ebru'yu öldürmeye çalışırken Polat'ın bebeğini gizlice kaçırmış ve Aron Feller'in eline teslim etmiştir. Feller ise kızı Hristiyan yapıp ona göre yetiştirmeye çalışmıştır. Bu da yetmezmiş gibi Polat Alemdar ve adamlarının tutuklanması emrini vermiş ve bunun sonucunda Polat ve adamları tutuklanmıştır. Ama bu arada Ersoy Ulubey'in CIA için gizli bir tehlike olduğunu anlayınca Aron Feller'in emriyle Polat ve adamlarını tahliye ettirmiştir. Bunun sonucunda Polat Ersoy'la mücadeleyle başlamıştır. Bir süre ortalarda gözükmemiştir. Ama Ersoy ve Polat Feller'in adamları tarafından yakalandıktan sonra yeniden sahneye çıkmıştır. En sonunda dizinin 128. bölümünde kaçarken Polat tarafından yakalanmış ve kendisine Polat'ın kızının yerini söylemesi istenmiştir. Ünsal Kemal Polat'a kızının tutulduğu yeri söylemiş ama Polat en sonunda kızı Elif'in Ünsal tarafından kaçırıldığını anlayınca eliyle boyununu kırmıştır. Bunun sonucunda Ünsal ölmüştür.

Timur

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Burak Sevinç tarafından canlandırılan karakter.

Polat Alemdar ile Kosova'daki timde beraber operasyonlarda bulunmuştur. Polat Alemdar tarafından yurda çağrılmıştır. Afganistan'da Armageddon Timi ile savaşmıştır. Doğu Türkistan'da Çinliler tarafından rehin alınmış ve bu sürede ağır işkence görmüştür. Akif, Cahit ve Yasin'le beraber Polat'ı kurtarmak için bir operasyona çıkmış ama Armageddon Timi'nin ani bir baskınıyla yakalanmışlardır. Ardından Balkanlar'da, Katolik-Ortodoks Savaşı'nın fitilini ateşleyecek bir suikast görevi Tapınakçılar tarafından kendilerine verilmiştir. Bu görevi yerine getirirlerse Polat'ın koordinatlarını öğrenebileceklerini ama 24 saat içinde görevi yerine getirmezlerse, Polat'ın yanındaki bombanın otomatik olarak patlayacağı kendilerine bildirilmiştir. Daha sonra hep beraber Karadağ üzerinden Sırbistan'a gitmişlerdir ve Marko Petroviç'i yakalamışlardır. Onu tam öldürecekleri sırada Tapınakçılar'ın elinden kurtulan Polat yetişmiştir ve büyük bir savaşa neden olacak bu suikaste engel olmuştur.Polat'ın Cahit ve Akif'ten sonra en önemli adamlarından biridir.Polat'ın Cahit ve Akif'ten sonra en önemli adamlarından biridir.Polat'ın Cahit ve Akif'ten sonra en önemli adamlarından biridir.Aynı zamanda Polatın yakın koruması ve Siyah Sancak Timi'nin 2. komutanıdır. 264. bölümde Gölge'nin Polat Alemdar'ın ofisine yaptığı baskında Marcus tarafından öldürülür.

Ozi

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Özgür Teke tarafından canlandırılan karakter.

Asya'dan askeri eğitim almıştır. Tapınakçılar adına çalışmaktadır. Sonrasında Amon'un Türkiye'deki adamı Algis'in hizmetine girmiştir. Algis'in korumasıyken Algis tarafından Armageddon Timi liderliğine yükseltilmiştir. Yaptığı bir operasyonla Cahit, Timur, Yasin ve Akif'i yakalamıştır. Algis'in talimatıyla onlardan Polat Alemdar'ın hayatına karşılık Balkanlar'daki Katolik-Ortodoks Savaşı'nın fitilini ateşleyecek Marko Petroviç Suikasti'ni gerçekleştirme görevini vermiştir. Ancak Polat Alemdar sonrasında Tapınakçıların elinde kurtulup suikasti engellemiştir sonra asya için çalışmaya başlamıştır.

Asya Tuna / Zeynep Oğuz

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Defne Samyeli tarafından canlandırılan karakter.

Zamanında Ali Candan (Polat Alemdar), Aslan Akbey tarafından Zeynep'i öldürmekle görevlendirilmiştir. Ancak Zeynep bir bebek sahibi olduğu için canını bağışlamış ve öldü şeklinde gösterilip Türkiye'den kaçmasını sağlamıştır. Yurt dışında yeni kimliği Asya olmuştur. Başarılı bir istihbarat ajanıdır. Sokaklara düşmüş insanları, mültecileri eğitip başarılı bir ajan haline getirmektedir. Şimdilerde Gölge'nin yanındadır. Yusuf Kuzuzade, gizlice DNA örneğini alıp annesi olduğunu kanıtlamıştır. Ondan sonra Yusuf'u korumak olmuştur tek amacı. Yusuf'a yakın olmak için Fehmi ile evlenmiştir. Fehmi Mete'nin vasiyetini okur ve Yusuf'un aslında Polat ve Zeynep'in oğlu olduğunu öğrenince Yusuf'u zehirler ve panzehiri denize atar. Zeynep bu yüzden okla Fehmi'yi öldürmüştür.

Leyla Türkmen

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Çiğdem Batur tarafından canlandırılmış karakter.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İstanbul'da savcılık görevini yapmakta olan kişidir. Polat Alemdar'ın eski nişanlısı Elif Eylül'ün arkadaşıdır. Bir süre Ersoy Ulubey ile uğraşmış ve birçok kez Polat Alemdar ve Memati Baş'ın elinden son anda kurtarmıştır. Daha sonra da İnci Tataroğlu ile takışmıştır ve özel savcılık yetkileri elinden alınmıştır. İstifa edecekken son anda Polat Alemdar tarafından engellenmiştir. Sezon finalinde Polat Alemdar ile yanlışlıkla dudaktan öpüşmüştür ve sonra sevgili olmuşlardır. 263. bölümde Polat'la çıktığı tatilde içinde bulunduğu teknenin Yuri tarafından patlatılması sonucu ölür.

Safiye Karahanlı

Kurtlar Vadisi dizisinde Begüm Kütük Yaşaroğlu tarafından, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde ise Gaye Gürsel tarafından canlandırılan karakter.

Polat Alemdar'ın kız kardeşi ve Mehmet Karahanlı'nın kızıdır. Eğitim hayatını yurt dışında geçirdiğinden Türkiye'ye geldiğinde dilinde bazı sıkıntılar yaşamıştır. Fotoğraf çekmeyi çok sevmektedir. Bu tutkusu sebebiyle hapse bile düşmüştür. Mehmet Karahanlı Safiye'nin yeniden yurt dışına gitmesini istese de Safiye kalmaya karar vermiştir. Annesi Nergiz Karahanlı'nın babasının evinde kaldığını öğrenmiş ve onu ayağa kaldırmak için çok yardımcı olmuştur. Babası yaşarken Polat Alemdar'ın abisi olduğunu bilmemekteydi. Karahanlı'nın Tapınakçılar tarafından ölümü sonrası Tapınakçılara hizmet eden Nizamettin Güvenç'in başta Safiye'nin annesi Nergiz Karahanlı ve babasının sağ kolu Kılıç başta olmak üzere pek çok konsey üyesini öldürtmesi sonrası Safiye'nin kafası karışmıştır. Safiye internetten kendisine Nizamettin'in kurduğu tuzağa düşmüş ve tanımadığı kişilerle (Nizamettin'in adamları) sanal ortamdan yaptığı görüşmeler sonrasında Tapınakçıların eline düşmüştür. (Polat'a tuzak kurmak için bir süre tutsak edilip serbest bırakılmıştır.) Polat kardeşi olduğunu öğrendiği Safiye'yi kurtarmak için harekete geçmiş o da Tapınakçıların tuzağına düşüp ellerine geçmişti. Nizamettin, işlediği bütün bu cinayetlerini Tapınakçılara biat etmeyen Polat Alemdar'ın üstüne yıkıp, güvenini kazandığı Safiye'ye de ailesini Polat'ın katlettiğini söyleyip ona kendisini koruması için bir silah vermiştir. (Nizamettin, Safiye'ye Polat'ın kendisinin peşinde olduğunu söylemiştir.) Kendisine tuzak kuranın Nizmettin olduğunu öğrenen Polat, kardeşine gerçekleri açıklamak için Karahanlı'nın evine gitmiştir. Safiye kendisine Nizamettin'in verdiği silahı kullanarak Polat'ı kolundan yaralamıştır. Orada Polat, Safiye'ye tüm gerçekleri açıklamış abisi Efe Karahanlı'nın kendisi olduğunu söylemiştir. Böylece Safiye gerçekleri öğrenmiş ve Polat'ın yanında yer almıştır. Sonrasında eğitimini tamamlamak üzere Kanada'ya gider.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde yeniden ortaya çıkar. Kimsesiz çocuklar adına bir vakıf kurmuştur. Bu vakfın toplantılarından birinde abisinin ekibinden Cahit Kaya ile tanışmıştır. Aralarında Polat Alemdar'dan gizli bir aşk başlamıştır. Safiye, Margaret Teodara ile yakın arkadaştır. Mehmet Karahanlı'nın kızı olduğu için cemiyet hayatında itibar görmektedir. İtibar gördüğü kişiler arasında Büyük Üstad, Vahap Kuzuzade ve Mete Aymar gibi isimler de vardır. Üstad, Safiye'nin yanına Kanada'daki fakülteden hocası Tapınakçıların sır üstadı Profesör Martin'i yerleştirmiştir. Bu sürede Cahit de Tapınakçıların içine sızmıştır. Safiye, Cahit'e Tapınakçıları deşifre etmesi konusunda destek vermiştir. Abisinin yaşadığını öğrendikten sonra Martin ile yeniden ülkesine dönmüş, Ömer Baba'nın evine yerleşmiştir. Yeğeni Elif'le arası çok iyiydi. Profesör Martin'e kendisine seçilmiş çocuk olarak belirtilen Elif'i kaçırma görevi verilmişti. Martin bu emri yerine getirmek için Safiye'yi kullanmaktadır.

Eski arkadaşı Margaret da Raskoln ile işbirliği yaparak kızı olarak gördüğü Elif'i ele geçirmek istemiş, Safiye de bu sırada Elif'in yanında olduğu için Elif'le birlikte kaçırılmıştır. Safiyelerin kaçırıldığını gören Cahit de oraya gelmiş o da Raskoln'ün adamlarıyla çıkan çatışmada yaralanmıştır. Safiye, KGT tarafından kurtarılmıştır. Cahit'le olan ilişkilerini öğrenen Polat ilk etapta buna karşı çıkmış, sonrasında hak vermiştir. Safiye bir süre insani yardım için gönüllü olarak Gazze'de bulunmuştur. Bu süre içinde orada karşılaştığı Prens Henry ile yakınlaşmıştır. Cahit bunu öğrenince Prens Henry'i dövmüş ve Safiye'ye aşkını ilan etmiştir. Polat'a gözdağı vermek isteyen Brandon, Cahit ve Safiye'yi kaçırmış Safiye burada kendilerine işkence yapan Brandon'un adamı Juliet'e tokat atmıştır. Uzun süre orada tutulmalarına karşın Siyah Sancak ekibi tarafından kurtarılmışlardır.

Bu arada Elif'i kaçırmak isteyen Profesör Martin, ailenin içine kadar sızmış zaaflarını öğrenmiş ve Elif'e kaçırmasına engel olacak olan Elif'in sevdiği öğretmenini öldürmüş, kalp krizi süsü vermiştir. Diğer hamlesinde ise Polat'ın üvey annesi Nazife Candan'ın kullandığı kalp ilaçlarını öğrenen Martin, bunları değiştirerek Nazife Anne'nin ölümüne sebep olmuştur.

Martin, Polat ve Cahit tarafından deşifre olacağını hissettiği günlerde Safiye'yi yemeğe davet etmiş verdiği haplarla Safiye'yi bayıltmıştır. Türkiye'de Elif'i kaçırmak için yeteri kadar adamı olmadığı için KGB Ajanı Tilki Andrei'den Korgenski ekibinden kendisine koruma istemiş, karşılığında Polat Alemdar'a karşı bir koz olarak kullanması için bayılmış durumda olan Safiye'yi Tilki'ye teslim etmiştir. Tilki Andrei, Polat'ı arayarak kardeşinin elinde olduğunu ve onu 24 saat içinde öldüreceğini söylemiştir. Polat da Cahit'le birlikte Safiye'yi sağ salim kurtarmak için Rusya'ya gitmişler ve Safiye'ye karşı Tilki'nin kardeşi Stefan'ı kaçırmışlardır. Polat ve Tilki anlaşıp, kardeşlerini takas etmişler ve Safiye kurtulmuştur. Ancak Safiye, Tilki'nin elinde kaldığı süre içinde maruz kaldığı kimyasallar sonucu geçici bir süreliğine felç olmuş ve bir süre tekerlekli sandalyeye mahkum kalmıştır. Cahit kendisini psikiyatriye götürmüş ve Safiye böylece ayağa kalkmıştır.Gölge'nin ortaya çıkması ve Polat'ın sevdiklerini öldürmesi sonrası Cahit, Safiye ve Elif'i bir süre için İsveçre'de bir eve yerleştirmiş ve kapısına da Polat Alemdar'ın çok sayıda korumasını göndermiştir. Bu arada kardeşi Polat tarafından öldürülen Tilki Andrei, bunun intikamı için Safiye'nin peşine düşmüştür. Polat ile Cahit, Elif ve Safiye'yi Tilki'den korumak için onları yeni bir eve yerleştirmişlerdir.

Esra Türkmen

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İrem Helvacıoğlu tarafından canlandırılmış karakter.

Savcı Leyla Türkmen'in tek kardeşidir. Birçok protesto gösterilerinde bulunmuştur. Bunların başına çevre, hes, nükleer protestoları gelmektedir. Ablasının makamını, mesleğini kullanarak onu zor duruma sokmaktadır. Diziye 196. bölümde katılmış, 217.bölümde Leyla'dan intikam almak isteyen Margaret Teodara tarafından zehirli iğne yapılarak öldürülmüştür.

Aron Feller

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Osman Soykut tarafından canlandırılmış karakter. Diziye 64. bölümde dahil olmuştur.

Aron Feller, Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi Stratejisti ve CIA üst düzey yöneticisidir. Gladio'nun Türkiye'deki 1. adamıdır. 2. adam Kurtlar Vadisi Gladio filminde İskender Büyük tarafından öldürülen Bülent Fuat Aras'tır. İsrail ve Avrupa ile çok sıkı ve doğrudan ilişkileri vardır. Suikast düzenlenen ve hastanede tedavi gören Türkiye başbakanının haberi bile olmadan kolayca odasına girmiş ve onu kendisiyle işbirliği yapması için tehdit etmiştir. Başbakanın şaşırarak "Senin burada ne işin var? Senin bir daha Türkiye'ye gelmemeni ABD başkanına söylemiştim; gerekirse yine söylerim" demesine karşılık Aron Feller; "Başkanı dahi aşan konular var" diyerek gücünü bir anlamda göstermiştir. Davut Tataroğlu, Yalçın Yıldız, Yalçın Bulut, Levent Bozoklar, Ünsal Kemal Alnıaçık gibi isimler onun emrindedir fakat Davut Tataroğlu ile aralarında bir Anlaşmazlık olmuş, Yalçın Yıldız ve Levent Bozoklar öldürülmüş Yalçın Bulut'un ihtiyarların adamı olduğu ortaya çıkmış Ünsal Kemal Alnıaçık'ı ise 128. bölümde kendisine ihanet ettiğini anlayınca onu Polat Alemdar'a öldürtmüştür. İskender Büyük karakterini yıllarca kandırarak oluşumuna hizmet ettirmiş. İskender Büyük her şeyi anladığında Feller'e karşı çıkmıştır. Feller onun Türkiye'deki oluşumunu bütün bilgileri ayıklanmış ve düzenlenmiş olan bir flash belleği yargıya vererek bitirmiştir. Kurtlar Vadisi Gladio filminde İskender Büyük Bülent Fuat Aras'ı öldürdükten sonra zekice bir oyunla kimyasal bir madde ile zehirlenerek felç bırakılmıştır. Ve dizide dava düşmüştür. İskender Büyük İsrail tarafından iyileştirilmiş ve İsrail'le çalışmıştır, ama Polat Alemdar o oluşumu da bitirince tekrar Feller ile anlaşıp onun konseyine demir yumruk olarak görev almıştır.

Dizi boyunca ana karakter Polat Alemdar'ı birçok kez ele geçirmesine rağmen onu öldürmemiş hep onunla anlaşılabileceğini düşünmüştür. Böyle düşünmesinin sebebi Polat Alemdar karakterinin üstün zekası ve ülke çapında büyük başarılarıdır. 128. bölümde Polat Alemdar'ı kızının yaşadığını ve elinde olduğu gerekçesiyle kendi emrine girmesine ikna etmiştir. Elif Feller'i hiç görmemiştir (sadece Feller 93. bölümde Elif'in kulağına ismini okumuştu ancak Elif onda 2 günlüktü). Daha sonra Gladio üst düzey yöneticiliğinden alınmış ve kendisinin yerine Jozef Beile gelmiştir. 131. bölümde Polat Alemdar tarafından başına vurulan çekiçle öldürülmüştür.

Zülfikar Ağa

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Halil İbrahim Kalaycıoğlu tarafından canlandırılmış karakter.

Alevi mezhebinin Türkiye'deki koruyucusudur. Polat Alemdar'ın en büyük dostudur. Alemde çok büyük saygı görmektedir. En büyük düşmanı Tilki Andrei'dir. Onu yenmek için Pusat Çakır ve Polat Alemdar ile iş birliği yapmaktadır. Diziye 94. bölümde dahil olmuştur. 264. bölümde Gölge'nin Polat Alemdar'ın ofisine yaptığı baskında Marcus tarafından öldürülür.

Özcan Şenol

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yıldırım Gücük tarafından canlandırılmış karakter.

Zülfikar Ağa'nın yeğenidir. Memati ile başta düşman olmasının sebebi Yalçın Bulut'u öldürmesidir. Memati'yi başlarda sevmemiş ve onu öldürmek için kurduğu pusuda Bulut vurularak öldürülmüştür. Fakat sonra Memati tarafından affedilmiştir. Hamit tarafından eli kesildikten sonra hastanede intihar etmiştir.

Davut Tataroğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Can Gürzap tarafından canlandırılmış karakter.

İstanbul'un en zengin işadamlarındandır. Hatta kendisini Türkiye'yi yöneten 4 aileden birisi olarak kabul etmektedir. Karahanlının da hizmet ettiği ve uğrunda öldüğü "yüce seçilmişler" denilen o masonik, gizli örgütün de bir üyesidir. Birçok sektöre hükmeder. Adamlarından en güvendiği hatta sağ kolu olan Yalçın Bulut oğlu olan Fuat Tamer Tataroğlu'nu Memati'nin öldürdüğünü söylemediği gerekçesi ile Yalçın Bulut'u dövdürttükten sonra silah sıktırarak öldürdüğünü zannetmiştir. Bulut'un Derin Devlet'e çalıştığını öğrendiği için Bulutu vurdurmuştur. Ancak sonra Bulut'u yanına geri aldırtmıştır. Ayrıca Davut Tataroğlu doğrudan doğruya ABD derin devleti adamı Aron Feller'e bağlıdır. Ancak daha sonra Feller ile aralarında fikir ayrılıkları doğmuştur. Zaman zaman Polat'a yakınlaşmış, bazen de ona cephe almıştır. Güçler dengesini gözeten güç sahibi bir adamdır.153.bölümde Kara tarafından zehirli iğne yapılarak öldürülmüştür.

İnci Tataroğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Sema Şimşek tarafından canlandırılmış karakter.

Medya patronu Davut Tatatroğlu'nun kızıdır. Başta Kemal Yıldız ile evlidir. Kemal kendisini, kardeşi Fuat'ın karısıyla aldatınca yengesini öldürür İnci. Uzun bir süre şantaj tehlikesi, altında yaşayan İnci, İskender Büyük'le birlikte olmaya başladıktan sonra Kemal'i kardeşi Yalçın Yıldız'ın öldürmesi sonucunda bu tehlikeden kurtulur. İskender Büyük öldükten sonra Polat Alemdar'dan bir çocuk sahibi olur. Bu nedenle babası Davut Tataroğlu, İnci'nin Polat'la evlenmesine ön ayak olur. Çocukları Ali Alemdar doğduktan sonra öldürüldüğü için aklını kaçırma noktasına gelir İnci. Uzun süre dizide adı anılmaz, 218. bölümde ölüm haberi gelir.

Fuat Tamer Tataroğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ragıp Savaş tarafından canlandırılmış karakter. Gamzeyi döverek öldürdükten sonra Memati tarafından bilekleri kesilerek öldürülür.

Deli Hikmet

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Erdem Ergüney tarafından canlandırılan karakter.

Polat'ın, daha doğrusu Ali Candan'ın çocukluk arkadaşıdır. Doğruculuğu, açık sözlülüğü, mantığa uymayan şeylere aniden karşı çıkışlarıyla deli namını hak etmiştir. Televizyon tamircisidir, ancak asıl ilgilendiği konu politika ve siyasettir. Ülke ve dünya gündemini yakından takip eder. Yaşanan her şeyin büyük bir planın parçası olduğuna inandığı için çok şüphecidir. Olayların perde arkasına dair yorumlar yapmadan duramaz. En dayanamadığı şey, insanların tepkisizliği, duyarsızlığıdır. Karısı Gönül, İskender Büyük'ün Ömer Baba'nın evini yaktığında ölmüştür.Zaza,Polat ile hasım olunca Zaza'nın adamları Hikmet'in alnına Zaza'nın kullandığı bir sembol olan ''Z'' harfi çizmiştir. 166. Bölümde Polat Alemdar'ın Suriyeli Muhaliflerle ile olan savaşı yüzünden Suriyeliler Ömer Baba'nın dükkanını basmış çıkan çatışmada Hikmet göğsünden vurularak yaralanmış ve hastanedeki yaşam savaşını kaybederek ölmüştür.

Ebru Duru

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hatice Şendil tarafından canlandırılan karakter.

Oğlunun ısrarla evlenmesini isteyen Nazife Candan, Polat'a gelin olarak Ebru'yu düşünmüştür. Ebru'nun babası Ercüment Duru, Gladio'nun adamı olduğundan Polat Alemdar'ı sevmemektedir. Ama Polat'a aşık olan Ebru tüm olumsuzluklara rağmen Polat Alemdar'la evlenir. Polat da annesinin hatrına hala Elif'i düşünmesine rağmen bunu kabul etmek zorunda kalır. Ebru'nun babası deşifre olduktan sonra KGT ile çıkan çatışmada Abdülhey tarafından yanlışlıkla vurularak öldürülür. Babasının ölümünden etkilenen Ebru intikam almak için yemin eder. Babasının ölümünün arkasında kocasının en yakın adamı olduğunu öğrendiği an başından aşağı kaynar sular dökülür. Abdülhey'i babasının mezarına çağırır ve kendisini Aron Feller'in adamlarının takip ettiğinin farkına varmadan Abdülhey'e silah çeker ve koluna ateş eder. Bu sırada hareket eden tim Ebru ve Abdülhey'i ele geçirirler. Feller, Polat'a şantaj yapar. Bir süre sonrası tutuldukları yeri öğrenen Polat Alemdar istihbarattan da yardım alarak mekana baskın yapar ve Ebru'yu kurtarır. Feller'in oyuna geldiği için Polat Alemdar Ebru'ya kızgındır. Çok büyük kavga ederler ama Ebru bebek beklediği için zamanla aralarındaki buzlar erir, bu günlerde Abdülhey de kurtarılır. Polat-Ebru Çifti'nin çocukları Elif dünyaya gelir. Ama kızını Polat'a emanet ettiği halde Polat'ın adamları tarafından kızı öldürülen İskender Büyük, Polat'ın kızını kaçırmaya yemin etmiştir.

Elif'in henüz doğduğu günlerde Polat Alemdar'ın hastanesine baskın yapan İskender Büyük, Tuncay Kantarcı'nın Ebru ve kızını saklaması sayesinde Elif'i yakalayamaz. Ancak Tuncay'ın tüm uyarılarına rağmen saklandıkları yerden kaçan Ebru artık Polat'la irtibat kuramamaktadır. Sonunda İskender tarafından saklandıkları yer tespit edilir. Ebru, kızı ve annesiyle İskender'in eline geçer. 93. Bölümde İskender Büyük Ebru ve Elif'i bomba yüklü bir arabaya koyar ve patlatır. Ebru hayatını kaybederken, Aron feller sonrasını düşünerek Elif'i oradan kurtarır. Polat, Ebru'nun intikamını İskender'i ipe çekerek alır.

Sultan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Zeliha Sürücü tarafından canlandırılmış karakter.

Gaye Eraslan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Cansu Kanlıkaya tarafından canlandırılmış karakter. Polat Alemdar'ın hastanesinde doktordur. Abdülhey hafızasını kaybedince onu tedavi etmiştir. Daha sonra Abdülhey ile evlenir. 229. Bölümde Abdülhey'in ölümünden sonra ortadan kabolur.

Kara

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hakan Boyav tarafından canlandırılan bir karakter.

Hayatının büyük bir kısmını dağlarda teröre karşı mücadele ederek geçirmiş, birçok operasyona katılmış, kendi ekibiyle yüzlerce operasyon düzenlemiştir. Kendi devrinin bittiğini anladığında devletle anlaşma yaparak ölü konumuna geçmiştir. Her şey bu anlaşmanın bozulmasıyla başlar. Kara, Türkiye'de gayri harb mücadelesini en iyi bilen kişilerden biridir. Bu nedenle, devletin içinde ve dışında gizli odaklar tarafından Kara sahaya sürülmek istenmektedir. Kara her ne kadar geri dönmek istemese de yaşananlar onu tekrar sahaya sürecektir. Gerçek hayatta Yeşil ile benzeştirilmektedir.

232. Bölümde Mr. Key'in adamı tarafından vücuduna ebola enjekte edilen Kara, düşmanın pisliğiyle öleceğime kendi askerimin kurşunuyla ölürüm diyerek kendisini Siyah Sancak elemanlarına öldürtmüştür.

Ferman

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Gökhan Azlağ tarafından canlandırılmış karakter. Kara'nın oğludur. 156. Bölümde Mete Ağır'ın adamları tarafından öldürülür.

Baki

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Buminhan Dedecan tarafından canlandırılmış karakter.

"Buminhan Dedecan" tarafından Kara'nın sağ kolu Baki karakterini canlandırmıştır. Özel tim baskın yaptığı sırada Baki el bombalarıyla özel timi ve kendini de patlarak ölmüştür.

Erkan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İsmail Demirci tarafından canlandırılan karakter.

