Vikipedi tartışma:Şikâyet: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Kolhisli (mesaj | katkılar)
k 194.27.189.14 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Cem Rize tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
Etiket: Geri döndürme
Yeni başlık: Niye sadece kayıtlı kullanıcılara açık bu proje sayfası?
240. satır: 240. satır:


** {{Ping|Chansey}}, {{Ping|Rapsar}}, Hiç bir hata falan belirtmeden Pragdon gene benim [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=12_Eyl%C3%BCl_Darbesi&diff=prev&oldid=19781920 değişikliğimi] [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=12_Eyl%C3%BCl_Darbesi&diff=prev&oldid=19782000 engelliyor]. Ben şimdi ne yapmalıyım? Hata var ise buyursun belirtsin veya siz belirtin, düzelteyim. Vandalizm amaçlı diyor ne vandalizm var ortada onu belirtsin onu giderelim. İnglizce wikipediada denetimin olduğu yerde böyle baskı yapamadı aynı konu üzerine ama burada yetkisi var istediği gibi davranıyor. Şimdi wikipediayı engelleyen kim? Değişiklik savaşına giren kim? --[[Kullanıcı:Ruhubelent|Ruhubelent]] ([[Kullanıcı mesaj:Ruhubelent|mesaj]]) 10.44, 21 Haziran 2018 (UTC)
** {{Ping|Chansey}}, {{Ping|Rapsar}}, Hiç bir hata falan belirtmeden Pragdon gene benim [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=12_Eyl%C3%BCl_Darbesi&diff=prev&oldid=19781920 değişikliğimi] [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=12_Eyl%C3%BCl_Darbesi&diff=prev&oldid=19782000 engelliyor]. Ben şimdi ne yapmalıyım? Hata var ise buyursun belirtsin veya siz belirtin, düzelteyim. Vandalizm amaçlı diyor ne vandalizm var ortada onu belirtsin onu giderelim. İnglizce wikipediada denetimin olduğu yerde böyle baskı yapamadı aynı konu üzerine ama burada yetkisi var istediği gibi davranıyor. Şimdi wikipediayı engelleyen kim? Değişiklik savaşına giren kim? --[[Kullanıcı:Ruhubelent|Ruhubelent]] ([[Kullanıcı mesaj:Ruhubelent|mesaj]]) 10.44, 21 Haziran 2018 (UTC)

== Niye sadece kayıtlı kullanıcılara açık bu proje sayfası? ==

Kayıt olmaksızın değişiklik yapanlar bir kullanıcı ile sorun yaşasa nasıl burada şikayet edebilir?

Haksız yere engellenenler (veya engellendiğini düşünener) nasıl itiraz veya şikayet edebilecek? --[[Özel:Katkılar/193.140.252.254|193.140.252.254]] 10.12, 22 Ekim 2018 (UTC)

Sayfanın 10.12, 22 Ekim 2018 tarihindeki hâli

Şablon:Eski SAS

Vikipedi kayıp vikipedistler sayfası

bir çok yanlış var elimden geleni yaptım.Bazı kişileri kayıp ünvanından çıkardığım , inceleyebilirmisiniz lütfen.

vikipedia'yı vikipedia'ya şikayet ediyorum...

Sisteme üye oldum içerik eklemek istiyorum fakat ekleyebilmek ne mümkün! reklam amaçlı kullanıcı adı vs sebebi ile süresiz reddedilmişim anlamadığım olay şudur ki yapmak istediğim reklam değil ... ama ekleyeceğim içerik doğal olarak başka bir siteye link içermekte ki zaten bunu desteklemektesiniz başkasını kaynak göstermek mi reklam ? yani sorunun temeli nedir acaba ? ikinci husus hadi diyelim ki yaptık bir hata anlayamadığım bir şekilde anlayamadığım bir politikanızı ihlal ettim basit kelimelerle geçiştirmeyin daha detaylı anlatın ne yanlış yaptığımı ki bilmeden bir şey yaptımsa tekrar yapmayayım ... idam mahkumunun söz hakkı var siz tek seferde sallandırıyorsunuz ondan sonra ıp engellemesi vs bu nasıl bir şeydir ? insanlar bilgi sahibi olsun diye kaliteli içerikleri sitenize eklemek istiyorum kendi hazırladığım makaleleri yayınlamak istiyorum bu makaleler kopya içerik değil tamamen şahsıma ait ve bunları yayınladığım bir resmi web siemde var nasıl bir yol izlemem lazım lütfen en azından bunun için bir geri dönüş yapın... sağlıcakla kalınız....Kuzeydeniz77 (mesaj) 23:01, 30 Aralık 2014 (UTC)

Efenim hoş geldiniz öncelikle. Sakin olunuz. Hangi linki kaynak göstermek istiyorsunuz? Vikipedi'nin VP:KD adına sahip bir politikamız var. Bu bağlamda değişikliğiniz kabul edilmemiş olabilir. Sevgiler İkmal (mesaj) 21:26, 30 Ocak 2015 (UTC)

14:39, 10 Mart 2015 (UTC)Uğur Biryol (mesaj)

Şikayet Sayfası Güncellemesi

Merhaba arkadaşlar. Kullanıcı:Khutuck/Çalışma sayfasında şikayet sayfasının yeniden yapılandırılmasına yönelik bir önerimiz var. Kullanıcı:kibele'nin katkılarıyla oluşturduk. Şikayet sayfasını kısa, net ve çözüme yönelik bir hale getirmek istiyoruz. Yorumlarınız nelerdir? --Khutuckmsj 21:27, 19 Ocak 2015 (UTC)

Höykürerek güldüm beyim afedersin. Keşke böyle olsa gülmekten kimse kimseyi şikayet edemezdi :) Kırıkkalpler, Şambabası, Kambersiz düğün ve babası olsa tanımam diyen hizmetli off off :) iyi olmuş bence kısa ve net. --Boyalikus (mesaj) 21:33, 19 Ocak 2015 (UTC)

eline sağlık khutuck. bu sayfanın, hizmetlilerden kesin karar bekleyen, 'savunma' vb. başlıklarla mahkeme ortamı yaratan havasının kalkması gerektiğini çoktandır düşünüyor, dillendiriyoruz. lütfen konuşmalardan herkesin bir yararla çıkabilmesine, kuralların daha iyi anlaşılmasına yönelik bu adımı toplulukça değerlendirelim. --kibele 21:52, 19 Ocak 2015 (UTC)

Bu sayfanın Kullanıcı engelleme talepleri sayfası ile bir farkı var mı? --Turgut46 22:03, 19 Ocak 2015 (UTC)

