Baygon: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Xəzərli (mesaj | katkılar)
"{{Marka bilgi kutusu | logo = 200px|çerçevesiz | ad = Baygon | resim = | tür..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu
 
By erdo can (mesaj | katkılar)
k →‎Dış bağlantılar: düzenleme AWB ile
28. satır: 28. satır:
== Dış bağlantılar ==
== Dış bağlantılar ==
*[https://www.whatsinsidescjohnson.com/mt/en/brands/Baygon Sitesi]
*[https://www.whatsinsidescjohnson.com/mt/en/brands/Baygon Sitesi]


[[Kategori:1975 tanıtımları]]
[[Kategori:1975 tanıtımları]]
[[Kategori:Bayer markaları]]
[[Kategori:Bayer markaları]]

Sayfanın 15.43, 2 Kasım 2018 tarihindeki hâli

Baygon
Dosya:Baygon logo.png
Türpestisit
SahibiS. C. Johnson & Son
KökeniAlmanya
Çıkış1975
Web sitesiSitesi

Baygon S. C. Johnson & Son şirketine ait pestisit markasıdır. Cırcır böceği, hamamböceği, karıncalar, marangoz karıncaları, örümcekler, gümüşçün ve sivrisinek gibi haşerelerin yok edilmesi ve kontrolü için kullanılan bir insektisittir (böcek ilacı).[1] 1975'te Baygon, Avustralya'da hamamböceği ve diğer sürünen böcekleri öldürmek için ilk yüzey spreyi geliştirdi.

Baygon, 1975 yılında Alman kimya üreticisi Bayer AG tarafından piyasaya sürüldü. 2003 yılında, marka, markayı S. C. Johnson & Son'a sattı. Anlaşmanın bir parçası olarak, pestisitlerde kullanılan aktif maddeler hala Bayer tarafından üretilmekte ve özel olarak SC Johnson'a sunulmaktadır.

Baygon ürünleri aktif maddeler olarak piretroidler, cyfluthrin, transflutrin, prallethrin ve karbamat propoksür ve organofosfor klorpirifos içerir.[2] Tüketici ürünü böcek öldürücülerinde kullanılan konsantrasyonlarda, piretroidler aynı zamanda böcek kovucu özelliklere de sahip olabilirler ve düşük dozlarda insanlara genellikle zararsızdırlar, fakat hassas bireylere zarar verebilirler.[3] Yeterli miktarda yutulursa, titreme, dispne, nefes darlığı ve felç gibi çeşitli hastalıklara yol açabilirler.

Baygon, aktif "biyosit" içeriğinin bir sivrisinek kovucu olarak etkili olduğu düşünüldüğünde, WHO tarafından diğer çalışmalarda bal arılarına ve balıklara "oldukça zehirli" olarak işaretlenmiştir.

Kaynakça

Dış bağlantılar