Polat Alemdar ve Abdülhey Çoban gibi o da Aslan Akbey tarafından yetiştirilip KGT'nin içine devlet görevlisi olarak yerleştirilmiştir. İhtiyarlar Heyeti'nin hain üyesi Sencer Bey tarafından kandırılmış, Memati Baş suikastinde maşa olarak kullanılmıştı. Polat Alemdar'ın Memati'nin intikamını almak için yaptığı operasyonda konuşmasından korktuğu örgütçüye zorla siyanür yutturarak ölümüne sebep olmuştur. Polat, Memati'nin ölümüyle alakasını öğrendikten sonra Cahit ve Abdülhey ile Erkan'ı yakalamış ancak Erkan sonrasında Mete Bey tarafından kurtarılmıştır. Sencer Bey'in ihtiyarlar başkanı olduğu günlerde naipliğe getirilen Mete Aymar'ın adamı olmuştur. Akif ve bazı KGT elemanlarının Sencer'in hain olduğunu öğrenmeleri sonrası o da pişman olmuş ve Polat'tan özür dileyerek ekibine dahil olmuştur. Buna rağmen Memati'nin ölümünde payı olması sebebiyle Cahit Kaya tarafından hiç sevilmemektedir. Eşref Bey'in tüm emirlerine rağmen KGT tarafından yakalanması sonrası kendisini aldatan Sencer Bey'i yastıkla boğarak öldürmüştür.

Polat Alemdar'ın ekibiyle birlikte Mete Aymar ve Poyraz Kaleli'ye karşı operasyonlara katılmış, Poyraz'la huzur evi bahçesinde yapılan çatışmada ağır yaralanmıştır. 203. Bölümde Poyraz Kaleli tarafından Kara'nın torunu Ferman ile birlikte uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu ölmüştür. Kara Erkan ve torunun intikamını Poyraz'ı diri diri gömerek almıştır.

Hüsnü Yalınkılıç

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Adnan Erdoğan tarafından canlandırılan karakter.

Tuncay Kantarcı'nın sağ koludur. Tanışıklığı Tuncay Kantarcı'nın cezaevinden akıl hastanesine nakledilmesinden sonraya dayanır. Hastanede Tuncay'la dostluk kurmuş, onun yanından ayrılmamış bir sağlık memurudur. Bu sebeple Tuncay Kantarcı'nın en yakın adamı olmuş ve dolayısıyla Polat Alemdar'ın ekibine girmiştir. Lakabı Deli Hüsnü'dür. Memati'nin oğlunun bakıcısı Gülendam ile Memati'den habersiz evlenmiştir. Bir süre Memati onlarla konuşmamıştır. Ama bir süre sonra onları affetmiştir. Fakat Gülendam, Ersoy Ulubey tarafından Memati'nin oğluyla birlikte öldürülmüştür. Tuncay Bey'in ortadan kaybolması sonrası Polat Alemdar kendisini hastanenin yöneticisi yapmıştır.

Gamze Güneş

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Didem Taslan tarafından canlandırılmış karakterdir.

Memati Baş'ın eski sevgilisidir ve Ali Memati Baş'ın öz annesidir. Fuat Tamer Tataroğlu tarafından öldürülmüştür.

Şeref Zazaoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ali Sürmeli tarafından canlandırılan karakterdir. Diziye 69.bölümde dahil olmuştur.

İsminden de anlaşılacağı üzere Zaza kökenli bir karaktedir, Elâzığlıdır. İskender Büyük için çalışan birisi iken uyuşturucu kaçakçılığı yapmaktan hapse girmiştir. Ancak 25 yıl sonra İskender'in yardımıyla cezaevinden tahliye olmuştur. En yakın adamı Cevher'dir. Sokaklarda emrinde olan birçok yeğeninden dolayı sözü geçen biridir. İstanbul sokaklarında olan biten her şeyden haberdardır. Yaptığı iş mafya tarzından daha çok hırsızlığa, genelde kapkaça bazen de kaçakçılığa dayalıdır. Yükselmesi ve adının büyük bir isim olması İskender Büyük sayesindedir. Hapisten çıktıktan sonra da İskender Büyük'ü çok sevmese de vefa borcu sebebiyle yanında yer almıştır. Dizinin ilerleyen bölümlerinde İskender oluşumunun yavaş yavaş çökmesi sonucu Zaza'ya para ve emrindeki çocukları örgüte devretmesini emretmiştir. Zaza'da mecburen bu isteği yerine getirmiş fakat bunun üzerine vefa borcunu noktalayıp Polat Alemdar onu yakalamaya geldiğinde haberi olmasına rağmen yardıma gitmemiştir. İskender Büyük'ün çağırmasına rağmen gitmediği ve hayatını tehlikeye attığı için Zaza'nın mekanını Aron Feller'in kar maskeli çok sayıda adamıyla basmış ve onun bütün adamlarını öldürmüştür. Arkadan Polat Alemdar ve istihbarat görevlilerinin gelmesiyle Zaza'yı öldüremeden helikopterle kaçmıştır. Adamlarını ve yeğenlerini kaybeden Zaza ile Polat Alemdar'ın daha önceden İskender Büyük yüzünden bozulan ilişkileri yakınlaşma sürecine girmiştir. Memati de Zaza ile gergin ilişkilerini bırakıp zamanla yakınlaşmış hatta Zülfikar Ağa ile Zaza arasında olan meselede hakemlik yapmıştır. Dizinin ilerleyen bölümlerinde ihtiyarların Polat Alemdar'ı görevinden çıkarmasıyla onun kurduğu yeni konseyde yer almıştır. Çıkarcı, paragöz ama sadık bir kişiliktir. En son olarak örgütçülerle olan anlaşmazlığı yüzünden yeğeni Cevher Zazaoğlu Lale Zara Aynacı'nın oğlu Fırat Aynacı'yı kaçırmaya teşebbüs etmiş o sırada Fırat Aynacı'nın evinde bulunan Pusat Çakır'ıda yaralamıştır. Bunun üzerine Fırat ve Pusat Cevher'e bir ders vermek istemişler, Ve onu öldüresiye dövüp bir çöplüğe atmışlardır. Daha sonra Zaza yeğeni'ni bir hastanede bulmuş, Ve ondan bunu yapanın Pusat olduğunu öğrenmiştir. Pusat'ı bulmuş aynı şekilde dövmüş, Fakat Zaza bu olayda asıl suçlunun Fırat Aynacı olduğunu öğrenince Pusat'ı Memati'nin de baskılarıyla öldürmekten vazgeçmiştir. Diziye sonra dan katılan Suriyeli adında bir örgütçü ortalığı karıştırmak için Cevher'i hastanede zehirleyerek öldürmüş, Bunun üstüne Zaza'da Fırat Aynacı'yı öldürmüştür. Aslında Zaza Polat Alemdar'ın isteği üzerine Fırat'ı öldürmeyecekti, Fakat yeğeni ölünce çıldırmıştı ve sırada Pusat vardı. Pusat bir cesaret gösterisi yaparak Zaza'nın karşısına dikilmiş o sırada Pusat'ı takip ettiren Polat Alemdar ve adamları Zaza'yı kıstırmıştır. Polat Alemdar tam Zaza'yı vuracağı sırada Kara kendisini aramış ve ona Zaza'yı öldürmemesi karşılığında Savcı Leyla Türkmen'i bir suikast girişimden kurtaracağını teklif etmiş, Polat Alemdar ise teklifi kabul etmiştir. Sonra Polat Alemdar o mekandan ayrılıp savcının yanına gitmiştir. Kara Zaza'yı almak için mekana gittiğinde Memati Zaza'nın bir kulağını kesmiştir. Son olarak Zaza Memati Baş ve Pusat Çakır'la husumet içerisindedir. Örgüt tarafından tuzağa düşürülüp 170.bölümde vurularak öldürülmüştür. Yeğeni İmdat Zazaoğlu Armaggedon tarafından, sağ kalan diğer tüm yeğen ve adamları da kardeşi Settar'ın Tilki Andrei'yi yakalamak için yaptıkları başarısız baskında öldürülmüşlerdir.

Cevher Zazaoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Bora Sivri tarafından canlandırılan karakterdir.

Şeref Zazaoğlu'nun sağ kolu ve en yakınındaki kişidir. Önce Zaza ile birlikte İskender Büyük'e çalışmışlar sonrasında Polat Alemdar'la iş yapmışlardır. Zaza Polat'la iş yaptığı için Ersoy Ulubey ile ters düşmüştür. Cevher Ersoy Ulubey'in adamlarının grev çadırına yaptığı saldırıda yaralanmıştır. Sonrasında Pusat Çakır ve örgütçü Fırat tarafından dövülerek hastanelik edilmiş, 139.bölümde Suriyeli tarafından zehirlenerek öldürülmüştür. Zaza bunun intikamını almak için Fırat'ı öldürmüş Pusat'ın da peşine düşmüştür.

İmdat Zazaoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Levent Çiçek tarafından canlandırılan karakter.

Şeref Zazaoğlu'nın yeğeni ve Cevher Zazaoğlu ile birlikte en yakınındaki kişidir. Sevimli kişiliği ile tanınır. Dayısıyla birlikte Ersoy Ulubey, pavyoncu Murat ve Pusat Çakır'la mücadele etmiştir. Zaza'nın örgüt tarafından öldürülmesi sonrası Polat Alemdar'ın ekibinde yer almış, Poyraz Kaleli'nin liman baskınında vurularak ağır yaralanmıştır. Düşmanlıklarının bitmesi sonrası Polat Alemdar tarafından sokaklara inen Pusat Çakır'ın sağ kolu olmuştur. Pusat ve İhsan ile İstanbul sokaklarında uyuşturucu satıcılığı yapan mafya babası Baltazar ile mücadele etmişler, Pusat hapishanedeyken İhsan ve İmdat, Baltazar tarafından kaçırılıp rulet masasına oturtulmuş sonrasında Pusat tarafından kurtarılmıştır. 227.bölümde Mr. Key'in emriyle düzenlenen saldırıda Armegeddon Timi tarafından öldürülmüştür.

Miran Zazaoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Sonat Dursun tarafından canlandırılmış karakter.

2012 yılında vefat eden Şeref Zazaoğlu'nun yeğenidir. Pusat Çakır'ın sağ koludur. Pusat'la ilk kez Baltazar'ın adamı Tamer'e yapılan baskında tanışmıştır. Pusat'ın adamı Şurup İhsan'ın ölümü sonrası Miran, başta kendisi olmak üzere Zaza Dayı ve Settar Ağa'nın tüm yiğenlerinin Pusat'a bağlılıklarını bildirdi. Pusat'la birlikte Baltazar ve Pitbull'a karşı savaştı. 254. bölümde Tilki Andrei sniper tüfeğiyle uzak mesafeden kafasına sıkarak öldürür.

Settar Zazaoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu'da Cengiz Sezici tarafından canlandırılmış karakter.

2012 yılında vefat eden Şeref Zazaoğlu'nun kardeşidir. Çeşitli suçlardan müebbet hapis cezası yemiş ve bu yüzden Türkiye'den kaçmıştır. Gizlice Almanya'ya gitmiştir ve orada bir hastanede çalışmaya başlamıştır. Ancak Pusat, kendisine sokakları ele geçirme konusunda yardımcı olacak birine ihtiyaç duyunca Settar Ağa'yı öldü göstererek Türkiye'ye getirmiştir. Türkiye'ye geldikten sonra Şeref Zazaoğlu'ndan kalan tüm yeğenleri Settar Ağa'ya bağlılıklarını bildirdiler. Settar Ağa, Pusat ve Zülfikar Ağa ile bir petrol ofisinde toplantı yaparken Pitbul'un saldırısına uğramışlardır. Pusat'a; Zülfikar Ağa ile beraber destek olmaktadır. En büyük düşmanı Tilki Andrei'dir. Yeğeni Miran'ın intikamını almak için Tilki'yi saldırmış, tüm adamlarını kaybetmiş kendisi de esir düşmüştür. Settar Ağa'yı kaçırdıktan sonra Tilki, Polat'a şantaj yapmış, sonuç alamamıştır. Settar Ağa, 258. bölümde Tilki Andrei tarafından öldürülür.

Beran Zazaoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ayhan Eroğlu tarafından canlandırılmış karakter.

2012 yılında vefat eden Şeref Zazaoğlu ile 2015 yılında vefat eden Settar Zazaoğlu'nun yeğenidir. Amacı Tilki Andrei tarafından öldürülen Settar Ağa'nın intikamını almaktır. Bir zamanlar Pusat Çakır ve Zülfikar Ağa ile birlikte sokaklara hakim olma mücadelesi içindeydi. Settar Ağa ve Miran'ın ölümlerinden Pusat Çakır'ı sorumlu tuttuğundan ona karşı hasımlık beslemektedir. Bu sebeple Hakkı Bafralı tarafından kullanılmak istenmiştir. Ancak Pusat ve Tilki'nin yeraltından çekilip daha büyük işlere girmesi sonrası ortadan kaybolur.

Tuncay Kantarcı

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Osman Wöber tarafından canlandırılan karakter.

Mehmet Karahanlı tarafından yetiştirilmiştir. Bir dönem konseye girecek kadar yeraltı dünyasında yükselebilmiştir. Geçmişi dış ticaret ve gümrük işlerinde görev yapmış üst düzey bir bürokrattır. Hassas ruhi dengesi, hapishanede ve özellikle Laz Ziya'nın ölümüne şahit olmasıyla bozulduğundan bir dönem akıl hastanesinde tedavi görmüştür. Titizlik ve simetri hastalığı hat safhaya ulaşmıştır. Polat, Yeni misyonunda ondan da faydalanmak istemiştir. Tuncay Kantarcı, Polat Alemdar tarafından hastanesinin başına getirilmiş ve ondan bürokratik konularda yardım almıştır. Tuncay Kantarcı'nın da bir sağ kolu vardır. Adı Hüsnü Yalınkılıç'tır. Bir ara İskender Büyük tarafından kaçırılıp işkenceye maruz kalmıştır. Bu karakterin, Eski Gümrük ve Tekel Bakanlarından Tuncay Mataracı'yı temsil ettiği ileri sürülmektedir.

Asu Miray Sonkan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Zeliha Çal tarafından canlandırılmış karakter. Polat Alemdar'ın hastanesinde doktordur. İhtiyarlar için çalışmıştır. 76. Bölümde Siyanür hapı ile intihar eder.

Nazife Candan

Nazife Candan ya da Nazife Anne Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Serpil Tamur tarafından canlandırılan karakter.

Polat Alemdar'ın üvey annesi olmasına rağmen onu kendi çocuğu gibi sever. İsmini Ali Candan koyduğu oğlunu ölü bilip 3 yıl sonra izine ulaşmıştır. Oğlunu 3 yıl boyunca hep görmüştür. Ama adını Polat Alemdar olarak değiştirip, yüzünü de değiştirince onu tanıyamamıştır. Yaşadığı olaylardan sonra çok etkilendiği için çok hassaslaşmıştır. Eşi Ömer Candan yani Ömer Baba'dır. Polat Alemdar'ın büyük düşmanlarından Ersoy Ulubey tarafından beline sıkılan kurşunla sakat kalmıştır. Ama sonra iyileşmiştir. 244. Bölümde Martin tarafından öldürülmüştür.

Ömer Candan

Ömer Candan ya da Ömer Baba Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Emin Olcay tarafından canlandırılan karakter.

Dingin, müşfik ve bilge bir insan olduğundan onu tanıyanlar kendisine ‘Ömer Baba’ diye hitap eder. Yaşadığı her türlü olumsuzluğu hoşgörü ve teslimiyetle kabul etmeyi ilke edinmiştir. İnsanları iyiye, güzele, doğruya davet eder. Ney üflemeyi ve ebru sanatı ile ilgilenmeyi sever. Polat, keskin kararlar alma arifesinde Ömer Baba’nın görüşlerine başvurur. Çünkü o; Polat ve adamlarının gönül zenginliğidir. Ömer Baba'nın bu özellikleri Tasavvuf ile ilgilenmesinden kaynaklanmaktadır. Hac ziyaretinde ŞEDİD Komutanı Sagir Hokka tarafından kaldığı otelden kaçırılmış ve Müslümanları ŞEDİD'e toplamak için Arapça çağrı yapmaya zorunlu tutulmuştur. Sonrasında Polat Alemdar tarafından kurtarılmıştır. 233. Bölümde Secde sırasında hastalığından dolayı vefat etmiştir. Ölümünden sonra ihtiyarların sır katipliğini yaptığı ortaya çıkmıştır.

Nergiz Karahanlı

Kurtlar Vadisi'nde Güven Hokna tarafından canlandırılan karakter. Polat Alemdar'ın öz annesi, Mehmet Karahanlı'nın eşi, Safiye Karahanlı'nın annesidir. Nizamettin Güvenç'in doktoru tarafından öldürülür.

Shamir Hebron

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Erdal Küçükkömürcü tarafından canlandırılmış karakter.

İsrailli bir devlet ajanıdır. Birçok kez Polat Alemdar'ı öldürmek istemiş fakat başaramamıştır. Aron Feller ile son bölümlerde düşman olmuştur. Shamir Ersoy Ulubey'e destek vermiştir ve bu sayede Ersoy Ulubey devletin tepesindekilere bir suikast girişiminde bulunmuştur. Fakat Feller bu suikast girişimine karşı olduğu için Shamir uyurken evini bastı, bütün adamlarını öldürdü. Türkiye'ye bir daha ayak basmamak şartıyla Shamir'e yaşaması için son bir şans daha verdi. Ama Shamir akıllanmayıp Feller'in laptopunu çalarak kendi sonunu getirmiş oldu. İçindeki bilgileri kopyaladıktan sonra laptopu Ünsal Kemal'e geri verdi ve Feller'in yanına gidip Feller'i içindeki bilgileri internete sızdırtmakla tehdit etti. Ama Feller, Shamir'in bütün korumalarını rehin alıp Shamir'i de bayıltarak etkisiz hale getirdi ve yakın korumasına Kurtköy'de bekleyen CIA uçağına bindirilmesi talimatını verdi. Belli bir süre Guantanamo Kampı'nda hapsedildi. Aron Feller'in Polat Alemdar tarafından öldürülmesi üzerine Türkiye'ye atanan CIA şefi Josef Beile tarafından Guantanamo Kampı'ndan salıverildi. Türkiye'ye gelince Polat Alemdar'ı yok etme çabalarına devam etti. Josef Beile tarafından Polat Alemdar ile barıştırılmak istendi. Bir teknede yapılacak görüşmeler öncesi teknede gizlice yerini alan Shamir, Polat ve Josef'i tuzağa düşürdü. Josef'i kendi korumalarına öldürttü. Polat Alemdar ise yaralanarak denize düştü ve kurtuldu.155. bölümde Polat Alemdar'la Kuzey Irak'ta çıkan çatışmada Polat Alemdar'ın eline geçti ve bir el ateş edilerek öldürüldü.

Şahmaran

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Oktay Dal tarafından canlandırılmış karakter. Örgütün lideridir. Polat Alemdar Kuzey Irakta asarak öldürür. (155.Bölüm)

Gunther Lipmann

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Saydam Yeniay tarafından canlandırılmış karakter. Alman derin devletinin Türkiye sorumlusudur.

Jozef Beile

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Reha Özcan tarafından canlandırılmış karakter. Aron Feller'in yerine gelen CIA ajanıdır. Shamir Hebron'un adamı olan Handa Levi tarafından gemide öldürülür.

Yaşar Katırcı

101. Bölümde diziye dahil olmuş, Seda Yıldız tarafından canlandırılmış karakter. Kenan Evren'i çok seviyor. Hatta odasında bir adet büstü bulunuyor. Kenan ve Evren adında bir oğlu bir de kızı var. Bunun sebebi, 12 Eylül'de yönetime el konulunca denetim sıklaştırılmıştır ancak Yaşar Katırcı'nın babasının İstanbul'a uyuşturucu ulaştırması gerekir. Yaşar, malı alır ve Kenan Evren büstünün içinde İstanbul'a kadar götürür. İlk icraatının bu olduğunu söyler. Polat Alemdar'ın devlet tarafından üstü çizilince yeraltı dünyasına girmesi sonucunda birçok mal ve parasına Polat Alemdar tarafından el konulmuştur. Selvi Çakır'ın, Yaşar Katırcı'nın oğlu Kenan Katırcı ile evlenmesi sonucunda Memati Baş ile dünür olmuşlardır. Ancak kendisi Ersoy Ulubey ölene kadar Ersoy'a yakın durmuş, konseyinde yer almıştır. Ersoy ve oluşumunun çökeceğini anladığında konseydeki diğer dostlarıyla beraber Polat Alemdar tarafına yakınlaşmaya çalışmıştır. Memati'nin katilleri arasında yer alır. 162.bölümde Polat Alemdar tarafından tekne pervanesinde kafası parçalanarak öldürülmüştür.

Kenan Katırcı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Şafak Başkaya tarafından canlandırılmış karakter. Yaşar Katırcı'nın oğludur. Selvi Çakır'ın eski sevgilisidir. Selvi'yi Mematiden kıskandığından ona tecavüz etmeye kalkar ama Selvi boğazına kırık şişe saplayarak öldürür.

Evren Katırcı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Aysun Güllük tarafından canlandırılmış karakter. Yaşar Katırcı'nın kızıdır. 128. bölümde Kaşifoğlu tarafından kafasına sıkılarak öldürülür. Cesedi gözdağı için babası Yaşar Katırcı'nın mekanının önüne atılmıştır.

Borsacı Barış

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ercan Eker tarafından canlandırılmış karakter. Ersoy Ulubey ile iş yaptığı için Polat Alemdar tarafından parmağı kesilmiştir. Daha sonraları, Ersoy Ulubey'in kurduğu konseyde, üyelerin şahsi paralarından ve konseyin paralarından sorumlu olarak yer almıştır. 128. bölümde Kaşifoğlu tarafından kalbine tek el sıkılarak öldürülmüştür.

Ersoy Ulubey

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ümit Acar tarafından canlandırılmış karakter.

Jandarma istihbaratına bağlı olarak doğu ve güneydoğuda yıllarca görev yapmış bir devlet görevlisi ve istihbaratçısıdır.

Bir jandarma albayı tarafından güneydoğuda, bölücü terör örgütü ile gerilla savaşı yaparak mücadele etmek üzere devlet iradesiyle fakat gayri resmi olarak kurulan Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele birimine, İskender Büyük gibi isimlerin arasına katıldı. Güneydoğuda sünni kesim arasında doğan radikal islamcı bir grubun yararlı olabileceğini düşündüler. Silahlanmalarına, büyümelerine yardım ederek "Hizbullah (Domuzbağcılar)" örgütünün kurulmasına katkıda bulundular. "Hizbullah (Domuzbağcılar)" ın bölücü terör örgütü ile önemli çatışmalara girmesini sağladılar. Bir dönem "Asala ile mücadele" biriminde görev yaptı. Ersoy Ulubey eski güneydoğu derin devlet örgütünün istihbarat kanadı sorumlusudur. Aktif çalışmaları biten ve yönetici kadrosunun çoğu deşifre olduktan sonra etkisiz kalan örgütün şu andaki yöneticisidir.

Evine düzenlenen baskında oğlu teröristler tarafından katledildi. Bunun üzerine devleti kafasından sildi. Devlet himayesindeki itirafçıları ve korucuları kendine bağlayarak başına buyruk hareket etmeye başladı. İskender Büyük, Ersoy Ulubey'in dengesiz davranışlarından dolayı tehlike hissetti ve onu görev adı altında, çeşitli örgütlerin bulunduğu dağlara, öldürülmesi için gönderdi. Ersoy Ulubey her seferinde sağ kalmayı başardı. Kendisine bağlı istihbaratçılarla uyuşturucu ve kaçak sigara işlerine girdi. Güneydoğu'dan getirttiği ve her zaman emrinde olan 1000 kişilik itirafçı-korucu gibi kişiliklerden oluşan bir ordu kurdu ve İstanbul'da kampa aldı. Bu ordunun başına da eskiden örgütçü olan ancak sonra itirafçı olup istihbarat için çalışan bir kişi olan Hamit'i getirdi. Polat Alemdar bu kampı bastı ve ordunun bir kısmını imha etti. Ancak Ersoy Ulubey de Polat'a büyük zararlar verdi. Memati'nin oğlunu öldürdü ve Polat'ın annesini vurdu, daha sonra yakalanıp Polat ve Memati tarafından baltayla ölesiye dövülerek, Emniyet Müdürlüğü binasından aşağı atıldı.

İzzet

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Erol Tezeren tarafından canlandırılmış karakter.Polat Alemdar ve adamları tarafından tabuta koyulduktan sonra diri diri toprağa gömülür.

Haşim Ağa

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Şahin Çelik tarafından canlandırılmış karakter. 151. bölümde Mete Ağır tarafından helikopterden atılarak öldürülmüştür.

Mete Ağır

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Recep Cinisli tarafından canlandırılmış karakter. Ak Saçlı'nın naibi olmuştur. Poyraz kafasına sıkar.

Yalçın Bulut

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Hüseyin Avni Danyal tarafından canlandırılmış karakter.

Davut Tataroğlu’nun yasa dışı işlerdeki sağ koludur. Çocukluğundan itibaren ailenin içerisinde yer almış ve Davut Tataroğlu tarafından özel yetiştirilmiştir. Tereddütsüz sadıktır. Fakat Davut Tataroğlu Yalçın Bulut'un ihtiyarların adamı olduğunu öğrenince kendisini öldürtmek istemiştir. Fakat bunu başaramamıştır. Yalçın Bulut, ilk başlarda Polat Alemdar'la hasım olmuştu. Bu münakaşa içerisinde Polat'a karşı koz tutmak için Ömer Baba'yı namaz kıldığı camiden almış ve Polat ile uzlaşmak ve Davut Tataroğlu ile görüşmesi için Ömer Baba'yı tuttuğu yeri bildirmiştir. Polat gelip, Ömer Baba bırakıldıktan sonra Bulut, Polat'ı Davut Tataroğlu'nun teknesine götürür. Davut Tataroğlu, Polat'tan kripteksin içindeki Tapınakçılara ait bilgileri istemiştir. Bulut, Memati'nin almak istediği farklı ithalat şirketlerine çökmüş ve Memati ile mecbur ortak olmuşlardır. Daha sonraları Polat Alemdar'ın ekibiyle beraber çalışmaya başlamıştır. Ama sonra Davut Tataroğlu ile tekrar çalışmaya başlamıştır. Memati Baş ile dost olup ortak olmuşlardır. Memati'yi öldürmeye gelen Zülfikar Ağa'nın yeğeni tarafından öldürülmüştür.

Yalçın Yıldız

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Zafer Algöz tarafından canlandırılmış karakter. Tataroğlu ailesinin hukuk işlerinden sorunludur. Yalçın Bulut kafasına sıkarak öldürür.

Kemal Yıldız

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Özgür Yüksel tarafından canlandırılmış karakter. Yalçın Yıldız'ın kardeşidir. İskender Büyük'ün adamı Nazım tarafından boğularak öldürülür.

Ali Selçuk Toros

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Tamer Yiğit tarafından canlandırılmış karakter.

