İş süreçleri modelleme: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Pinar (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
Erasmus.1948 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
2. satır: 2. satır:
{{kaynaksız}}
{{kaynaksız}}


'''İş süreçleri modelleme''', [[süreç yönetimi]]nin [[mühendislik]] kısmını kapsar.
'''İş süreçleri modelleme''', [[süreç yönetimi]]nin [[mühendislik]] kısmını kapsar. İşleri analiz edip yapılışında herkes tarafından örnek alınabilecek metotlar geliştirilerek [[süreç]]lerin iyileştirilmesi ve modellenmesi çalışmalarıdır. Düşünülebilecek her alanda uygulanabilir. Çünkü aslında yaşantımız da bir sistemdir. [[Sistem]] kavramı ise girdileri işlenerek çıktılara dönüştürülmesi olduğu için işleme aşaması tamamıyla bir süreç tanımını doğurur. Sürecin tanımını yapacak olursak bir iç veya dış [[müşteri]]ye değer üreten veya mevcut değerine değer katan faaliyettir. Sistem ve süreç kavramlarını birleştirecek olursak sistem içindeki faaliyetlerin tümüne süreç dendiğini söyleyebiliriz. [[İş süreçleri]] modelleme, herhangi bir süreçi yeniden veya geliştirerek belirli bir formatta ifade etme çalışmasıdır. Bir süreç modeli geliştirmek için format aşağıdaki gibidir.

İşleri analiz edip yapılışında herkes tarafından örnek alınabilecek metotlar geliştirilerek [[süreç]]lerin iyileştirilmesi ve modellenmesi çalışmalarıdır. Düşünülebilecek her alanda uygulanabilir. Çünkü aslında yaşantımız da bir sistemdir. [[Sistem]] kavramı ise girdileri işlenerek çıktılara dönüştürülmesi olduğu için işleme aşaması tamamıyla bir süreç tanımını doğurur. Sürecin tanımını yapacak olursak bir iç veya dış [[müşteri]]ye değer üreten veya mevcut değerine değer katan faaliyettir. Sistem ve süreç kavramlarını birleştirecek olursak sistem içindeki faaliyetlerin tümüne süreç dendiğini söyleyebiliriz. [[İş süreçleri]] modelleme, herhangi bir süreçi yeniden veya geliştirerek belirli bir formatta ifade etme çalışmasıdır. Bir süreç modeli geliştirmek için format aşağıdaki gibidir.

#Sürecin amacı
#Sürecin kapsamı
#Sürecin sahibi
#Sürecin elemanları
#Sürecin girdileri
#Sürecin çıktıları
#Sürecin eylemleri
#Sürecin tedarikçileri
#Sürecin müşterileri
#Sürecin hedefleri
#Sürecin performans göstergeleri


1.Sürecin amacı<br />
2.Sürecin kapsamı<br />
3.Sürecin sahibi<br />
4.Sürecin elemanları<br />
5.Sürecin girdileri<br />
6.Sürecin çıktıları<br />
7.Sürecin eylemleri<br />
8.Sürecin tedarikçileri<br />
9.Sürecin müşterileri<br />
10.Sürecin hedefleri<br />
11.Sürecin performans göstergeleri<br />
{{yönetim-taslak}}
{{yönetim-taslak}}



Sayfanın 18.58, 23 Ocak 2019 tarihindeki hâli

İş süreçleri modelleme, süreç yönetiminin mühendislik kısmını kapsar.

İşleri analiz edip yapılışında herkes tarafından örnek alınabilecek metotlar geliştirilerek süreçlerin iyileştirilmesi ve modellenmesi çalışmalarıdır. Düşünülebilecek her alanda uygulanabilir. Çünkü aslında yaşantımız da bir sistemdir. Sistem kavramı ise girdileri işlenerek çıktılara dönüştürülmesi olduğu için işleme aşaması tamamıyla bir süreç tanımını doğurur. Sürecin tanımını yapacak olursak bir iç veya dış müşteriye değer üreten veya mevcut değerine değer katan faaliyettir. Sistem ve süreç kavramlarını birleştirecek olursak sistem içindeki faaliyetlerin tümüne süreç dendiğini söyleyebiliriz. İş süreçleri modelleme, herhangi bir süreçi yeniden veya geliştirerek belirli bir formatta ifade etme çalışmasıdır. Bir süreç modeli geliştirmek için format aşağıdaki gibidir.

  1. Sürecin amacı
  2. Sürecin kapsamı
  3. Sürecin sahibi
  4. Sürecin elemanları
  5. Sürecin girdileri
  6. Sürecin çıktıları
  7. Sürecin eylemleri
  8. Sürecin tedarikçileri
  9. Sürecin müşterileri
  10. Sürecin hedefleri
  11. Sürecin performans göstergeleri