Var. Bu sayfanın amacı engelleme vb. çözümler değil, kullanıcılar arasında uzlaşma sağlamak ve sorun çözmek. --Khutuckmsj 22:27, 19 Ocak 2015 (UTC)
Öylesi daha iyiymiş. Ama kullanıcı engelleme taleplerini de pek doğru bulmuyorum. Birinci uzlaşmaya engel. İkincisi her sorunu olan gidip oraya istekte bulunuyor. --Turgut46 22:33, 19 Ocak 2015 (UTC)
IP adreslerinin yaptığı çok bariz vandalizmlerde uzlaşma aramak boşa vakit kaybı, bu tür durumlarda aktif gördüğünüz hizmetlilere mesaj atabilirsiniz. Bu sayfayı tasarlarken amacımız, Şikayet sayfasının bürokratik ve mahkeme havasındaki yapısını değiştirerek sorunlara çözüm bulacak bir platform hazırlamaktı. Şikayet sayfası şu anki haliyle çözüm üretmekten uzak bir yapıda. --Khutuckmsj 22:36, 19 Ocak 2015 (UTC)
Tabi ki yaptığınız doğru bir şey. Bariz vandallarla uzlaşma aramak boşuna. Ama mesela A kullanıcısının B kullanıcısı ile ilgili sorunları var. A kullanıcısının buraya gelmek yerine engelleme talep etmesini ne engelleyecek? --Turgut46 22:42, 19 Ocak 2015 (UTC)
Bunu engelleyen bir şey yok, ama o sayfa sadece çok bariz ihlaller için kullanılmalı. Oraya uygun olmayan içerikleri kapatır, buraya yönlendiririz.--Khutuckmsj 11:44, 20 Ocak 2015 (UTC)
Sayfa bence tekil değişiklikler açısından muhakkak ki uygun. Ama ben her ne kadar tasvip etmesem de (ki daha şikayet sayfasına + bir nokta dahi koymasam da) genel sorunları tartışmak için ileride başka bir sayfaya ihtiyaç duyulabileceğini düşünüyorum. Herkesin birbiri ile gül gibi geçineceği bir dünya dileğim, saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:38, 19 Ocak 2015 (UTC)
  • Bakınız. Ki yapılmış olanın şekil bakımından daha iyi olduğunu düşünüyorum.. Vikipedi'nin kanayan yarasını kapamanın yolu budur. --bermanya 00:32, 20 Ocak 2015 (UTC)
Şekil daha iyi, ama yapı Şikayet'le hemen hemen aynı, sadece dili daha yumuşak. Bu yapı sorunumuzu çözmüyor, hatta kendi başına sorun yaratıyor. --Khutuckmsj 08:27, 20 Ocak 2015 (UTC)
  • Mevcut düzenle kişiyi şikayet (?) ettiğimizden, ta 2007'deki değişikliklerden falan başlanarak kullanıcı hakkındaki tüm sıkıntılar anlatılıyor, konu da doğal olarak amacından sapıyor. Kullanıcı üzerinden değil de değişiklik(ler) üzerinden konuşma fikri daha mantıklı geldi bana da. Politikalar üzerinden konuşulursa ne âlâ. Kökten bir değişim olur mu bilemiyorum, ama mevcut sistemden daha iyi olacağını ümit ediyorum. Sayfanın adı da değişse iyi olur.--RapsarEfendim? 10:52, 20 Ocak 2015 (UTC)

şuradaki ve buradaki yorumlar doğrultusunda:

  • @bermanya: şikayet sayfası geçmişi, geleneği olan bir sayfa. tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmayacak zaten arşivler nedeniyle. bu yüzden buradan sürdürmek daha kolay ve doğru. maksat aynıysa sorun olmamalı zaten. vikipedi'de imza kullanmıyoruz biliyorsun ve hepimiz sıradan kullanıcılarız. konuya katkın için teşekkürler.
  • @esc2003: özür, kişisel hakaret söz konusu olmadıkça beklenti içine girmemizin pek gerekmediği bir mekanizma diye düşünüyorum. senin de söylediğin gibi konuların anlaşılması ve ilerleme aslolan.
  • @turgut: Vikipedi:Kullanıcı engelleme talepleri sayfası, hizmetlilere bildirim yapılarak da ilgilenilen bir konu için iyi bir çözüm bence. giderek kalabalıklaşan bu ortamda ileride daha çok kullanılacağını düşünüyorum. ama bu tür bildirimlerin burada yapılmasını önleyen bir şey yok tabii ki. 'A kullanıcısının B kullanıcısı ile ilgili sorunları' olamaz, olmamalı. yaptığı değişikliklerden vikipedi kurallarını ihlal eden varsa buraya gelebilir. ama 'üslubun beni rahatsız ediyor' ya da 'şu şu değişiklikleri niye yaptın da bunu yapmadın' tarzındaki meseleler kişiseldir, şikayet konusu olamaz. vikipedi'yi ve kullanıcıları ilgilendirmez.
  • @talha: sayfanın adı değişmiyor, hatta değişmeyen tek şey o gibi.. fikir birliği varsa onu da değiştirebiliriz. esas olan elbette kişilerin yaklaşımı. ama böyle yapısal değişikliklerin yardımcı olduğu da su götürmez bir gerçek. şöyle maddeleyelim temel değişiklikleri:
  • kişiler değil değişiklikler şikayet ediliyor. böylece, içerik üzerine değil konu hakkında yorum yapılmasını öneren vikipedi politikasına uyumlu hâle geliyor.
  • 'savunma', 'diğer kullanıcılar' gibi ayrımlar yok ediliyor. böylece, şikayeti yapan, şikayet edilen değişikliği yapan ve başka durumlarda benzer değişiklikleri yapmış ya da yapacak bütün kullanıcıları aynı konu etrafında eşitliyor, sadece konuya ilişkin konuşulmasını zorunlu hale getiriyor, 'zaten bu kullanıcı daha önce de bana şöyle şöyle dediydi' gibi kişisel yorumların yapılmasını önlüyor.
  • 'karar' başlığının kalkmasıyla, bu sayfanın hizmetlilerin mutlaka yaptırımda bulunması ya da görüş bildirmesi gereken bir sayfa olmadığı vurgulanıyor. sayfayı izleyen hizmetliler zaten yaptırım gerektiren durumları görecek ve uygulayacaklardır. 'yaptırım gerektirmiyor', ya da 'uslu dursun' demek için sayfaya gelmeleri gerekmiyor, üzerinden aylar geçmiş durumlar, bir karar beklentisiyle gerilim yaratmıyor, birikmiş evrak imzalama mantığıyla şikayet kapatılmıyor. hizmetliler birer kullanıcı olarak yorum yapma haklarını kullanabilir ya da kullanmayabilir. --kibele 11:09, 20 Ocak 2015 (UTC)
  • Değişikliği olumlu buluyorum. Aslında sayfa içerisindeki işleyiş ilkokul çocuklarının birbirlerini öğretmene şikayet edercesine olmaktan çıkıp, gerçek bir çözüm bulma yeri haline getirilmeli. Bu bağlamda sayfa ismi değişmeli. Sayfanın ismi Şikayet olduğu sürece içeriğinin ne olursa olsun fayda sağlamayacağını düşünüyorum :)Sait71 14:46, 20 Ocak 2015 (UTC)
  • Doğrusunu söylemek gerekirse tartışmayı gözlüksüz okumaya kalkıştım ve gözlerim ağrıyor :D Gerçekten ilginç bir konu, henüz tabiri caizse çömez olsam da devriyelikte, yine de bir iki şey demek istiyorum:
  • Arkadaşların çalışmaları iyi destek veriyorum ama yine de birtakım kullanıcılar yine aynı şeyi yapmaya kalkışırsa konuya yoğunlaşılabilecek mi?
  • Böyle kullanıcılar olduğunda onlara laf anlatmak da zor biraz.
  • Bence vikipedideki sıkıntılardan biri de mesajlaşmanın yetersizliği. Kişiler sorunlarını kendi başlarına halledebilecek bir konuşma bölümüne sahip değil. Bu dediğimi yapmak zor bir şey belki ama yine de çoğu karışıklığın asıl sebebi sadece konuşma kısmının olduğu bir yerin olmaması ve maddeleri değiştirmenin doğrudan tartışmaktan daha uzun sürmesi. Örneğin yeni kullanıcılar bir tartışma sayfasında konuşmaya kalkışıyor ve çoğu da attığı mesaja geri dönmüyor ya da geri dönüş kuralına takılıyorlar sürekli birbirlerinin yaptığı değişiklikleri geri alıyorlar önce değişiklik kısmında özet yerinde tartışıyorlar ardından da birbirlerine küfredecek noktaya geliyorlar. Kullanıcılara ne yapacaklarını bildirmek esas çünkü her şey kişide başlayıp yine kişide bitiyor.
  • Ve en önemlisi destekliyorum...:D -- •Master•Hobbit•Mc• Mesaj 18:12, 20 Ocak 2015 (UTC)
  • @Kibele: Bir şeyi düzeltmem gerekiyor, diyalog ve uzlaşı sayfasını işe koyarsak şikayet sayfasını kaldırmayacağız ki. Bariz ihlaller ve uzlaşılamayan polemikler için son çare olacak, sayfada net biçimde ifade edilmişti görmedin sanırım. Bak bu çift katmanlı sorun giderme sistemini getirirsek (Diyalog-uzlaşı&Şikayet) Vikipedi'de şöyle bir hava yaratacağız :) Klibi izlemeniz şiddetle tavsiye olunur. --bermanya 20:25, 20 Ocak 2015 (UTC)
buna ilişkin açıklamayı khutuck yapmış yukarıda, katılıyorum ben de. çift katmanın bürokrasiyi artırmaktan başka bir yararı olmaz. klibi izliycem. --kibele 20:44, 20 Ocak 2015 (UTC)
Tekrar özetle, diyalog sayfasında kullanılan dil çok güzel ama uygulamada tekrar şikayet sayfasına dönüşeceğini düşünüyorum. Bu arada, çalışmayı hazırlarken o sayfadan da faydalandım. --Khutuckmsj 21:20, 20 Ocak 2015 (UTC)
  • Kişisel fikrim: Şikayet sayfasında Kamber'i kaldırdığımız an sorun çözülür . Kısa ve net. --Boyalikus (mesaj) 23:20, 20 Ocak 2015 (UTC)
  • Güzel olmuş. Ben destekliyorum. Sorun yoh, sorun yoh, gonya yolundayım.--i.e.msj 03:56, 21 Ocak 2015 (UTC)
  • Güzel düşünülmüş. Artık şikayet sayfasında daha az vakit geçirilir diye umuyorum. --Mavrikantmsj 06:21, 21 Ocak 2015 (UTC)
  • Güzel bir uygulama... 2015 şikayet arşivini silmediyseniz, nereden ulaşabilirim? Neribij (mesaj) 19:49, 29 Ocak 2015 (UTC)
    • Sayfanın geçmişinde kayıtlı. Ordan bakabilisiniz ama aynı tartışmaları gerçekten tekrardan başlatmak istiyor musunuz? --Mavrikantmsj 19:52, 29 Ocak 2015 (UTC)
      • Hayır, tekrar başlatmayacağım, bütün yıllarınki arşivlenmiş, 2015 arşivini bulamadım onun için sordum, ilerde lazım olursa, nereden ulaşabileceğimi bilmek için sordum. Neribij (mesaj) 09:15, 30 Ocak 2015 (UTC)
  • HAYIRLI OLSUN --Turgut46 20:08, 29 Ocak 2015 (UTC)
  • Hayırlı uğurlu olsun. İncelemeelemanı'nı gerçekten takdir ettim, daha fazla vakit kaybetmenin manası yoktu. Böyle cesur ve atik hareketlere ihtiyacımız var. --bermanya 20:42, 29 Ocak 2015 (UTC)
  • kullanıcı şambabası'nın kişisel bilgi ihlalinden engellenmesi gerekir. kırıkkalpler'in hem gerçek adını, hem de cinsiyetini açık etmiş. oysa biz nikine bakarak bayan sanabilirdik mesela kendisini. demek ki nikine bakmayacakmışsın. ANADOLU (mesaj) 21:22, 29 Ocak 2015 (UTC)
Düzeltildi. Kırıkkalpler'den özür diliyorum :) --Khutuckmsj 10:36, 30 Ocak 2015 (UTC)
  • Noksandır efendim. Esas hakkında mütalaa, müdafî köşesi, mübaşir bölümü yok; yaz kızım diyeceğiz ama ortada kâtibe yok :) Şaka bir yana faideli bir adım. Vikipedi'nin şikayet kısmı pek stabil işlemiyor. Bu minvalde adımlar bekliyoruz üstad, ellerinize sağlık İkmal (mesaj) 21:33, 30 Ocak 2015 (UTC)

Merhaba; Wikipedia'yı mühim bir kaynak olarak görmekle birlikte, sitede yer alan Hemşinliler bölümünde yazılarıma ve kitap çalışmama benden izinsiz atıf yapıldığı, dipnot olarak kullanılmasından ötürü yanlış anlayan insanların tepki göstermesi, kitapta yer alan Şerif Gülaboğlu ailesi fotoğrafının da yine izinsiz kullanılmış olmasından ötürü; tarafımdan adımın geçtiği bölümlerin kaldırılmasını talep ediyorum.(UB)

Şikayetlerin Silinmesi

Her şey güzel de, Kullanıcı:‎İncelemeelemani'nın mevcut şikayetleri tamamen silmesi anlaşılamadı. Gerekçesi var mı? --Kafkasmurat- 16:30, 30 Ocak 2015 (UTC)