Orta halli tüccar bir aileden gelmektedir. Yurt dışında okuduktan sonra kardeşi Çağrı ile birlikte ailenin işlerini genişletmeye başlamıştır. Ama kardeşi Çağrı sonra ölmüştür. Şirketin yönetimi kendisine ve yeğeni Ahu Toros'a kalmştır. Su ve toprak politikalarıyla ilgilenip, teknolojik yatırımlar ve enerji işlerine yoğunlaşırken önü kesilmeye çalışılmıştır. İşlerini tasfiye etmek veya her şeye yeniden başlamak arasında kalmıştır. Bir erkek evlada sahip olmak en büyük isteğidir. Ama sonra karısı Jülide Toros'un onu aldattığını öğrenince intihar etmiştir.

Ahu Toros

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Nefise Karatay tarafından canlandırılmış karakter. Polat Alemdar'a aşık olmuştur. Polat Alemdar, Elif Eylül'ü unutamadığını söyleyince aşkını kalbine gömmüş, sonunda da Polat için kendisini feda etmiştir. Muro'nun üzerine bağladığı bombayı, Polat yanına gelemeden patlatmak suretiyle hayatından Polat için vazgeçmiştir.

Jülide Toros

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Sema Öztürk tarafından canlandırılmış karakter. Selçuk Toros ile evlidir.

Ahmet Kudret Hazarbeyoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Bozkurt Kuruç tarafından canlandırılmış karakter. Kardeşi Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu tarafından öldürülür.

Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Neco tarafından canlandırılmış karakter. Ahmet Kudret Hazarbeyoğlu'nun kardeşidir.

İbrahim Velid

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Payidar Tüfekçioğlu tarafından canlandırılmış karakter. Hazarbeyoğlu ailesinin illegal işlerinden sorumludur.

Perihan Velid

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ceren Olcayto tarafından canlandırılmış karakter. İbrahim Velid'in öz kızıdır. Amerika'da okumuştur. Davut Tataroğlu ile evlenmiştir.

Turan Kaçgar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Selçuk Özer tarafından canlandırılmış karakter. Polat Alemdar boynunu kırarak öldürür. (89.Bölüm)

Celal Karacadağ

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ecder Akışık tarafından canlandırılmış karakter. Polat Alemdar kafasını keserek öldürür.

Cemal Karacadağ

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Atsız Karaduman tarafından canlandırılmış karakter. Bedri Fincancı yastıkla boğarak öldürür.

Bedri Fincancı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Volkan Özgömeç tarafından canlandırılmış karakter. Karacadağların illegal işlerinden sorumludur.

Zafer Sasonlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Emre Karayel tarafından canlandırılmış karakter. Celal ve Cemal Karacadağ'ın yeğenidir. Ortadan kaybolur.

İgor

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ergun Taş tarafından canlandırılmış karakter. Akif tarafından öldürülür.

Levent Bozoklar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Serdar Deniz tarafından canlandırılmış karakter.

Yakışıklı diye bilinmektedir. Davut Tataroğlu ile birlikte Aron Feller'e bağlı olarak çalışmıştır. CIA içinden yetişmiş yakın dövüş teknikleri konusunda uzman bir ajandır. Polat Alemdar onu yakalamış ve beynine Doktor Zero tarafından tıbbi müdahale uygulanmıştır. Bu müdahale onu Polat Alemdar'ın adamı yapmış Aron Feller'i öldürmeye çalışırken vurularak ölmüştür.

Halil İbrahim Kapar

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Sönmez Atasoy tarafından canlandırılmış karakter.

Uyuşturucu kaçakçılıyla uğraşırken kardeşi tarafından ihbar edilerek müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Hüsrev Ağa'nın Mehmet Karahanlı tarafından öldürtülmesinin ardından Kurtlar Konseyi'nde Hüsrev Ağa'nın boşluğunu doldurmak için, yine Karahanlı'nın direktifiyle Polat Alemdar tarafından hapishaneden helikopterle kaçırılmış ve Konsey üyesi yapılmıştır. Konsey içindeki çekişmelerde minnet borcu duyduğu Polat Alemdar'a sonuna kadar sadık kaldı. Kendisini ihbar etmiş olan kardeşini öldürmüştür.

Yıllarca uyuşturucu ve kaçakçılık işlerinin tam ortasında yer almıştır. Bu konulardaki bağlantıları, yöntemleri, araçları gayet iyi bilmektedir. Polat Alemdar’a can borcu olduğuna inanan Halo, tecrübesi ve bilgisini onun hizmetine sunar. Ekibin sözü dinlenen, sevecen, akıl “Dayı”sıydı. Resmi devlet kayıtlarında uzun zaman ölü olarak gözüken Halo, Cevat Akarsu tarafından kafası baltayla kesilerek öldürülmüştür.

Abidin Seferoğlu

Kurtlar Vadisi'nde Abidin Yerebakan tarafından canlandırılan karakterdir. Tuncay Kantarcı'nın sağ koludur, Kurtlar Vadisi'nde 97. bölümde hapse girmiştir.

Gülendam

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Birsen Dürülü tarafından canlandırılmış karakter. Hüsnü Yalınkılınç'ın karısıdır. Ersoy Ulubey tarafından Mematinin evinde öldürülmüştür.

Yahya Reis

Kurtlar Vadisi'nde Yaşar Karakulak tarafından canlandırılan karakterdir. Laz Ziya'nın emriyle İstanbul'a gelerek Laz Ziya'nın yeni sağ kolu olmuştur, Kurtlar Vadisi'nin 86. bölümünde hapse girmiştir.

Eren Eylül

Eren Eylül, Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kerem Fırtına tarafından canlandırılan karakterdir.

Polat Alemdar'ın sevgilisi olan Elif Eylül'ün kardeşidir. Sessiz kendi halinde yaşamaktadır. Ablasının arkadaşı Canan'ın saplantılı sevgilisi Erdal, Eren Eylül'e yanaşıp onu kandırarak büyük bir yolsuzluk skandalıyla sonuçlanacak bir ithalat işine ortak etmiştir. Canan, Erdal'dan kurtulmak için Eren'le sevgili gibi görünmüş bunu öğrenen Erdal, Eren'i yakalayıp bir depoya kapatmıştır. Eren'i o depodan Tuncay Kantarcı ve adamı Abidin kurtarmıştır. Sonrasında Polat ve Çakır'ın bilgisi dahilinde Erdal'dan korunmak için hapise girmiştir. Süleyman Çakır da sahte kumarhane skandalı sebebiyle Eren'le aynı koğuşa yerleşmiştir. Eren, hapishanede Şahin Ağa ve Çakır'dan gerçek hayat hakkında çok şey öğrenmiştir. Hapishanede Çakır'ın en önemli adamı olmuştur. Çakır'ın hapisten çıkması sonrası Çakır'a mesaj vermek isteyen Cerrahpaşalı Halit'in adamları tarafından şişlenerek ağır yaralanmıştır.

Erdal'ın ölümü sonrası hapishaneden çıkmış, beline silahını takmış ve Elif'in tüm ısrarlarına rağmen Polat Alemdar'ın ekibine dahil olmuştur. Bu konuda ablasıyla çok tartışma yaşamıştır. Polat Alemdar, Eren'i kollamış, ona ablasını düşmanlarından koruma görevi vermiştir. Elif Eylül'ün ölümü sonrası yalnızlığa düşen Eren kendi isteğiyle Polat'la operasyonlara katılmaya başlamıştır. 42. bölümde yakınlarıyla Deli Hikmet'in evinde yemek yerken İskender Büyük tarafından hazırlanmış molotoflu saldırıda öldürülmüştür.

Ayşe Eylül

Kurtlar Vadisi'nde Hayat Olcay tarafından canlandırılan karakterdir. Elif Eylül ve Eren Eylül'ün annesidir.

Elif Alemdar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Doğa Sakarya tarafından canlandırılan karakter.

Polat Alemdar ve Ebru Duru'nun kızıdır. Henüz doğduğu günlerde Polat'tan öldürülen kızının intikamını almak isteyen İskender Büyük tarafından Ebru'yla birlikte kaçırılmıştır. Polat Alemdar'a büyük bir darbe vurmak için harekete geçen İskender, Elif'i annesiyle birlikte uzaktan kumandalı bomba yüklü arabaya bağlamıştı. Yaptığı plana göre Polat arabaya yaklaştığında adamı bombayı patlatacaktı. Ancak tam o sırada Aron Feller, Polat'ın kızını arabadan aldırtmış Ebru'nun eline oyuncak bebek vermiştir. Polat Alemdar da tuzaktan kurtulmasına rağmen Ebru Duru'yla birlikte kızı Elif'in de öldüğünü düşündü. Feller, Elif'i Hristiyan olarak yetiştirmek için harekete geçmiş sonrasında Elif'i Margaret Teodora-Josef Beile çiftine evlatlık vermiştir. Margaret Elif'e Elie ismini vermiştir.

Aradan uzun zaman geçtikten sonra Aron Feller'in adamı Ünsal Kemal, Polat Alemdar tam kendisini öldüreceği sırada ağzından Elif'in yaşadığını ve Feller'in elinde olduğunu kaçırdı. Bunun üzerine Feller'le görüşen Polat kızını geri alması için Feller'in kendisine verdiği görevleri yerine getirdi. Ancak Feller daha önceden yaptığı başarılı bir plan yapmış, Polat'a kızını aynı zamanda kendisinin Türkiye'deki görevini üstlenecek olan Josef'e verdiğini söylemiş bu şekilde iki düşmanını karşı karşıya getirmeyi amaçlamıştır. Polat bu yaptıklarını öğrenince Feller'i öldürür.

Josef, Gladio'nun önemli isimlerinden biri olmasına karşın Elif'i öz kızı gibi görmektedir. Elif de babası olarak bildiği Josef'i çok sevmektedir. Bu sebeple Polat Alemdar, kızına kavuşunca dahi Josef'i öldüremez. Polat da Elif'in babasına çok bağlı olduğunu bildiğinden gerçek babasının kendisi olduğunu söyleyemez. Josef Beile, Shamir'in kurduğu pusuda öldürülünce kızına tüm gerçekleri itiraf eder. Mutlu bir aile olurlar. Ancak bir süre sonra bu kez Elif'in annesi bildiği Margaret ortaya çıkar. Raskoln, Poyraz Kaleli ve Mete Aymar'ı kullanarak Elif'i pek çok kez kaçırmaya çalışır. Her seferinde Polat'ın ekibi tarafından kurtarılır. Sonunda Polat kızını annesi Ebru'nun mezarına götürür ve aklındaki tüm şüpheleri siler. Elif; Ömer Baba, Nazife Anne, Leyla ve halası Safiye ile yaşamaya başlar. Safiye Karahanlı'yı kullanan Profesör Martin'e Tapınakçıların seçilmiş çocuğu olan Elif Alemdar'ı kaçırma görevi verilmiştir. Elif'in Avrupa'da okuması için aileyi ikna etmeye çalışan Martin bu konuda başarılı olamayacağını anlayınca Elif'in sevdiği kişileri tek tek ortadan kaldırıp korkmasını sağlamak için harekete geçer. Elif'in öğretmenini kalp krizi süsü vererek öldürür. Sonrasında Tapınakçıların desteğiyle Nazife Anne'yi öldürtür. Gerçek niyetinin anlaşılması sonrası hemen sonra Polat Alemdar tarafından öldürülür.

Elif ve Safiye beraber yaşamaktadırlar. Bir süre mutlulukları devam ettikten sonra Polat'ın düşmanları harekete geçmiş; Leyla Türkmen ve KGT Timi'ne yok etmişlerdir. Safiye Karahanlı'yı öldürerek kardeşinin intikamını almak isteyen Tilki Andrei de Safiye ve Elif'in peşine düşer. Onların İsviçre'deki evini basan Tilki tam ikiliyi kaçıracakken Elif stratejik bir hamleyle ışıkları kapatmış bu sürede Tilki'den kurtulmayı başarmışlardır. Ancak hala tehlikededirler. Gölge ve Tilki Andrei onları aramaktadır.

Canan Çavan

Kurtlar Vadisi dizisinde Hande Kazanova tarafından canlandırılmış karakter. Elifin ölümünden sonra yurtdışına gitmiştir.

Halimcan Kondurbayev

Kurtlar Vadisi dizisinde Hakan Meriçliler tarafından canlandırılmış karakter.

Ruslara karşı savaşan Çeçen komutan. Çeçenistan Cumhurbaşkanı Cahar Dudayev'in en yakınındaki isimlerdendir. Dudayev'in emrinde Birinci Çeçen Savaşı'nda komutanlık yapmış, Ruslara ağır kayıplar verdirmiştir. Dudayev'in öldürülmesi sonrası o da Rusların hedefine girmiş, kendisine pek çok suikast girişiminde bulunulmasına rağmen bunlardan sağ kurtulmayı başarmıştır. Dostları Osman Gaziev ve Ethem Giray ile birlikte maddi destek almak ve Türkiye'de İbrahim Ahıskalı'nın başını çektiği Rus mafyasını çökertmek için İstanbul'a gelmişler, kendilerine zamanında destek veren Doğu Eşrefoğlu ile görüşmüşlerdir. Doğu Bey'in önerisiyle mafyaya girmek için Polat Alemdar'ın ofisine gitmişler, Polat Halimcan'ı uyarmış 'Sizi burada yaşatmazlar.' demiştir.

Gerçekten de Türkiye'ye geldiklerinden beri takip edilmekteydiler. Rusya'daki büyük düşmanlarından Tilki Andrei, öldürülmeleri için İbrahim Ahıskalı'yla irtibata geçmiş, Ahıskalı da Çeçen komutanlarını öldürme görevini Tilki'nin Türkiye'deki adamı Nina'ya vermiştir. 72. bölümde Nina, Halimcan ve adamlarının kaldığı odaya garson kılığına girerek susturucu silahla Halimcan ve ekibini öldürmüştür.

Reis

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Veysel Aydın tarafından canlandırılmış karakter. Pusat Çakır'ın sağ koludur. 186. Bölümde Poyraz tarafından öldürülür.

Erdal Kömürcü

Kurtlar Vadisi dizisinde Sefa Zengin tarafından canlandırılmış karakter.

Esasen Tuncay Kantarcı'nın yanında çalışan, ağırlıklı olarak sağlık sektörüne yönelik ithalat-ihracat işleriyle uğraşan bir iş adamı olan Erdal Kömürcü, Canan Çavan'ın önce müvekkili, sonra da -evli olduğu halde- sevgilisi oldu. Canan bir süre sonra kötü davranışlarda bulunduğu için Erdal'ı terk etmek istemiş, ancak Erdal, önce intikam için Canan'ın en yakın arkadaşı avukat Elif Eylül'ün kardeşi Eren Eylül'e yanaşıp onu kandırarak büyük bir yolsuzluk skandalıyla sonuçlanacak bir ithalat işine ortak etmiş, sonra da Canan'ı dövmüş ve bir eve kapatarak tecavüz etmiştir.

Bu olay üstüne yapılan şikayet nedeniyle savcılıkça sorgulanan Erdal, akıl hastanesinde bir ay müşahadeye alınmış, fakat Polat'ın attığı yemi yutup (Elif Canan'ı Eren'e yapmış. Canan Eren'den hamileymiş) hastaneden kaçmış ve intikam almak için Eren'i kaçırıp bir depoya hapsetmiştir. Bunun üzerine Canan ve Elif, Erdal'ın eski patronu olan Tuncay Kantarcı'ya başvurarak yardım istemiş, bu sırada Canan da Erdal'ın dosyalarından depoyu bulup Eren'i kurtarmaya gitmiştir. Canan'ın üstüne gelen Erdal Canan'ı dövüp bayıltmış, üstüne gelen Kantarcı'nın adamı Abidin Seferoğlu da Erdal'ı vurup Eren'i kurtararak silahı Canan'ın eline tutuşturmuştur. Canan, öldü sanılan Erdal'ı kendisinin öldürdüğünü düşünmüş, Abidin de Eren'i güvenli bir yere götürüp saklamıştır.

Bir süre sonra Polat ve Çakır Eren'i kurtarmış ve Deli Hikmet'in evinde saklamaya başlamışlardır. Bütün bunları uzaktan takip eden Erdal bir gün Hikmet'in evini basmış, ancak Hikmet Erdal'ı fena halde dövmüştür. Hikmet'in bir anlık arkasını dönmesini fırsat bilen Erdal, Hikmet'i sırtından vurup kaçmış ve bir eroin imalatçısı olan babası Abuzer Kömürcü'nün yanına gitmiştir. Babası vasıtasıyla Hüsrev Ağa'nın himayesine girip eroin imal etmeyi öğrenmeye başlayan ve giderek babasından daha da iyi eroin imal etmeye başlayan Erdal, çocukluğundan beri şiddet gördüğü için nefret ettiği ve pisliği yüzünden iğrendiği, ancak çok da korktuğu babasını, nefreti korkusunu yenince öldürmüş, şizofrenik karakteri sayesinde kötü yüzünü göstermediği Hüsrev Ağa'nın kızı Nazlı Bekiroğlu'nu uyuşturucuya alıştırmış ve ona tecavüz etmiştir. Şüpheli hareketlerinden huylanan Şehmuz'un odasına girmesiyle anlaşılan bu olaylar yüzünden Erdal Hüsrev Ağa'nın yanından da kaçmak zorunda kalmış, kasasına saklandığı kamyonetin bir polis karakolunun önünden geçtiğini fark edince de derhal polise sığınıp bütün bildiklerini anlatmıştır.

Sevk edildiği savcılıktan da kaçan Erdal, Tuncay Kantarcı'nın yanına giderek "başına gelen her şeyin Tuncay'ın yüzünden olduğunu" söylemiş, onu silahla tehdit etmiş, sonra da "Hüsrev Ağa'nın kızıyla birbirlerini sevdiklerini ve onu istemeye gideceklerini" söylemiş, istemeye giderken yanlarında bir kadın bulunmasının daha şık olacağını söyleyerek silah tehdidiyle Canan'ı çağırtmış, bu isteme olayına silah zoruyla Canan'ı da katmış, sonra da babasını da almak üzere babasının artık boş olan evine gitmişlerdir. Burada bir çeşit halüsinasyon olarak gördüğü babasıyla tartışan Erdal, yine bu halüsinasyon babası kendisini dövmeye başlayınca elindeki silahla babasını vurmuş, bu silah seslerini fırsat bilen Canan da kendi silahını çıkararak Erdal'ı öldürmüştür.

Abuzer Kömürcü

Kurtlar Vadisi dizisinde Muhammed Cangören tarafından canlandırılmış karakter.

Erdal'ın babası olup Hüsrev Ağa'nın uyuşturucu üreticisidir. Erdal'ın kötü bir adam olmasında onun çok büyük payı vardır. Karısını döverek öldürmüştür. Oğlu Erdal'ı da uyuşturucu üretmeye alıştırmıştır. Oğlunun Hüsrev Ağa'nın kızı Nazlı'yı sevdiğini öğrenmiştir. Bir gün Nazlı ile Erdal'ı konuşurken görüp, onu Nazlı'nın önünde döverek oğlunu rezil etmiştir. Oğlu Erdal'da ona olan korkusunu yenmiştir ve ona olan öfkesini de göz önünde bulundurarak Abuzer'i 41. bölümde zehirli iğne yaparak öldürmüştür.

Aslan Akbey

Kurtlar Vadisi dizisinde Selçuk Yöntem tarafından canlandırılmış karakter. Dizideki gerçek adı Abbas Ustaoğlu'dur. Kamu Güvenliği Teşkilatı (KGT) isimli bir istihbarat teşkilatının başkanıdır. Pala ve adamları tarafından öldürülmüştür. Kuşçubaşı Eşref'in torunudur. Büyük bir vatanseverdir.

Kütüphaneci olarak dikkat çekmeyen bir karakter olsa da ölümünden sonra tüm Türkiye'nin dikkatini çekmiştir. Polat Alemdar'a Kurtlar Vadisi operasyonunu veren kişi Aslan Akbey'dir. Aslan Akbey Amca kod ismiyle anılmaktaydı. Ayrıca Efe Yakup Karahanlı'yı yani Polat Alemdar'ı küçükken kaçırıp Çocuk Esirgeme Kurumu'na veren ve oradan da Candan Ailesi'nin yanına yerleşmesini sağlayan da Aslan Akbey'dir. Meşhur hale gelen repliği; İki kişinin bildiği sır değildir. Polat Alemdar'ın akıl hocasıydı.

Gençlik yıllarında Doğu Eşrefoğlu tarafından yetiştirilmiş bir istihbaratçıdır. Ortağı Mehmet Karahanlı ile birlikte başta Türk Mukavemet Teşkilatı olmak üzere pek çok görevde bulunmuştur. Karahanlı'nın aldığı son görev sırasında ihanet ederek katıldığı masonik teşkilatına bağlılığını bildirmek için, Filistin'de kampta bulunan Türk İstihbaratçılarını ihbar etmesi sonucu İsrail bu kampları bombalamıştır. Bu kampların içinde Aslan Akbey'in kardeşi ve kardeşinin hamile sevgilisi de bulunmaktadır. Hem ortağının ihanetini, hem de kardeşi ve kardeşinin sevgilisinin öldürülmesini kaldıramayarak Mehmet Karahanlı'nın oğlu Efe Yakup Karahanlı'yı kaçırmış ve yıllarca süren eğitimler sonucu bir vatanperver olarak yetiştirerek KGT birimine bağlı bir istihbaratçı yapmıştır. Candan Ailesine evlatlık olarak giden Efe Karahanlı bir vatansever olarak yetişmiştir. Daha sonra da babasıyla yani Mehmet Karahanlı'yla savaşmak üzere Kurtlar Vadisi Operasyonu başlatılmıştır. Ve bu operasyon başarıyla sonuçlanmıştır. Karakter gerçek hayatta, dizideki gerçek ismi ve öldürülüş şekli nedeniyle, 1990 yılında Dev Sol tarafından öldürülen ünlü istihbaratçı Hiram Abas ile özdeşleştirilmektedir.

Akrep Bekir

Kurtlar Vadisi dizisinde Zekai Müftüoğlu tarafından canlandırılmış karakter.

Asıl ismi Bekir Çavdar'dır. Rus konseyinde silah baronudur. Kurtlar Konseyi'nin tüm üyeleri eskiden tanıdığı ve iş yaptığı kişilerdir. Güç ve paraya çok zaafı olduğundan, içinde bulunduğu gruba kolayca ihanet edebilir. Rus konseyi kendisinden uyuşturucu baronu olarak görmek istediği Halil İbrahim Kapar'ı hapishaneden kaçırmasını istemiştir. Akrep Bekir de Halo'yu kaçırması için Pala ile anlaşmıştır. Ancak Pala'dan önce davranan Polat Alemdar, Halo'yu Kurtlar Konseyi için kaçırmıştır. Akrep, sonrasında Halo'yla görüşmüşse de Halo Akrep'e racon keserek Karahanlı'nın konseyine katılmıştır. Akrep Bekir, bu işten çok para kaybetmiştir. Hüsrev Ağa'nın intikamını almak için Türkiye'ye gelen Kirve ile işbirliği yapmış, ancak Kirve sonrasında Halo tarafından öldürtülmüştür.

En büyük düşmanı Halil İbrahim Kapar'dır. Karahanlı'nın ölümü sonrası konseyde oluşan boşlukta yeni baron Polat, Akrep'e konsey üyeliği ve para teklif etmiş, karşılığında Akrep'ten Rus konseyi baronu İbrahim Ahıskalı ve ekibine düzenlenecek operasyonda kendilerine yardımcı olmasını istemiştir. Yapılan toplantı sırasında bir bahaneyle odadan dışarı çıkmış ve bastonunu kapıya dayayarak kapının açılmasını engellemiştir. Nitekim Polat Alemdar'ın adamı Memati'nin helikopterle mekanı taraması sonrası İbrahim Ahıskalı başta olmak üzere Rus konseyinin tüm üyeleri öldürülmüştür.Ahıskalı'yı denetlemek için Türkiye'ye gelen Tilki Andrei, konseye toplantı sırasında baskın yapıldığını ve sadece Akrep Bekir'in sağ kaldığını öğrenmiştir. Akrep'in ihanetinden emin olduktan sonra 84. bölümde gizlice Akrep'in evine girmiş ve yatağına akrep koymuştur. Tilki'nin bıraktığı akrebin kendisini sokması sonrası ölmüştür.

Pala

Kurtlar Vadisi dizisinde Yüksel Arıcı tarafından canlandırılmış karakter.

Karakter Ergin Borobey'in Kanlı Yemin adlı hikâyesinden alınmıştır.

Hiç çıkarmadığı gözlükleriyle meşhurdur. Güneydoğu, Kuzey Irak ve Suriye'de görev yapmış bir istihbaratçıdır. Pala ve ekibi İstihbarat kurumları içerisinde zaman zaman başınabuyruk hareket eden ve çeteleşen yapılanmaya örnektir. En iyi adamları Bedir ve Kral Faruk'tur. Gözlüğünü çıkarmasını istediği düşmanlarına gözlerini sadece ölülerin görebileceğini söyler ve onları o saniye öldürür. Hüsrev Ağa'nın yardımcısı Şehmuz'u da bu şekilde öldürmüştür. Aslan Akbey'i, Kirve'nin talimatıyla ekibiyle beraber öldürmüştür. Önce Polat Alemdar ve ekibi kendisini sorgulamak için kaldığı otelde yakalayıp Doğu Eşrefoğlu'na teslim etimiş, Doğu Bey'in Pala'yı sorguladıktan sonra salıvermesi sonrası Pala, intikam olarak otelde gördüğü Güllü Erhan'ın peşine düşmüş, çıkan çatışmada Seyfo Dayı'yı vurmuştur. Seyfo Dayı'yı öldürdükten sonra kısa bir sorgu sonucu Polat Alemdar tarafından sorgulanıp öldürülmüş, sonra da cesedinin bulunmaması için betona gömülmüştür.

Kirve

Kurtlar Vadisi dizisinde Ali İpin tarafından canlandırılmış karakter. Laz Ziya tarafından yakalanıp Halo Dayı'ya teslim edilir. Halo Dayı, Kirveyi eskiden ailesini katledip delirmesine yol açtığı Deli Mesut'un bulunduğu odaya atar. Deli Mesut, Kirveyi gözlük camıyla paramparça eder.

Seyfo Dayı

Kurtlar Vadisi dizisinde Nihat Nikerel tarafından canlandırılmış karakter.

Seyfo Dayı olarak da bilinen Seyfullah Yördem Emektar kabadayı Duran Şatıroğlu'nun en sadık adamı iken Şatıroğlu'nun ölümü üzerine, onun yeğeni olarak bildiği ve gerçek kimliğini hiçbir zaman öğrenemediği Polat Alemdar'ın en sadık dostu olmuştur. Güllü Erhan'ın dizideki gerçek dayısıdır. Ispartalıdır. Hiçbir zaman evlenmemiş ve kadınlarla arasını hep soğuk tutmuştur. Polat Alemdar, Süleyman Çakır ve Memati Baş Seyfo'nun kadınlara olan soğukluğunu hep kendi aralarında alay konusu etmişlerdir. Seyfo Dayı başına ne zaman kötü bir olay gelse veya ne zaman yeğenleri tarafından "şişirilse" maden suyu içer. Bu da onun sık sık maden suyu içen bir kişi olarak lanse etmiştir. Polat Alemdar'ın peşinde olan Pala ve adamları tarafından bir pusu sonucunda yakın mesafeden iki kurşunla öldürülmüştür.

