Ankara Üniversitesi İbni Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Ankaratip (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Gerekçe: + telif hakkı ihlali
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Ankara ibn-i sina hastanesi.JPG|thumb|right|250px|Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi]]
[[Dosya:Ankara ibn-i sina hastanesi.JPG|thumb|right|250px|Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi]]
'''Ankara Üniversitesi İbni Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi''', [[Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi]]'ne bağlı bir hastane.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi İbni Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi 16 katlı 4 bloklu olup 1286 yatakla Sıhhiye Kampüsü içinde 13 Mart 1985 tarihinde 22 klinikle faaliyete geçmiştir. Günümüzde ise hastalarımızın daha rahat ortamlarda kalmaları için odalar ve yataklar revize edilmiş, bu nedenle yatak sayısı 936 yatağa düşürülmüştür. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesinde yılda ortalama 600.000 hastaya poliklinik hizmeti, 35.000 hastaya yataklı tedavi hizmeti verilmektedir. Ayrıca son teknoloji kullanılarak robotik cerrahi dahil ortalama 50.000 ameliyat yapılmaktadır.


Acil serviste yılda yaklaşık 30.000 hastaya ayaktan ve yatarak tedavi hizmeti vermektedir. Hastaların tüm değerlendirmeleri, deneyevi ve [[radyoloji]]k incelemeleri ve gerektiğinde [[cerrahi]] girişimleri acil servis içinde yapılmaktadır.
Hastanemiz yataklı servisleri A-B-C-D olmak üzere dört bloktan oluşmaktadır. A-B-C bloklar katlara göre Ana Bilim/Bilim dallarına tahsis edilmiştir. D bloklar 2’si süit olmak üzere 54 yataklı olup, hastanemizin tüm bölümlerinden hasta kabul edilmektedir.


İbni Sina Hastanesi merkez ameliyathanesinde bulunan 26 ameliyathanede günde yaklaşık 80-110 [[ameliyat]] yapılmaktadır.
2004 yılında açılan ve bir tünelle İbni Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesine bağlanan ve üç bloktan oluşan Akademik Yerleşke’de Öğretim Üyeleri Polikliniği, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü yer almaktadır.


[[Transplantasyon]] biriminde canlı vericilerden ve [[kadavra]]dan yılda ortalama 30 hastaya [[böbrek]] nakli yapılmaktadır.
Acil Servisimiz 2006 yılında yenilenerek yılda yaklaşık 45.000 hastaya tedavi hizmeti verilmekte, tüm tetkik ve değerlendirmeleri (Laboratuvar ve Radyolojik incelemeleri) aynı bina içerisinde yapılabilmektedir.


[[Hemodiyaliz]] biriminde 35 cihaz ile yılda 1500 hastaya 12000 seansın üzerinde [[hemodiyaliz]] ve CAPD Biriminde de halen 60 hastaya [[kronik]] [[periton]] [[diyaliz]]i uygulanmaktadır.
Türkiye’nin en modern hastanelerinden birisi olduğunu gururla söylediğimiz hastanemizde, halkımıza nitelikli ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için açıldığı ilk günden itibaren bilimsel ve teknolojik gelişmeler yakından takip edilmektedir.


[[Kemik iliği]] [[transplantasyon]]u biriminde yılda ortalama 70 hastaya [[kemik iliği nakli]] gerçekleştirilmektedir. Bu konuda [[hastane]] bir referans merkezi haline gelmiş olup, [[Avrupa Kemik İliği Transplantasyon Birliği]]'ne 117. merkez olarak kabul edilmiştir.
Hastanemiz içerisinde her türlü teknik donanıma sahip olan Hasan Ali Yücel Konferans Salonu hizmete girdiği günden itibaren yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanın katıldığı bilimsel toplantılara ev sahipliği yapmıştır. Bu toplantılarla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Sonrası Eğitim alanında da önemli ve saygın bir yere sahiptir.

Hastanemizi planlı bir şekilde hedeflerine ulaştırmak için çalışmak, maddi kaynakları ve insan kaynaklarını örgütlemek, bu kaynaklardan en iyi şekilde nasıl yararlanacağını belirlemek, üretim ve sunumda verimliliği artırmak için kalite çalışmaları aktif bir şekilde devam etmektedir. Organizasyon ve hasta odaklı komiteler tarafından araştırma ve geliştirme çalışmaları devam etmektedir.
http://hastane.ankara.edu.tr
==Kaynakça==
==Kaynakça==
{{kaynakça}}
{{kaynakça}}

Sayfanın 12.41, 4 Ekim 2018 tarihindeki hâli

Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi

Ankara Üniversitesi İbni Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı bir hastane.

Acil serviste yılda yaklaşık 30.000 hastaya ayaktan ve yatarak tedavi hizmeti vermektedir. Hastaların tüm değerlendirmeleri, deneyevi ve radyolojik incelemeleri ve gerektiğinde cerrahi girişimleri acil servis içinde yapılmaktadır.

İbni Sina Hastanesi merkez ameliyathanesinde bulunan 26 ameliyathanede günde yaklaşık 80-110 ameliyat yapılmaktadır.

Transplantasyon biriminde canlı vericilerden ve kadavradan yılda ortalama 30 hastaya böbrek nakli yapılmaktadır.

Hemodiyaliz biriminde 35 cihaz ile yılda 1500 hastaya 12000 seansın üzerinde hemodiyaliz ve CAPD Biriminde de halen 60 hastaya kronik periton diyalizi uygulanmaktadır.

Kemik iliği transplantasyonu biriminde yılda ortalama 70 hastaya kemik iliği nakli gerçekleştirilmektedir. Bu konuda hastane bir referans merkezi haline gelmiş olup, Avrupa Kemik İliği Transplantasyon Birliği'ne 117. merkez olarak kabul edilmiştir.

Kaynakça