Kim silmiş Murat? Vikipedi:Şikâyet/Arşiv/2015 sayfasına taşımak silmek mi oluyor? Kafa karışıklığı yaşanmaması için, gerekeni yaptım. Nasıl bir çözüm olacaktı? Vikipedi'de her şey geçenlerde temizlediğim ve arşive aktardığım, 2013'ten kalma Köy Çeşmesi tartışmalarına mı dönsün? Aynı sistem kalsaydı? Yukarıda yazılan yeni kurala uyulur muydu? Yoksa eski sistem devam mı edilirdi? Buranın varlığından bilgin varsa, tartışmaya neden zamanında katkı sağlamadın? Kusura bakma, kırmak için yazmıyorum ama çözümsüz fikir, fikir değildir. --i.e.msj 17:59, 30 Ocak 2015 (UTC)
Ben yeni eklemeler yapmıştım. Güncelliyorum orayı. Nitekim bir sonuca varmadan silinmesi nasıl uygun olabilir? En azından bir hizmetli orayı görmeliydi. Kurallar sadece silmek için mi işliyor?--Kafkasmurat- 19:03, 30 Ocak 2015 (UTC)
Benim yakın zamanda, kafama hizmetliler kadar taş düşer inşallah. --i.e.msj 05:59, 31 Ocak 2015 (UTC)
Ne bu şiddet bu celal neden hep birbirimizi şikayet etme ihtiyacı duymaktayız! Arkadaşlar lütfen ama lütfen herkes sakin olsun. Burada kim ne silerse silsin zaten arşivlere taşınıyor. Velev ki taşınırken bazı yerler atlandı vs oldu hepsi geriye dönük bakıldığından ortaya çıkıyor. Yani kimsenin burda birşeyi gizlemek saklamak gibi bir girişimi olamaz. Siz yazılanı gördüyseniz zaten değişiklikleri karşılaştırınca herşey ortada. Lütfen birbirimize karşı daha anlayışlı olalım ve kişilerle mümkün oldukça iletişmeye çalışalım. Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 15:28, 31 Ocak 2015 (UTC)
  • Bir kullanıcının, şikayet yolunu bu şekilde kullanması kendi inisiyatifidir, başka bir kullanıcı tarafından geri almamalı-silinmemeli, alınacaksa kullanıcı kendisi şikayetini geri almalı (isterse tabi). Arşivleme yapmak en iyisidir. Aksi durumlarda tartışma sayfasında topluluktan fikir alınması daha sağlıklı olur. Bora_mesaj gönder 17:19, 19 Mayıs 2016 (UTC)

İlk şikayet

  • İlk şikayeti yeni sayfada yapmak istiyorum yalnız çok kısa tutacağım, aynı şekilde devam edileceğini zannediyorum. Ayrıca hizmetlilerin şikayetlere daha da fazla ilgi göstermesini istiyor ve kullanıcı kaybı diye düşünmeden karar almalarını istiyorum. Kolay gelsin. Vitruvian (mesaj) 16:25, 31 Ocak 2015 (UTC)
yukarıdaki konuşmaları bir kez daha okumanı rica edebilir miyim vitruvian. hizmetliler zaten bu sayfaları izliyorlar. ne yorum yapmaları, mutlaka müdahil olmaları gerekiyor, ne de bir karar almaları. gerektiğinde o kararları alıyorlar/alırlar zaten. lütfen diğer kullanıcılarla konuşmanın, konular üzerinde fikir alışverişi yapmanın daha önemli ve değerli olduğunu unutmayalım. kibele 16:46, 31 Ocak 2015 (UTC)
Pek ilgili olmadığım için yukarıyı okumadım aslında, sadece değişen şikayet sayfasına göz gezdirdim. Bence karar alınması gereken konular bunlar, ya da karar olmasa bile bazı hizmetliler yazışmaları okuyup, konuya dahil olsalar iyi olur. Ayrıca genel olarak söylüyorum üslubuma değil, tarafsızlığa, bilginin sunuluşundaki özen ve genişliğine takılsınlar. Önemli olan bunlar. Vitruvian (mesaj) 17:21, 31 Ocak 2015 (UTC)
şikayet sayfasındaki bu değişikliğin sadece biçimsel olmadığını bir kez daha vurgulamak ve bütün kullanıcıların gereken özeni göstermesini rica etmek istiyorum. 'karar alınması gereken' konularda karar alınır, uygulanır. ama bu sayfanın esas amacı, diğer kullanıcıların düşüncelerini, önerilerini almaktır. lütfen hizmetlileri bu konuda ayrı bir yere oturtmaktan vazgeçelim. vikipedi'de pekçok ilgili, bilgili kullanıcı var. ve eminim bu sayfa kişisel yorumların havada uçuştuğu, geçmiş hesapların tekrar tekrar açıldığı bir yer olmaktan çıkıp gerçekten içerik anlaşmazlıklarına çözüm getirmeye yönelik hâle gelirse, bugüne kadar buradan uzak kalan pek çok başka kullanıcı da fikirleriyle dahil olacaktır. son olarak, konuyu buraya getiriş biçimi,üslup vb. her türlü aykırı şikayetin sayfadan kaldırılacağını da ekleyeyim. teşekkürler. --kibele 17:37, 31 Ocak 2015 (UTC)

Kullanıcı:Varto3'ü şikayet ediyorum.

VP:Ş'ye taşındı.--Vito Genovese 10:49, 11 Nisan 2017 (UTC)

Rapsar hk. Kaynak beğendirememe.

VP:Ş'ye taşındı.--Vito Genovese 10:50, 11 Nisan 2017 (UTC)

KATKILARIN YETERSİZ KİŞİLER TARAFINDAN GERİ ALINMASI

özellikle köy sayfalarınız yetersiz.Katkılar, yetersiz yetkililerinizce geri alınmaktadır.Katkıları sürekli geri alan,son derece tutucu bir işe yaramaz bir kontrol gurubunuz var.Gelişmeyi engelleyen Kontrol gurubunuz gelişmeyi engelleyicidir.Yakında Vikipedi tarih çöplüğüne atılacak.İyi niyetli tüm çabalar boşa gitmektedir.Gelişmeniz bu tutumunuz dolayısıyla olanaksızdır.Gelişme dinamizmini yakalayamayan her şey yok olur.Size katkıda bulunmam,yetersiz yetkililerinizce sürekli geri alınmaktadır.Dinamizm yoktur.Dinamizmi olmayan ölür.Çok yetersizsiniz — Bu imzasız görüş Sonsuzumut2007 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yorum Yorum Sn. Sonsuzumut2007, öncelikle topluluğumuz hakkında yapmış olduğunuz yorumlarınız için teşekkür ederim. Sondan başlamayı uygun gördüm. Dediniz ki: Çok yetersizsiniz. Haklısınız. Bizde Türkçe Vikipedi'yi yetersiz görüyoruz. Bunun için gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Ve aslında düşündüğünüzden çok daha dinamiğiz. Nitekim, her an, her saniye gözümüz hep burada. Geri almak için değil, düzeltmek için.