İplikçi Nedim

Kurtlar Vadisi dizisinde İsmail İncekara tarafından canlandırılmış karakter.

Musevi kökenlidir. Görünürdeki işi tekstil, özellikle de iplik satışıdır. bu yüzden "İplikçi Nedim" olarak da bilinir. Ancak asıl işi tefeciliktir. Musevi aksanlı konuşması ve beklenmedik anlarda yaptığı esprileriyle ("O günler geçti caniiim. PUT-İN Çeçen out... Değil? Sen şu Nedim kuluna, Şubat bitmeden Şabat'ı gösterdin kuzuuum!") seyirciyi kendine bağlamıştır. Favori içeceği ıhlamurdur. Ayrıca dizide, özellikle de Musevi kökenli karakterlerle (Samuel Vanunu, Esther Hirch... v.b.) bir araya geldiği sahnelerde adı zaman zaman "Niso" diye de geçer.

Vadideki macerasında sık sık "canı ile paracıkları arasında tercih yapmak" durumunda kalır. Ayrıca dizide, kendisi hakkındaki slogan şöyledir: "Derler ki, vadide kasasına inmeyen şey, yüreğine iner!"

Dizide Nizamettin Güvenç tarafından yaptırılan silahlı saldırı sonucunda öldürülmüştür. Bu karakterin, Ören Bayan firmasının sahibi olan Nesim Malki'yi temsil ettiği ileri sürülmektedir.

İbrahim Ahıskalı

İbrahim Ahıskalı Kurtlar Vadisi adlı dizide Rus Konseyi'nin lideri olan karakterdir. Dizide Ulgar Manzakoğlu tarafından canlandırmıştır.

Rus İbrahim olarak bilinir. En iyi adamı Polat Alemdar tarafından domuzlara yedirilerek öldürülen Selim'dir. Ahıskalı, Alexander Ivanov'un öldürülmesinden sonra ön plana çıkmış, Mehmet Karahanlı'nın lideri olduğu Kurtlar Konseyi'ni çökertmek için elinden geleni yapmıştır. Kurtlar Konseyi'ne karşı Moskova'dan aldığı destekle Rus Konseyi'ni kurmuş ve baronu olmuştur. Kurtlar Konseyi sıkı korunduğu için Rus İbrahim'e dokunamamıştır. Farklı ittifaklar denemiş olmasına rağmen başarılı olamamıştır. Başta Polat Alemdar'ı yanına çekmek istemiş, Polat'ın Kurtlar Konseyi'ne girip baron olması sonrası Polat'a başarısız bir suikast düzenlemiştir. Türkiye'deki başarısız eylemleri nedeniyle önce Rus ajanı Tilki Andrei, Türkiye'ye Ahıskalı'yı korumak için gönderdiği tetikçisi Nina'yı öldürüp İbrahim Ahıskalı'yı uyarmış, Ahıskalı'nın gerekli tedbirleri almaması sonunda kendi konseyinin silah baronu olan Akrep Bekir'in ihaneti sonucu Polat Alemdar'ın adamları tarafından konseyi ile birlikte ortadan kaldırılmıştır.

Tilki Andrei

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Orhan Edip Ertürk tarafından canlandırılmış karakter.

Tilki Andrei Rus mafya lideri ve aynı zamanda KGB ajanıdır. Üst düzey askeri eğitime sahiptir. Acımasız, hata kabul etmez, cesaretli, duygusallığa yer vermeyen kişiliği ve zekası sayesinde Polat Alemdar'ın düşmanı olup, pasivize edemediği tek karakterdir. Türkiye'deki operasyonları yürütmesi için Nina'yı görevlendirmiş, Nina'ya Çeçen liderlerini öldürtmüş, ancak Nina Polat Alemdar'ı öldürme görevinde başarısız olup esir düşünce Tilki tarafından öldürülmüştür. Türkiye'ye geliş amacı İbrahim Ahıskalı ve ekibini teftiş etmek, inisiyatifine bağlı olarak isterse öldürmektir. Daha sonrasında Ahıskalı ve adamları Polat Alemdar tarafından öldürülünce ilk olarak onları satan Akrep Bekir'e adına yakışır bir son hazırlamış, ardından Polat Alemdar'ın 5 adamını Adnan, Erdoğan, Sadık, Pürmüz ve Nevzat'ı kaçırarak Samuel Vanunu'nun kellesini istemiştir ve Polat'a verdiği süre dolmadan onları öldürmeye başlamış. Adnan, Erdoğan ve Sadık'ı öldürmüştür. Türk İstihbarat teşkilatı'ndan habersiz Türkiye'ye giriş yapıp, görevini yerine getirip sessizce ortadan kaybolmuştur. Polat Alemdar kendisi hakkında Bu adam Ahıskalı'nın çok üstünde hem silah hem silahı tutan el demiştir.

Tilki, Rusya'da pek çok düşmanını yok etmiş Rusya'nın en güçlü çete lideri olmuştur. Silah ve uyuşturucu ticareti yapmaktadır. 2014 yılında Polat Alemdar'ın adamı Pusat Çakır, dünyadaki en önemli uyuşturucu üyelerinden Baytar'ı (Baltazar ve Hakkı'nın adamı) öldürmüş, bu yüzden Baltazar ve Hakkı Bafralı, Pusat'tan diyet istemiştir. Pusat diyet olarak Tilki Andrei'nin uyuşturucu üreticisi olan Ordinaryüs'ü kaçırmıştır. Bu yüzden Tilki, Ordinaryüs'ü kurtarmak için Türkiye'ye gelerek hem Ordinaryüs'ü kurtarmıştır hem de Baltazar ile onun uyuşturucu dağıtımını yapan Pitbul'u esir almıştır. Daha sonra Baltazar'ın teklifiyle piyasadakileri ve arkalarındakileri öğrenmek için Baltazar ile uyuşturucu işinde ortak olmuştur. Baltazar'ı uyuşturucu işinde kullanmıştır. Baltazar'ın mekanının Pusat tarafından basılması üzerine Tilki de Pusat'la ortağı Raskoln'e tuzak kurmuş, önce Pitbull motorlu çetesiyle Pusat'ın ortaklarıyla toplantı yaptığı sırada mekanı tarayıp Pusat ve Raskoln'ü peşine takımş, Tilki Andrei de tuzağa çektiği Raskoln'ü uzaktan sniper tüfeğiyle uzaktan yaptığı atışta ağır yaralamıştır. Raskoln ölmemiş fakat psikolojik sorunlar yaşamıştır.

Tilki Andrei, Polat'ın emriyle KGT tarafından Londra Borsası'na yapılan operasyonda çok para kaybetmiştir. Türkiye'de yapacağı uyuşturucu satışıyla Polat'ın kendisine olan bu borcunu tahsil etmeye planlamaktadır. Tilki Andrei, İhtiyarla Heyeti'ne bağlı olan Finansal Güvenlik Teşkilatı'na ait olan ve bankaya nakledilecek olan paraları, ortaklık yaptığı Brandon'un haber vermesiyle yağmalamıştır ve paraları Brandon ile paylaşmıştır. Ayrıca bankayı soyarak bankadaki altınları çalmıştır. Altınlarla ünlü silah üreticisi Zaharyas'dan silah almıştır. Bu silahları Suriye Rejimi'ne satmayı planlamaktaydı. Fakat bu planı KGT'nin operasyonlarıyla başarısız olmuş, Tilki'nin silahları çalınmıştır. Ordinaryüs; Fehmi Kuzuzade tarafından kurulan konsey için mal üretirken ayrıca kendisine de hizmet etmektedir. Konsey için klasik uyuşturucu üreten Ordinaryüs; Tilki için özel bir mal geliştirmiştir ve bu malı sadece Tilki'ye üretmişti. Tilki Andrei, konsey ile Hakkı Bafralı aracılığıyla irtibat sağlamıştır.

Yıllar önce öldürülen arkadaşlarının intikamını almak isteyen Erhan, Polat Alemdar ve Cahit'e danışmadan Tilki Andrei'nin karşısına çıkmış, Tilki'yi yaralamış ancak kaçamayarak Korgenski ekibi tarafından yakalanarak gölde donmaya bırakılmış, sonrasında Cahit tarafından kurtarılmıştır. Tilki Andrei, kendine geldiğinde Polat Alemdar'ın dostlarını öldürmeye yemin etmiştir. Bu arada KGT'nin operasyonuyla kaybettiği silahlarını, ani bir baskın yaparak geri almayı başarmıştır.

Raskoln'ün kendisini vuran kişinin Tilki olduğunu öğrenmesi ve bunun intikamını almak için Pusat'la birlikte Baltazar'ı takip etmesi sonrası Baltazar tarafından Pusat ve Raksoln tuzağa düşürülmüştür. Tilki Andrei, Pusat'ın sağ kolu Miran Zazaoğlu'nu uzaktan sniper tüfeğiyle vurarak öldürmüştür. Pusat ise kendilerini tuzağa düşüren Tilki Andrei'nin adamı Baltazar'ı öldürmüştü. Yeğeni Miran'ın intikamını almak isteyen Settar Ağa (Zazaoğlu), Polat ve Zülfikar Ağa'nın tüm uyarılarına rağmen Tilki'den intikam almak için abisi Şeref Zazaoğlu'ndan kalan tüm yeğenlerini toplamış ve Ordinaryüs'ten aldığı bilgiyle Tilki'nin mekanını basmıştır. Tilki ve Korgenski ekibi Zaza'nın tüm adamlarını öldürmüş, Tilki Settar'ı kolundan ve bacağından vurarak yakalamıştır. Tilki Andrei, yıllar sonra Settar Ağa kozu ile eski düşmanı Polat Alemdar'ın bir kez daha karşısına çıkmış ve Settar Ağa'ya karşılık Polat'tan Nail ve Hoca'dan uzak durmasını istemiştir. Polat'ın bunu kabul etmemesi ve Pusat Çakır ile Erhan'ın adamlarının Polat'ı dinlemeyerek kendisini takip etmesi sonucu aralarında savaş başlamıştır.Tilki kendisini takip eden Erhan'ın adamlarını öldürmüş, Pusat Çakır'ı da ele geçirmiştir. Bu savaşın ilk adımında Profesör Martin ile işbirliği yaparak Polat'ın kız kardeşi Safiye Karahanlı'yı ele geçirmiştir. Tilki Andrei, kaçırdığı Settar Ağa'yı öldürmüş fakat Pusat'ı içi su dolu cam fanus içinde ölüme terk etmesine rağmen Polat son dakikada kurtarmış, Safiye'yi de tam öldürecekken kardeşi Stefan'ın Polat tarafından kaçırıldığını öğrenmiştir. Tilki ve Polat kardeşlerini takas etmiş, takas sonrasında Stefan intikam almak için Polat'ın hastanesini basmış ve çıkan çatışmada öldürülmüştür. Tilki intikam olarak Polat'ın kardeşi Safiye'yi öldürmek ve Polat'ın düğününü kana bulamak için adamı Lisa'yı gönderir. Fakat bu girişim Polat'ın son anda engel olmasıyla başarısızlıkla sonuçlanır. Lisa konuşur ve Polat Alemdar'a Tilki'nin Rusya'daki mekanının adresini verir. 263. bölümde Polat Alemdar, Tilki'nin Rusya'daki rakibi Dağıstanlı'dan destek alarak Tilki'nin mekanına saldırmış, Tilki'yi yakalayarak, havuza votka döküp yakmaya çalışmıştır. Fakat Andrei daha önceden hazırladığı düzenek sayesinde oradan kurtulmayı başarmıştır. Sadece kendisi için çalışmaktadır.

Tilki ilk adım olarak kardeşinin Rusya'dan kaçırılmasında payı olan Dağıstanlı'nın evini basmış, onu ele geçirmiştir.Sorguya çekip, Dağıstanlı'dan Polat'ın yerini öğrenmek istemiştir. Ancak Dağıstanlı, Polat'a ihanet etmemek için direnmiş, Tilki Andrei'nin kendisini ve ailesini ölümle tehdit etmesi sonrası onunla ile işbirliği yapmak zorunda kalmıştır. Sonrasında plan değiştiren Tilki, Polat'ı öldürmek yerine ona kardeş ve evlat acısı çektirmek için Safiye ve Elif'i kaçırmaya karar vermiştir. Dağıstanlı'yı yem olarak Polat'a göndermiş, Polat bu aşamada Tilki'nin yaşadığını öğrenmiş ancak yine de Safiye ve Elif'in kaldığı yeri söyleyerek Tilki'nin evi öğrenmesine sebep olmuştur. Tilki daha önce yaptığı anlaşma gereği Karun'un isteğini yerine gine getirerek Dağıstanlı'yı bir alış-veriş merkezine canlı bomba olarak kullanmaları için Smith ve Ariel'e göndermiştir. Polat'ı Dağıstanlı'yla oyalamış, kendisi de Polat'ın kızı ve kardeşinin bulunduğu evi onları kaçırmak ve Polat'a gözdağı vermek için basmıştır. Tam Polat'ın kardeşi Safiye'yi kaçıracakken Polat'ın kızı Elif ışıkları kapatmış ve Tilki de korkutma amaçlı rastgele ateş açarak evde bulunan Profesör Altay'ı yaralamıştır. Elif ışığı tekrar yaktığında Safiye de can havliyle arkasındaki tüfeğe sarılıp Tilki'ye doğrultmuş, Tilki ise orada kan dökmek istemediğinden Safiye'ye direnmemiştir. Bu sırada Safiye'yi koruyan Pusat'ın adamları Korgenski ekibini yakalamış Tilki ve ekibini dizüstüne çöktürerek ellerini bağlamıştır. Safiye ve Elif'in güvenliği için Pusat onları oradan uzaklaştırmış, Tilki'yi teslim etmek için Polat ve Cahit'i beklemiştir. Ancak bu bekleme onları pahalıya patlamış, ekip Tilki'nin daha önceden planladığı tuzağa düşmüş, Andrei'nin dostları gelmiş ve Korgenski ekibini kurtarmıştır. Çıkan çatışmada da gafil avlanan Pusat Çakır ve adamları silahlarını çekmeye zaman bulamadan vurulmuşlardır. En büyük düşmanı Polat Alemdar'dır.Amacı Stefan'ın intikamını almak, Safiye Karahanlı'yı Polat'ın gözünün önünde öldürmektir. Polat Alemdar'a çok zarar verecektir. Son olarak hanedanlar konseyi adına Karun, Rus Hanedanlığı temsilcisi Sergei'nin kendilerine ihanet ettiği dedikodularını işitmiş ve bu ihaneti kesin olarak ispatlamak için Asya'yı (Zeynep) görevlendirmiş, Asya Rusya'ya gelerek Tilki Andrei ile temasa geçmiştir. Tilki de Asya'ya Sergei'yi takip etmesi konusunda yardımcı olmuştur.

Stefan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Okan İlhan tarafından canlandırılmış karakter.

Tilki Andrei'nin kardeşidir. Tilki Andrei, İstanbul'a gittiğinde Rusya'daki tüm işlerini Stefan'a bırakmıştır. Stefan, Rusya'da Dağıstanlı ile mücadele etmiştir. Dağıstanlı tarafından uyuşturucu deposu basılmış ve malları yakılmıştır. Bunun intikamı olarak Stefan da Dağıstanlı'nın mekanını basıp adamlarını öldürmüştür. En büyük düşmanı Polat Alemdar ve Dağıstanlı'dır. Polat Alemdar, kardeşi Safiye'nin kaçırılması sonrası Tilki'den intikam almak için Stefan'ı kaçırır. Takas olur ve abisi tarafından kurtarılır. Fakat kendisini kaçırdıktan sonra Polat'tan intikam almak isteyip Tilki'den habersiz olarak Martin'le işbirliği yaparak KGT tarafından korunan hastaneyi basmıştır. Hedefi Safiye Karahanlı'yı öldürmektir. Tam karşısına çıkan Polat'ın eşi Leyla'yı öldürecekken 261.bölümde Polat Alemdar tarafından öldürülmüştür.

Kazım Kaşifoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Sedat Savtak tarafından canlandırılmış karakter. Kara tarafından Emniyet Müdürlüğünde zehirli iğne yapılarak öldürülür.

Dağıstanlı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Gökmen Kasabalı tarafından canlandırılmış karakter.

Rusya'da önemli terör örgütlerinin karşısında duran, uyuşturucu satımına karşı çıkan birisidir. Çeçen Savaşı'nda Tilki Andrei, Dağıstanlı'nın abisini öldürmüştür. Bunun yanında Tilki Andrei'nin Rusya'daki silah ve uyuşturucu satımı gerçekleştirmesi sonucu da Dağıstanlı çok zarar almıştır. Abisinin intikamını almak isteyen Dağıstanlı bu mücadeleyi kişisel algılamış ve Andrei'nin Türkiye'ye gitmesi sonucu kardeşine zarar vermek için Stefan'ın uyuşturucularını yakmış, Stefan'ı da orada bırakmıştır. Stefan bunu Andrei'ye söylememiş ve Dağıstanlı'nın mekanını basmıştır. Tilki Andrei Polat Alemdar'ın kardeşi Safiye Karahanlı'yı kaçırdıktan sonra, Polat da Dağıstanlı'dan yardım alarak Stefan'ı kaçırmıştır. Stephan ile Safiye değiş-tokuş edilmiş, her ikisi de abisinin yanına gitmiştir. Stefan tam Polat'ın karısını öldürecekken Polat tarafından öldürülmüş, bunun üzerine Tilki intikam almak için Polat'ın düğününe adamı Lisa'yı göndermiştir. Lisa'yı Polat Alemdar yakalar ve Tilki'nin Rusya'daki mekanının adresini verir. Dağıstanlı'dan destek alan Cahit ve Polat Rusya'ya gidip Tilki'yi yakalamışlar, daha sonra da Tilki'yi havuzda votkayla yaktıklarını sanmışlar, ancak Dağıstanlı'nın hatasının da etkisiyle Tilki yaptığı düzenek sayesinde oradan kaçmayı başarmıştır. En büyük düşmanı Tilki'nin kardeş Stefan'dı. Tilki ile karşı karşıya gelmemiştir. Tilki'nin annesi son nefesinde Tilki'den Stefan'ın intikamını almasını söylemiş, Tilki de Polat'ı yok etmek için Dağıstanlı'yı kaçırmış, Dağıstanlı'yı kullanarak Safiye ve Elif'in yerini öğrenmek için Polat'a teslim etmiştir. Dağıstanlı Polat'a Tilki'nin yaşadığını söylemiştir. Tilki Andrei'nin Karun'la işbirliği yapması sonrası Karun'un adamları Ariel ve Smith'e teslim edilmiş, Polat Alemdar'ın üstüne yıkılmak üzere alışveriş merkezine canlı bomba olarak gönderilmiştir. Polat ve Cahit tarafından üzerindeki canlı bombadan kurtarılmıştır. Polat Alemdar'ın ekibindedir. Tilki Andrei'den çok çekinmektedir.

Lisa

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İmge Gürsoy tarafından canlandırılmış karakter.

Rusya'da Tilki Andrei tarafından yetiştirilmiş bir KGB ajanı ve aynı zamanda Korgenski örgütü üyesidir. Tilki, kardeşi Stefan'ın ölümü sonrası Polat Alemdar'dan intikam almak için Lisa'ya Polat'ın düğününü basıp Safiye Karahanlı'yı (Polat Alemdar'ın kardeşi) öldürme emrini vermiştir. Düğün KGT ve SİS ekipleri tarafından sıkı korunduğundan Lisa, Profesör Martin'in asistanı olarak düğüne girmiştir. Martin'in deşifre olması nedeniyle KGT Lisa'dan şüphelenmiş ve onu yakalayıp bağlamışlardır. Lisa, çevredeki korumaları etkisiz hale getirip kaçmayı başarmış hizmetçi kılığında eve girmiştir. Ancak düğünde görevli olan tüm hizmetçilerin ayağında spor ayakkabı varken Lisa topuklu ayakkabı giymiştir. Polat Alemdar bunu fark etmiş ve Lisa tam Safiye'yi öldürecekken Cahit'le birlikte Safiye'nin odasına girip Lisa'yı yakalamışlardır. Polat, KGT ekibinden Aynura'dan Lisa'yı sorgulayarak ondan Tilki Andrei'nin saklandığı yeri öğrenmesini istemiştir. Lisa, Aynura'ya sadece dövüşte kendisini yenerse konuşacağını söylemiş ve Aynura'dan bağlı olan ellerini çözmesini istemiştir. Aynura, bunu kabul etmiş ve Lisa ile karşılıklı dövüşmüştür. Bu kıyasıya mücadeleyi Aynura kazanmış ve Tilki'nin yerini öğrenmiştir. 263.bölümde Aynura tarafından kafası duvara vurularak öldürülmüştür.

Şevko

Kurtlar Vadisi dizisinde Hidayet Erdinç tarafından canlandırılmış karakter.

Görünürdeki işi müteahhitlik olan Şevko, perde arkasında ise Kurtlar Konseyi'nin İstanbul sefiri ve Konsey'e bağlı yasa dışı kumarhanelerin işletmecisidir. Açılacak yeni bir yasadışı kumarhane için Çakır ile birbirlerine girerler. Şevko kumarhaneciliğin kendi alanı olduğunu, dolayısıyla da açılış izninin kendisine verilmesini isterken, Çakır ise üç cinayeti, Yani Behiç Türkcan (Behçet Cantürk), Önder Zülfü Koşar (Ömer Lütfü Topal) ve Barış Bulmaz (Savaş Buldan) cinayetlerini başarıyla gerçekleştirdiği için ödül olarak bu kumarhaneyi beklemektedir. Sonuçta açılış izni Çakır'a verilir ve Şevko, Çakır'la düşman olur.

Bunun yanında Kanlıca bölgesinde yeni ve lüks bir site kurmak isteyen Şevko, buradaki birçok evi satın alır, ancak Ömer Baba'nın evini bir türlü alamaz, onu ve mahallelinin avukatı Elif Eylül'ü tehditle bile ikna edemez. Bu noktada devreye Duran Emmi girer ve Şevko'yu mahalleliyi rahat bırakması konusunda uyarır. Şevko onu da dinlemez. Fakat tam bu sıralarda Duran Emmi'nin esrarengiz bir şekilde öldürülmesi (Aslında Aslan Akbey tarafından Polat Alemdar'ın Ali Candan kimliğini bilen tek kişi olduğu ve Polat'ın ön plana çıkması gerektiği için öldürülmüştür.) ve inkâr etmesine rağmen olayın onun üstüne kalması üzerine sıkışır. Üstüne bir de liderliğini üstlendiği uçaksavar seheminin fiyaskoyla sonuçlanması, iyiden iyiye gardını düşürür. Şevko bu noktada bildiği her şeyi medyaya anlatmak istediğini ve "tek istediğinin aklanmak" olduğunu, gazeteci Uğur Işıkçı'ya bir mektupla bildirir. Mektupta kaldığı yeri de bildiren Şevko'nun bu planının başta Tombalacı Mehmet olmak üzere bütün âlem tarafından öğrenilmesi üzerine bir numaralı hedef haline gelir. Saklandığı hastaneye Konsey'e bağlı bir grup onu öldürmek için, gazeteci Uğur Işıkçı röportaj için, Çakır ve Polat ise sorgulamak için giderken, tam bu sırada Şevko, Aslan Akbey tarafından camdan aşağı atılalarak öldürür.

Tefo

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Burak Demirkaya tarafından canlandırılan karakter.

2003 yılında ölen mafya babası Şevko'nun oğludur. Kumar oynatmaktadır. Raskoln ile ortak olmuştur.

Şahin Ağa

Kurtlar Vadisi dizisinde Turgay Tanülkü tarafından canlandırılmış karakter.

Kurtlar Vadisinde Alemde sözüne güvenilen itibar sahibi bir babadır. Reha isminde bir oğlu vardır. Uzun yıllar hapiste yattığı için oğluyla ilgilenememiş, onun mafya içine sızmasına engel olamamıştır. Süleyman Çakır ve Eren Eylül ile aynı koğuşta kalmış, söylediği özlü sözlerle vadinin sevilen yüzlerinden olmuştur. Eren'in gelişmesinde önemli payı vardır. Çakır ve Polat tarafından da çok sevilmektedir. Cezaevindeki ağırlığı çok güçlü olduğundan bir şikayeti olduğunda bizzat müdür ile görüşmektedir. Konsey üyesi Kılıç tarafından Çakır'ın ölüm emri verildiğinde emre itaat etmemiş, ardından konsey tarafından kalemi kırılmış, hayatı Çakır-Polat ikilisi tarafından kurtarılmıştır Çakır'a gözdağı vermek isteyen Tombalacı Mehmet'in oyunuyla Eskişehir'deki cezaevine nakledilmiştir.Kurtlar Vadisinde en son 37. bölümde görülmüştür.

Brandon

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Naşit Özcan tarafından canlandırılan karakter.

Royal Army (RA) Teşkilatı'na hizmet etmektedir. Britanya'nın Orta Doğu valisidir. Sağ kolu Juliet'tir. Lion Timi'nin lideri Mr. Key aracılığıyla ŞEDİD'i yönetmektedir. Amacı Türkiye'yi Orta Doğu'daki savaşa dahil etmektedir. Mr. Key'in İrlanda'da Akif tarafından öldürülmesi sonrası İstanbul'a geçmiştir. Polat Alemdar'ın Amon ve RA'ya savaş açması sebebiyle Polat'ın pasivize edilmesi amacıyla çalışmalara başlamıştır. Onun terörist ilan edilmesi için Sagir'le işbirliği yapmış Polat ve Ömer Candan'ın videolarını birbiri peşi sıra internette yayınlayarak Polat'ın İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan bir suçlu olarak anılmasına neden olmuştur. Polat emniyet tarafından tutuklanmış ama sonra salıverilmiştir.

Polat Alemdar'ın eski düşmanı Tilki Andrei ile ortaktır ve onun yeniden Polat'la uğraşmasını istediğinden Türkiye'ye gelişini desteklemiştir. Bu arada Tapınakçılar içine sızan Cahit'i deşifre eden kişi Brandon olmuştur. Sagir'in Polat Alemdar'ın evinin önünde beklemesi kozuyla Polat'ın karşısına çıkmış ve Polat tarafından boğazına altın kalem saplanarak yaralanmıştır. Bir süre tedavi olmak için İngiltere'ye dönmüş, bu sırada Türkiye'deki işlerine Can ve Mete Aymar bakmıştır. KGT tarafından kendisi için alaycı bir büst yapılmış ve büstün altına ''Türkiye ve çevresine verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz.'' yazısı yazılmış Mete Aymar tarafından bile büstle dalga geçilmiştir.

İyileştikten sonra Brandon'un Kıbrıs'ta yapacağı toplantıyı haber alan Polat ve Siyah Sancak yaptıkları operasyonla Juliet'i ölü, Brandon'u sağ ele geçirmiş ve bir süre İstanbul'da bir hücrede hapsedilmiştir. Mete Aymar, elinde Hoca'nın olduğunu belirterek KGT'den takas istemiş, Brandon'a karşılık Hoca'yı teklif etmiştir. 247. bölümde takas sonrası İstanbul'dan uzaklaşmak için bindiği teknede Polat Alemdar tarafından karnına yerleştirilen bombanın patlatılması sonrası Brandon ölmüştür.