Hem sizin iyi niyetli olduğunuzu biliyoruz. Rahat olun, sizi ısırmayız. Elbette her şeyin bir sonu vardır. Ama bilgiye ulaşmak için sarf edilen çabanın sonlanacağını düşünmüyorum. İşte bu yüzden de biz, insanların özgürce ve en doğru bilgiye ulaşmasında sadece basit bir aracığıyız. Vikipedi bir ağaç gibidir. Ve her ağaç gibi, kötü yanlarını budamak gerekir. İşte kontrol grubu dediğiniz kişilerde tamda bunu yapar. Sizde, budanacak bir dal yerine, daha sonrasında gölgesinde yaşanacak küçük bir tohum bırakmayı istemez misiniz?

Evet yapabilirsiniz. Bunun için sizlere yardımcı olabiliriz. Vikipedi pek çok şey gibi, belirli politika ve yönergelere sahiptir. En başta Politika ve yönergeleri incelemek size çok yardımcı olacaktır. Sizleri, Vikipedi'ye katkı veren deneyimli kullanıcılar arasında görmekten büyük bir mutluluk duyacağız. Son olarak, Vikipediye farklı alanlarda da katkıda bulunabileceğinizi unutmayınız. Saygılarımla--Merhabaviki (mesaj) 12:26, 6 Nisan 2016 (UTC)

Kayda Değer kişi Hk.

Merhaba, Lütfen sayfayı tekrar gözden geçirmenizi ve kaynakları gözden geçirerek hassasiyetle yaklaşmanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar.Manuelcordobez (mesaj) 21:52, 28 Eylül 2016 (UTC)

Bu şikâyet ana sayfaya da taşınmış ve işlem görmüş. Notunu düşmüş olayım.
Vito Genovese 10:39, 11 Nisan 2017 (UTC)

İngilizce Wikipedia'daki Türkiye sayfası

Merhaba İngilizce Wikipedia'daki Türkiye sayfasında yazım hatası olduğunu bildirmekteyim. Türkiye yöneticileri kısmında "President: Tayyip Erdoğan" yazıyor. Ancak Tayyip Erdoğan bu ülkenin Başkanı değil Cumhurbaşkanıdır anayasamızda bu üstünü basa basa belirtilmiş bir durumdur. Bir kaç kez değiştirmeme rağmen aynı şey yazıyor. Vikipedi yetkililerine mesajım, bu sayfayı President of Republic: Tayyip Erdoğan olarak değiştirebilirler mi?— Bu imzasız görüş Kerem1249 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yazım zaten doğru President kelimesinin bir anlamı da Cumhurbaşkanı demektir Atatürk'ün ingilizce vikisine de bakabilirsiniz?--Erdo Can 13:39, 6 Kasım 2016 (UTC)

Bilincsizce en ufak bir arastirma yapmadan sayfalar siliniyor..

VP:Ş/H'ye taşındı.--Vito Genovese 10:22, 11 Nisan 2017 (UTC)

Kullanıcı:Sakhalinio'nun girdileri sürekli silmesi

VP:Ş/H'ye taşındı.--Vito Genovese 10:19, 11 Nisan 2017 (UTC)

Şikayet bölümlerine farklı kullanıcıların sokulması

Bu konu çok can sıkmaya başladı artık. @Maurice Flesier bir şikayet başlamıştı @Kibele hakkında. Fakat Kibele'nin şikayet edildiği bölümde @Ahmet Turhan şöyle, @MHIRM ise aslında ciddiye alınmaması gereken bir görüş ama şöyle sabote etme girişimlerine kapılıp, Kibele'nin şikayet edildiği bölümde Maurice Flesier kullanıcısını şikayet etmeye çalıştılar. Geri alınmasına rağmen de ısrarla eklemeye çalıştılar. İsteyen şikayet geçmişinden bakabilir. Buna bir hal çare bulmak lazım. Hele şikayet sayfasında "ahahah" yazan MHIRM kullanıcının aylar önce "Burası kürsü değil" diye yorum çıkardığına tanık olduk. Kürsüde ahahah gibi cümleler dahi ciddiye alınmaz ama kendisi rahatça kullanıyor bu dili. Bu konu hakkında konuşup tartışalım, bilgilenelim. Başka şikayetlere girip şikayet içine şikayet eklemeyelim. --Tuğkan (mesaj) 13:39, 3 Ağustos 2017 (UTC)

şikayet ettiğim kullanıcı hakkında üçüncül kullanıcıların şikayete konu olan kullanıcı hakkında şahsi görüşünü ifade etmesi anlaşılabilir bir durum. Fakat bu şikayet'e başka konuları başka kullanıcıları müdahil etme gayretleri kabul edilemez. Açıkçası ben bunu, şikayet edilen kullanıcıya yönetilen suçlama ve argümanları şikayetçi üzerine çevirerek konuyu dağıtma, sindirme ve o kara bulutları bir nebze olsun dağıtma çabası olarak görüyorum. Tarafım hakkında şikayetçi olan kullanıcılara, bunu ayrı bir başlık altında ifade etmesini istememe rağmen halen o safsatalarını Kibele'nin altına yamamaya uğraşmaya devam etmeleri ve buna çanak tutmaları şüphelerimin doğruluğunu adeta kanıtlıyor. --Maurice Flesier message 11:11, 13 Ağustos 2017 (UTC)
Ben sakıncalı olarak görmüyorum. Malum daha önceki tartışmalarda da buna benzer işlemler oldu. Bir çizgi ile ayrılıp şikayet eden şikayet edildi. Biraz yukarıya bakmak yeterli görmek için. Ayrıca bu durum daha sağlıklı değerlendirmeye de sebebiyet verebilir. Kimin ne yaptığı, ne yapmaya çalıştığı daha net olarak görülüp değerlendirilebilir böylece. Sansür hoş değil. Hem de hiç. --Pragdonmesaj 11:50, 13 Ağustos 2017 (UTC)

Kaynağa dayalı bilgi yayınlanması engellenip kaynakla bir birini tutmayan bilgi yayında

Şu kıyaslamadaki içeriği kaynakları ile kıyaslayın: https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=12_Eyl%C3%BCl_Darbesi&diff=prev&oldid=19509810

Şikayet konusu "12 eylül darbesi" sayfasının "ABD rolü iddaası" bölümüdür. Bölümde alıntı yapılan kaynak ve bölümde yazılı yazı bir birini tutmamakta. Kendim kaynaklar buldum ve yazıyı güncelledim ama Pragdon kullanıcı isimle devriye bunun yayınlanmasını engellemekte.

Benim önerdiğim yazıda Paul Henzeden alıntı yaptığım cümleler direk Paul henzenin kendisinin dedikleridir ve kaynak olarak söyleşinin videosunu koydum.