Derya Çakır

Kurtlar Vadisi dizisinde Seray Sever tarafından canlandırılmış karakter.

Süleyman Çakır'ın kardeşidir. Henüz çok küçük yaşta babası öldüğünden Çakır'la birlikte sokakta nohut pilav satmış, fakat sonrasında zabıta tarafından engellenmişlerdir. Üstelik abisi Süleyman Çakır, Derya'ya vurunca zabıtayı bıçaklayarak ölümüne sebep olmuş ve hüküm giymiştir. Abisinin hapisten çıkıp mafyanın içine girmesi sonrası maddi sıkıntıları bitmiştir. Derya, Tombalacı Mehmet'in kumarhane baskınında vurularak öldürülmüştür. Çakır, ölümünden çok etkilenmiştir.

Nesrin Çakır

Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İpek Tenolcay tarafından canlandırılan karakter. Süleyman Çakır'ın karısıdır ve Laz Ziya'nın kızıdır. Trafik kazası sonucu hayatını kaybeder.

Selvi Çakır

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Pınar Tuncegil tarafından canlandırılan karakter.

Süleyman Çakır'ın kızıdır. Memati ile evlendiği gece Memati öldürülmüştür. Annesinin ölümünden sonra ortadan kaybolmuştur.

Pusat Çakır

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Görkem Sevindik tarafından canlandırılan karakter.

Süleyman Çakır'ın oğludur. Memati'nin ona sahip çıkmamasından dolayı babasının yerine geçmiştir. En büyük düşmanı Şeref Zazaoğlu'dur. Çünkü Pusat, örgütçü arkadaşı Fırat ile Zaza'nın sağ kolu Cevher'i dövmüş ve Zaza Cevher'in ölümünden Pusat'ı sorumlu tutmuştu. Sonrasında Polat'ın aracı olmasıyla aralarındaki husumet bitti. Pusat Çakır, kendisine racon kesen Sarı Ziya'nın elini kesip kafasına sıkmıştır. Bir ara Polat Alemdar'ın emriyle ihtiyarlar için çalışmıştı. Memati'nin ölümünden sonra Polat'ın emrine girmiştir. Sağ kolu Reyis Poyraz Kaleli tarafından öldürüldü. Pusat, Akif ile ortaklık kurdu ve KGT adına çeşitli operasyonlar yürüttü. Polat'ın ölmediğini bilen ender kişilerdendi. KGT'nin sokaklarda etkisiz kalması ve sefirler konseyinin dağıtılması sonucu Baltazar'ın, babası Süleyman Çakır'ın birçok malına el koyması sebebiyle KGT'den ayrılarak İmdat, Bektaş ve Şurup İhsan ile sokaklara indi. Baltazar'ın adamı Tamer'in kumarhanesine yaptığı baskınla Pusat-Baltazar savaşı başladı. Pusat, savaşın bitmesi için Baltazar'dan dedesi ve babasından kalan malları istedi. Baltazar bunu reddederek, Pusat'ı Rus ruleti bahisleri yaptığı mekanına davet etti. Aralarındaki düello devam ederken polis mekanı bastı ve Pusat gözaltına alınır. Polat Alemdar ortalığın durulması için Pusat'ın bir süre cezaevinde kalmasını ister. Ancak Baltazar rahat durmaz. Pusat'ı şişletmek için adamlar yollasa da bu girişimi engellenir. Sonrasında Baltazar'ın adamları Pusat'a cezaevi avlusunda saldırırlar. Pusat bunları durdurmayı başarır. Baltazar kendisine Pusat tarafından kesilen raconun intikamını almak için Pusat'ın adamları İmdat ve İhsan'ı kaçırarak mekanında zorla Rus Ruleti masasına oturtur. Pusat'a telefon ederek haber verir. Pusat adamlarının Baltazar'ın elinde olduğunu öğrenince kısa süreliğine cezaevinden firar eder ve Baltazar'ın mekanını basarak adamlarını kurtarır.

Baltazar, Pusat Çakır'ı alt edemeyeceğini anlayınca ona ortaklık teklif eder. Polat Alemdar, o günlerde kurulabilecek olası bi konseyin çalışmalarını öğrenmek için Pusat'ın teklifi kabul etmesini söyler. Pusat da hapisten çıktıktan sonra Baltazar ile ortak olur. Baltazar kendisini uyuşturucu ticareti yaptığı Rus dostu Raskoln ve sağ kolu İvan ile tanıştırır. Raskoln bonanza üretmesi için adamı Dişçi'yi Türkiye'ye çağırır. Yaptıkları ortaklık sürerken karşılarına İtalyan mafyası çıkar. Maximo Polpo, Baltazar ve Pusat'ın mallarına ortak olmak ister. Raskoln arayı bulmak için çabalasa da Polpo'nun Dişçi'yi kaçırması ve Baltazar'ın mekanına baskın yapıp adamının ölümüne sebep olması sonrası ipler kopar ve Baltazar Polpo'yu öldürür. Dişçi, Pusat'tan Afganistan'daki uyuşturucu rakibi Baytar'ı öldürmesini ister. Karşılığında Pusat için çalışacaktır. Her ne kadar ortak olsalar da Baltazar, Pusat'ı yok etmek için planlar yapmaktadır. Pusat, Kara ile birlikte Baytar'ı bulup öldürmek için Afganistan'a gider. Baytar olanları anlayınca sahte bir kılığa bürünerek, Pusat ve ekibini aldatır. Pusat, Baytar sandığı bir başka kişi (Baytar'ın adamı) ve gerçek Baytar'la birlikte İstanbul'a yola çıkar. Baltazar'ın adamı Tamer, Pusat'ı öldürmek için Baltazar'ın emriyle pusu kurar. Pusuda Baytar sanılan kişi ölür. Sonrasında Pusat bunun intikamı olarak Tamer'in evini basar. Çıkan çatışmada Pusat'ın sağ kolu İhsan ölür. Tamer tam Pusat'a emri kimden aladığını söyleyecekken Baltazar Tamer'in kafasına sıkar. Pusat, Tamer'i konuşturamasa da emri Baltazar'dan aldığından emindir. Adamı İhsan'a karşılık Baltazar'ın adamı Sinek'i öldürür. Baytar ise Dişçi'yi öldürür ve Raskoln ile Baltazar'la ortak olur. Bu sırada yeni kurulacak olan konsey sefirlik masasının temelini oluşturmak için Baltazar, Baytar, Raskoln ve Pusat'ı toplantıya çağırır. Masa başında Hakkı Bafralı vardır. Pusat Çakır, öldüğü sanılan uyuşturucu tüccarı Ordinaryüs'ü kaçıracağını ve ekibin yeni uyuşturucu üreticisi olacağını söylerek o toplantıda Baytar'ın kafasına sıkar.

Pusat, verdiği sözü tutmak üzere Almanya'da bulunan Settar Ağa ile işbirliği yapar. Ordinaryüs'ü kaçırıp Türkiye'ye getirmeyi başarırlar ama bu kez karşılarına Tilki Andrei çıkar. Kendi uyuşturucu tüccarının kaçırılmasına sinirlenen Tilki ve Korgenski ekibi Türkiye'ye gelir. İlk olarak Baltazar'ın mekanına baskın yapar. Baltazar'ı tam öldürecekken Baltazar, Ordinaryüs'ü Pusat'ın kaçırdığını ve kendisinin olayla bir ilgisi olmadığını söyler. Baltazar, Tilki ile ittifak kurar ve Pusat'tan intikamını almak için Tilki'yi Pusat ve ortağı Raskoln'ü öldürmeye teşvik eder. Pusat ise arkasına Settar ve Zülfikar Ağaların desteğini de alarak Baltazar'a karşı hamlesini yapar. Raskoln'ü kendi yanına çeker. Bu dört kişi aralarında toplantı yaparlarken mekanlarını öğrenen Baltazar Pusat ve Raskoln'ün peşine Pitbul'un başını çektiği motorlu çetesini takar. Pusat ve Raskoln, bu motor çetesinin peşine takılırlarken Tilki'nin tuzağına düşerler. Tilki Andrei, sniper tüfeğiyle Raskoln'un kafasına sıkar ve beyninde ciddi hasarlar oluşmasına yol açar. Pusat-Baltazar arasındaki soğuk savaş, sıcak çatışmaya sürüklenir. İkili tam birbirleriyle karşı karşıya geldiklerinde Hakkı Bey araya girer ve yeni kurulacak konsey için sefir adayı olduklarını açıklar. Fehmi Kuzuzade baronluk konusunda Cahit ve Hakkı'nın fikirlerini alır. Cahit, Polat Alemdar'ın isteğiyle Fehmi'ye sürekli Pusat'ı tavsiye etmektedir. Fakat Hakkı, Baltazar'a destek vermektedirler.

Yine bu aşamada Zülfikar Ağa ve Settar Ağa ile hareket eden Pusat sefir olabilmek için kendisine verilen görevleri yapmaya çalışmaktadır. Uyuşturucuya kesin karşı olduğunu Hakkı Bey'e söyleyen Pusat, Baltazar'ın uyuşturucu dağıtan motosiklet çetesinin mekanına baskın yapar. Sefirlik için Pusat ve Baltazar kendilerine verilen görevleri yaparken, Baltazar hilelere başvurdu. Bu arada Raskoln kendine gelmiş ve kendisine sıkılan kurşunun Tilki'nin silahından çıktığını Pusat'tan öğrenmiştir. Raskoln bunun intikamını almak için Pusat'la harekete geçer. Baltazar'ı takip ederek Tilki'ye ulaşırlar. Ancak takip edildiğini anlayan Baltazar Tilki'ye haber vererek Pusat ve Raskoln'ü tuzağa düşürdü. Çıkan çatışmada Tilki, Pusat'ın en iyi adamı ve Settar Ağa'nın yeğeni Miran Zazaoğlu'nu uzaktan sniperle ateş ederek öldürdü. Pusat ve Raskoln, Miran'ın intikamını almak için önce Baltazar'ın peşine düştüler. Pusat-Baltazar savaşının son raundu oynandı ve Pusat, Baltazar'ı öldürmeyi başardı.

Pusat, Baltazar'ın ölümüyle sefirlik yolunda yalnız kaldı. Ancak Hakkı Bafralı, özellikle Baltazar'ın ölümü sebebiyle Pusat'a kızgındı. Üstelik her fırsatta Pusat'ı Fehmi Bey'e öven Cahit deşifre oldu. Fehmi'nin yeni hedefi Pusat'ın Polat'la olan tüm bağlarını kesip onu yanına çekmekti. Bu sebebiyle kendisine babası Süleyman Çakır'ın Polat tarafından kullanıldığını söyledi. Pusat'ın kafası karıştı ve Polat'la arasındaki ilişki kopma noktasına geldi. Ortağı Settar Ağa ise öldürülen yeğeni Miran'ın intikamını almak için Tilki'nin peşine düştü ve çıkan çatışmada yakalandı. Tilki Andrei yıllar önce olduğu gibi yine elindeki büyük kozla (Settar Ağa) Polat Alemdar'ın karşısına çıktı. O sırada tesadüfen orada bulunan Pusat, Tilki'nin Polat'ın ofisinden çıktığını gördü ve kimseye haber vermeden peşine düştü. O da Tilki'nin eline geçti. Tilki Andrei gözünün önünde Settar Ağa'yı öldürdü. Sonrasında kaçmaya çalışsa da Tilki tarafından dövülerek bu girişimi engellendi. Polat Alemdar tarafından bulunduğunda ağzına kadar suyla dolu cam bir kafes içinde hayat mücadelesi veriyordu. Polat zor da olsa kendisini oradan kurtardı ve Pusat'la Polat arasındaki buzlar eridi. Hakkı, bütün bunları öğrendikten sonra Pusat'tan kesin olarak kurtulmak istedi. Pusat'ın karşısına sefir adayı olarak Tayfun'u gönderdi. Tayfun ilk olarak Pusat'ın babasından kalma olan ofisine yerleşti. Bunu öğrenen Pusat kendisine saldırınca onu bıçaklayarak ağır yaralanmasına sebep oldu. Pusat zorlu bir ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Sonrasında Hakkı ve Tayfun'un oyunuyla hapise düştü.

Hapisten çıktıktan sonra, Polat Alemdar'ın ekibinde çalışmalarına devam etti. Tehlikede olan Profesör Altay'ın oğlunu kurtarıp, Safiye ve Elif'in de bulunduğu İsviçre'deki eve götürdü, bir süre orada kaldı. Bu sırada düşmanları İsviçre'de Polat Alemdar'ı yok etmek için işbirliği yaptılar. Plan gereği Ariel ve John Smith Polat'la uğraşırlarken, Tilki Andrei, Safiye ve Elif'i kaçırıp Polat'tan intikam alacaktı. Tilki bu konuda harekete geçip evi bastı. Tam Safiye ve Elif'i kaçıracağı sırada, Elif açık olan ışıkları kapattı. Bu sırada Altay Hoca ve Pusat da ortaya çıktılar. Tilki korkutma amaçlı rastgele ateş edip Altay'ı kolundan yaraladı. Safiye Karahanlı, arkasında duran tüfeğe davranıp, Tilki'ye doğrulttu. Bu durumdan faydalanan Pusat da silahını çekip Tilki'yi ele geçirdi. Tilki ve adamlarını teslim etmek için Polat Alemdar'ı beklediği sırada, Tilki'nin diğer adamları mekanı basıp Pusat'ın bütün adamlarını öldürdüler. Çıkan çatışmada Pusat da bir kez daha vurularak ağır yaralandı. Son olarak Polat'ın isteğiyle Siyah Sancak Timi'ne katılmıştır.

Meral Yılmaz

Kurtlar Vadisi dizisinde Müge Ulusoy tarafından canlandırılmış karakter. Laz Ziyanın kızı. Ablası Nesrin tarafından öldürülür.

Yasin

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ertuğrul Şakar tarafından canlandırılan karakter.

Siyah Sancak Timi'nin lideridir. Kara ve ekibinin Tapınakçılar tarafından yakalanması üzerine Polat Alemdar, Yasin'i Siyah Sancak Timi Liderliği'ne davet etmiş ve Yasin bu teklifi kabul etmiştir. Böylece Siyah Sancak Timi yeniden kurulmuştur. Siyah Sancak Timi, bu sefer tüm konularda uzmanlaşmış yeni elemanlardan oluşmaktadır. Yasin, Siyah Sancak Timi ile birçok başarılı operasyon imza attıktan sonra Cahit, Timur ve Akif'le beraber, Tapınakçılar'ın elindeki Polat'ı kurtarmak için yeni bir operasyona çıkmıştır fakat Armageddon Timi'nin ani bir baskınıyla yakalanmışlardır. Ardından Balkanlar'da, Katolik-Ortodoks Savaşı'nın fitilini ateşleyecek bir suikast görevi Tapınakçılar tarafından kendilerine verilmiştir. Bu görevi yerine getirirlerse Polat'ın koordinatlarının verileceği ama 24 saat içinde görevi yerine getirmezlerse, Polat'ın yanındaki bombanın otomatik olarak patlayacağı kendilerine bildirilmiştir. Daha sonra hep beraber Karadağ üzerinden Sırbistan'a gitmişlerdir ve Marko Petroviç'i yakalamışlardır. Onu tam öldürecekleri sırada Tapınakçılar'ın elinden kurtulan Polat yetişmiştir ve büyük bir savaşa neden olacak bu suikasta engel olmuştur. ŞEDİD tarafından Hoca'ya düzenlenen saldırıda vurularak yaralanmıştır. Şu an SİS ekibiyle Hoca'yı korumakla görevlidir. Polat'ın yeni ekibinde Erhan ve Cahit ile çalışmaktadır.

Esat Yörük

Kurtlar Vadisi dizisinde Cengiz Daner tarafından canlandırılmış karakter. Doğu Bey'in ölümünden sonra Tapınakçılar tarafından kafasına sıkılarak öldürülmüştür.

Doğu Eşrefoğlu

Kurtlar Vadisi dizisinde Altan Akışık tarafından canlandırılmış karakter. Adil Eşrefoğlu'nun abisidir. Helikopteri sabotaj sonucu denize düşer.

Adil Eşrefoğlu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kuzey Vargın tarafından canlandırılan karakter.

Derin devletin önemli isimlerinden Doğu Eşrefoğlu'nun kardeşidir. Kurtlar Vadisi Operasyonunu abisi ile birlikte tasarlamıştır. Derin devlet adına Aslan Akbey, Polat Alemdar, Abdülhey Çoban ve Erkan gibi önemli isimleri yetiştirmiştir. Doğu Bey'in ölümü sonrası devlet içindeki önemli bir konumda bulunan İhtiyarlar Heyeti'ne alınmıştır. Mevcut İhtiyarlar başkanın faili meçhul bir suikastle öldürülmesi sonucu, Adil Bey yeni Aksaçlı seçilir. Başkan olduktan sonra Türkiye'yi bölgesel bir güç haline getirmek isteyen yeni Aksaçlı bunun için birçok değişiklik yapacaktır.

Polat Alemdar ile ilişkisini kesen Adil Bey amacına ulaşabilmek için her yolu denemiştir. Öncelikle Polat'tan boşalan Kamu Güvenliği Teşkilatı'na lider olarak önemli Türkiye'nin önemli istihbaratçılarından Mete Ağır ve Mete Aymar'ı getirtmiştir. İkili yıllar boyunca devlet içindeki anlaşmazlıkları sebebiyle başlangıçta görevi kabul etmeseler de Adil Bey onlara görevi kabul etme ya da ölme seçeneklerini sunmuştur.

Polat Alemdar başta adamı Memati Baş'ın ölümünden onu sorumlu tutmuş ve Adil Bey'i çok sıkı korunan evinden kaçırıp sorgulamıştır. Sonrasında heyete ihanet edip çeşitli dış bağlantılarıyla Memati Baş ve eski başkanın ölümüne sebep olan Sencer deşifre olmuş ve Polat Alemdar'ın ekibi hayatı tehlikede olan Adil Bey'in hayatını kurtarmıştır. Yıllar önce devlete ihanet ettiği için Özbekistan'da bir hücrede tutulan Poyraz, Sencer ve Mete tarafından hücreden çıkarılmış, Poyraz 15 yıllık intikamını alarak, Adil Bey'in iki gözünü de çıkarmıştır. 191. bölümde kendi isteğiyle Akif tarafından boğularak öldürülür. Onun ölümünden kısa bir süre sonra heyet Mete Aymar tarafından deşifre olur ve heyetten kalan tüm üyeler bunun üstüne kendi istekleriyle KGT tarafından boğularak öldürülür.

Baltazar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Murat Aydın tarafından canlandırılmış karakter.

İstanbul sokaklarında tanınmış bir mafya babasıdır. Süleyman Çakır ve Laz Ziya'nın ölümünden sonra onların bütün mallarının (kumarhane vb.) üzerine yatmış ve böylece zengin bir mafya olmuştur. Kendisi yalnızca kumarla değil uyuşturucu ve Rus ruleti işleriyle de uğraşmaktadır. Kazandığı paraların bir miktarını ortağı Mete Aymar'a ödemekredir. Polat Alemdar'ın isteğiyle yeraltına giren Süleyman Çakır'ın oğlu Pusat Çakır önce Baltazar'ın adamı Tamer'in kumarhanesini basmış ve bütün adamlarını öldürmüştür. Bunun üzerine Baltazar Pusat'tan yaptıklarına karşılık haraç istemiş Pusat haraç yerine Baltazar'ın uzattığı çantaya kurşun atmıştır. Böylece Pusat- Baltazar savaşı başlamıştır. Mücadele sırasında Pusat polis tarafından tutuklanmış, Baltazar onu hapishanede öldürtmek istemiştir. Pusat'la henüz baş edemeyeceğini anlayınca ona ortaklık teklif etmiştir. Pusat hapisten çıktıktan sonra Polat'ın onayıyla ortaklık teklifini kabul etmiştir.

Baltazar, Pusat'ı diğer ortağı Raskoln'le tanıştırır. Üçlü Raskoln'ün uyuşturucu üreticisi Dişçi'yi ele geçirmek isteyen İtalyan mafyası Maximo Polpo'ya karşı beraber savaşırlar. Baltazar adamlarının ölümüne sebep olan Polpo'yu kafasına sıkarak öldürür. Dişçi, Pusat'tan kendisine denk bir uyuşturucu üreticisi olan Baytar'ı kaçırmasını ister. Baltazar, bu gizli planı öğrendikten sonra Pusat'ı başarısız kılmak için Pusat'ın önceden mekanını bastığı Tamer'i görevlendirir. Tamer'den Pusat ve Baytar'ı öldürmesini ister. Ancak Pusat Tamer'in saldırısından kurtulur. Onun mekanını basar ve tam emri kimden aldığını söyleceği sırada Baltazar Tamer'in kafasına sıkarak Pusat'ın şüphesini çeker. Pusat, aynı baskında yakın adamı Şurup İhsan'ı kaybeder, kumpasın arkasında Baltazar'ın olduğunu düşündüğünden Baltazar'ın adamı Sinek'in kafasını keserek isimsiz bir paketle Baltazar'ın mekanına yollar.

Bu arada Karahanlılardan sonra yeni bir konsey kurmakta kararlı olan Kuzuzade Ailesi bunun alt yapısını oluşturacak bir sefirlik masasının da kurulmasını istemektedir. Vahap Kuzuzade'nin adamı Hakkı Bafralı bu sefirlik masasının kurulması konusunda İstanbul'da en güçlü üç mafya babası olan Baltazar, Raskoln ve Pusat'ı toplantıya çağırır. Pusat, Dünya'da en önemli uyuşturucu üreticisi olarak kabul edilen Ordinaryüs'ü bu sefirlik masasının üyesi yapacağını söyler. Baltazar, meseleyi kendi lehine çevirmek için Pusat'ın Ordinaryüs'ü Türkiye'ye getirmesi sonrası Ordinaryüs'ün uyuşturucu ürettiği en önemli ortağı Tilki Andrei ile ortaklık kurar. Adamının kaçırılmasının intikamını almak isteyen Tilki, önce Baltazar'ın mekanını basar. Baltazar, Tilki'ye Ordinaryüs'ün kaçırılmasında bir payı olmadığını söyler. Uyuşturucuya karşı kesin karşı olduğunu Hakkı Bafralı'ya açık olarak belirten Pusat, Baltazar'ı Pitbull isimli uyuşturucu dağıtıcı çetesini yok etmekle tehdit eder. Pitbull ve ekibi İstanbul'da Baltazar için Bonanza dağıtmaktadır. Pusat Çakır, Baltazar'ın uyuşturucu dağıtımını kesmeyeceğini anladıktan sonra onu düelloya davet eder. İkili tam karşı karşıya geldikleri sırada araya giren Hakkı yeni sefirlik masası için Pusat ve Baltazar'ın iki aday olduğunu açıklar.

Bu süreçte Baltazar, Tilki Andrei ve Pitbull ile hareket eder. Konseyin kendisine verdiği görevleri yapmakla uğraşır. Hakkı'nın sefirlik masasındaki kesin adayıdır. Ancak diğer aday Pusat da Raskoln, Zülfikar Ağa ve Settar Zazaoğlu'nun desteğiyle görevleri başarıyla yapmaktadır. Bu arada Pusat Çakır, konseyden habersiz olarak Baltazar'ın sağ kolu olan Pitbull'un mekanını basıp bütün adamlarını öldürür. Pitbull da Yusuf Kuzuzade tarafından öldürülür. Uyuşturucu üretiminde sıkıntıya giren Baltazar'a son olarak konsey Azeri iş adamı Nail'i bulma görevini vermiştir. Ancak karşısına Tilki Andrei çıkar. Nail'i kullanarak enerj işine girme niyetinde olan Tilki, Baltazar'ı Nail'e yaklaşmaması konusunda uyarır. Onu ölümle tehdit eder. Bunun üzerine Baltazar, eski düşmanlar Tilki ve Raskoln'ü karşı karşıya getirmek için harekete geçer. Bu şekilde hem kendisi yok edemeyeceği Tilki'den kurtulma fırsatı bulacak hem de Raskoln'ün ölümüyle Pusat'a darbe vuracaktır. İkili arasındaki çatışmaya dahil olan Pusat çatışma sırasında en iyi adamı Miran Zazaoğlu'nu kaybedince kendilerini Tilki'ye satan Baltazar'ın peşine düşer. Pusat ve Raskoln ortak hareket edip Baltazar'ın adamı Kabasakal'ı yakalayıp ondan Baltazar'ın yerini öldürürler. 256.bölümde gerçekleşen karşılaşmada Baltazar, Pusat tarafından boynuna balta saplanılarak öldürülür.

Raskoln

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Selahattin Bel tarafından canlandırılan karakter.

Rus kökenli eski bir istihbaratçıdır. Rus baron İgor öldükten sonra baronluk için en büyük aday olmuştur. İran'da Türk-İran ilişkilerini bozmak için planladığı bir operasyon Kara tarafından engellenince bunun intikamını almak istemiştir. Daha sonra bizzat Üstad Ronald tarafından Türkiye'ye davet edilmiştir. Türkiye'ye gelir gelmez, kendisine ihanet eden Murat Argın'ı bulup cezasını vermiştir. Aynı zamanda Baltazar ile uyuşturucu ticareti için ortaklık kurmuştur. Baltazar'ın Pusat'a ihanet etmesi sonucu Pusat'ın yanında yer almıştır. Tilki Andrei tarafından sniper ile vurulmuştur fakat kurşun kafasını sıyırıp geçmiştir. Bu olaydan sonra psikolojik sorunlar yaşamaya başlamıştır. Daha sonra Armageddon Timi'nin yeni lideri John Smith; arkadaşı olan (Raskoln'ün) Viktor'un KGT tarafından öldürüldüğünü ileri sürmüş ve kendisini KGT'ye düşman ederek aralarında ortaklık kurmuştur. Son istekler onun için çok önemlidir. Kumar oynamıştır. Hüsnü'nün kumar borcu ödemiştir. Daha sonra kumar işinde Tefo ile ortak olmuştur. Tilki Andrei tarafından Pusat'ın gözleri önünde öldürülür.

Rose

Müfettiş Richard Kane

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Erdinç Gülener tarafından canlandıran karakterdir.

Eski Armageddon komutanıdır. Diziye 204. bölümde girmiştir. 220. bölümde Polat Alemdar ilk önce eline ve ayağına sıkmıştır. Sonrasında ise Abdülhey Çoban tarafından Kafasına sıkılarak öldürülmüştür.

Sadık Britani

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Selahattin Töz tarafından canlandırılmış karakter.

ŞEDİD örgütünün eski halifesidir. John Smith tarafından öldürülmüştür. Gerçek hayatta Ebu Bekir el-Bağdadi ile benzeştirilmektedir.

John Smith

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Levent Sülün tarafından canlandırılan karakter.