Kenan Evrenden alıntı yaptığım cümlelerde de direk Kenan Evrenin röportajından alıntı yaptım ve kaynak olarak gene video Url linkini gösterdim.

Tahsin Şahinkayadan ve ABD büyükelçisi Ricciardone'dan alıntı yaptığım cümleleri aynı bölümün benim katkımdan önce bulundurduğu kaynaktan aldım. Buna rağmen önerdiğim değişiklikler yayınlanmadı. Sebep olarak yorum içermesini gösterdi, hangi kısmı yorum olduğunu sorsam da cevap verilmedi.

Derhal gerekenin yapılmasını arz ediyorum. Saygılarla --Sir artur (mesaj) 01:06, 5 Şubat 2018 (UTC)

PROTESTO: DAYANAKSIZ VE KAYNAĞIYLA ÇELİŞEN YAZI HALA SAYFADA İKEN DİREKT ŞAHSLARDAN ALINTI YAZILAR SAYFAYA GİRİLMESİ ENGELLENMEKTE.

Bu sayfada vikipedi ihlal edilmektedir, Devriye ihlale devam etmekte ve beni vandalizmle, yorum katmakla ve özgün araştırmaya yer vermekle ayıpladı. Bunların hiçbirine yer verilmedi, özgün araştırma yayınlanmamış içeriklerden alıntı yapıldığında olur ama ben yayınlanmış kaynaklardan alıntı yaptım. Aşağıda görebilirsiniz kaynaklarımı, bu ihlal durdurulana kadar dikket çekmek ve protesto amaçlı burada bölüm eklemeye devam edeceğim.

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=12_Eyl%C3%BCl_Darbesi&diff=prev&oldid=19509810

1980 darbesinin ABD rolü denen bölümünde bahsi geçen Paul Henzenin sesli-görüntülü röportajını kaynak göstererek alıntı yaparak sunduğum içerik; Darbenin genelkurmayı Kenan Evrenin sesli görüntülü görselini kaynak yaparak Kenan Evrenden alıntı yaparak sunduğum içerik katkı; makalenin şu anki halinde kabul gören kaynaktan alıntı yaparak sunduğum ABD büyükelçisi Ricciardone'dan ve darbenin önemli ismi Tahsin Şahinkayadan alıntı yaparak sunduğum içerik yayınlanması engellendi. Sebep olarak ise yorum içermesi gösterildi.

Şu an ilgili bölümde bulunan iddaların çoğu alıntı yapılmış olan kaynak tarafından desteklenmemektedir. Direkt ilgili şahıslardan yapılan alıntılar reddedilerek dayandırıldığı kaynağıyla uyuşmayan iddaalar şu an makalede bulunmakta. Bunların hepsi en başta verdiğim linkte yazılıdır. Asılsız iddaaların var olmaya devam etmesine ve benim sunduğum kaynaklara ve şahıslara dayalı içeriğin engellenmesini sağlayan Devriyeci Pragdon kullanıcı isimli devriyedir, kendisine kullanıcı sayfasında durumu anlatmama rağmen wikipedi kurallarını ihlal etmeye devam etmektedir.. Acilen vikipedi kurallarına sadık kalınmasını ve bu ihlalin bir an önce sonlandırılarak makalede asılsız iddaaların silinmesini ve asıl şahıslara dayalı bilgilere sayfada yer verilmesini talep ediyorum.

Saygılarla --Sir artur (mesaj) 01:44, 5 Şubat 2018 (UTC)

NOT: İhlalin ve abuse durumunun engellenmesi için bir adım atılana kadar protestoya devam edeceğim. Bu durum için benim engellenmemem gerekir, ihlali ve abuse'i yapanlar engellenmelidir.

GÜNCELLEME: Konuyu ilgili makalenin tartışma sayfasında tartışabileceğimiz söylendi. Daha önce de dile getirdiğim gibi, asılsız iddaaları wikide tutup dayanaklı bilgilerin wikiye girmesini engelleyen devriyeyle konuyu bir kaç kez konuştuk. Devriye wikipediayı ihlal etmeye devam ediyor, bu direniş o ihlale karlı protestodur ve asılsız iddaalar silinip dayanaklı bilgiler wikipediaya girişine izin verilene kadar protestoya devam edeceğim.

GÜNCELLEME 2: Protestomun sebebi ilgili makale veya bir konu değil, wikipedia ilkelerinin ve kurallarının wikipedia devriyesi tarafından ihlal edilmesi. Taraflı davranarak kaynaklı bilgileri engellemenmesi ve yine de taraflı davranarak asılsız iddaalara yer verilmesidir.

Şimdi bu durumla ilgilenen yokmu? Vikipedide bir moderatör istediği gibi kendi benimsediği görüşlere yer verip karşı tarafa ifitra atarak vikipedi üzerinden yanlış bilgi paylaşabilirmi? Vikipedi iftiralar yeri değildir, ya gelsin pozisyonunu savunsun ve yanıldığımızı göstersin ilgili moderatör yada bizim dayanaklı bilgilerimiz yayınlanmasını engellemesin

NUSHIREVAN11

Nushirevan11 Vikipedi kurallarına uymuyor. Tevafuklu Kur'an maddesi üzerinde çalışılmasını engelliyor.

1) Kaynak verilince, sistematik olarak siliyor. 2) Madde birleştirme tartışması yapmadan emekle yapılan çalışmaları tek yönlü siliyor. 3) Gerekçe vermeden, veya tutarsız biçimde yorum değiştirerek yetkisini kötüye kullanıyor.

Nariai (mesaj) 19.41, 4 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]
Galiba şikayetlerle ve böyle ihbarlarla ilgilenen biri yok burda. Ben hatta böyle durumu protesto amaçlı siteyi floodladım bile sürekli protesto bölümü ekleyerek. Kimse bir şey yapmadı. İnglizce vikipediden böyle makamı arayacağım, bakalım orada varmı bir şey yapacak olan.--Sir artur (mesaj) 13.50, 17 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Devamlı hakaret eden Pragdona yaptırım talep ediyorum

Pragdon üyemiz bana 1 ay içinde 1-den fazla kez sözlü hakarette bulunmuştur. Engellenmesini talep ediyorum, eğer yaptırım yapılmazsa ve göz yumulursa her kese aynı şekilde hakaretlerle hitap edeceğimi önceden duyuruyorum. Hakaret etmek serbestse bilelim, ona göre davranacağım.

Linkler:

1) Burada bana "trol" demiştir.

2) Burada beni trol yerine koymuştur.

3) Burada attığı adımlara açıklama yapması istendiğinde verdiği cevap tamamen kabadır ve yetkilinin davranışına aykırıdır, açıklama yapmayacak adam değişiklik yapmasın. Ya adam gibi oturup açıklama yapıp söhbet etmesini bilsin yada wikipediayı bıraksın.