Lion Timi'nin lideri ve büyük bir şirketin CEO'su. Türkiye'ye Can Bey tarafından çağrılmış, bu süre içinde Mete Aymar ile işbirliği yapmıştır. Daha sonra Orta Doğu'ya giderek ŞEDİD halifesi Sadık Britani ile görüşme yapmış ve bu görüşmede Sadık Britani'nin kafasına sıkmış, bunun üzerine yeni ŞEDİD halifesi olmuştur. En büyük hedefi çevre aşiretleri ŞEDİD'e karşı örgütlendiren Hoca'yı yok etmektir. Bu sırada Mete Bey'den Fehmi Kuzuzade'nin oğlu Yusuf'un peşinde olduğunu öğrenmiş ve onu deşifre ederek Suriye'de hapsetmiştir. Hoca'yı da ele geçirmiş tam öldürecekken Polat ve Cahit tarafından Yusuf ve Hoca kurtarılmış, Smith yaralı olarak kurtulmayı başarmıştır. Orta Doğu'daki işleri güvendiği bir adamına bıraktıktan sonra yeniden Türkiye'ye dönmüş burada da Mete Aymar ile işbirliğini sürdürerek Yusuf Kuzuzade'yi öldürmek için hareket etmiştir. Oğlunun peşinde Mete ve Smith'in olduğunu öğrenen Fehmi Kuzuzade Smith'i sert bir dille uyarmış ve oğlundan uzak durmasını söylemiştir. Siyah Sancak ve KGT'ye destek veren Profesör Altay'ı kaçırmış, bunun üzerine Polat Alemdar, Mete'den Smith'in kaldığı yeri öğrenerek mekana baskın yapmış Altay'ı kurtarmış Smith'i kulağından yaralamıştır. Buna rağmen kaçmayı başarmış, kan kaybının arttığı sırada ortağı Mete Atmar yetişmiş ve yapılan pansuman sonucu kurtulmuştur. Fehmi Kuzuzade ve Karun ile işbirliği yapmaktadır. Karun'un emriyle Ariel ile ortaklık kurmuş, Polat Alemdar'ın adamı Dağıstanlı'yı Tilki Andrei'den teslim alarak canlı bomba eylemi için Polat'ın üstüne salmış, başarılı olamamışlar, ancak Polat İsviçre polisi tarafından canlı bomba eylemini hazırladığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştır. Ariel ile birlikte bir şekilde sorgu odasındaki Polat Alemdar'la görüşmüşler onu kalp krizi süsüyle öldürmek isteseler de Polat Alemdar kaçmayı başarmıştır. Kendisine Karun tarafından Ariel ile birlikte Hoca'yı öldürme görevi verilmiş, bu görevi de Gölge'nin Hoca'ya sürpriz yardımı sebebiyle başaramamışlardır. Üst üste giriştiği operasyonlarda başarısız olmuştur.Kurtlar Vadisi Pusu'nun 286.Bölümünde hafıza kaybı yaşayan Polat Alemdar (Ali Candan Olduğunu Sanıyordu) tarafından biri eline,biri bacağına biri de kafasına olmak üzere 3 kurşunla öldürülmüştür.

Yuri

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ayaz Ayazoğlu tarafından canlandırılmış karakter.

Tilki Andrei'nin Rusya'daki dostlarındandır. Korgenski'ye zorda kaldığı operasyonlarda yardımcı olmaktadır. Stefan'ın Polat Alemdar tarafından kaçırılması sonrası Tilki Andrei, Yuri'yi arayıp ondan kardeşi Stefan'ı kaçıran Polat ve Cahit'i Rusya'da tuzak kurup öldürmesini istemiştir. Yuri ekibiyle birlikte Polatların önüne kesmiş ancak çıkan çatışmada kendisi kurtulmasına rağmen bütün adamlarını kaybetmişti. Bu şekilde Polat Alemdar Stefan'ı Rusya'dan çıkarmayı başarmış ve Tilki'nin tüm planları bozulmuştur. Tilki mecburen elindeki Polat Alemdar'ın kardeşi Safiye'yi Stefan'la takas etmek zorunda kalmıştı. Bunun intikamını almak isteyen Stefan Polat'ın hastanesini basıp çıkan çatışmada ölmüş, kardeşinin ölümünden Yuri'yi sorumlu tutan Tilki Andrei, 262. bölümde Yuri'yi bıçaklayarak öldürülür.

Vahap Kuzuzade

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Şemsi İnkaya tarafından canlandırılmış karakter.

Tapınakçılar'ın Türkiye baronu Murat Argın'ın, kendisi baron olmak isteyen Sarp Günsel tarafından öldürülmesinden sonra, Vahap Kuzuzade Tapınakçılar'ın yeni Türkiye baronu olmuştur. Yardımcısı, Turan Kaçgar'ın adamı olan ve Turan Kaçgar öldükten sonra bir süre Aron Feller'in yanından görülen Hakkı Bafralı'dır. Vahap Kuzuzade, yapılacak işleri genellikle Mete Aymar ve Sarp Günsel'e yaptırmaktadır. Mete Aymar, suikast işlerini, Sarp Günsel ise şantaj işlerini yapmaktadır. Vahap Kuzuzade'nin bir oğlu vardır. Adı Fehmi Kuzuzade'dir. Fehmi Kuzuzade, hem Vahap Kuzuzade'nin hem de Tapınakçılar'ın onay vermemesine rağmen Kuzey Irak'taki petrol işinde, Aron Feller yerine Feller'in rakipleriyle ortaklık kurmuştu. Bu yüzden Fehmi Kuzuzade bir yıldır cezalıydı. Tapınakçılar'ın, Kıbrıs Kapalı Maraş bölgesinde, yapacakları üst düzey bir toplantı sırasında, Fehmi Kuzuzade'nin durumu hakkında da bir karar toplantısı yapılacaktır. Kıbrıs Kapalı Maraş bölgesinde, Fehmi Kuzuzude'nin durumunu belirlemek için başlayan mahkemede Fehmi Kuzuzade affedildi. Cahit, Kara'nın bir mezara gizlediği bombayı alıp mahkemenin yapılacağı tapınağa önceden koymuştu. Fehmi Kuzuzade affedildikten sonra, Fehmi'yi mahkemeye getirme görevi Cahit'e verildi. Cahit, tapınaktan çıkmadan hemen önce, bombayı çalıştırmıştı ve bir dakika sonra bomba patlayacaktı. Cahit, tapınaktan çıkınca içerideki bomba patladı ve içerideki Yüce Majeste dışındaki herkes öldü. Böylece Vahap Kuzuzade, o tapınakta öldü. Vahap Kuzuzade'nin, gerçek yaşamda Rahmi Koç'u canlandırdığı ileri sürülmektedir.

Yusuf Kuzuzade

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Doğuhan Güney tarafından canlandırılan karakter. 2014 yılında vefat eden Vahap Kuzuzade'nin torunu, Fehmi Kuzuzade'nin oğlu sanılmaktadır ama aslında, Aslan Bey'in projesididir. Tapınakçılar tarafından özel yeteneklerle donatılıp Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında ülkeyi yönetecek adaylardan biri olarak yetiştirilmiştir. Asya Tuna/Zeynep Oğuz'un oğlu olduğunu kendisine hocası Dr. Öktem itiraf etmiştir. Kendisi katıldığı bir motor yarışı sırasında; Kuzuzadelerin düşmanları tarafından öldürülmek istenmiştir ve kendisini kovalayanlardan kaçarken, motoruyla beraber falezden denize uçmuştur. Falezden uçunca herkes kendisini öldü zannetmiştir. Babası Polat Alemdar gibi bir kader yaşayan Yusuf, babası bildiği Fehmi Kuzuzade'nin eski bir arkadaşı olan Karaca Ahmet tarafından kurtarılmış ve Karaca Ahmet tarafından; namertlerden başlayarak alemi tanıması maksadıyla ve Mankut ismiyle Pitbul'un motorlu çetesine üye yapılmıştır. Pitbull'un uyuşturucu dağıtma emrine karşı çıkmış ve bu sebeple Baltazar'ın mekanında rulet masasına oturtulmuştur. Tam silahın namlusu kendisine döndüğü sırada Tilki Andrei mekanı basmış ve dolaylı da olsa Yusuf'un kurtulmasını sağlamıştır. Pitbul ve çetenin tüm üyelerinin ölümünden sonra Karaca Ahmet'in yanına dönmüştür ve onunla beraber hareket etmiştir. Karaca Ahmet de ölünce tek başına hareket etmeye başlamıştır ve ilk iş olarak John Smith'i öldürmek için Suriye'ye ŞEDİD kampına katılmıştır. Kampta esir kaldığı sırada aynı esir kampına hocası Dr. Öktem ve Hoca getirilince bağlı olduğu zincirlerden kurtulmuş ve kamptan kurtulmuştur. Daha sonra ŞEDİD'le çatışma içine girmiş ve bu esnada Polat Alemdar tarafından kurtarılmıştır. Polat Alemdar, Kuzuzadeleri ihanetle suçladığı için onun yanında kalmamış ve Fehmi Kuzuzade'nin yanına dönmüştür. Tapınakçılar tarafından Polat Alemdar'ı öldürmekle görevlendirilmiş, o da Polat Alemdar'ı omzundan vurmuş, sonra da herkesten gizli bir yere götürmüştür. Bir taşla iki kuş vurmuştur: Hem görevini yerine getirmiş ama Polat Alemdar'ın canını kurtarmıştır, hem de Tapınakçıların arasında bir köstebek olduğu kar suyunu Karun'un kulağına kaçırmıştır ve amacı, bu köstebeği John Smith gibi göstermektir. John Smith'in ölümüyle, Polat kendisine babası olduğunu açıklar ve Yusuf, kendi yolundan gideceğini söyler. Çok geçmeyecek, Yusuf'u öğrenen Mete Aymar, ölmeden önce yazdığı vasiyetnamede Fehmi Kuzuzade'ye, Yusuf'un onun gerçek oğlu olmadığını açıklayacak ve Fehmi, Yusuf'u öldürmeye kalkacaktır. Bunun üzerine Zeynep, Fehmi'yi öldürecektir. Yusuf'a ne olduğu şu an belirsizdir.

Kenan Kuzuzade

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Batuhan Güney tarafından canlandırılan karakter.

Fehmi Kuzuzade'nin öz oğludur.

Poyraz

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yıldırım Memişoğlu tarafından canlandırılmış karakter.

Sencer onu Özbek hapishanesinden çıkartıp İstanbul'a getirtmiştir. Adil Bey'in gözlerini kör edip ondan intikam almıştır. Daha sonra tapınakçı olmuştur. Kara'nın torununu kaçırmış ve bombalatmıştır. Kara ve Timur tarafından diri diri toprağa gömülerek öldürülmüştür.

Samet

Araz

Mr. Key

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ümit Belen tarafından canlandırılmış karakter.

Armageddon Timi'nin lideridir. Hiçbir acıması yoktur. Kane'nin ölümü ve Margaret Tedeora'nın Polat tarafından yakalanması sonrası Üstad Ronald'ın isteyiğle Türkiye'ye gelmiştir. Margaret'in kafasına sıkmıştır. Abdülhey'e karşı girdiği ihalede bombalı pusu kurarak Zülfikar Ağa'nın yeğeni Bektaş'ı öldürmüştür. Yine KGT tarafından ele geçirilen baron adayı Sarp Günsel'i gözünü kırpmadan vurmuştur. KGT ofisini patlatarak Abdülhey Çoban'ın ve KGT Timi üyesi Volkan'ın Ölümüne sebep olmuştur. Orta Doğu Valisi Brandon'un Türkiye'ye gelmesiyle Armageddon'a ihanet edip İngiliz Lion Timi'nin başına geçmiştir. ŞEDİD Terör Örgütü'nü Sagir aracılığıyla yönlendirmektedir. ŞEDİD tarafından kendisine teslim edilen Kara ve diğer Siyah Sancak ekibine ebola virüsü enjekte etmiş, Kara'yı serbest bırakmış (Kara düşman zehriyle ölmek istemediği için askerlerine kendi emriyle kendini öldürtmüştür.) diğer üyeleri Yunanistan'da terörist olarak tanıtmıştır. İrlanda'da 234. bölümde Akif tarafından vurulan Mr. Key hastaneye kaldırılır Akif'te yarım kalan işini tamamlamak için Mr. Key'in hastane odasına gelir ve odadaki oksijen tüpünü patlatır ve böylece Mr. Key ölür.

Profesör Martin

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mauro Martino tarafından canlandırılan karakter.

Tapınakçıların sır üstadı ve Karun'un ikizidir. Aynı zamanda Sion Teşkilatı üyesidir. Amerika'da bir üniversitede tarih dersleri vererek gerçek kimliğini saklamıştır. Burada Polat Alemdar'ın kardeşi Safiye Karahanlı'ya yakınlaşmış, onu kullanarak Tapınakçıların seçilmiş çocuk olarak ilan ettiği Elif Alemdar'ı ele geçirmeyi hedeflemiştir. Hem Tapınak Şövalyeleri'nin hem de Sion Tarikatı'nın İstanbul üzerinde dengeleri sağlamak için üzerinde anlaştığı hakemdir. Fakat daha sonra Amon onu görevinden azletmiştir ve Martin'in Tapınakçılar ile bağlantısı kalmamıştır. Yine de ikizi Karun'un ortağı Rose ile iletişime geçmiş ve Polat Alemdar'ın kızı Elif'i kaçırmak için ondan güvence istemiştir. Elif'e ulaşmak için önce Elif'in çok sevdiği öğretmenini kalp krizi süsü verek öldürmüş sonrasında da Nazife Anne'nin kalp krizi sebebiyle hastanede olduğu süre içinde kendi adamını hastaneye sokarak Nazife Anne'nin ilaçlarının yerini değiştirmiş ve ölümüne sebep olmuştur.

Aynı zamanda Türkiye'de yeni bir konseyin kurulması konusunda Algis ile birlikte Fehmi Kuzuzade'ye destek vermiştir. Deşifre olacağını hissettiği günlerde Safiye Karahanlı'yı yemeğe davet etmiş ve yanında getirdiği haplarla Safiye'nin bayılmasını sağlamıştır. Elif'i kaçırmak için yeterli adamı olmadığı için Polat'ın en büyük düşmanı Tilki Andrei'den koruma istemiş karşılığında Polat'a koz olarak kullanması için Safiye'yi ona teslim etmiştir. Bu arada Polat Alemdar, Martin'in bilgisayarındaki bilgilere ulaşmış, annesinin katilinin Martin olduğunu öğrenmiştir. Bu sırada Martin, Tilki'nin kardeşi Stefan'la bir plan yapmıştır. Plana göre Stefan KGT'nin hastanesini basıp Safiye Karahanlı'yı öldürecek, kargaşadan yararlanan Profesör Martin de Elif'i ele geçirecekti. Ancak Polat ve Cahit'in hastaneye çabuk yetişip Stefan'ı öldürmeleri sonrası plan bozuldu ve Martin de ortadan kayboldu.

Polat Alemdar, Martin'i ele geçirmek için onu düğününe çağırdı.(Martin deşifre olduğunu bilmiyordu) Martin de kardeşinin intikamını almak isteyen Tilki Andrei'nin düğünü kana bulaması için gönderdiği adamı Lisa'yı sekreteri olarak tanıtarak düğüne geldi. 263.bölümde Martin'in Elif'le yalnız kaldığını gören Polat ve Cahit harekete geçip Martin'i ele geçirdiler. Polat tarafından beyzbol sopasıyla dövülerek öldürüldü.

Karun

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Mauro Martino tarafından canlandırılan karakter.

Profesör Martin'in ikizidir.

Sagir

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Tuncer Salman tarafından canlandırılmış karakter.

ŞEDİD komutanıdır. Polat Alemdar tarafından bir kafese kapatılıp yakılmıştır.

Profesör Anadolu

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ayla Algan tarafından canladırılan karakter.

Profesör Altay'ın hocasıdır. 20 yıl önce bir projeyi gerçekleştirecekken uçak kazasından sağ kurtulmuş, kendini ölü göstermiştir. 2015 yılında tekrar ortaya çıkar. Polat, Hoca ve Profesör Altay ile işbirliği içerisindedir. Altay, Profesör Anadolu'nun çok sevdiği öğrencisidir. Başta o da Profesör Anadolu'nun öldüğünü sanmış fakat o ortaya çıkınca yaşadığını öğrenmiştir. Profesör Altay'a enerji konusunda yardımcı olur. Polat Alemdar ve Profesör Altay'a sık sık öğütler vermektedir. Ekibin sevilen yüzlerinden birisidir.

Profesör Altay

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Serdar Dinçel tarafından canlandırılan karakter.

Profesör Anadolu tarafından enerji konusunda eğitilmiştir. İlk olarak Orta Doğu'da Öktem ve Hoca'yla birlikte ŞEDİD tarafından kaçırılmış, Polat ve Cahit tarafından kurtarılmışlardır. Enerji konusunda Polat Alemdar ve Yusuf Kuzuzade'ye yardımcı olmaktadır. Çalışmalarından rahatsız olan ve Yusuf'a gözdağı vermek isteyen John Smith tarafından bir kez daha kaçırılmış, hocası Anadolu Hanım'ın olaya tanık olup durumu Polat'a anlatması sayesinde SİS Altay'ı kurtarmıştır. ŞEDİD ve John Smith onun peşindedir. Gölge de kendisi ve oğlunun canına kast etmiş, Altay bir süre İsviçre'de Polat Alemdar'ın kardeşi Safiye Karahanlı'nın evinde kalmıştır. Oğlunun doğum gününü kutladığı sırada Tilki Andrei evi basmış ve rastgele ateş açarak Altay'ı kolundan yaralamıştır. Profesör Anadolu kendisine yardımcı olmaktadır.

Hoca

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Vural Yayan tarafından canlandırılmış karakter.

İhtiyarlar Heyetinin son başkanıdır. Eski dışişleri bakanıdır.

Başbakan

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Murat Atak tarafından canlandırılmış karakter. Polat Alemdar'la iyi ilişkileri olmuş, çoğu işinde Polat Alemdar'a ve ekibine yardım etmiştir.

Beyefendi

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ferdi Merter tarafından canlandırılan karakter.

Eski devlet adımıdır. Süleyman Demirel'le özleştirilmektedir.

Abbas

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Doğukan Polat tarafından canlandırılan karakter.

Cahit'in sağ koludur.

Muhsin

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Tarık Tanrısever tarafından canlandırılan karakter.

Bölgesel KGT'nin gölge tarafından ortadan kaldırılması üzerine yeni kurulan KGT timinin üyesidir kemancı operasyonunda bulunmuş kemancıyı kıl payıyla öldürme fırsatını kaçırır.

Fehmi Kuzuzade

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Levent Can tarafından canlandırılan karakter.

2014 yılında vefat eden Vahap Kuzuzade'nin oğludur. Mevcut barondur. Eski konsey üyelerinden Mehmet Karahanlı'nın yaptığı işi yapmaktadır. Tapınakçılar tarafından, Kuzey Irak'taki petrol işinde Aron Feller yerine Feller'in rakipleriyle işbirliği yaptığı için cezalandırılmıştır ve bir buçuk yıl Kıbrıs Kapalı Maraş bölgesindeki gizli bir manastırda hapis hayatı yaşamıştır. Daha sonra yine Kıbrıs Kapalı Maraş bölgesindeki bir tapınakta kendisinin mahkemesi yapılmıştır ve babası Vahap Kuzuzade'nin çabaları ile Yüce Majeste tarafından affedilmiştir. Fakat Cahit, önceden toplantı mekanına yerleştirdiği bombaları patlatınca Cahit ve Üstad Ronald dışında herkes ölmüştür. Üstad ise ağır yaralanmış ve komaya girmiştir. Bu yüzden hem Fehmi hem de Cahit ev hapsine alınmıştır. Üstad uyanınca Fehmi'nin affedildiğini ve Cahit'i, Fehmi'yi tapınağa getirmesi için dışarı gönderdiğini doğrulamıştır. Böylece Cahit ile Fehmi serbest kalmışlar ve İstanbul'a getirilmişlerdir. Fehmi Kuzuzade Türkiye'ye dönünce babasından boşalan Türkiye Baronluğu koltuğuna oturmuştur. Önceleri baronluk yarışındaki rakibi Can ile çekişmiş ancak sonrasında anlaşmışlardır. Algis'ten aldığı emirle Kurtlar Konseyi'ni yeniden kurmuştur ve konsey üyelerine silah, petrol kaçakcılığı, uyuşturucu ticareti gibi işleri yürütmelerini emretmiştir. Konsey Polat Alemdar tarafından çökertilmiştir.

Hakkı Bafralı

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Yılmaz Meydaneri tarafından canlandırılmış karakter.

2010 yılında vefat eden Turan Kaçgar'ın adamıdır. Turan Kaçgar, Polat Alemdar tarafından boynu kırılarak öldürüldükten sonra, bir süre 2011 yılında vefat eden Aron Feller'in yanında görülmüştür. Feller'in ölümünden sonra ortadan kaybolmuştur. 2014 yılında ise Vahap Kuzuzade'nin adamı olarak ortaya çıkmıştır. Vahap Kuzuzade'nin ölümünden sonra oğlu Fehmi Kuzuzade'nin adamı olmuştur.

Mete Aymar

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İbrahim Gündoğan tarafından canlandırılan karakter.

Uzun yıllar Tükiye'de kaldıktan sonra Amerika'ya yerleşen Mete, kendisini engelleyen güçlerin etkisiz hale gelmesiyle Türkiye'ye döner. Türkiye'ye dönmesiyle beraber birçok olay baş gösterir. Memati'nin ve İhtiyarlar Başkanı'nın ölümüyle beraber yeni dengelerde güçlü bir konuma yerleşen Mete, Polat Alemdar'a karşı birçok faaliyette bulunacaktır. En büyük düşmanı adaşı Mete Ağır'dır. Güce ve paraya karşı zaafı vardır. Mete Aymar'ın hayattaki en büyük korkusu ve sevgisi annesidir. Annesine olan aşırı sevgisinden ötürü onun her dediğini yapan Mete Aymar bu nedenle birçok sorun yaşamaktadır. En iyi adamı Nafiz'dir.

Mete Aymar ilerleyen bölümlerde heyetin hain üyesi Sencer'in naibi olmuş daha sonra Senceri deşifre olup heyetten atılınca o da naiplikten atılmıştır. Daha sonra birlikte hareket ettiği Poyraz'ın isteği ile Tapınakçılarla birlikte çalışmaya başlamış, heyet hakkında önemli bilgileri vererek eski heyeti yok ettirmiştir. Tapınakçılara üye değildir sadece onlara bağlıdır. Bir süre Richard Kane ve Margaret Teodara ile birlikte Amon'a bağlı Armaggedon'a hizmet etmiştir. Bu ikilinin ölümü ve Türkiye'ye gelen yeni Armaggedon Komutanı Mr. Key'in annesini kaçırarak Mete'ye mesaj yollaması sonrası Armaggedon'u kafadan silmiş, KGT tarafından kurtarılan annesi onun KGT ile çalışmasını istemiştir. Bu doğrultuda Mete, Beyefendi ile bile görüşmüş, sonuç elde edememiştir. İngiltere'nin Türkiye baron adayı Can'ın yanında yer almaya karar vermiş ve böylece Can'a bağlı hareket etmeye başlamıştır. Can ile birlikte Fehmi Kuzuzade'nin konseyine girmiştir. Eski konsey üyelerinden Samuel Vanunu'nun yaptığı işi yapmış, konseye istihbarat sağlamıştır. Polat Alemdar, bir gece Fehmi Kuzuzade'ye mesaj vermek için konseyin üç üyesi Can, Bünyamin ve Zaharyas'ı öldürmüş, böylece konsey dağılmıştır. Mete son olarak John Smith ile çalışmıştır. Emniyetteki ağırlığı ve istihbarat birikimiyle eski MİT üyesi Mehmet Eymür ile özleştirilmektedir.

Zaharyas

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Nevzat Yılmaz tarafından canlandırılmış karakter. Alemde bilinen ünlü bir silah kaçakçısıdır. Tilki Andrei ile silah işi yapmıştır. Konseye Tilki'nin onayıyla girmiştir. 257. bölümde Polat Alemdar kafasına sıkar.

Bünyamin

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Uğur Taşdemir tarafından canlandırılmış karakter. 2004 yılında vefat eden Süleyman Çakır'ın avukatıdır. Çakır sağlığında bazı mallarını sahip çıkması için Bünyamin'e bırakmış, o da Çakır'ın ölümü sonrası elindeki mal varlığını kullanarak zengin olmuş ve Fehmi Kuzuzade'nin konseyine hukuk işlerinden sorumlu olarak girmiştir. En büyük düşmanı Pusat Çakır'dır. 257. bölümde Polat Alemdar kafasına sıkar.

Can

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kaan Girgin tarafından canlandırılmış karakter.

Orta Doğu valisi Brandon için çalışmaktadır. İstihbaratını yanına aldığı Mete Aymar'dan sağlamıştır. ŞEDİD ve Sagir'e destek vermiş, onlarla yaptığı görüşmelerle Sagir'e yardım dahi etmiştir. İngilizlerle ortaklık kurması kendisiyle yeni Türkiye baronu Fehmi Kuzuzade arasında görüş ayrılıklarına yol açmıştır. Can, İngilizlerin çıkarına kurulacak bir konseyin baronu olmak istemektedir. Mete ile birlikte bir süre Fehmi ve Hakkı'ya karşı hareket etmiştir. Bu hareket Fehmi'nin Algis'ten konseyin kurulması konusunda kesin direktif alması sonrası Can ile anlaşmasına kadar devam etmiştir. Mete Aymar ile birlikte konseye katılmıştır.

Brandon tarafından Kıbrıs'taki toplantıya davet edilmiş ve orada Türkiye'nin aleyhine önemli kararlar alınmıştır. Can, Polat Alemdar ve ekibinin peşine düşmesi sonrası Lion Timi komutanı John Smith'i Türkiye'ye çağırmış ve kendisinin silahlı destekçisi olmasını sağlamıştır. Brandon'un Polat tarafından öldürülmesi sonrası gücünü yitirmiştir. Fehmi Kuzuzade'ye ve konseye darbe vurmak isteyen Polat Alemdar 257.bölümde kafasına sıkar.

Amon

Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde ünlü oyuncu Andy García tarafından canlandırılmış karakter. Dünya baronudur. İlk kez Kurtlar Vadisi 96.bölümde görünmüştür. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Türkiye'ye gelmiştir. Daha sonra tekrar Amerika'ya döner.

Kurtlar Konseyi

Mehmet Karahanlı

Kurtlar Vadisi dizisinde Zafer Ergin tarafından canlandırılmış karakter.

"Kurtlar Konseyi"nin başkanıdır ve dizideki en büyük babadır. Büyük Ortadoğu'nun en büyük patronudur. Çok zeki ve aristokrat bir karakterdir. 10 hamle sonrasını görebilen Baron görevine 1983 yılında getirildi. Selefi İran yüzünden aforoz edilmişti.