Derhal böyle birinin bırak yetkilikten atılmasını, tamamen wikipediadan engellenmesini talep ediyorum. Bu mesaj şikayet masası ve @Vikiçizer, @Sakhalinio, @Superyetkin gibi yetkili kullanıcıların sayfalarında yayınlanmıştır. Bu şikayet ilgili kullanıcının sözlü hakaretleri içindir. Diğer davranışları için ayrı başlık açılacak. --Ruhubelent (mesaj) 22.04, 13 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

Linkler ayrıca şu şekildedir: 1) https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Tart%C4%B1%C5%9Fma:12_Eyl%C3%BCl_Darbesi&diff=prev&oldid=19712551 2) https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Tart%C4%B1%C5%9Fma:12_Eyl%C3%BCl_Darbesi&diff=prev&oldid=19769515 3) https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Tart%C4%B1%C5%9Fma:12_Eyl%C3%BCl_Darbesi&diff=prev&oldid=19712809

Koruma altına alınan 12 eylül darbesi maddesindeki kusurlardan dolayı sayfa koruma altından çıkartılsın yada kusurlar silinsin

Maddeyi koruma altına aldıkları ve bütün itirazlara denetim yapmadıkları için buraya şikayet masasına taşıyorum bunları. Ya denetim yapılıp karara bağlansın yada tartışma karara bağlanana kadar her iki tarafın da pozisyonu yayınlanmasın. Kusurlar:

İlgili maddedeki asılsız içerikler

İlgil devriyeler ve değişikliği yapanlar, engelleyenler açıklama yapmamakta o yüzden @Vikiçizer, @Sakhalinio, @Superyetkin buraya alt başlık altında yeniden yazıyorum asılsız içerikleri:

1) "12 Eylül Darbesi sırasında dönemin Ulusal Güvenlik Konseyi Türkiye Masası Sorumlusu Paul Henze'nin askerî müdahaleyi haber alırken haberi ulaştıran diplomatın "senin çocuklar işi bitirdi" anlamındaki konuşması şeklinde ortaya atıldı.[45][44]" Maddenin şu anki halindeki 45 ve 46 nolu kaynaklarda böyle bir şey yok. Özgün araştırmayı ben değil bunu yazanlar yapıyor, derhal silinmesini talep ediyorum yada kaynak düzeltilsin. Eğer kaynak gösteremezlerse bütün bu değişimlere karşı çıkan ve bunlara yol veren yetkililerin derhal yetkililikten atılmasını talep ediyorum, taraf tuttukları açıkça ortada.

2) "başkan Carter'a Ankara'daki darbeyi haber verenin kendisi değil, başka bir diplomat olduğunu iddia etmiştir." Buna dair de hiç bir kaynakta iz yok. Ya Paul Henzenin böyle bir şey iddaa ettiğine dair kaynak göstersinler yada silinsin bu kısım. Aynı şey burada da gecerli, Paul Henze hakkında her türlü uydurma yazmış bunları yazan her kimse de, bunu yapanların derhal cezalandırılmasını talep ediyorum. Yaptırım talep ediyorum, taraf tuttukları açıkça görülmekte.

Güncelleme: Bu ilgili kısım derhal silinsin, bütün bunları Pragdona ve Vikiçizere defalarca söylememe rağmen hiç bir şey yapmadılar. Bu asılsız ve uydurma kısımların derhal silinmesini ve yahut dayanaklarının gösterilmesini talep ediyorum. Gösteremedikleri takdirde ise bunu bile bile göz yumanların Wikipediadan yok edilmesi gerekir

Henzenin ne dediği

Birandın yayınladığı görsele ilişken haber metni şu anda maddede kullanılmakta: https://web.archive.org/web/20060511070609/http://arsiv.zaman.com.tr/2003/06/14/haberler/h2.htm 45 nolu kaynak. Oradan alıntı yapıyorum: "Kasete göre, Başkan Carter’a Ankara’daki darbeyi haber veren Henze değil, başka bir diplomat. Ancak olayı Birand’a anlatan Henze, “Ankara’daki çocuklar başardı.” şeklindeki mesajın Carter’a iletildiğini anlatıyor." Burada Henzenin bizim çocuklar demediği görülmekte, Wikipedianın amacı mümkün oldukça net bilgi vermektir. Paul Henzenin ne dediği ortada iken neden buna yer vermemiz engelleniyor? Buna derhal yer verilmesini talep ediyorum yada engellemeniz için sebep belirtin. Bütün bu sorunlar çözülmeden bu işin peşini bırakmam. Bunu engellemek için göstereceğiniz sebep her neyse aynı sebebi "Birand yalanlamıştır" iftirası için de ben söylüyorum ve onun da Wikipediadan çıkartılmasını talep ediyorum. Ya o İftira da silinecek wikipediadan yada Henzenin aslında ne dediğine de yer verilecek. Aksi takdirde çifte standart ve taraf tutma olur

Maddede kaynaklardan çıkarım yapılarak eklenen yorumlar

"Diğer taraftan Kenan Evren, 6 Haziran 2011'de kendi evinde savcılığa verdiği ifadede, "Bizim müdahale kararımızda Amerika Birleşik Devletlerinin bilgisi ve desteği yoktur, " diyerek darbedeki Amerikan desteği iddialarını reddetmiştir.[47] Evren, darbe sonrası düzenlenen basın toplantısındaki "Darbeden önce ABD ile istişarede bulunuldu mu?" sorusuna da "Sureti katiyede hayır. Ankarada tanklı taburumuzun Amerikalı yetkililere tesadüf etmesi ve darbeye 2 saat kalması üzerine onlara haber verdik" demiştir.[48]
Dönemin Hava Kuvvetleri Orgenerali Tahsin Şahinkaya da darbeyi, Amerikalı yetkililere önceden bildirmediklerini söylemiştir.[44]
2011 - 2014 yılları arasında ABD Ankara büyükelçisi olan Ricciardone da kendisine "Darbe sizin desteğinizle mi oldu?" sorusuna "darbeyi önceden tahmin ettiklerini ama bilmediklerini söyleyerek" darbedeki ABD rolünü reddetmiştir.[44]"

Bütün bunlar ilgili kaynaklarda verilen malzemeler üzerine çıkarım yapılarak wikipediaya eklenmiştir, kaynakta böyle belirtilmemiştir. Aynı bu sebepten dolayı ben de 45 nolu kaynaktaki Henzenin söyleşisinin metni üzerinden ve not2-deki görsel üzerinden şöyle içerik ekleyeceğim: "Aynı söyleşide "CIA ve Pentagonun darbeden önceden haberi varmıydı?" sorusuna Paul Henze "Sanmıyorum, ben de o akşam öğrendim" diyerek yanıt vermiştir. "Başkan Carter'a sizin mesajınız ne oldu?" sorusuna ise Ulusal Güvenlik Konseyindeki görevliden kendisine "Ankaradaki çocuklar başardı" şeklinde mesaj geldiğini söylemiştir" diye yanıt vermiştir" diye ekleme yapacağım.