Gençlik yıllarında Doğu Eşrefoğlu tarafından eğitilmiş bir istihbaratçıdır. Devlet için ortağı Aslan Akbey ile beraber pek çok hizmette bulunmuştur. Bu görevlerinin en önemlisi Kıbrıs'ta Türk Mukavemet Teşkilatı'nı silahlandırmaktır. Fakat daha sonra Doğu Bey tarafından Kıbrıs Harekâtı'ndan sonra aldığı ikinci görevi olan Masonları çökertmek görevi sırasında güce olan zaafı nedeniyle saf değiştirmiş ve devlete ihanet etmiştir. Masonik güçler tarafına geçen Karahanlı, çeşitli kademeleri başarıyla geçerek Büyük Orta Doğu Baronu olmuştur.

Mehmet Karahanlı, ilk başlarda siyasi meseleleri konsey içinde konsey üyeleri ile görüşmezdi, Onun yerine Şevko'nun sefirliğini, Süleyman Çakır'ın gidişatını konsey ile paylaşır bu ikilinin durumu için karara varırdı. Mehmet Karahanlı, Türkiye'deki en büyük mafyanın başında yer alıyordu, Konseydeki herkes herkesle en az 20 yıllık dostluk içerisindeydi. Karahanlı, Konsey'e yeni üye olarak Tombalacı Mehmet'i getirmiş ve Süleyman Çakır ve Şevko'yu onların himayesine vermiştir. Daha sonra Tombalacı kafasına göre kararlar alıp Çakır'ın kumarhanesini taratmış ve birçok insanı öldürtmüştür. Bunun üzerine Baron Mehmet Karahanlı, Tombalacı Mehmet'i Konsey'den uzaklaştırmıştır. Baron'un emriyle Kılıç, Tombalacıyı ülkeyi terketmesi için bir tekneye bindirmiş ama Kılıç'a, Tombalacının teknesinin yerini Çakır'a bildirmesini emretmiştir. Böylece Çakır, Tombalacıyı yakalayarak Çakır'ın tarattığı kumarhanesinde beyzbol sopasıyla döverek öldürmüştür. Mehmet Karahanlı, Polat Alemdar'ın yaptıkları kendi emirlerine ve konseydekilerin yaptığı şeylere ters düşünce öldürülme emri çıkması için kalemini kıracağı sıra Laz Ziya buna engel olmak için kızıyla nişanladığını söyler ve Baron bu kararından vazgeçer. Baron'un ilerleyen zamanlarda verdiği kararlar Laz Ziya ve Hüsrev Ağa'nın istekleri dışında gerçekleşmiş ve Laz Ziya ile Hüsrev Ağa, Baron'a karşı müttefik olmuştur. Hüsrev Ağa'nın daha ileri gidip Baron'a saygısızlık ve hakaret etmesinden dolayı Kılıç, Hüsrev Ağa'yı öldürür. Konseyde 2 kişi eksilmişken Testere Necmi'nin de Çakır'ı öldürtme emrini vermesi onun ölümüne yol açar. Polat Alemdar, Testere'yi seyahat ettiği teknede ele geçirip omzuna sıkarak denize atar. Aslan Akbey onu denizden çıkararak bir eve mahkum eder. Aslan Akbey öldükten sonra kurduğu düzenek ile tüm sığınakları ve Testere'nin mahkum tutulduğu ev patlar ve konseyden bir üye daha eksilir. Bunların üzerine Baron Karahanlı, konseye 2 yeni üye getirmiştir. Bunlar; Tuncay Kantarcı ve İplikçi Nedim'dir.

Mehmet Karahanlı, dizide pek çok insanın bildiğinin aksine bizzat Dünya'nın düzenini değiştirmeyi planlayan bir amacı olan Tapınak Şövalyeleri'ni bertaraf edip dünyada hâkim bir güç haline gelmekti ancak zaafı onu ele verdi. Tek zaafı yıllar önce Aslan Akbey tarafından kaçırılan oğlu Efe Yakup Karahanlı, (Polat Alemdar veya Ali Candan)'dır. Oğluna karşı olan zaafı onu bitirmiştir.

Irak Savaşı'nda Türkiye'de Meclisi etkileyip tezkereyi çıkartamadığı ve Tapınak Şövalyeleri'ne destek vermediği için onlar tarafından öldürülmüştür. Onun ölümü dünyada yeni bir sayfa açmıştır.

Kılıç

Kurtlar Vadisi dizisinde Atilla Olgaç tarafından canlandırılmış karakter.

Kurtlar Konseyi'nin üyelerinden birisidir. Baron Mehmet Karahanlı'nın sağ koludur. Baronun, ailesinin ve konseyin güvenliğini sağlamaktadır. Fevri kişiliği ile öne çıkmaktadır. Karekteristik özelliği ise elindeki çakısı ve yüzündeki yara izidir. Sonraları bu çakının kripteksin anahtarı olduğu ve yara izinin ise Polat Alemdar'ı çocukken kaçıran Aslan Akbey isimli istihbaratçı tarafından yapıldığı anlaşılmıştır. Kılıç, Polat'ın, Efe olup olmadığını Nergis Karahanlı'ya ve Nizamettin Güvenç'e sormuş, Nergis Karahanlı, Polat'ın oğlu olup olmadığından emin olmadığı için cevapsız kalmış, fakat Nizamettin Güvenç kendi çıkarları açısından Kılıç'ı yanına çekmek için Polat Alemdar'ın Mehmet Karahanlı'nın oğlu olduğu gerçeğini ondan saklamışsa da, Polatın Safiye'yi Nizamettinin elinden kurtarması üzerine, onun Safiye'nin kardeşi, dolayısıyla da Karahanlı'nın oğlu olduğunu anlamış ve Nizamettine ona neden yalan söylediyini sormuştur. Nizamettin Sen bana duymak istediğini sordun, ben de sana duymak istediğini söyledim diye cevap vermiştir. Mehmet Karahanlı, Polat'tan Rus İbrahim'i öldürmesini istemiş, Kılıç Ruslar konusunda Polat'ı bilgilendirerek Ahıskalı'nın ölümü sonrası karşısına çıkacak olan Tilki Andrei'yi tanıtmışır. Karahanlı'nın ölümü sonrası Polat Alemdar'ın baronluğunu desteklemiştir. Safiye Karahanlı'nın kaçırılması sonrası Tilki Andrei'den şüphelenip peşine düşmüş, ancak Tilki'nin tuzağına düşüp polis tarafından yakalanmıştır. Kılıç, 95.bölümde kripteksin anahtarının elindeki çakı olduğunu Nizamettin Güvenç ile paylaşmış ve bu gerçeği öğrenen Nizamettin çakıya bakmak maksadıyla Kılıç'dan aldığı çakıyı Kılıç'a saplayarak onu öldürmüştür.Karahanlı ile arabadayken Efe Yakup Karahanlı'nın evlatlık verildiği ailede Kılıç adının ne olduğunu sorar. Karahanlı "Senin ismini vermişler Ali" der ve isminin Ali olduğu anlaşılır.

Laz Ziya

Kurtlar Vadisi dizisinde İstemi Betil tarafından canlandırılmış karakter.

Kurtlar konseyinde soğuk tavırlı bir karakter olan Laz Ziya, Süleyman Çakır'ın kayınpederidir. Konseyde Mehmet Karahanlı'dan sonra en potansiyel liderdir. Konseyin en büyük gelir kaynağı olan silah ticaretini yürütmektedir. Konseyde en sevdiği kişi Hüsrev Ağa'dır. Adından anlaşılacağı gibi Laz'dır ve koyu bir Karadenizli'dir. Testere Necmi ile büyük bir husumeti vardır. Bu husumetin nedeni ise, Testere Necmi ile Laz Ziya'nın kızı Meral birbirlerine aşıktırlar. Kızı Meral'i öldürmeye çalışmışsa da duygusal davranıp onu öldürememiştir. Polat Alemdar'la tanışmış ve damadı gibi sevmiştir. Silah kaçakçılığı yapan Ziya Yılmaz konseyin güç kaybettiği dönemlerde işlediği bütün suçları ve çalıştığı bütün yasa dışı örgüt ve kişilerin bulunduğu dosyayı devlete güvendiği için Doğu Eşrefoğlu'na teslim etmesi nedeniyle hapse atılmış ve Nizamettin Güvenç tarafından hapiste şişlenerek öldürtülmüştür. Laz Ziya öldükten sonra Kurtlar Konseyi yıkılmıştır. Oy Asiye türküsünü çok sevmekle birlikte dizide sürekli bu türküyü dinlemektedir. Gerçek hayatta Dündar Kılıç adlı mafya babası ile özleştirilmektedir.

Testere Necmi

Kurtlar Vadisi dizisinde Tarık Ünlüoğlu tarafından canlandırılmış karakter.

Kurtlar Konseyi içinde Kılıç'la beraber Baron Mehmet Karahanlı'nın en yakınındaki iki kişiden biri olmuştur. Kurtlar Konseyi'nin infaz kanadının lideridir. Mehmet Karahanlı'nın sol koludur. Çocukluk yıllarında, ustası ile annesini yatakta yakalayıp, ikisini de testereyle öldürdüğünden dolayı testere namını almıştır.

Süleyman Çakır kendisini Polat Alemdar'a tanıtırken şu sözü söylemiştir Yeraltı Dünyası'nda Kılıç dışında kimseyi tanımaz, gözü dönerse baronu bile öldürür. Kurtlar Konseyi içinde daha çok Şevki Gökdeniz, Cerrahpaşalı Halit ve Süleyman Çakır gibi alt birimlerle ilgilendi. Kurtlar Vadisi hiyerarşisi içinde yükselişini engellemeye çalıştığı Polat Alemdar'ı yok etmek için farklı taktikler uygulamışsa da başarılı olamamıştır. Sefirler Masası Testere Necmi'nin emrindedir. Süleyman Çakır'ı Cerrahpaşalı Halit'e öldürtmüştür.

Laz Ziya'nın (Ziya Yılmaz) kızlarından Meral'le duygusal ilişkiye girmiştir. Kurtlar Konseyi'nde Mehmet Karahanlı tarafından kalemi kırıldıktan sonra her yerde aranmaya başlamıştır. En sonunda Polat Alemdar tarafından yakalanarak KGT'nin patronu Aslan Akbey'e teslim edilmiştir. Sorgusundan önce Aslan Akbey'in ölümünden sonra bulunduğu evdeki bomba patlamış, Testere Necmi ölmüştür. O öldükten sonra Kurtlar Konseyi yavaş yavaş yıkılmaya başlamıştır

Hüsrev Ağa

Kurtlar Vadisi dizisinde Baykal Saran tarafından canlandırılmış karakter.

Güneydoğu kökenli olan ve Hüsrev Ağa olarak da bilinen Hüsrev Bekiroğlu, Laz Ziya ile beraber Kurtlar Konseyi'nin gelenekçi kanadını oluşturur. Diyarbakırlıdır. Asıl para kaynağı uyuşturucu üretimi olan Hüsrev Ağa, üretim ve dağıtım yöntemlerini demode gören konseyin baronu Mehmet Karahanlı ve konseyin ilerici kanadı ile sürekli çekişme halinde kalmış, çok sevdiği kızı Nazo'nun ölümünden sonra Kurtlar Konseyi'nden ayrılıp Rus Konseyi'ne yakınlaşmak istemişse de, bu kararı nedeniyle baronun sağ kolu olan Kılıç tarafından kılıçla öldürülmüştür.

Tombalacı Mehmet

Kurtlar Vadisi dizisinde Haldun Boysan tarafından canlandırılmış karakter.

Alemde kumarhaneler kralı olarak bilinmektedir. Kurtlar Konseyi'ne kumarhane sorumlusu olarak girmiştir. Süleyman Çakır ve Şevko gibi kişiler Tombalacı'nın hiyerarşisindedir. Çakır-Şevko savaşında Şevko'ya destek vermiş, bu sebeple Laz Ziya ile ters düşmüştür. Şevko'nun Tombalacı'yla girdiği sehem işini de bazı şeyleri devlete ihbar edeceğini duyması üzerine Şevko'yu öldürmek için kaldığı hastaneye bir tim göndermiş ancak Aslan Akbey, timden önce davranarak Şevko'yu önce konuşturup sonra öldürmüş Şevko'dan Tombalacı Mehmet ile iş yaptığını öğrenmiştir.

Konseyde Hüsrev Ağa ve Laz Ziya ile soğuk savaş içindedir. Laz Ziya'ya mesaj göndermek için Ziya'nın damadı Süleyman Çakır'ın kumarhanesine gidip Çakır'dan kumarhaneyi kendisine devretmesini istemiş, Çakır'ın bunu kabul etmeyip kendisine racon kesmesi sonrası kumarhaneyi adamlarına taratmış Çakır'ın kız kardeşi Derya'nın ölümüne sebep olmuştur. Üstelik Süleyman Çakır yasadışı kumarhane işletmek suçundan tutuklanmış ve hapse düşmüştür. Tombalacı, Çakır'ı hapishanede öldürtmek için Ferman'ı göndermiş ancak Çakır, Ferman'ı öldürmüş ve kafasını kesip Tombalacı'ya yollamıştır. Bu sırada Çakır'ın hapiste olmasıyla işlerini geçici bir süre devralan Polat Alemdar Tombalacı Mehmet'in en iyi adamının da içinde olduğu istihbaratçı ve bazı mafya üyelerini kaza süsü vererek öldürmüş olay sonrası polis eski mafya-devlet ilişkilerini çözmüş 2.Susurluk Skandalı yaşanmıştır. Haberlerin Aslan Akbey'in emriyle kamuoyu ile paylaşılması sonrası Tombalacı Mehmet bundan çok büyük yara almış, konseyden ihraç edilmiştir.

Süleyman Çakır da bu süre zarfında hapisten çıkmış ve kardeşinin intikamını almak için Tombalacı'nın peşine düşmüştür. Polat, Çakır, Seyfo Dayı ve Memati bir gece Tombalacı'nın evine baskın yapmış ve Tombalacı'nın tuzağına düşüp bomba dolu bir düzenekle karşı karşıya kalmışlardır. Tuzaktan Polat Alemdar sayesinde kurtulmuşlardır. Karahanlı'nın Tombalacı'nın kesin olarak ipini çekmesi sonrası Çakır ile Polat, Tombalacı'yı yakalamıştır. Tombalacı Mehmet 36.bölümde önce Süleyman Çakır tarafından öldüresiye dövülmüş, sonrasında Polat Alemdar tarafından vurularak öldürülmüştür.

Nizamettin Güvenç

Kurtlar Vadisi dizisinde Adnan Biricik tarafından canlandırılmış karakter.

Dizinin ilk 3 sezonunda silik ve etkisiz bir karakter olarak gösterilen Güvenç , Mehmet Karahanlı'nın avukatı olarak Kurtlar Konseyi'nin hukuki sorunlarını da üstlenip, konseyin devlet bürokrasisi ile olan ilişkileri ile ilgilenmiştir. Konsey içinde çıkan gerginliklerden ve çekişmelerden mümkün olduğunca uzak durup, soğukkanlı bir tutum izlemiştir.

Mehmet Karahanlı'nın öldürüldüğü ünlü Tapınak Sahnesi'nden sonra ön plana çıkmaya başlamış, yine konsey içinde başlayan baronluk savaşında da soğukkanlı tutumunu devam ettirmiştir. Polat Alemdar'ın baronluğa yükselmesinden sonra, Mehmet Karahanlı'nın da içinde bulunduğu gizli örgüt tarafından Polat Alemdar'ı yok etmek için görevlendirilmiş. Özellikle son sezonda Laz Ziya, Samuel Vanunu, Elif Eylül, Kılıç ve İplikçi Nedim gibi dizinin kilit karakterlerini öldürtmüştür. Polat Alemdar'ı yok etmesi için kendisine verilen gücü sonuna kadar kullanmasına rağmen başarısız olmuştur. En sonunda Polat Alemdar tarafından yakalanır ve sorguya çekilir. Sorguda dövülen Nizamettin Güvenç, Polat Alemdar tarafından asılarak öldürülür. Üzerine vatan haini yazan bir kâğıt konularak cesedi de Sultanahmet Meydanı'ndaki Dikilitaş'ta sallandırılır.

Dizinin diğer karakterlerine göre daha sinsi, karanlık ve esrarengiz bir karakter olan Nizamettin Güvenç'in, hem üyesi olduğu gizli örgütle olan ilişkisi, hem de masonik bağlantıları sık sık vurgulanmıştır.

Samuel Vanunu

Kurtlar Vadisi dizisinde Nişan Şirinyan tarafından canlandırılmış karakter. Musevi kökenlidir. Konsey'in dış ilişkilerinden sorumlu üyesidir. Konseyin dış politikasına yön vermektedir. Baron, dış ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili her konuda ona danışır. Samuel'in en önemli istihbarat kaynağı Mithat'tır. MOSSAD'la bağlantısı vardır. Karahanlı'nın ölümü sonrası yeni baron olmak için çabalasa da başarılı olamamıştır. Rus Ajanı Tilki Andrei'nin Polat Alemdar'dan adamlarına karşılık Samuel'i öldürmesini istediği günlerde esrarengiz bir şekilde Tapınak Şövalyeleri tarafından arabasının altına bomba koyularak öldürülmüştür.

Sefirlik Masası

Cerrahpaşalı Halit

Kurtlar Vadisi dizisinde Özcan Varaylı tarafından canlandırılmış karakter.

Testere Necmi'nin himayesindedir. Konsey tarafından sefir atanan Süleyman Çakır'ı tanımamış Çakır'ın çağırdığı toplantıya da kendisi gitmeyerek Metin'i yollamıştır. Kardeşi Metin toplantıda Çakır ve Polat'a hakaret etmesi nedeniyle Polat Alemdar tarafından öldürülmüştür. Halit kardeşinin intikamını almak için adam toplasa da ablası Metin'in yasının tutulması için Halit'den 40 gün Çakır ve Polat'a bir şey yapmamasını istemiştir. Bu süre zarfında Halit rahat durmamış, İstanbul'da okulların önünde adamlarını uyuşturucu satmaya başlamıştır. Pusat Çakır'ın okul çantasına hap koydurmuş, Polat'ın sevgilisi Elif'in kardeşi Eren'i hapishanede şişleterek ağır yaralanmasına sebep olmuştur.

Bunun üstüne Çakır karşı hamle yapmış, Abdülhey ve Erhan'a Halit'in yeğeni Çeto'yu öldürtmüştür. Konseyin Çakır'ın kalemini kırması sonrası Testere Necmi, Çakır'ı öldürmesi için Halit'i görevlendirmiş, Süleyman Çakır 43.bölümde Halit'in kurduğu pusuda Halit tarafından vurulmuş ve iki bölüm sonra ölmüştür. Çakır'ın intikamını almak için sefirler masası üyelerini tek tek infaz eden Polat Alemdar, Cerrahpaşalı Halit'in evini de basmış, Halit 45. bölümde Memati tarafından kemerle boğularak öldürülmüştür.

Cerrahpaşalı Metin

Kurtlar Vadisi dizisinde Mehmet Polat tarafından canlandırılmış karakter.

Cerrahpaşalı Halit'in kardeşidir. Abisi Halit gibi psikopattır, Halit'e büyük saygı duymaktadır. Memati, Süleyman Çakır'ın toplantısına davet edildiklerini bildirmek için Cerrahpaşalıların mekanına gelmiş, Halit racon keserek toplantıya kardeşi Metin'in geleceğini söylemiştir. Metin toplantıda Polat ve Çakır'a hakaret etmiş Polat'a Sen kimsin lan racon kesiyorsun? demiş Polat da cevap olarak Racon kesmiyorum kafa kesiyorum diyerek 37. bölümde Metin'in kafasını kesmiştir.

Kürt Bedo

Kurtlar Vadisi dizisinde Güray Kip tarafından canlandırılmış karakter. 45. bölümde Memati kalbine bıçak saplayarak öldürür.

Fethi Gümüş

Kurtlar Vadisi dizisinde Engin Özsaylı tarafından canlandırılmış karakter. 45. bölümde Abdülhey öldürür.

Fariz Sarıyayla

Kurtlar Vadisi dizisinde Ali Yaylı tarafından canlandırılmış karakter. 45. bölümde Polat Alemdar öldürür.

Üstün Kısa

Kurtlar Vadisi dizinde Erdal Cindoruk tarafından canlandırılmış karakter. 45. bölümde Memati öldürür.

Demir Görkemli

Kurtlar Vadisi dizisinde Latif Akgedik tarafından canlandırılmış karakter. 45. bölümde Memati öldürür.