Şu anda maddede bulunmakta olan özgün araştırma sonuç çıkarımlara niye izin verildiyse aynı sebepten ötürü benim içeriğime de izin verilmeli. Benim önerim hangi sebepten reddedecekseniz aynı sebepten ötürü maddede şu an bulunan çıkarımları da kaldırmanızı talep ediyorum, @Vikiçizer, @Sakhalinio, @Superyetkin. Saygılarla --Ruhubelent (mesaj) 05.54, 13 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

12 eylül darbesi sayfasının koruma altından çıkarılmasını veya tartışma konusu olan içeriğin karar alınana kadar silinmesini talep ediyorum

Ya tartışmayı denetim altına alıp karara bağlayana kadar sayfanın korumasının kaldırılmasını veya tartışma konusu içerik hakkında her iki görüşün de yayınlanmamasını talep ediyorum.

Bir tarafı seçip onun istediğini yayınlayıp sonra karşı tarafın argümanlarını görmezden gelmek nasıl bir şey? Adil mi sizce? Wikipedia böyle olması gereken bir yermidir? Ya sayfanın koruması kaldırılsın, yada denetim yapılsın. Hiç biri olmuyorsa neden karşı tarafın görüşüne konsensüs olmadan yer veriliyor da diğerine verilmiyor? Böyle saçmalık olamaz, o zaman benim görüşe yer verilsin yetkili gelip denetim yapana kadar, sonra denetime göre güncelleriz. --Ruhubelent (mesaj) 22.23, 13 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

  • Yorum Yorum Sayın @Ruhubelent; hiç üşenmedim iki günde yapılan tüm yorumları ve değişiklikleri inceledim. @Pragdon ve aranızdaki anlaşmazlık dolayısıyla maddenin engel yaptırımına gerek kalmaksızın korumaya alınması son derece isabetli bir karar olmuş. Olayı size yalnızca bir kişi açıklamış olsa tamam diyeceğim ama birden fazla kullanıcımız size durumu zaten çeşitli mecralarda izah etmiş. Bu aşamada şikayet sayfasına, hizmetlilerimizin mesaj bölümüne veya aklınıza gelen başka bir yere yazarak acil reaksiyon ummak yerine, korumanın kalkmasını bekleyerek ve bu arada da ilgili Vikipedi yönergelerini inceleyerek vaktinizi değerlendirmenizi tavsiye ederim. Her ne kadar dün gelen kullanıcımızın da, on yıldır burada bulunan kullanıcımızın da elbet Vikipedi'ye her alanda katkıda bulunmaya hak ve yetkisi olsa da size şunu söyleyebilirim ki olumsuz olarak muhattap olduğunuz kullanıcılar politika ve yönergelere hakim ve son derece değerli Vikipedistlerdir. Katkılarınıza olumlu yönde devam etmenizi temenni ediyorum. Saygılar. chanseyMesajYaz 08.37, 14 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]
Son derece isabetli? Pragdon kendinden uydurup içerik yazması ve Vikiçizerin bunu korumaya alması son derece isabetli karar mı? Olayı bana kim açıklamiş ki? O çeşitli mecralardaki açıklamaların 1 tanesinin Linkini versenize bana, ben de bakayım neyi kaçırdım acaba. Böyle yetkiyi kötüye kullanım durumu için sayfa korumasının kalkmasını beklemeyeceğim, burada Pragdonun veya Vikiçizerin keyfine göre değil Wikipediayada göre hareket ederim. Son derece vikipedi yönergelerine hakim dediğiniz kullanıcılardan 1-isi kendinden içerik uydurup publish etti ve kaynakları işine geldiği gibi kullanıp keyfine uymayan yerleri engelledi yetkisine dayanarak, diğerleri de buna sessiz kaldı. Asıl ben sizlerin hepsine wikipeida yönergelerini ve tarafsız bakmayı öğrenmeyi tqavsiye ediyorum. Zaten açıklama yapabilseler engelleme gereği kalmazdı ama napalım. Saygılar. --Ruhubelent (mesaj) 09.21, 21 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]
Demeye kalmadı... chanseyMesajYaz 08.38, 14 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]
Nazi Almanyası benzeri uygulamalar devam ediyor Türkçe Wikipediada. --Ruhubelent (mesaj) 09.21, 21 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]
@Ruhubelent Tavsiyeniz (Vikipedi yönergelerini öğrenmem hakkında) için teşekkür ediyorum ama benim üzerime yorum yapmayınız konuya odaklanınız. Karşıtlık ve rahatsızlık verme davranışınıza devam ettiğinizi üzülerek görüyorum. Biraz sakin olmayı deneseniz inanın herşey düzelecek. Sizinle bu mecrada polemiğe girmeyeceğim, son mesajımdır. Hizmetlilerimiz gereğini yapacaktır... chanseyMesajYaz 09.47, 21 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]
@Vikiçizer, @Sakhalinio, @Rapsar ve @Pragdon... chanseyMesajYaz 10.03, 21 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]
@Chancey, aynı şekıilde siz de benim veya şahısların üzerine değil konuya odaklanınız. Ne karşıtlık var ne de rahatsızlık veririm. Ben gayet sakinim. Saygılarla --Ruhubelent (mesaj) 09.56, 21 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]
Raatsızlık vermeye devam ettiğinizi görüyorum derken? Cevap yazmam raatsızlık vermek mi? Onlar yazarken bir şey yok Ruhubelent cevap yazarken raatsızlık mı oluyor? --Ruhubelent (mesaj) 10.04, 21 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]
    • @Chansey, @Rapsar, Hiç bir hata falan belirtmeden Pragdon gene benim değişikliğimi engelliyor. Ben şimdi ne yapmalıyım? Hata var ise buyursun belirtsin veya siz belirtin, düzelteyim. Vandalizm amaçlı diyor ne vandalizm var ortada onu belirtsin onu giderelim. İnglizce wikipediada denetimin olduğu yerde böyle baskı yapamadı aynı konu üzerine ama burada yetkisi var istediği gibi davranıyor. Şimdi wikipediayı engelleyen kim? Değişiklik savaşına giren kim? --Ruhubelent (mesaj) 10.44, 21 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

Niye sadece kayıtlı kullanıcılara açık bu proje sayfası?

Kayıt olmaksızın değişiklik yapanlar bir kullanıcı ile sorun yaşasa nasıl burada şikayet edebilir?

Haksız yere engellenenler (veya engellendiğini düşünener) nasıl itiraz veya şikayet edebilecek? --193.140.252.254 10.12, 22 Ekim 2018 (UTC)[yanıtla]