Bitirilen Karakterler

Canlandıran Oyuncu Karakter Başladığı Bölüm - Son Bölüm Durumu
Mauro Martino Karun 265-300 Polat Alemdar 'ın kendi düğününde öldürdüğü Martin 'in ikiz kardeşidir. Polat Alemdar Ariel 'in eline düzenlediği bombanın patlaması sonucu kendi ofisinde öldürülür.
Handan Yıldırım Rose 269-300 Polat Alemdar Ariel 'in eline düzenlediği bombanın patlaması sonucu Karun 'un ofisinde öldürülür.
Luran Ahmeti Ariel 264-300 Polat Alemdar eline bomba düzenlediği zaman Karun 'un ofisinde bombanın patlaması sonucu öldürülür.
Ertan Saban Gölge 264-300 Polat Alemdar tarafından hanedanların toplantısında kılıcı yüreğine sokarak öldürülür.
Aziz Kybartas Algis 230-300 Amon 'un Türkiyedeki adamıdır. Polat Alemdar Konseye ulaşabilmek için gözünü çıkartarak öldürür.
Levent Can Fehmi Kuzuzade 230-300 Yusuf suya düşdükten sonra, Asya Fehmi 'nin kalbine ok atarak öldürür.
Özgür Teke Ozi 230-300 Başarısızlığı sonucu Karun, omurgalarına hançer saplar.
Onur Şenay Kayzer 297-299 Gölge'nin ekibindendir. Polat Alemdar kafasına sıkarak öldürmüştür.
Ahmet Uğur Say Hırsız 294-299 Polat Alemdar'ın adamı Hüsnü'yü öldürmüş, kaçmaya çalışırken Güllü Erhan kafasına sıkarak öldürmüştür.
Murat Dölek Zherko 295-299 Gölge için mal üretmekteyken Gölge'nin mekanına yapılan baskında Cahit tarafından öldürülmüştür.
Mehmet Ünal Jürgen 276-299 Ferdinand'ın sağ koludur. Cahit kafasına sıkarak öldürür.
Ayla Algan Anadolu Selçuklu 269-299 Gölge 'nin İstasyon adını verdiği mekandan kaçmak isterken Gölge tarafından vurularak öldürülür.
Adnan Erdoğan Hüsnü Yalınkılıç 1-299 Polat Alemdarın adamıdır. Gölge'nin İstasyon adlı mekanından yaralı olarak kaçarken Hırsız tarafından vurularak öldürülmüştür.
Orhan Edip Ertürk Tilki Andrei 234-298 Polat Alemdar'ın en uzun süre pasivize edemediği Rus düşmanıdır. Kardeşi Stefan'ı öldüren Polat'tan intikam almak için Polat'ın ofisini basıp Pusat'ı öldürmüş ve sonunda Polat Alemdar mekana gizli geçitten gelmiş ve kendi ofisinde Tilki Andrei'nin ilk önce ayağına ve daha sonra ise kafasına sıkmıştır.
Muhammet Süt Vazilyass 234-298 Tilki Andrei'nin sağ koludur. Cahit tarafından öldürülür.
Görkem Sevindik Pusat Çakır 108-298 Süleyman Çakır'ın oğludur. Polat 'ın ofisine yapılan baskında Tilki Andrei tarafından öldürülmüştür. Tilki, Pusat'ın ölümünü Polat'a telefondan canlı olarak izletir.
İbrahim Gündoğan Mete Aymar 162-297 Polat Alemdar öldürür.
Selahattin Bel Raskoln 213-297 Tilki Andrei tarafından Pusat'ın karşısında öldürülür.
Cengizhan Akın Dimitri 213-297 Tilki Andrei öldürür.
Elif Melda Yılmaz Meryem 265-296 Asya boğazına sıkarak öldürür
Evrim Yöney Kemancı 287-292 Polat Alemdar öldürür.
Sarper Semiz Prof. Dr. Öktem Ertürk 265-290 Yusuf Kuzuzade öldürür.
Engin Aksu Mervan Ağa 267-290 Polat Alemdar kafasına sıkar.
Ahmet Karakman Stanley 277-287 Karun'un emriyle Rose tarafından içeceğine zehir katılarak öldürülür.
Mehmet Salim Yaycılı Sergey Zharkov 277-287 Yusuf Kuzuzade kafasına sıkar.
Levent Sülün John Smith 246-286 Polat Alemdar kafasına sıkar.
İsmail Aydın Süha Tarık 233-276 Süha Tarık karakterini canlandıran kişi İsmail Aydın vefat ettiği için bu karakter Kurtlar Vadisi Pusu tarafından sonlandırılmıştır.
Fırat Görür Süheyl Perver 272-273 Gölge'nin adamı tarafından vurularak öldürür.
Ramazan Özyurt Aşiret Lideri 267-272 Gölge tarafından vurularak öldürülür.
Onur Ayçelik Marcus 264-266 Bir gecede Polat Alemdar'ın pek çok adamını öldürdüğünden Polat tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülür.
Yuri Ryadchenko Yurin 264-266 Ferdinand ve Tilki'nin işbirliğiyle Leyla'yı öldürmüş sonunda Polat Alemdar tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülür.
Ali Buhara Mete KGT Tim Eski Başkanı - Akif Deveci 163-264 Marcus tarafından ağır yaralandıktan sonra Gölge âsanın bıçağını kalbine saplar.
Tezhan Tezcan Siber Güvenlik Teşkilatı Eski Başkanı - Erdem 219-264 Gölge'nin KGT ofisine yaptığı baskında kendi elindeki tuzaklı bombayı patlatması sonucu ölür.
Esra Şengünalp KGT Tim Eski Üyesi - Aynura 164-264 Gölge'nin KGT ofisine yaptığı baskında öldürülür.
Alim Muzaffer KGT Tim Eski Üyesi - Alptekin 164-264 Gölge'nin KGT ofisine yaptığı baskında öldürülür.
Bilgehan Birincioğlu KGT Tim Eski Üyesi - Talha 164-264 Gölge'nin KGT ofisine yaptığı baskında öldürülür.
Burak Sevinç Siyah Sancak Tim 2. Eski Başkanı - Timur Emir 203-264 Gölge'nin Polat Alemdar'ın ofisine yaptığı baskında Marcus tarafından öldürülür.
Halil İbrahim Kalaycıoğlu Zülfikar Ağa 94-264 Gölge'nin Polat Alemdar'ın ofisine yaptığı baskında Marcus tarafından öldürülür.
Yaşar Nihat Tokman Tapınakçılar'ın Eski Önderi - Kardinal 190-264 Gölge boğazını keserek öldürür.
Aylin Mirva Sağlam Birsen 115-264 Leyla'nın arkadaşıdır. Leyla öldükten sonra ortadan kaybolur.
Ayşe Çiğdem Batur Leyla Türkmen Alemdar 101-263 Polat'ın eski karısı. Polat'la çıktığı tatilde içinde bulunduğu teknenin Ferdinand'ın emriyle Yuri tarafından patlatılması sonucu ölür.
Tevfik Erman Kutlu Tayfun 260-263 Ortadan kaybolur.
Ayhan Eroğlu Beran Zazaoğlu 258-262 Ortadan kaybolur.
Ayaz Ayazoğlu Yuri 259-262 Stefan'ın ölümü sonucu Tilki Andrei tarafından bıçaklanarak öldürülür.
Mauro Martino Profesör Martin 202-262 Ra'nın adamıdır. Karun'un ikiz kardeşi. Polat Alemdar annesini öldürdüğünü öğrenince golf sopası ile döverek öldürür.
Okan İlhan Stefan Tykin 259-261 Tilki'nin kardeşidir. Polat Alemdar öldürür.
Turhan Kaya Ordinaryüs 232-259 Baltazar, Tilki, Pitbull ve Hakkı ile işbirliği içerisindedir. Polat Alemdar İşkence Ederek Öldürür.
Kamran Babek Nail Bey 253-258 Fehmi Kuzuzade öldürür.
Erdal Akıncı Koruma 253 -258 Nail Bey'in Korunması dır. Fehmi'nin 'nin adamı öldürür.
Selahattin Töz Sadık Biritani 230-258 Eski ŞEDİD halifesi. John Smith kafasına sıkar.
Cengiz Sezici Settar Zazaoğlu 231-258 Pusat, Zülfikar ve Raskoln'un ortağıdır. Tilki Andrei'nin mekanına baskın yapan Settar, Tilki tarafından yakalanmış, Tilki de Settar'ı bir süre elinde tutmuş, Polat Alemdar Tilki'yle yaptığı anlaşmayı bozduğu için Tilki tarafından vurularak öldürülmüştür.
Kaan Girgin Can 237-257 Konsey üyesidir. Polat Alemdar kafasına sıkar.
Uğur Taşdemir Bünyamin 242-257 Konsey üyesidir. Polat Alemdar kafasına sıkar.
Nevzat Yılmaz Zaharyas 240-257 Konsey üyesidir. Polat Alemdar kafasına sıkar.
Murat Aydın Baltazar 213-256 Pusat Çakır boynuna balta saplayarak öldürür.
Ahmet Yenilmez Karaca Ahmet 247-256 Fehmi'nin eski arkadaşı. Yusuf'a göz kulak olmuştur. Tapınakçıların evine Yaptığı saldırıda uzun namlulu silahla öldürür.
Tuncer Salman Sagir Hokka 230-255 Eski ŞEDİD komutanı. Polat Alemdar Kuzey Irak'ta kafese kapattıktan sonra yakarak öldürür.
Kayhan Yıldızoğlu George (Yüce Majeste) 247-254 Cahit ve Polat tarafından bulunduğu bina basılır, bütün korumaları öldürülür. Yüce Majeste 10 yaşındaki çocukların kanını alırken Cahit ve Polat yetişir ve Polat tarafından kan tazelediği hortum kesilir ve Yüce Majeste ölür. Onun ölümü dünyada yeni bir sayfa açmıştır. O öldükten sonra Karun yeni Yüce Majeste olmuştur.
Sonat Dursun Miran Zazaoğlu 216-254 Pusat'ın sağ koludur. Tilki Andrei sniper tüfeğiyle başından vurarak öldürür.
Sibel Akdeniz Aydan 251-254 Erdem'in Siber Güvenlik ekibinde yer almıştır. Lion Timi öldürür.
Naşit Özcan Brandon 230-247 Ra'nın sağ koludur. Polat'ın, vücuduna yerleştirttiği bombayı patlatması sonucu ölür.
Güneş Köksal Misscat 233-246 Pitbull'un sağ kolu. Yusuf Kuzuzade'ye ulaşmak isteyen ortağı kendisini kandırmış ve öldürmüştür.
Irene Menichetti Juliet 232-246 Brandon'un sağ kolu. Brandon yanlışlıkla öldürür.
Meltem Tüzüner Melek 232-245 Can'ın Fehmi'nin yanına yerleştirdiği hizmetçidir. Hakkı Bafralı boğarak öldürür.
Hakan Erdil Can'ın Uşağı 237-245 Can öldürür.
Lale Cangal Selin Altunzade 243-244 Lion Timi tarafından infaz edilir.
Serpil Tamur Nazife Candan 1-244 Martin, Nazife Hanım'ın kalp ilaçlarını değiştirmiştir. Bu yüzden kalp krizi geçiren Nazife Hanım vefat etmiştir.
Mustafa Yılmaz Pitbull 233-243 Yusuf Kuzuzade öldürür.
Fatih Zenginoğlu Bombacı 237-243 Polat Alemdar öldürür.
Umut Külen Sagir'in Adamı 237-243 Yasin öldürür.
Kadir Türkdönmez Emniyet Ulağı 237-243 Mete Aymar öldürür.
Andy Garcia Amon 230-241 Dünya Baronu. Polat'la görüştükten sonra bir daha görülmez.
Mehmet Yağmurlu Ahmet 194-237 Cahit tarafından kanasla, adliye önünde öldürülür.
Mustafa Faruk Özlü Henry'nin Adamı 231-236 Cahit bıçak fırlatarak öldürür.
Umut Demirdelen Üstad Ronald 192-234 Cahit yastıkla boğarak öldürür.
Ümit Belen Mr. Key 225-234 Akif'in boks maçını izlerken Akif tarafından vurulan Mr. Key, hastaneye kaldırılır. Daha sonra Akif, hastaneye gelir ve Mr. Key'in odasındaki oksijen tüpünü patlatır. Böylece Mr. Key ölür.
Emin Olcay Ömer Candan 1-233 Eski Sır katibi. Polat ile yan yana namaz kılarken, secde sırasında hastalığından dolayı vefat eder.
Hakan Boyav Kara 129-232 Mr. Key'in adamı tarafından vücuduna ebola enjekte edilen Kara, düşmanın pisliğiyle öleceğime kendi askerimin kurşunuyla ölürüm diyerek kendisini Siyah Sancak elemanlarına öldürtmüştür.
Hakan Demirci Siyah Sancak Tim Eski Üyesi - Ahmet 212-232 Atina polisleri tarafından öldürülür.
Mehmet Altay Zazaoğlu Siyah Sancak Tim Eski Üyesi 222-232 Atina polisleri tarafından öldürülür.
Adam Vargun Siyah Sancak Tim Eski Üyesi 222-232 Atina polisleri tarafından öldürülür.
Suat Ergin Siyah Sancak Tim Eski Üyesi - Ayvaz 212-230 Tapınakçılar işkence ederek öldürür.
Ali Güzelaslan Ali 119-229 Abdülhey'in ölümünden sonra ortadan kaybolur.
Cansu Kanlıkaya Gaye Eraslan 81-229 Abdülhey'in ölümünden sonra ortadan kaybolur.
Kenan Çoban Abdülhey Çoban 1-229 Mr. Key'in KGT Ofisi'ne koyduğu bombayı görünce bombayı eline alır ve uzaklaştırmaya çalışır. Ancak tam o sırada Mr. Key bombayı patlatır ve ölür.
Muhammed Emre Kaya KGT Tim Eski Üyesi - Volkan 197-229 Mr. Key'in, KGT Ofisi'ne koyduğu bombayı infilak ettirmesi sonucu ölür.
Şemsi İnkaya Vahap Kuzuzade 217-229 Cahit'in tapınağa koyduğu bombayı patlatması sonucu ölür.
Arif Selçuk Baytar 227-229 Pusat Çakır kafasına sıkar.
Erhan Alpay İvan 175-229 Aslında Şamil'in kardeşi Mikail'dir. Pusat Çakır kafasına sıkar.
Atilla Alpar KGT Tim Eski Üyesi - Şamil 163-229 Kardeşi İvan kafasına sıkar.
Serdar Soybelli Sinek 213-229 Baltazar'ın sağ koludur. Pusat Çakır kafasını keserek öldürür.
Murat Parasayar Sarp Günsel 196-228 Mr. Key öldürür.
Birol Denizci Tamer 213-228 Baltazar öldürür.
İhsan Karademir Şurup İhsan 189-228 Tamer'in adamları tarafından öldürülür.
Mehmet Refik Aytar Bektaş 157-228 Mr. Key'in ihale salonuna bıraktığı bombayı patlatması sonucu ölür.
Kemal Topal Dişçi 216-227 Baytar öldürür.
Şahin Nart Emre 196-227 Sarp'ın adamı öldürür.
Levent Çiçek İmdat Zazaoğlu 89-227 Şeref Zazaoğlu'nun Yeğenidir. Ziyaeddin Aslan'ın cenaze töreni sırasında Armegeddon Timi tarafından alnından vurularak öldürülür.
Oyuncu Adı Bilinmiyor Ziyaeddin Aslan 200-226 Zülfikar Ağa'nın eski dostudur. Mete Aymar kafasına sıkar.
Murat Çobangil Maximo Polpo 223-226 Baltazar öldürür.
Kadir Tünel Milan 223-225 Maximo Polpo'nun adamıdır. Baltazar, Polpo ve Milan'ı yakalayarak Rus ruleti masasına oturtur. Oyunu kaybeden Milan ölür.
Funda İlhan Margaret Teodora 190-225 Mr. Key hapishaneden kaçırıp kafasına sıkar.
Bülent Fil Ulak 219-223 Deşifre olması sebebiyle Tapınakçılar tarafından pizza kutusu içinde evine gönderilen bombanın patlatılması sonucu ölür.
Erdinç Gülener Müfettiş Richard Kane 204-220 Eski Armageddon komutanı. Abdülhey kafasına sıkar.
Özgür Yasin Konin 204-220 Kane'nin adamı. Polat Alemdar öldürür.
Emin Ersin Sevindik İstihbarat Müdürü - Orhan Tepe 149-219 Kafasına sıkarak intihar eder.
Barbaros Binicioğlu İhtiyarlar Heyeti Eski Üyesi - Sami 197-219 Hapishanede intihar eder.
İrem Helvacıoğlu Esra Türkmen 196-217 Leyla'nın kardeşi. Margaret zehirli iğne ile öldürür.
Alper Kut Murat Argın 196-215 İhtiyarlar tarafından Tapınakçıların içine Baron olarak yerleştirilmiş bir İstihbaratçıdır. Raskoln tarafından yakalandıktan sonra Sarp kafasına sıkar.
Can Demiröz Arthur 206-212 Kane'nin hacker işlerini yapmaktadır. Cahit boynunu kırarak öldürür.
Yıldırım Memişoğlu Poyraz Kaleli 185-209 Tapınakçıdır. Kara ve Timur tarafından diri diri toprağa gömülerek öldürülmüşdür.
Yaşar Büker Samet 187-204 Poyraz Kaleli'nin adamıdır. Abdülhey öldürür.
İsmail Demirci Erkan Öztürk 162-203 Alemdar'ın adamı. Poyraz arabadaki bombayı patlatınca arabadaki Kara'nın torunu ve Erkan ölür.
Ergün Taş İgor 196-201 Akif öldürür.
Ali Nazari KGT Tim Eski Üyesi - Haydar 164-201 Poyraz helikopterden tarayarak öldürür.
Nermin Kurtuluş KGT Tim Eski Üyesi - Fatma 163-201 Poyraz helikopterden tarayarak öldürür.
Oktay Yavuzarslan Jack Wilson 190-199 Margaret'ı korumak isterken Leyla tarafından göğsüne bir el ateş edilerek ölür.
Ulvi Yiğit Oğuz 186-198 Akif öldürür.
Ergün Kuyucu Nafiz 162-197 Pusat öldürür.
Barbaros Binicioğlu İhtiyarlar Heyeti Eski Üyesi - Eşref 127-195 İhtiyarlar Heyeti'nin deşifre olmasıyla Polat Alemdar tarafından infaz olunur.
Oktay Gülbay İhtiyarlar Heyeti Eski Üyesi - Babür 179-195 İhtiyarlar Heyeti'nin deşifre olmasıyla Alptekin tarafından infaz olunur.
Çetin Akcan İhtiyarlar Heyeti Eski Üyesi - Zakir 183-195 İhtiyarlar Heyeti'nin deşifre olmasıyla Fatma tarafından infaz olunur.
Toygun Ateş İhtiyarlar Heyeti Eski Üyesi - Ethem 183-195 İhtiyarlar Heyeti'nin deşifre olmasıyla Haydar tarafından infaz olunur.
Ünsal Kızılkaya İhtiyarlar Heyeti Eski Üyesi - Bahadır 183-195 İhtiyarlar Heyeti'nin deşifre olmasıyla Şamil tarafından infaz olunur.
İzzet Çivril İhtiyarlar Heyeti Eski Üyesi - Faruk 172-195 Poyraz kafasına sıkar.
Mahmut Gökgöz İhtiyarlar Heyeti Eski Üyesi - Remzi 180-194 Mete Aymar öldürür.
Bülent Babayiğit Araz 185-194 Polat Alemdar kafasına sıkar.
Nezahat Oynar Leyla Türkmen'in Annesi 176-194 Yakalandığı hastalıktan dolayı vefat eder.
Emre Ayan Vahap 139-192 Poyraz gözünü çıkardıktan sonra kafasına sıkar.
Kuzey Vargın İhtiyarlar Heyeti Eski Başkanı - Adil Eşrefoğlu 162-191 Heyetin emriyle Adil Bey'i uğurlama görevi Polat'a verilir. Polat, bu görevi icra etmesi için KGT'ye teklif sunar. Akif gönüllü olur ve Adil Bey'i Akif Ok ipiyle boğarak öldürür.
Erdoğan Aydemir İhtiyarlar Heyeti Eski Başkan Vekili - Sencer 162-190 Erkan yastıkla boğarak öldürür.
Hakan Çağlı Aybars Paşa 183-188 Mete Aymar kafasını keser.
Ergün Doğmacı Savaş 185-187 Kara öldürür.
Recep Cinisli Mete Ağır 147-186 Poyraz kafasına sıkarak öldürür.
Veysel Aydın Reis 146-186 Poyraz Kanas ile öldürür.
Umur Çetiner Aziz 147-185 Mete Aymar'ın adamları öldürür.
Buminhan Dedecan Baki 142-185 Kara'nın adamıdır. Mete Aymar'ın adamları ile birlikte odada bomba patlatarak intihar eder.
Saim Kaya Golan Levi 133-184 Cahit öldürür.
İlhami Adsal Jacob Hebron 182-183 Mete Aymar'ın adamları öldürür.
Eren Aksoy KGT Tim Eski Üyesi - Temirhan 164-182 Hocayı vurduktan sonra Akif öldürür.
Gülçin Çakır Lale Zara Aynacı 87-180 Fatma kafasına sıkar.
Umut Özkan KGT Tim Eski Üyesi - Mirsad 164-179 Sencer Bey kafasına sıkar.
Ayhan Işık General Vladimir 172-178 Rus generalidir. Şamil Suriye'de yakarak öldürür.
Tamer Tali Rauf 162-177 Eski Aksaçlı'nın naibidir. Talha öldürür.
Hamit İşitmen Semih 163-177 Sencer tarafından çayına zehir katılarak öldürülmüştür.
Rahman Görede KGT Tim Eski Üyesi - Selahattin 164-175 Semih'in adamları öldürür.
Sema Şimşek İnci Tataroğlu 1-175 Ortadan kaybolur. 218. bölümde öldüğü belirtilmiştir.
Levent İnal Kambur 172-174 Çatışmadan önce bir Keskin nişancılı terörist tarafından sniper tüfeği ile çatışmada vurularak öldürülür.
Pınar Tuncegil Selvi Çakır 108-174 Ortadan kaybolur.
İpek Tenolcay Nesrin Çakır 108-173 Kötü bir dönemde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeder.
Ali Sürmeli Şeref Zazaoğlu 69-170 Örgüt tarafından vurularak öldürülmüştür.
Celal Al Saffet 149-170 Örgüt tarafından vurularak öldürülmüştür.
Nazmi Göçmen Zeynel 94-167 Örgüt tarafından vurularak öldürülmüştür.
Erdem Ergüney Deli Hikmet 1-166 Örgüt tarafından vurularak öldürülmüştür.
Nehir Büyükakçay Kara'nın Gelini 155-165 Sencer'in adamı tarafından öldürülür.
Neco Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu 1-165 Ortadan kaybolur.
Payidar Tüfekçioğlu İbrahim Velid 1-165 Ortadan kaybolur.
Ceren Olcayto Peri Velid 95-165 Ortadan kaybolur.
Süleyman Karadağ Cemal 144-163 Sencer'in adamı tarafından öldürülür.
Arif Öngen Terörist Rıza 161-162 Memati'yi vurmadan önce içtiği zehirin etkisiyle ölür.
Cahit Şaher İhtiyarlar Heyeti Eski Başkanı 30-162 Parkta sırtına ok atılarak öldürülmüştür.
Gürkan Uygun Memati Baş 1-162 Sencer Bey'in emri ve Yaşar Katırcı aracılığıyla Terörist Rıza tarafından kendi düğününde harmandalı oynarken öldürülür.
Seda Yıldız Yaşar Katırcı 101-162 Polat Alemdar kafasını kayığın motoru ile parçalayarak öldürür.
Bahadır Tok İlhan 101-162 Polat Yaşar'ın kayığını basarken öldürür.
Asena Sarıbatur İclal 158-161 Ortadan kaybolur.
Gökhan Azlağ Ferman 129-156 Mete Ağır'ın adamları öldürür.
Erdal Küçükkömürcü Shamir Hebron 94-155 Polat Alemdar Kuzey Irak'ta öldürür.
Oktay Dal Şahmaran 94-155 Polat Alemdar tarafından Kuzey Irak'ta asılarak öldürülmüştür.
Can Gürzap Davut Tataroğlu 1-153 Kara zehirli iğne ile öldürür.
Şahin Çelik Haşim Ağa 116-151 Mete Ağır tarafından helikopterden atılarak öldürülmüştür.
Erol Tezeren İzzet 101-150 Polat Alemdar ve adamları tarafından tabut içinde diri diri toprağa gömülerek öldürülmüştür.
Ebru Kocaağa Dicle 116-150 İzzet boğarak öldürür.
Kürşat Şahin Kürşat 104-149 Polat Alemdar öldürür.
Uğur Arslanoğlu Murat 107-146 Ortadan kaybolur.
Şafak Başkaya Kenan Katırcı 108-143 Selvi Çakır kendisine tecavüz ettiği için öldürür.
Reha Özcan Jozef Beile 129-143 Shamir Hebron'un adamı Handa Levi gemide öldürür.
Mehmet Aras Suriyeli 131-143 Kara'nın adamı Baki öldürür.
Osman Wöber Tuncay Kantarcı 1-139 Ortadan kaybolur.
Sedat Savtak Kazım Kaşifoğlu 123-139 Kara Emniyet Müdürlüğü'nde onun Kalbine vurduktan sonra zehirli iğne yaparak öldürür.
Erdoğan Cengiz Fırat Aynacı 98-139 Zaza kafasını demire vura vura öldürür.
Bora Sivri Cevher Zazaoğlu 69-138 Suriyeli'nin adamı olan hemşire, Cevher'in serumuna zehir katar.
Saydam Yeniay Gunther Lipmann 95-133 Ortadan kaybolur.
Yener Sezgin Hamit 111-132 Kara tarafından öldürülür.
Osman Soykut Aron Feller 64-131 Polat Alemdar tarafından başına vurulan çekiç ile öldürülmüştür.
Tarkan Tüzmen Alper Özgenç 7-131 Kara tarafından Başbakanlık'tan kaçırılıp başına tek el ateş edilerek öldürülmüştür.
Ümit Acar Ersoy Ulubey 104-128 Polat ve Memati tarafından balta ile dövülerek Emniyet Müdürlüğü binasından aşağıya atıldı.
Mesut Akusta Ünsal Kemal Alnıaçık 67-128 Polat Alemdar boynunu kırar.
Ercan Eker Borsacı Barış 104-128 Kazım Kaşifoğlu öldürür.
Aysun Güllük Evren Katırcı 108-128 Kazım Kaşifoğlu öldürür.
Volkan Özgömeç Bedri Fincancı 1-128 Ortadan kaybolur.
Ekrem İspir Oğuz 108-128 Hapistedir.
Namık Kemal Yiğittürk Baba Memduh 88-123 Gelini yanlışlıkla öldürür.
Aytar Kakınç Baran 96-119 Haşim'in adamları öldürür.
Yıldırım Gücük Özcan Şenol 95-114 Hamit tarafından eli kesildikten sonra bunalıma girer ve hastanede kafasına sıkarak intihar eder.
Birsen Dürülü Gülendam Yalınkılıç 69-105 Ersoy Ulubey öldürür.
Hüseyin Avni Danyal Yalçın Bulut 1-100 Özcan'ın adamı Memati'yi öldürmek isterken yanlışlıkla Bulut'u öldürür.
Musa Uzunlar İskender Büyük 25-93 Polat Alemdar tarafından asılarak öldürülmüştür.
Hatice Şendil Ebru Duru Alemdar 48-93 İskender Büyük'ün adamı tarafından arabada patlatılarak öldürülmüştür.
Mine Tüfekçioğlu Ebru'nun Annesi 52-93 İskender Büyük'ün adamı öldürür.
Aysun Doğrul Sedef 50-92 Ortadan kaybolur.
Serdar Deniz Levent Bozoklar 64-92 Aron Feller'in adamları tarafından öldürülür.
Emin Bitiş Zero 76-92 Ortadan kaybolur.
Selçuk Özer Turan Kaçgar 1-89 Polat boynunu kırar.
Kazım Çarman Kazım 20-88 İskender Büyük kafasına sıkar.
İpek Karapınar Funda İlmen 56-87 İskenderin kızıdır. Kazım yanlışlıkla öldürür.
Zeliha Çal Asu Miray Sonkan 1-76 Siyanür hapı ile intihar eder.
Şekip Taşpınar Cevat Akarsu 59-75 Memati şarjör boşalana kadar sıkar ve Memati kazdığı mezara gömer.
Tuncay Gençkalan Abbas 73-75 Polat Alemdar öldürür.
Zafer Algöz Yalçın Yıldız 1-73 Yalçın Bulut kafasına sıkarak öldürür.
Aykut Ünal Ahmet Serkan Savurgan 48-70 Ortadan kaybolur.
Ercan Demirel Ercüment Duru 52-69 Abdülhey yanlışlıkla öldürür.
Bekir Aslantaş Yılmaz 59-67 İskender Büyük öldürür.
Orhan Aydın Kenan Yarbay 42-67 Cevat'ın adamları öldürür.
Mustafa Üstündağ Muro 13-65 Aron Feller tarafından üstündeki bomba uzaktan kumanda ile patlatılarak kahvedeki askerlerle beraber hayatını kaybetmiştir.
Şefik Onatoğlu Çeto 20-65 Cevat'ın arabayı yakıp, aracın denize düşmesiyle, boğularak ölür.
Zeliha Sürücü Sultan 29-65 Ortadan kaybolur.
Bülent Şakrak Azeri Nazır 54-62 Ortadan kaybolur.
Kaya Akarsu Hoca 42-61 Cevat'ın adamları öldürür.
Kutay Köktürk Kumandan 42-61 Cevat yakarak öldürür.
Bozkurt Kuruç Ahmet Kudret Hazarbeyoğlu 1-60 Kardeşi Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu tarafından öldürülür.
Sönmez Atasoy Halil İbrahim Kapar 1-59 Cevat balta ile kafasını keser.
Eray Türk Yıldırım 22-59 Cevat tarafından yakılarak öldürülür.
Didem Taslan Gamze Güneş 21-59 Fuat tarafından dövülerek hastanelik edilir ve hastanede ölür.
Kemal Başar Cavit Akarsu 51-58 Halo Dayı baltayla kafasını keser.
Ragıp Savaş Fuat Tamer Tataroğlu 1-58 Memati bileklerini keserek öldürür.
Gökhan Çelebi Zeki 47-57 İskender Büyük öldürür.
Atsız Karaduman Cemal Karacadağ 1-53 Bedri Fincancı tarafından yastıkla boğularak öldürülmüştür.
Halit Ergör İlhan Yarbay 42-50 Ortadan kaybolur.
Tufan Naharcı Güray Boluğur 42-47 Polat Alemdar tarafından boynu kırılarak öldürülür.
Tanju Şarman Sadi Paşa 42-46 İskender Büyük'ün emriyle Güray'ın helikopterini vurması sonucu ölür.
Levent Yüksel Ahmet 40-45 Güray kafasına sıktı.
Leyla Göksun Gönül 13-45 İskender Büyük Hikmet'in evini yaktığında yanarak hastanede ölür
Ozan Gözel Avukat Cem 11-44 Ortadan kaybolur.
Oray Kenanoğlu Kenan 33-43 İskender Büyük'ün evine yaptığı baskında Güray tarafından öldürülür.
Sema Öztürk Jülide Toros 1-43 Ortadan kaybolur.
Levent Ceyhan Nazım 25-42 İskender Büyük'ün emri ile kendini asar.
Kerem Fırtına Eren Eylül 1-42 İskender Büyük'ün Hikmet'in evine düzenlediği saldırıda öldürülür.
Nevzat Yakışırboy Nevzat 1-42 İskender Büyük'ün Hikmet'in evine düzenlediği saldırıda öldürülür.
Fatih Kaçan Pürmüz Hasan 1-42 İskender Büyük'ün Hikmet'in evine düzenlediği saldırıda öldürülür.
Savaş Özdemir Kabil Kaçgar 1-41 Ortadan kaybolur.
Ayça Varlıer Doktor Neşe 33-41 Ortadan kaybolur.
Mehmet Güler Örgüt Lideri 13-39 Polat Alemdar tarafından öldürülür.
Özgür Yüksel Kemal Yıldız 1-39 Nazım boğarak öldürür.
Osman Albayrak Hakan Yörük 1-37 İskender'in adamları İstihbarat Binasına RPG ile ateş etmesiyle, odanın içinde yanarak ölür.
Ecder Akışık Celal Karacadağ 1-34 Polat Alemdar kılıç ile kafasını keser.
Nefise Karatay Ahu Toros 1-26 Muro tarafından üzerine bağlanmış bombayla intihar eder.
Tamer Yiğit Ali Selçuk Toros 1-26 İntihar eder.
Faruk Günuğur İstihbarat Başkanı 1-25 İskender Büyük öldürür.
Öner Ateş Adem 21-25 Hakan'ın adamı öldürür.
Atilla Engin Vural Seçkin 10-25 Abdülhey infaz eder.
Emre Karayel Zafer Sasonlu 1-22 Ortadan kaybolur.
Sarp Akkaya Servet 17-22 Polat Alemdar öldürür.
Volkan Ünal Hüseyin Coşar 1-20 Hakan öldürür.
Mehmet Ali Kaptanlar Palaska Zafer 11-17 Hakan'ın adamı öldürür.
Mustafa Dinç Tamer Sevilen 1-13 Abdülhey asarak öldürür.
Vugar Aliyev Ali Askeri 9-10 Polat'ın attığı RPG-7 sonucundan ölür.
Fatih Sönmez Mahmut Gündoğdu 1-2 Kendisini tedavi eden doktoru öldürür.
Remzi Evren Çağrı Toros 1-1 Mahmut kalaşnikofla tarayarak öldürür.